�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

literatųra OSS tematika
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS slidėmis
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
vlVytenis.
Svečias




Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-26, 17:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Tai gal paskaitykite, prašau, kų parašiau. :D Kur rašiau, kad Pranas nemiegotų? Ir išvis, ar aš tai sugalvojau? Ar neužtenka dar pavyzdžio, kų rusai turi?
Mielasis ar mieloji rašo:
" ...Bet kodel jus kiekviena karta bandot darba uzkrauti kazkam kitam - Mockui, LOSF valdziai, ir t.t...? Gime gea ideja - igyvendinkit...."

Pagalvokite, ar toks grandiozinis darbas Įmanomas vienam žmogui sėdinĄiam didžiausioje Lietuvos girioje? Ir išvis, ar Ąia tam reikalingas darbas ar tik svertai, kad tas tik savaiminis procesas pats pradėtų darytis. Kaip išsivaizduojate man tuos svertus turėti, būnant girioje, kad studentija pradėtų efektyviau savo specialybėje tobulėti? Tai nejau nenorite, kad studentija, rašydama kontrolinius darbus, ne Į šiūkšlynų Įskaitų gavusi, o Ąia savo elektronus pasėtų? Kokia man būrtininko lazdele ir "man paliepus ar panorėjus", kad studentų darbai ne šiūkšlynan, bet Ąia, internetan atsidurtų? :roll: Nejau nemanot, kad studentų pavyzdžiu ir mes visi treneriai, gal elitininkai bei veteranai po šapelĮ nepradėsime nešti? Ar Jūs norite, kad aš girioje dirbdamas su vaikeliais dar ir aukšto meistriškumo mokslo straipsnius rašyĄiau bei versĄiau tik vienas. Jūs manote, kad tik man reikia, kad tautos meistriškumas pakiltų. :shock: O tai neturi rupėti nei federacijai nei rinktinių treneriams, kurie yra visos tautos vyriausi treneriai? Ir nacionalinės metodikos kūrimo centras norite, kad būtų ne mūsų sporto specialistų rengimo kalvėje, bet paĄioje giliausioje Lietuvos girioje. :twisted: :twisted:

Ir mielasi Gutis rašo:

"...O siaip visi rekiat, kad rinktinej turistu daug. Kaip ju nebus, jei nebutus darbus "glavniausiam" treneriui "prikabinat"? "

Nejau nenorite, kad tie visi "turistai", pretenduojantys Į rinktinĄ, dėka literatūros pasidarytų pagaliau ne turistais? Nejau nenorite, kad ir paĄiam rinktinės treneriui nukrĮstų galvos skausmas dėl gėdos, vežantis tik vienų :oops: atstoviukų, vietoje 12-os ir daugiau, kaip tai kitos šalys vyko šiemet Į Ivanovų? Ot efektas trenerio tik su vienu rinktinės nariu :twisted: Ot efektas, kad ir mes, treneriai, dviraĄius išradinėjam, kai visas pasaulis apsišvietĄs jau senai važinėjasi. Todėl linkiu mažiau tamsaus pesimizmo, o Įgyti šviesaus optimizmo ir pasekti štai šiuo paskutiniuoju parašiusiuoju:
qw rašo:
Vyteniui. Ka surasyte, reikia surinkti. Galvojiu, kad bus puslapis. Padesiu.

Dabar tik reikia, kad qw pavyzdžiu tokius žodžius ištarų mūsų Pranas savo studentams. Tada tikrai nudardėsime jau " ne dviraĄiu išrastuoju, bet garvežiu":D :D :D Oi kaip bus smagu - Ąiuku, Ąiuku :D :D :D
Atgal į viršų
Svečias





Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-26, 18:09    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nurimkit, Vyteni :wink:
Svarbiausia - kad zmogus (jaunimietis jis, ~21 ar veteranas) dziaugtusi sportu. Kad orientavimasis jam teiktu malonuma. Ir visai nesvarbu, turistas jis/ji ar profesionalas, skaito jis ta moksline literatura ar ne. Bus idomu - susiras ir pasiskaitys. Ka dauguma zmoniu daro OSe - ogi dziaugiasi siuo laisvalaikio praleidimo budu (taip, butent laisvalaikio!). Ir daugumai sio forumo skaitytoju tai galioja - jie megejai, ir net neketina ko nors tame keisti. Ir i si foruma zmones ateina informacijos apie varzybas susirasti, ispudziais pasidalinti, o ne diziuliu raudonu jusu raidziu skaityti....
Taip kad atveskit it sekmes, kovojant su vejo malunais :wink:
Atgal į viršų
ne tik malonumo norintis
Svečias




Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-26, 19:36    Rašyti temą: Atsakyti su citata

:D Ei, tas kuriam tik malonumo reikia! Tai ganykis po miškus ir nelandžiok, kur apie literatura meistriskumui gvildenama. Ir isvis, ko i tas varzybas vazineji, prakaita lieji, o finisaves prie protokolo eini? Eik ramiai pauksteliu ciulbesio klausytis, jei nejauti malonumo tobuledamas. Jei esi bukas :twisted: ir nenori nieko naujo suzinoti, 8) negalvok kad visa tokia tauta bukagalve ir begalve. :twisted:
Atgal į viršų
Svečias





Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-26, 20:33    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Taip taip, o galvos tik pas pelkiu teoretikus :twisted:
Atgal į viršų
Svečias





Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-26, 20:54    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Anonymous rašo:
Taip taip, o galvos tik pas pelkiu teoretikus :twisted:

O visai nieko pelkiu ir reljefo teorijos. Gaila- cherovai rusiskai ikertu. Kazkokios lenteles kampu, o paaiskinimai kaip ir Vytenio - ilgiausi. :twisted:
Atgal į viršų
Gutis
Meistras


Prisijungė: 2006 05 16
Pranešimai: 288
Pranešimų per dieną: 0.04
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2006-05-26, 22:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na, teoriju kurejai, visai jau uzknisot. Gudrus visi te(r)orizuot. Bet kai reikia daryt konkrecius dalykus, visi dedat i krumus. Stai Vytenis teorijas apie OSS pradeda sukt, bet Kazlu Rudoj dar nei vieno vaiko ant slidziu nera pastates. Ka ten ziema- vasara ir tai jo vaiku nelabai ir pamatysi. Vs neseniai buvo Kazluose Marijampoles Labirintas. Spekit, kiek is 44 dalyviu buvo vietiniu? O kiek is tu vietiniu treniruoja Vytenis? O dar kazkokia revoliucija darys ir saudyti laktatais ruosiasi... Is vis, kas ta laktatu saudykle? Mistika kazkokia gaunas, nes girdim tik termino pavadinima. O esmes didziausias jos zinovas taip ir nera pabandes paaiskint. Kadangi forume reiskiasi (o, greiciausiai, ir lankosi) ne saudykliu specialistai, tai sunkiai kas ta saudykle ir isivaizduoja: ar ji "ragatkes" tipo, ar dvivamzdzio sautuvo pavidalo... O kaip ji saudo? Vienkartiniais suviais ar serijomis? Ar galima ta saudykle, kaip koki AK (Avtomat Kalashnikova), isardyt, isvalyt, sutempt ir vel surinkt, kad geriau saudytu?
Blyn, susikaupe...

Jus cia diskutuoja OSS temoje! Orientavimosi sportas slidemis. O nuklydot i vasarojus. Jokie pauksteliai ziema neciulba. Nebent kokia varna aps...ikt taikosi. Pelkes ziema mazai kuo skiriasi nuo iprasto misko. Taip kad nelyginkit pirsto su geru daiktu...

Gal viena kart pradekime jaust tam tikras ribas, kur ir apie ka siame forume diskutuot. O dabar atrodo, kad viens per kita gudresnis pasukliot. O Vyteni, jei norite teorijas pradeti destyti- rasykit metodine knyga. Tada treneriams, o ir norintiems sportininkams, galesite ja dovanoti, parduoti ar dar kaip nors savo idejas "stumti". Gal kokiu turistu pataps maziau rinktinej. Gal koks turistas, teoriju kursa "praejes", staiga pataps naujuoju Krepsta ar Sulciu. Kas zino? Bet dar nemaciau, negirdejau, kad mokinukas, kuris nelabai zino, kaip treniruotis, staiga savistoviai ims taikyti saudykliu teorijas. Ir to tikrai niekada nebus- retas kuris moksleivisko, o daznai ir studentisko amziaus individas sugeba surasti laiko (paprasta priezastis!) gylintis i teorijas. O kas gali, paprastai pats susiranda reikiama informacija ar jos saltini. Vyteni, siame forume nera jusu, kaip teoretiko, tiksline auditorija!!!! Ne cia taikote. Isivaizduoju, kad rinktines treneriai niekada siame forume nedestys savo teoriju. Tai butu "savo markes gadinimas", t.y., labai nerimta ir nesolydu.
_________________
Nebeperpektyvus visais atvejais :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Svečias





Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-27, 14:44    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gutis rašo:

. Taip kad nelyginkit pirsto su geru daiktu...

:D Nejau gutka, nepaziuri vakarais laideliu, kai panos tais savo pirstais geriau jauciasi nei tavasis :D :D :D
Atgal į viršų
Svečias





Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-27, 18:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Anonymous rašo:
Gutis rašo:

. Taip kad nelyginkit pirsto su geru daiktu...

:D Nejau gutka, nepaziuri vakarais laideliu, kai panos tais savo pirstais geriau jauciasi nei tavasis :D :D :D

Gal norejo pasakyti "nei tavuoju" :twisted: :twisted: Teisingai gutka (GUTS) parase - "retas kuris moksleivisko, o daznai ir studentisko amziaus individas sugeba surasti laiko (paprasta priezastis!) gylintis i teorijas." :D Tai kas ta per "(paprasta priezastis!)"? :D
Atgal į viršų
studenioks
Svečias




Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-27, 18:39    Rašyti temą: Re: literatūra OSS tematika Atsakyti su citata

vėlVytenis rašo:
Kaip dėl elektroninės OS literatūros centro steigimo ir jo koordinavimo?

Teisingai, jau šiek tiek nuplaukėme nuo temos. Pirmiausiai ne apie OSS principus, bet gal apie OS literatūrų specializuotų ir mokslinĄ AUKŠTO MEISTRIŠKUMO LABUI mes Ąia kalbame. Todėl vėl sugrĮžkime prie temos pradžios, kas buvo pirmiau rašyta:
qw rašo:
audrius rašo:
pakankamai seniai išleista, taĄiau sau kų nors Įdomaus surasti galima.
http://skitalets.ru/books/metod/sky_orient/index.htm
ten dar keletas knyguĄių yra, bet apie šaudykles ( :D ) man atrodo nėr...
gal kas kų nors dar gali pasiūlyt?

Galiu pasiuliti
http://orienteering.com1.ru/index.php?mod=mod1.php&kas=0&ids=186

Tai kas pateikta qw, tai tikrai ta literatūra ne naujokams skirta. Kalbėkime visa tai kad būtų ir lietuviškai mūsų Lietuvoj tai prieinama kieĄiausiam jaunimui, norinĄiam tobulėti, o dar svarbiau elitininkams ir patiems treneriams. O taip pat sugrĮžkime ir prie qw klausimo tobuliausiai metodikai treniruoĄių ir jos individualizacijai - tai ar ne subtiliausia aukšto meistriškumo sritis?

Atsiprašau dėl Prano prievartavimo. Mat pamaĄiau kažkieno pasiūlymų, todėl ir praplėĄiau jĮ. Mat man paĄiam aktualu ir dėl būsimų mūsų sporto specialistų, iš kurių viena mano auklėtinė jau baigusi be jokios naudos ir išvykusi gyventi Į JAV. :cry: Kiti du auklėtiniai mano buvĄ dabar yra šios specialybės studentai ir iš Jonavos, kuriai savo 35 metus atidaviau, dar viena studijuoja OS specialybĄ. Aš labai noriu, kad jiems pavyktų kiek galimai daugiau gauti žinių apie OS mokslų ir kad jie jau tų mokslų praktiškai studentaudami efektyviau kabintų. Labai pageidauĄiau, kad savo komunikabilumų ugdytų jie nercės pavyzdžiu ir internete duotų mums visiems didelĄ naudų. Tik su literatūra dirbdami studentai jie efektyviau tobulės. o jei jie tų savo darbų dar ir elektronais pavers - tai jų darbo išliekamoji vertė bus net neĮkainuojama. :D :shock: :D . O be to dar ir ne vien OS specialybes LKKA kai kurie orientacininkai studijuoja. Ar būsimiesiems marketingo, sporto psichologijos, sporto medicinos, ar kūno kultūros pedagogikos būsimiems specialistams - "dantis pravalgiusiems OS-e" nejau negalima sublizgėti su OS-o pritaikymo savo studijuojamuose moksluose? Ar ne Įdomesnis pasidarytų mūsų forumas, kai Į jĮ tikri specialistai Įsilietų? YpaĄ, jei visi po truputĮ prisidėtų prie OS MOKSLO puslapio kūrimo, tokĮ, kokĮ qw pavyzdžiu Ąia pateikė. Kodėl visa tai negali būt ir Lietuvoj? Manau, kad ir mes, treneriai su malonumu prie šio darbo prisidėsime. Tik gal reik, kad kas mus pakoordinuotų. Tai kam, jei ne rinktinės treneriams ir ypaĄ OS specialistų ruošimo pedagogams prerogatyva šiam garbingiausiam reikalui galėtų būti. :idea:


Viskas saunu, jei destytuvai tai skatintu. Gaila, kad ne LKKA studijuoju. Man tik keistai pasirode vieno "akademiko" ziema skundelis, kad nera laiko forume reikstis, nes mergomis reik uzsiimti :D Uztat ir gauna malku per aukstuju, kad trenirovkes gal i mergas iskeicia. :twisted: Matau, chebra, ir apie pirsto efekta cia kabinat. Gal nieks to pirsto nerodytu, jei su juo nebutu galima pakeisti. Gal davai ne apie literaturka, bet apie tuos pirstukus ir .. temka tam atidarykim :idea: Gal tada daugiau mergu pristrauksim. :P
Atgal į viršų
VytenisVL
Svečias




Pranešimų per dieną: 0.88

PranešimasParašytas: 2006-05-27, 21:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nesuprantu, kuo mielasis ir Gutis toks skeptikas :cry: Juk pasirašĄs esi, "kad tik Lietuvai būt geriau". Gerai pamastyk atsitokėjĄs apie savo parašytus argumentus. Ar jau tikrai OSS ir OS taip jau kardinaliai skiriasi, kad TEORIJA ABIEJŲ ORIENTAVIMOSI SPORTO PAMATŲ. Nejau taip nei kiek netinka viena kitai mūsų sporto panašioms rungtims Įvairiausios ištvermės ar topografijos teorijos? Kodėl prieštarauji taip skeptiškai su varnom ir paukšĄiukais be jokių argumentų? Gal tik pasidžiaukime, kad OSS - ininkai iniciatyvų pareiškė ir Ąia qw atvilko tikrai nuostabius iš Rusijos dalykus. Tai kodėl nenori pats ir dar kai kurie skeptikai, kad visa tai atsirastų ir Lietuvos OS saituose? :roll: Kodėl Rusijoje kiekvienam pienburnėliui prieinama visa tai, ko net mūsų treneriai to nemato? Bent aš tikrai tokių dalykų neskaitĄs, kų Ąia qw dabar atnešė, nors visų gyvenimų atidaviau sportinės literatūros studijavimui. Todėl tikrai nesuprantu paĄio skepticizmo, kai atrodo esi tikrai ne žalias orientacininkas. Ar jau motyvacijų lubas pasiekei ir nenori toliau tobulėti? Gal kaip tik dabar reik vasarų roges žiemai pradėti ruošti ir tai pradėti nuo savo galvos, kaip tai[i] audrius Ąia sumastė, šių temų ĮkūrĄs. Juk orientavimosi sportas nėra begalvių sportas.

Atmink, mielasis Guti, kad aš laikausi nuostatos tokios, kad orientacininkas turi tapti asmenybe sųmoninga, ir neturi būt tik aklu trenerio Įrankiu ir nemastanĄia būtybe. Deja, kai kurie sovietinio tipo edukologai laikosi priešingos nuostatos. Už tat tokių "edukologų produktai Ąia ir šaiposi dėl literatūros saito Lietuvoje atsiradimo.

Labai paprašyĄiau giliau pamastyti apie šiuos mielo GuĄio žodžius:
"rinktines treneriai niekada siame forume nedestys savo teoriju. Tai butu "savo markes gadinimas", t.y., labai nerimta ir nesolydu._________________
Nieko asmeniška, kad tik Lietuvai geriau būtų


Tai pamastykime, ar tikrai bus Lietuvai geriau, kai rinktinės treneriai niekad nedėstys savo teorijų. Tai ar tikrai bus Lietuvai geriau, kad sporto mokslininkai nevažinėtų po federacijas ir neskaitytų paskaitas treneriams ir apsišvietusiems sportininkams? Kas būtų, jei taip mokslininkai "savo markes negadintų skleisdami šviesų, ir jiems pagal GutĮ, būtų "nesolidu ir nerimta su tamsuoliais treneriais bendrauti? Juk po visas federacijas, išskyrus mūsų, jie labai daug skaito paskaitų ir todėl jau tikrai niekam nekyla kitose sporto šakose taip rašyti, kaip Gutis parašė:

"Kadangi forume reiskiasi (o, greiciausiai, ir lankosi) ne saudykliu specialistai, tai sunkiai kas ta saudykle ir isivaizduoja: ar ji "ragatkes" tipo, ar dvivamzdzio sautuvo pavidalo... O kaip ji saudo? Vienkartiniais suviais ar serijomis? Ar galima ta saudykle, kaip koki AK (Avtomat Kalashnikova), isardyt, isvalyt, sutempt ir vel surinkt, kad geriau saudytu?
Blyn, susikaupe...


Užtat "blyn ir susikaupė, mielasis Guti, paĄiam pykĄio priepuolis, kad mūsų sporto šaka Į pakampes nusviesta kaip nereikalinga šiukšlė. Tragedija, kai šitaip gana aukšto lygio sportininkas rašo net negirdėjĄs apie LŠM ir jo lavinimų. Dar didesnė tragedija, kad tai nežinome ir mes, treneriai, kai tų reiškinĮ mokslininkas Brooks-as atrado toli gražu ne praėjusiais metais. Dar didesnė tragedija, kai mes treneriai dėl LŠM nieko neinformuojame mūsų sporto politikus, kurie dėl info.stokos priima sprendimus tikrai mūsų sportų Į kapavietĄ vedantĮ tarptautiniame lygyje.

Ir nors iš pykĄio ir pavydo nuo temos Į pievas pavarei, bet labai teisingai pastebėjai, Guti, dėl Labirinto Marijampolėje, kuriame tik 44 dalyviai sustartavo. Juk gal šiame didžiajame Suvalkijos mieste yra kaip tik tiek organizatorių, mokytojų ir trenerių, susijusių su OS-u, kurie kiekvienas tikrai dar po keliolika orientacininkų gali atvesti Į masinĮ renginĮ. Tai mane ir suviliojo Į Suvalkijų. Deja, jei nežinai priežasĄių, tai nors paklaustum, o ne priekaištautum ir kartotum mano kolegos iš Suvalkijos pavyduolio citatų. Atmink, jog yra ir pedagoginiai principai, kad mano mažyliams gal per sunkus sunkiai praeinamas miškas, kuriame vyko masinis renginys, kai dar visų dienų meteorologai po pietų lietų pranašavo. Tai kokia mamytė mažylĮ leis važiuoti, kad susirgtų? Be to ir man paĄiam Įmanoma pabėgėti paskui tik gal kokius 3 mažylius, pasaugant, kad jie nenuklystų. Juk gal mūsų sportas turi būt saugus. Ir kituose renginiuose net Kazlų Rūdoje mažyliai pasirodė negausiai, kai jiems tų dienų jų gyvenime pirmų kartų cirkas Į miestelĮ atvažiavo. Nagi, supraskite, kad aš klounu geresniu negaliu tapti, kad tų dienų juos Į miškų nuvilioĄiau. O per kitas masines varžybas vėl Įvykis didžiausias miestelyje didžiausių parduotuvĄ MAXIM-ų atidarė, kur koncertas nuostabiausias nemokamas ir nemokamai dalinami saldainiai, ir jų tėveliai didžiausiose eilėse puikų džiazų besiklausydami, vos ne pusvelĄiui prie prekių dalinamų stumdosi. Tai, pasakykite, kaip nukonkuruoti renginĮ, kuriame už dykų žmonės prekes gauna, o mūsų sporte dar už žemėlapĮ litukų reikia atsinešti? Ir dar vienos varžybos sutapo, kai mažylius Į bažnyĄių vos ne kas dienų po pamokų pirmai komunijai rengia. Ir tų renginių aibės tik konkuruok. O dėl slidžių mielasis Gutis, teisingai pastebėjo, kad nei vieno ant jų nepastaĄiau. Juk vaikas būdamas būtent Kazlų Rūdoj pirmų kart miestelio varžybose startavau ir laimėjau net prieš suaugusius, pasiskolinĄs pas kažkų slides. Dabar slides miestelyje teturim tik mes, treneriai - dviese. Pasakykite, kaip man už pusĄ etato atlyginimo dar ir visam miesteliui slides nupirkti? Jau rašiau, kad būĄiau labdarų iš vienos šiaurės šalies gavĄs slidėms, jei Pranas tik ne vienų moksleivĮ Į Ivanovų būt vežĄs. Kokia tarptautinė organizacija merks veltui lėšas labdarai, kai akivaizdžiausiai mūsų sportas jau degraduojantis (ypaĄ OSS). Ir tėvai nenori savo mažyliams nieko skirti, kai pasibaisėjĄ paskaito, kokio lygio mūsų forumas. Todėl ir noriu, kad Į jĮ būt miela Įeiti kiekvienam pašalaiĄiui, kur pamatytų tikras dalykines diskusijas, ir reikiamas mūsų sportui informacijas, o ne iš vien paskalas "savo markĄ gadinanĄias, kaip Ąia Gutis labai teisingai parašė.
Atgal į viršų
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS slidėmis Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
Puslapis 33

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005