�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

domųs OS nutikimai
Pereiti prie 1, 2, 3, 4, 5  Toliau
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
S.Kireilis
Meistras


Prisijungė: 2006 10 09
Pranešimai: 291
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-02, 00:06    Rašyti temą: Įdomųs OS nutikimai Atsakyti su citata

Sveiki! Noriu pradėti naujų temų. Visiems osininkams yra atsitikĄ Įvairių šposų per varžybas. Jei Ąia juos surašytume, manau, gautųsi neblogas puslapis. Ne diskutavimui, bet šiaip pasiskaitymui.
Papasakosiu tokĮ.
1979 m. spalyje dalyvavom sųjunginėse radioorientavimosi varžybose Saratove. Tada bėgdavom dviese-orientacininkas ir "lapininkas" kartu. Vienas orientuodavosi, kitas peleguodavo "lapes". Varžybos vyko Volgos šlaituose netoli miesto. Bėgau su savo grupioku Eugenijumi. Užlipom Į šlaitų pabėgom truputĮ keliu ir pamatėm tiesiai prieš mus ant kelio stovintĮ didelĮ briedĮ su ragais. Stovi už kokių 20 m ir žiųri Į mus. Iš patirties žinojau, kad briedžiai bėga nuo žmonių, todėl garsiai šųktelėjau. Bet jis niekur nesitraukė- žengė žingsnĮ pirmyn ir priekine koja mostelėjo Į priekĮ. Mes supratom, kad tuo keliu nepavyks prabėgti. Teko aplenkti tų briedĮ dideliu lanku per miškų.
Po varžybų visa komanda, gal šešiese ar septyniese, ėjome link autobuso ir priekyje šalia kelio pamatėme briedĄ su ųgtelėjusiu briedžioku skabanĄių lapus prie sodo tvoros. Draugams mes buvome papasakojĄ, kas mums nutiko trasoje. Jie nelabai tikėjo, be to Ąia buvo patelė be ragų, ir mes turėjome praeiti šalia, todėl žygiavome toliau. Likus gal 15 m, briedė staigiai pasisuko Į mus, pabėgėjo keletų žingsnių ir priekine koja padarė spiriamųjĮ judesĮ. Mes net nepajutome, kaip apsisukome ir pradėjome bėgti. Tai buvo spontaniškas, kolektyvinis, labai greitas spurtas su "tašėmis" rankose. Iš šono žiųrintiems, ko gero, bųtume sukėlĄ daug juoko, bet mums tuo momentu buvo visai nejuokinga...
Moralas. Orientacininke, bųsi Saratove, žinok-ten briedžiai spardosi! :D
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-02, 11:25    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Per Lietuvos Ąempionatų Gražutėje kur tai apie 1973 74 m.m. ant Henriko UleviĄiaus juodai balto, bet jau koreguoto žemėlapio per estafetĄ po bendro starto, bėgant Į vienų KP kiek atsilikĄs buvau nuo pagrindinės grupės. Kaip tik josios ir baisiausiai persigando šernų porelė. O kai šernai nešasi išgųsdinti, tai jie nieko nemato ir bėga viskų pakeliui "skindami. Taip jau gavosi tų šernų pabaidymo kampas, kad jie pasileido tiesiai Į mane, o aš Į juos link KP. ĮsijautĄ bėgimu buvo šernai, ĮsijautĄs taip pat buvau ir aš, su noru pasivyti grupĄ. Visas Įdomumas, kad tie šernai tiesiai Į mane nešdinosi vos ne šonais susiglaudĄ. Taip kad aš pro jų tarpų prabėgĄs, kiek tai priverstinai jiems tarpų tarp jų padidinau.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Svecias
Meistras


Prisijungė: 2006 10 24
Pranešimai: 168
Pranešimų per dieną: 0.03

PranešimasParašytas: 2006-12-02, 16:21    Rašyti temą: Atsakyti su citata

NU MANO ISTORIJA TAI PATYS ZINOT APIE KA. NEGALIU PASAKOT KOL NEGAVAU KAZLU RUDOS SAVIVALDYBES SUTIKIMO :lol:
_________________
Ir kam nepasisek, tiems tikrai pasisek nepasisekim patirti - tai irgi labai svarbi vertyb. (Vytenis)
SPORTAS JAU NE LOTERIJA, o mokslas


Paskutinį kartą redagavo Svecias, 2006-12-14, 01:14. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
bla bla
Meistras


Prisijungė: 2006 06 02
Pranešimai: 210
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2006-12-02, 16:49    Rašyti temą: Atsakyti su citata

sakyk, varyk, davai! Tam ir yra sita tema. Issipasakok, kas tavo sirdi slegia! :D :D :D :D :D :D :D
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-02, 20:22    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O kam ji gali pakenkti, jei kokios nors asmenybės inteesai nebus pažeisti. :roll: Gal iš temos ribų nebus išeita. Juk tema ši ne apie linksmus, bet ĮDOMIUS nutikimus. O Įdomųs nutikimai gali bųti ir toli gražu ne linksmi. Jie gal net naidingi gali bųt žinoti visiems - tai akiraĄio plėtimas ir patirties skleidimas gal neturėtų kam pakenkti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
S.Kireilis
Meistras


Prisijungė: 2006 10 09
Pranešimai: 291
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-09, 00:24    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Mažai rašanĄių šioj temoj. :(
Paporinsiu dar vienų.
Tai buvo seniai, apie 1975-uosius. Negaliu patvirtinti šimtu procentu, kad taip tikrai nutiko. Orientacininkų tarpe sklido tokios kalbos.
Latvijoje tais laikais lakstė kietas orientacininkas vardu Egils (šiuo metu OS nebesportuoja), labai geras pirmų etapų specialistas. Visada iš trasos grĮždavo arba pirmas, arba su pirmu "traukiniu". Visi tai žinojo, todėl bųdavo tokių, kurie aklai sekdavo iš paskos. Tada dalyvių sklaidymo sistema dar nebuvo sugalvota-visi bėgdavo vienodų trasų. Treneris pasakydavo, bėgsi paskui šitų ir viskas.
Vienose estafetėse kaip visada jis bėgo pirmas, kiti jam iš paskos. Bėgo bėgo keliu ir, matyt, jĮ prispyrė reikalas ir jis staiga pasuko staĄiu kampu Į tankesnĮ miškų ir atsitųpė kakoti. Visi šoko iš paskos, pamatė, kas vyksta, subedė nosis Į žemėlapius ir pradėjo orientuotis, o jisai sau ramiausiai tupi.
Niekas tiksliai nežinojo ar jis tikrai ten atlikinėjo tų gamtinĮ reikalų, ar tik imitavo, bet kelnes, sako, tai tikrai buvo nusimovĄs. žmonės kalbėjo, kad po to Įvykio jo sekiotojų ženkliai sumažėjo. :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-09, 01:36    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Man irgi per SSD "Nemunas" ar tik ne antrųsias pirmenybes kažkur prie Mažeikių apie 1970-71 m.m. kai dar tik mokiausi skaityti žemėlapĮ, o bėgikas lengvaatletis buvau lyg ir ..., tai pasirengiau pirmajam etapui. žinojome mes bajerĮ "žemkės" iškrėstų, kai per pirmasias pirmenybes ar tik ne Vilkaviškyje (reik A.Pliauskos klausti) kai ji buvo paruošusi dvi komandas. Tada, kaip pasakojo, pagal "Runso" planų ir strateginĄ taktikų, antros komandos dalyvis atliko zuikio vaidmenĮ. Tuoj po starto jis šovė ir visi iš paskos. Taip jis ir vedžiojo visus velnei žino kur. O tikroji "žemkės" komanda 2 ar 3 etapus užbaigė, kol visos kitos iš 1-o etapo pasirodė.

Taigi po metų prieš startų psichologinė Įtampa didžiausia. Aš, kaip stadionų bėgikas, mųvėjau baltų trumpų aprangų (tada, kai bėgiodavom, dilgelių kažkaip nepamenu), o ant kojų užsitempĄs buvau ryškiai raudonas ilgas kojines. žodžiu - buvau kaip gandras. Mat ir vaikystėje turėjau pravardĄ "Aleksandras, baltas gandras". Nors mane niekas nepažinojo, bet kaip lengvaatletis apšilimų dariau gan aktyviai. Taip atkreipiau Į save dėmesĮ visų.

Stojom Į startų. MaĄiau, kaip"Runsas"paslapĄiom šaipėsi. Davė starto komandų ir pagal pernykštĮ scenarijų "žemkietis" pasileido Į ne Į tų pusĄ. Niekas, aišku, ir nenubėgo, o tik garsiu kvatojimu jĮ palydėjo. :twisted:

Bet ir niekas nepradėjo bėgti. Po starto visi kaip Įbesti ir toliau stovėjo 8) žvalgydamiesi vienas Į kitų. Man tai užkniso stovėti (jau kažkiek buvau pramokĄs). Taigi pasileidau.

Atsisuku, o paskui mane visa goveda asilų. Tempų buvau pėmĄs ne mažų. Bėgau aiškiu keliu ir pražiopsojau sankryžų pasukti. Kadangi už nugaros girdėjau sunkiai alsuojanĄiųjų, net ir neatsisukau, o bėgdamas pradėjau mųstyti, kų daryti. Tolumoje pamaĄiau vienkiemĮ prie kelio su gyvatvore link miško. Taigi, pasileidau tokiu greiĄiu, lyg bėgĄiau 400 m distancijoje. Nors, kaip stajeris ir maratonininkas greiĄio stokojau labai ir 400 m vos iš min. telĮsdavau, bet lyg gyvatvorės tarpų padariau kaip reikalas, o nuo ten ir Į krųmus ir pasislėpiau už medžio. Gal tik po 20-30 sek. atvarė, sugriuvo visi Į vienkiemio kiemų ir garsiausiai siųto "Kur tas gandras!?"

Po kiek laiko atbėgo ir Jonavos II-os komandos dalyvis; toks vaikas, kurĮ pradėjau mokyti orientuotis. Jam tada buvo pirmosios varžybos. Jis suprato, ir pajuokavĄs pasakė, kad, matĄs - "tikrai, tikrai raudonas kojas!!!", ir parodė Į priešingų pusĄ. (Mat jis susigaudė, kad padariau klaidų, bet Įdomumo dėlei nuvarė ten kur visi.)

Taigi, pailsėjau, atsigavau, bet nesirodžiau, nes kai kurie nepaklausė, stovyniavo. Bet pavyko pabėgti, orientavausi ramiai ir be klaidų. Neatsimenu, ar "žemkė" ankšĄiau, ar ne už mane, bet aš perdaviau etapų jei ne pirmas, tai antras tikrai ir po manĄs iš etapo grĮžinėti pradėjo tik kai mųsiškiai jau seniai Į 3-ių buvo išvarĄ.


Paskutinį kartą redagavo Vytenis, 2006-12-09, 04:30. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
-osininkas-
Meistras


Prisijungė: 2006 01 09
Pranešimai: 172
Pranešimų per dieną: 0.03

PranešimasParašytas: 2006-12-10, 16:37    Rašyti temą: Atsakyti su citata

panasus atvejis kaip su tuo kietu latviu Egils buvo ir Lietuvoj.
Metu nepamenu. Lietuvos studentu pirmenybese Vidas Armalis "surinko" nebloga traukinuka (buvau ir as jame :oops: ), atsizymejo viename KP, ir 90 laipsniu i sona, kelnes i apacia.....Toliau tustinimosi proceduros. Visas esalonas "ant rankinio" ir studijuoja zemelapio spalvas. Kitaip sunku ir isivaizduoti - viso traukinio zemelapiai iki to momento buvo "v trubacku" susukti.
Vidas atliko gamtinius reikalus - visi issirikiavom tvarkingai ir begam toliau.

Galiu tik pasakyt: nesok is traukinio, nors masinistui kiek suminkstejo...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
S.Kireilis
Meistras


Prisijungė: 2006 10 09
Pranešimai: 291
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-16, 11:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gerbiami O-broliai ir O-seserys, jųs norit pasakyti, kad jums nieko Įdomaus nėra nutikĄ? Jųs atsimenat tik vietas, km, KP, min. ir sek.? Nepatikėsiu. :wink: Mano pastebėjimais O-forume apie 200 aktyvių lankytojų. Jei visi parašytumėte bent po vienų Įdomų ar juokingų dalykėlĮ, gautųsi 200, beskaitant visiems padidėtų serotonino (ar kokio ten velnio) kiekis organizme, ir bųtų linksmiau gyventi tamsiuoju metų laiku. Tam ši tema ir skirta.
Neturiu tikslo išgarsėti osininkų tarpe savo raštais kaip Vladimiras IljyĄius, todėl papasakosiu kaip R. Šileika visus apgavo per Kauno estafetes Romainiuose 1979 m. balandžio 1 ir baigsiu pasisakymus šioj temoj. Jei niekas nerašo, reiškia, tema neaktuali ir jai lemta grimzti i forumo dugnų.
Tai buvo dviguba apgavystė.
Buvo išrikiuotas pirmas etapas ir pasakyta, kad reikės bėgti pagal markiruotĄ apie 500 m iki žemėlapių, kurie sudėti Į vokus su dalyvių numeriais. Išsitraukei žemėlapĮ ir pirmyn Į trasų. Davė startų, ir visi išbėgo. Tada teisėjai ištiesė virvĄ su prikabintais vokais. Visi žiųrovai pamatė, kad kreĄiamas balandžio pirmosios pokštas :lol: Po kokių 2 min. pasirodė pirmo etapo dalyviai. Jie suprato, kad Įveikė "garbės" ratų ir yra apgauti, visi atbėgo išsišiepĄ, bet nežinojo, kad jų laukia dar viena "kiaulė". Čiupo plėšti vokus ir traukti iš jų žemėlapius. Mes nesupratom, kodėl jie stovi ir su tais žemėlapiais ir nebėga Į trasų. Pasirodo, ten buvo paprasti popieriaus lapai su užrašu: "Su balandžio 1, startas po 5 min."
Linksmų plauĄių žmogus buvo Romualdas Šileika. :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
makeris
Meistras


Prisijungė: 2005 12 24
Pranešimai: 971
Pranešimų per dieną: 0.15
Miestas: siauliai-vilnius

PranešimasParašytas: 2006-12-16, 12:33    Rašyti temą: Atsakyti su citata

na gal ir as si ta papasakosiu :D Buvo varzybos pries kokius 5 metus klubu taure berods telsiuose. Tada labai lijo liteus ir dar 14 atrodo budamas o gal jau ir 16 nepasakysiu tiksliai begau ir sugalvojau kirsti upeli. Koja nuslydo nuo kupsto ir niurktelejau iki kaklo :D tai is baimes pameciau kompasa ir bata viena tik pirstu galus uzlenkes spejau pagaut :) va toks nutikimas buwo :D
_________________
tinginys visais atvejais
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
cloudsmaker
Meistras


Prisijungė: 2005 05 04
Pranešimai: 321
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2006-12-16, 18:33    Rašyti temą: Atsakyti su citata

pernai kai vyko veisiejuose atrodo tas cempas kur is pabaltijo salys suvaziuoja,taj reikejo kirst upeli kuris daug kur virs metro gylio,todel buvo markiruotem aptvertas poros metru plotas kuriame gylis sieka gal iki keliu,bet vienas orientacininkas sugalvojo kad jam per mazai turbut gylio ir bego,salia markiruotes nepilno gal metro atstumu nuo tos vietos kur buvo negilu,taj jam teko vandens iki pazastu :D :D yra dar ir fotkese jei neklystu :lol: :lol:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
SMG
Meistras


Prisijungė: 2004 04 05
Pranešimai: 1233
Pranešimų per dieną: 0.17
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-16, 19:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O gal kas atsimenat kaip dar anais laikais (1983) Bijotės miškuose vykusiose TSRS jaunių ir jaunimo pirmenybėse teisėjai "statė" gyvų rankų tiltų per pelkĄ, nes pirmieji dalyviai vos nepaskendo :D .
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] MSN Messenger Skype vardas
Vilius A.
Meistras


Prisijungė: 2004 10 24
Pranešimai: 1958
Pranešimų per dieną: 0.28
Miestas: Panevys | Vilnius

PranešimasParašytas: 2006-12-17, 21:21    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Makeri, ten buvo ne klubu taure o moksleiviu komandines pirmenybes.
Cloudsmaker, ten buvo Egidijus Gircys.Jei neklystu tai ne Veisejuose, o Ratnycios zemelapyje.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
Woodoo
Meistras


Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimai: 981
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-17, 21:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nu kad iki galo uzbaigti visa reikala, stai ir garsioji nuotrauka :):)
http://mantas.fotopic.net/p8038360.html
_________________
Tinginio training log'as :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
SMG
Meistras


Prisijungė: 2004 04 05
Pranešimai: 1233
Pranešimų per dieną: 0.17
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2006-12-18, 00:00    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nuotrauka tai iš Baltijos šalių jaunimo taurės, kuri vyko Druskininkuose, o ne iš moksleivių komandinių pirmenybių. O Telšiuose tai buvo anksĄiau, kai distancininkai, statydami trasų patys upelio neišbandė :D
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] MSN Messenger Skype vardas
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie 1, 2, 3, 4, 5  Toliau
Puslapis 15

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005