�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Jicin 5 days

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Andrius
Meistras


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 140
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2004-08-18, 17:18    Rašyti temą: Jicin 5 days Atsakyti su citata

Reportazhas apie Chekija
=================

taigi senokai viskas vyko, bet stai keletas ispudziu.

Ishvykom sekmadieni i popiete, tam kad kirstumem varshuva nakti, o ryte jau butumem varzhybu vietoje. Pakeliui link Lenkijos atsiputeme suzhinoje, jog Miinde baige dviraciu LC ilga trasa, dar ir aplenkdamas keleta varzhovu.

Lenkija kirtom be nuotykiu, isskyrus tai, jog kazkuriam miestely sustabde mentai del ijungtu prieshrukiniu zhibintu, pagrasino 200 ZL bauda, bei geranorishkai paleido (dar turejo pasigaves sunkvezhimio vairuotoja, taigi su mum laiko negaisho). Beje, paskutinis 100km iki Lomzos visas remontuojamas, ir eismas vyksta viena juosta i abi puses - kas 2km stovi shviesoforai bei stabdo eisma, 100km iveikta gal per 2h. Per Varshuva taip ir nepavazhiavom - nusprendem kirst Wysla Aukshtadvaryje (Wyshegrad) kiek toliau i vakarus.

I varzybu vieta atvykom pirmadienio ryte, tik tam kad suzhinotumem, jog kaip ir visi uzhsieniechiai gyvensim ne varzybu centre esanciose pastogese, bet uz 20km esanchiame mieste Trutnove, pensione. Kai bandem anglu k. bei ivairiomis pirshtu kombinacijomis ishaishkint savo pageidavimus, mum mandagiai rusishkai paaishkino, kad veliau atvyke gyvens dar toliau, taigi greit apsiraminom ir nuejom i vietini kabaka uzvalgyt deshreliu bei pagaliau paragaut garsiojo chekishko alaus po 1Lt. Tuo tarpu stovyklavietej dingo elektra, taigi deshreliu teko ilgokai palaukt, ir ta proga pabendravom su stovyklavietes "ukvedziu", kuris, pasirodo, vasario menesi turejo kazkokia atvykusia Lietuvos kikboksininku grupe, taigi nieko naujo jam papasakot negalejom.

Kadangi gyvenom kazhkur, i vidini stovyklavietes gyvenima isilieti neteko. Ryte prabegdavom trasa, per pietus gryzhdavom i pensiona, pailsedavom, po pietu apeidavom 10 sporto krautuviu, vakare "krakanoshas" and/or "gambrinus" + kalnas maisto (chekai turi gera iproti serviruoti be proto dideles porcijas, tiesa, dazhniausiai visai ne to, ko manei uzhsisakes). Parduotuvese bei valgyklose kainos daugumoj 80% lietuvishku, taigi jei kas vyksite, planuokit arba 20% mazhiau ishleisti, arba 20% daugiau valgyti. Kas link alaus, skirtumas daugiau negu per puse.
Naudingas zhodynas
"kurica" - vishta
"bramboros" - bulves
"bramborachkes" - bulviu blynai
"bramborachkyskapustami" - bulviu blynai su kopustais (firminis musu pensiono patiekalas:)
"strnchy" - kazhkoks neaishkus kepsnys, gal jautiena. tiesiog shis zhodis malonus tarti.
Sekmingiausi uzhsisakymai, vistik, buvo ivykdyti rodant pirshtu i ivairius aplinkos objektus. Anglu kalba galima ramiai pamirshti, vokishkai komunikavo gal kas deshimtas.

Gryzhtant prie orientacinio - trasos (www.pyp.lt/andrius/jicinweb/maps) shiemet pasitaike labai lietuvishkos (ishskyrus 3d). Gal kiek didesnis pakilimas, bet praktishkai jis visas buvo surenkamas arba pakeliui i starta, arba per kokius 3 KP vien tik i kalna - palipi pesciom tuos 3KP, ir vel lygumom. Labiausiai patiko sprintas - vietove labai akmenuota/uoleta, punktai uzhkelti arba ant uolu virshaus, uzhkishti tarp plyshiu, pvz ant antro KP personaliai palikau 4min (2 kartus nesekmingai emiau nuo pirmo punkto, 2 kartus nuo trechio, nors praktishkai jis ishkart matesi - stovejo pievutej 5 metru aukshtyje), Rolandas - 6min.
Handikapas, kaip visuomet, ejosi labai itemptai. Besivydamas pirmaujanchius du chekus pasivijau mane ishdurusio #4 cheko nugara. Atsimenu, tik kad pabaigoj labai smarkiai lenktyniavom:)

Bene svarbiausias shios ishvykos tikslas - sudalyvauti alaus estafetes (panashiai kaip nuvykti i meka, sudalyvauti oringene ir t.t.) Kiek nuvyle lietuviu entuziazmas, kai ish tokios gausybes dalyviu vos ne vos ishspaudem 2 komandas, ir tai ne visi dege noru. Paskutiniu momentu musu komandos draugas Evaldas uzhvalge kazko itin chekishko, ir nebegalejo startuoti. pamainos teko ieshkoti kaiminysteje - prisikalbinom elitini lenka. O startuoti buvo tikrai verta. Silpnosios musu komandos puses ishryshkejo jau po 15s - lyderiai kaip tik baige gerti alu ir ishbego i trasa, o Justas buvo tik spejes paragaut. Alaus gerime gaudavom kazhkur po 45s/buteli. Respect Gyttis - antrame etape ishgere pats pirmasis (tiesa, nuvare 180laipsniu ne ten, kur buvo 1KP:), o ir Gyttchio komanda (+Rasa+Valdas) ishdure mus... Jausmelis kuo greichiau ishmaukus bonke begti i sprinto trasa tikrai neblogas - puse km vyksta naturalus organizmo procesai susije su duju (alus baisiai putoja ir kratosi) perteklium, papildomas kg neshioja i shonus, tuo tarpu reikia rinkti kazkokius punktus - salose, ezheruose - mase zhiurovu, varzhovu ir t.t. Zhodzhiu, super smagu! Abi lietuvishkos komandos ishkrito antrame etape - t.y., neprasimushem tarp top16. Norintiems ruoshtis shioms varzhyboms - finalistai (4 komandos) 2h begyje buna ishgere 5 * 0.5l alaus bei 1 * 0.1l stipraus, nubege ~7km sprinto trasu, shiemet nugalejo ChezhMilitaryOrienteering team, antri cheku komanda "Spermafrost", treti suomiai - H21A nugaletojas, H35A nugaletojas bei dar vienas... suomis. Taigi chia reikia ne tik alu greitai maukti, bet dar ir nepeschiam trasoj buti.

Gytti, pridek reportazhui pabaiga apie social stovyklavietes gyvenima bei ta, tipo, "final party" :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje MSN Messenger
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005