�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Orientacininkai pas valstieČius

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Nusišnekėjimai
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
renvaldas
Meistras


Prisijungė: 2005 08 12
Pranešimai: 457
Pranešimų per dieną: 0.07
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2007-07-02, 23:17    Rašyti temą: Orientacininkai pas valstieĄius Atsakyti su citata

Sorry, jei jau kur Įdėta ir Ąia gaunasi pakartojimas šito šedevro:
http://www.valstietis.lt/HTML/Laikrasciai/Pastabos/savaites.php

------------
Panašu, kad linkas nueis Į istorijų, todėl Įdedu ir originalų tekstų (jauĄiu ne kas su autorinėm, bet gal Kazys Požėra man atleis)
------------

žemiau pateikiamas visas straipsnis

<ne citata start>
Orientacininkai

Kazys Požėra

Įsikalta nuostata, kad antroji lietuvių religija yra krepšinis, - grynų gryniausias blefas. Nesųmonė. Lietuviai - nuo mažulėlio iki senolėlio - visa galva senų seniausiai panirĄ Į orientavimosi sportų ir šioje srityje per tųkstantmetĮ, akies mirksniu prašvilpusĮ nuo vienuolio Brunono iš Kverfurto egzekucijos, yra pasiekĄ nepakartojamai Įspųdingų rezultatų daužydami Maskvos vartus ir tramdydami prunkšĄianĄius žirgus prie Juodosios jųros. Lietuviai nuo amžių yra kelyje. Trasoje. Su kompasais ir žemėlapiais rankose jie neatlėgdami ieško kontrolinių punktų, registruojasi juose ir paknopstom varo toliau. Anot aistruolių, orientavimosi sportas - tai krosas, reikalaujantis ne tik ištvermės, jėgos, bet ir smegenų. Sveikos nuovokos, kad trasoje nenublųdijus vietoj kontrolinių punktų ieškoti gegutės lizdo. Sveikos nuovokos pritrųko sumanant žemės reformų. Daugelis pilieĄių, Įstumtų Į šių Įstatymais ir jų pataisomis apžėlusių trasų, niekaip neranda gudriai sumanytų kontrolinių punktų ir su kompasais bei žemėlapiais tebesiblaško iš vieno Lietuvos galo Į kitų, ieškodami pažadėtųjų žemių ir jų nerasdami. Sveikos nuovokos pritrųko aukštojo mokslo reformatoriams, todėl dabar reikia ruošti naujų trasų su mokamais kontroliniais punktais. Tai birželio 14 d. Įsipareigojo padaryti kelios parlamentinės politinės partijos. Trijų partijų atstovai Seime stojo piestu prieš šių rungtĮ, ragindami visuomenĄ neprarasti budrumo, nes esų šioje trasoje vietoj kontrolinių punktų lauks užmaskuotos vilkduobės. Sveikos nuovokos pritrųko Lietuvos pilieĄius išgujant Į sveikatos apsaugos reformos trasų, todėl dabar reikia kuo skubiau jų iš naujo reformuoti. Daugybė pilieĄių, gainiojami nuo vieno kontrolinio punkto prie kito, prarado sveikatų, o neištvėrusieji trasoje dabar jau klaidžioja Airijoje, Ispanijoje, Italijoje, Turkijoje, PaukšĄių take ar Andromedos ųke. Atkakliausieji dar bando belstis Į teismų kontrolinius punktus, gydytojams pasirenkant europines trasas su padoriais atlygiais kontroliniuose punktuose.
Orientavimosi sportas Lietuvoje dievinamas su kapitalistiniu užmoju. Rengiamos vis naujos ir naujos trasos, statomi vis nauji ir nauji dieviški kontroliniai punktai. Tauta be atlėgio programuojama ne snausti, o strimgalviais lėkti Į keliais centais atpiginto majonezo, banano, šliurės kontrolinius punktus, stropiai lankytis pavėpsoti batų, baldų, sauskelnių rojuose. Tauta raginama ne mokytis, mokytis ir dar kartų mokytis, o vartoti, vartoti ir dar kartų vartoti. Grobti, grobti ir dar kartų grobti. Sektiniausi orientavimosi sporto lyderiai, visiems nušluostĄ nosis, privatizuoja tarnybinius kontrolinius postus, Įsirengdami juos su visa aukštuomenei priderama prabanga. Išvyti iš vieno prašmatnaus kontrolinio posto jie pamaloninami dar prašmatnesniu kontroliniu postu. Sektini pavyzdžiai nelieka be atsako. Į trasų iškaukia mirtininkai. Vienas girtas policininkas, trasoje sukeliantis avarijų, Į trasų sviedžia gal dešimt girtutėlių neuniformuotų vairuotojų. Kontroliniuose punktuose tyška kraujas. Vienas korumpuotas valdininkas duoda peno gal dešimĄiai sukĄių, kaip parengti trasų, kad prie jos priliptų tųkstantėlis kitas banknotų. Kontroliniuose punktuose tyška šampano purslai. Vienas nė karvėms ganyti netikĄs, užtat charizmatiniu apšauktas šoumenas Į trasų sugundo dešimtis naivuolių, atviromis akimis sapnuojanĄių, kad jų trasoje laukia šlovė ir autografų meldžiantys gerbėjai. Kontroliniuose punktuose jų laukia viešnamis, skrydis iš šešto aukšto ar kilpa ant kaklo. Visa, kas trasoje siųloma nemokamai, kontroliniuose punktuose reikia apmokėti aukšĄiausia kaina. Už apakus pasirašytus vekselius - gyvenimu. Kontroliniuose punktuose vekselius rųšiuoja vadeivos, vietoj gobtuvų - su laurų vainikų skutais ant galvos. KaroĄe, kontroliniuose punktuose iškilniai pampstama, trasų klampynėje - murdomasi.
Orientavimosi sportas Lietuvoje struktųrizuotas nuo viršaus iki apaĄios. Trasas projektuoja ir pagal konstitucinĮ reglamentų Įrengia Įstatymų leidžiamoji valdžia, kontrolinius punktus - vykdomoji valdžia, rungtis Įveikia visuomenė, vis dažniau pasiekianti stulbinamų rezultatų karo kelių trasoje, gėralų suvartojimo, žųĄių gaisruose, kybojimo palubėse kontroliniuose punktuose. Teisėjauti kartais pakvieĄiama mafija, kartais - Prezidentųra, kartais - kokia nors Įstatymų leidžiamosios valdžios sudaryta komisija. Stebėtojų funkcijos pavestos prokuratųrai.
Orientavimosi sporto entuziastai tapo modernių technologijų aukomis. Dabar ieškant kokioje pakrųmėje užmaskuoto kontrolinio punkto naudojamasi mobiliųjų telefonų kompasais. Tauta, nė nenutuokdama apie mikrobangų spinduliuotĄ, keiĄianĄių net lytinių liaukų funkcijų, apie elektromagnetinių laukų ir taip brukte brukamų dietų Įtakų nualintam organizmui, dausina trasoje Įsispitrinusi Į ekranėlius, nepaleidžiamus iš rankų net atliekant savų reikalų. Įkaitai virtualios erdvės trasoje nekeiĄiami, kaip arkliai - perkėlų kontroliniuose punktuose.


ValstieĄių laikraštis
Techniniais klausimais rašykite
<ne citata end>
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Elvis
Meistras


Prisijungė: 2005 08 11
Pranešimai: 1563
Pranešimų per dieną: 0.23
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2007-07-02, 23:44    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kietai pavaryta :D
_________________
www.splits.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2007-07-03, 00:58    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Tai tikras šedevras, atspindintis labai nelinksmų mųsų nųdienų, kuri persimeta ir Į mųsų sportų. Sunku pasakyti, kaip kaimo skaitytojai supras šĮ straipsnĮ, nedaug nutuokdami apie OS :?: Kai rašoma apie nelinksmų mųsų bųtĮ, nemanau, kad tai padės popliarinti orientavimosĮ sportų; kažin, ar nelinksma tema sugundytų kaimo visuomenĄ domėtis OS-u. :wink:

Beje, straipsnio ORIENTACININKAI autorius puikiai nusimano apie mųsų sportų, taip, kaip jis yra didelis boulingo sporto mėgėjas. O kaip žurnalistas - tai labai žinomas, yra Lietuvos žurnalistų sųjungos pirmininko pavaduotojas, o taip pat LžS Kauno skyriaus pirmininkas. Jis organizavo nesenai garbingos žurnalistams skirtos buvusio kandidato Į Lietuvos prezdetus premijos Įteikimo iškilmes. Apie Vilties Prezidento Stasio LozoraiĄio premijos Įteikimų galima paskaityti labai rimtame laikraštyje Voruta, kurio pabaigoje galite pamatyti premijos lauretų nuotraukų:
http://64.233.183.104/search?q=cache:IK87CWcANs4J:www.voruta.lt/article.php%3Farticle%3D681+Kazys+Po%C5%BE%C4%97ra&hl=lt&ct=clnk&cd=5&gl=lt
. Kairėje pamatysite šio mųsų sportų garsinanĄio ORIENTACININKAI straipsnio autorių, kuris buvo premijos Įteikimo ceremonjalo organizatoriumi, o praėjusiais metais buvo ir jis pats šio; Vilties Prezidento Stasio LozoraiĄio premijos lauretas. Tai vienas iš kieĄiausių ir intelektualiausių Lietuvos žurnalistų.

Kadangi dabar dirbu Suvalkijos vienos savivaldybės centre, tai didžiuodamasis galiu pasigirti, kad garsus žurnalistas Kazys Požėra žurnale Nemunas puikiai apdainavo Suvalkijos sostinĄ ir parašė Poezijos vardu tituluotų parkų straipsnyje "Pilnaties atolas Marijampolėje": http://64.233.183.104/search?q=cache:AhaJFV5W_ywJ:test.svs.lt/%3FNemunas%3BNumber(73)+Kazys+Po%C5%BE%C4%97ra&hl=lt&ct=clnk&cd=6&gl=lt. Daug K.Požėra rašo apie kultųrų, etnografijų, jų renginius - nuostabiai apdainuoja tų renginių vietoves. Gal todėl jĮ ir žavi mųsų sportas vykstantis gražiausiose gamtos lopinėliuose, nes Kazys Požėra moka gražiai apdainuoti Lietuvos gamtos grožĮ.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Woodoo
Meistras


Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimai: 981
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas

PranešimasParašytas: 2007-07-03, 09:02    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Super straipsnis, nors ir ne visai apie orientavimosi sporta :)
_________________
Tinginio training log'as :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Bukas OK
Meistras


Prisijungė: 2006 12 28
Pranešimai: 123
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2007-07-03, 09:34    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Taip ir nesupratau - ar tai komplimentas OS'ui ar ironija :?:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Woodoo
Meistras


Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimai: 981
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas

PranešimasParašytas: 2007-07-03, 09:38    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Itariu cia OS pasirinktas beveik atsitiktinai ir nera cia nei komplimento, nei ironijos, nes straipsnis ne apie OS. Lygiai taip pat, kuris nors is musu pasistenges, galetu sukurti tokio tipo straipsni, kur OS'a pakeistu pvz futbolas arba kerlingas.
_________________
Tinginio training log'as :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Svecias
Meistras


Prisijungė: 2006 10 24
Pranešimai: 168
Pranešimų per dieną: 0.03

PranešimasParašytas: 2007-07-03, 16:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Valstieciu laikrastis galetu drasiai skelbti visus Vytenio straipsnius ir niekas net nesuprastu, kad tai kitas autorius. Rasoma lyg ir apie orientavimosi sporta, bet dazniausiai kazkodel vis didesne straipsnio dali uzima ne pagrindiniai dalykai vis nuplaukiantys nuo temos...
_________________
Ir kam nepasisek, tiems tikrai pasisek nepasisekim patirti - tai irgi labai svarbi vertyb. (Vytenis)
SPORTAS JAU NE LOTERIJA, o mokslas
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
babuinas
Patyrs


Prisijungė: 2007 03 28
Pranešimai: 46
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2007-07-15, 00:08    Rašyti temą: Atsakyti su citata

as tai manau, kad pirmieji orentacininkai lietuvoje buvo kryziuociai. gaudavo jie Lietuvos zemelapi su punktais suzymetais, o kai ju jieskodavo, tai tuos kur lomose r pelkese budavo tai surinkdavo. O kai ant kalveles punktas tai problemos prasidedavo nes ten lietuviu piliakalniai budavo. Kadangi lietuviai neleisdavo kontroliniam punkte atsizymeti tai kryziuociam punktus tekdavo sturmu imti. Bet viena punkta Margiris sudegino, tai tada kryziuociai dikvala gavo. tai ir buvo orentavimosi sporto pradzia Lietuvoj...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rolas
Meistras


Prisijungė: 2007 01 27
Pranešimai: 832
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2007-07-15, 18:55    Rašyti temą: Atsakyti su citata

:D Čia gerai Babuinas užlankstė :D Tada, žalgirio mųšis - Tako daugiadienių užuomazga :D
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Nusišnekėjimai Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005