�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Ar OSS-ininkui reikia mokėti stovėti ant riedslidžių?

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS slidėmis
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2007-09-30, 01:23    Rašyti temą: Ar OSS-ininkui reikia mokėti stovėti ant riedslidžių? Atsakyti su citata

Užvedu šių temų todėl, nes Rusija 2014 m. rengs SoĄyje žiemos olimpiadų ( http://209.85.135.104/search?q=cache:mvo_BUHksuoJ:www.skrastas.lt/%3Flt%3D1141391142%26nid%3D1183614054+%C5%BEiemos+olimpiada+Rusijoje&hl=lt&ct=clnk&cd=1&gl=lt) ir gali bųt prošvaistės, kad Rusija gali pasirinkti OSS.

Per Panoramų ir kitas televizijos laidas teko matyti, kaip Ignalinoje slidininkai ir biatlonininkai surengė riedslidžių lenktynes. Tik visai neminėjo, kad tose varžybose dalyvautų ir žiemos orientacininkai. Kai paklausiau, kodėl nedalyvaujama, man paaiškinta buvo, kad, neva, labai pavojinga, galima susižeisti Į asfaltų ir ilgam iškristi iš treniruoĄių proceso. Bet toks man paaiškinimas mane neĮtikino, kad nereikia su riedslidėmis treniruotis ir dalyvauti kontrolinėse pasirengimo varžybose. Juolab, kad kai kam iš dabartinių rinktinės narių, dar buvus paauglystėje, teko kontrolines atkarpas su riedslidėmis daryti ir dabar labai norėtųsi pamatyti, kaip patobulėjo. Bet neigiamas atsakymas, kad negalima daryti kontrolinių treniruoĄių ir negalima dalyvauti kontrolinėse pasirengimo varžybose mane nuvylė. Negi patekus Į suaugusiųjų rinktinĄ, prarasti stovėjimo ant kojų Įgųdžiai? Juk slidininkai ir biatlonininkai dalyvauja gerai žinomose atmintinai išmoktose trasose. O OSS-ininkams trasos ir nusileidimai bųna žymiai sudėtingesni, o, svarbiausiai, iš anksto visiškai nežinomi. Todėl, mano manymu, slidinėjantys orientacininkai ant slidžių turėtų stabiliau stovėti, nei slidininkai ar biatlonininkai. Iš to peršasi tokie klausimai:

1. Negi nėra apsaugų nelaimėms išvengti? (MaĄiau, kad visi startavo, lyg ir su šalmais, o ant alkųnių ir antkelių apsaugos irgi, atrodo, buvo bet neĮsidėmėjau)
2. Negi negalima išmokti stabiliai stovėti ant kojų, kad nusileisti lygiu kalnu Ignalinos atmintinai žinomoje riedslidžių trasoje? Juk šitiek daug joje treniruotasi buvo kai kam net nuo vaikystės!
3. Kiek reikia stovėti ant riedslidžių, kad Įgauti savim pasitikėjimų nesudėtingoje Ignalinos trasoje?
4. Kodėl negalima imti pavyzdžio iš slidininkų ir biatlonininkų? Pastarieji rengia vasaros biatlono v-bas
http://209.85.135.104/search?q=cache:55FZJQ12crMJ:www.biathlonltu.com/+riedslid%C5%BEi%C5%B3+var%C5%BEybos&hl=lt&ct=clnk&cd=3&gl=lt Štai kad ir išrašas iš jų kalendoriaus:34 2007.10.06 Lietuvos moksleivių pirmenybės Ignalina (Lietuva)Jauniai, JaunuĄiai, Vaikai www.biathlonLTU.com

Tai jei ant riedslidžių rungtyniauja net vaikai, nebijodami nukristi ant asfalto kodėl negali su jais persimesti jau per 21 sulaukusieji OSS rinktinės nariai, kurie irgi vaikystėje šiek tiek matė riedslides?

Be to teko matyti kaip supertrialonininkai po bėgimo krųvių atsipalaidavimui ridinėja, pasispirdami slidinėjimo lazdomis. Kodėl tai negalima daryti ir orientacininkams, finišavusiems iš sunkių vasaros trasų? Kad ir Druskininkuose po sprinto Ąemp-o nemaĄiau nei vieno bandžiusio atsipalaiduoti žymiai efektingesniu bųdu, naudojanĄio rusų fiziologo SeĄenovo fenomenų. Juk atsipalaidavimo ir slidinėjimo Įgųdžių pastovaus palaikymo derinys žymiai pagerintų žiemos Įgųdžių savybes.

Ne paslaptis, kad riedslidžių trasoje buvo Įvykusi nelaimė biatlonininkas partrenkė bėgiojusių orientacininkĄ, kuri su galvos sutrenkimu gulėjo gana ilgai ligoninėje ir dabar jos nematome varžybose. Tai žymiai rimĄiau, nei parkristi su riedslidėmis. Pamenu, kai mano bendramokslis, dabartinis Lietuvos žiemos centro direktorius kųrė ši centrų ir projektavo trasų, buvo sudarĄs jis ir saugumo reikalavimus, draudžianĄius pašaliniams maišytis trasoje, kai trasoje treniruojasi riedslidininkai. Todėl keista, kad Ignalinos vasaros slidininkų trasa buvo naudota ne pagal paskirtĮ, nusižengiant elementariausioms saugumo taisyklėms. :cry:
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Regis
Meistras


Prisijungė: 2006 11 14
Pranešimai: 294
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2007-09-30, 22:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Dauguma moka ir vazineja. Pvz. Vingio parke. Ne visi reklamuojasi Ignalinoje...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Bestpetras
Meistras


Prisijungė: 2004 04 02
Pranešimai: 786
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Klaipda - Vilnius

PranešimasParašytas: 2007-09-30, 23:36    Rašyti temą: Atsakyti su citata

atvaziuok i ignalina, prariediesi ir forumas vel bus laisvas :twisted:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Bestpetras
Meistras


Prisijungė: 2004 04 02
Pranešimai: 786
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Klaipda - Vilnius

PranešimasParašytas: 2007-09-30, 23:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

as tai reklamuojuos :lol:
http://www.biathlonltu.com/index.php/pageid/166/articlepage/9/articleid/43
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Tomass
Meistras


Prisijungė: 2006 02 07
Pranešimai: 666
Pranešimų per dieną: 0.1
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2007-10-04, 14:11    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Rugsejo 1 d. posedziavusi IOF orientavimosi slidemis komisija patvirtino strategija del OSS itraukimo i 2018 m. Olimpines zaidynes. Matyt su Sociu jau viskas aisku :( . Paprasysiu Domo, kad idetu i LOSF puslapi visuomenes susipazinimui.
OSS rinktines kandidatai jau nuo rugpjucio 25 d. kas 2 savaites rengia savaitgalines treniruotes Ignalinoje.
Nepanikuok Vyteni - viskas vyksta pagal plana, isskyrus kai kurias traumas :wink:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2007-10-05, 01:43    Rašyti temą: Ar OSS-ininkui reikia mokėti stovėti ant riedslidžių? Atsakyti su citata

Dėkui už vertingų ir viltingų informacijų. Na, o dėl olimpiados, tai lyg tai bųdavo tokia tradicija, kad šalis, organizatorė galėdavo savo nuožiųra Įsitraukti kokių nors sporto šakų. Ar ne klystu? Negi Rusijai neparanku OSS-ų Įsitraukti Į programų? Juk jos tokie stiprųs OSS-ininkai! Negi Rusijai olimpinių Ąempionų ir medalių nereikia? Primenu, kų rašė Rusijos OS valdžiai IOF-o gen. sekretorė Barbaro Rennberg:
"
Я надеюсь, что Чемпионат Мира по ориентированию на лыжах 2007 года в России сможет представить лыжное ориентирование как спорт, наиболее подходящий для включения в Олимпийскую программу, а также даст возможность России показать себя как прекрасного организатора Зимних Олимпийских Игр.

Барбро Реннберг,

Генеральный секретарь
"

Nuostabu, kad rinktinė renkasi Į stovyklas. Dar nuostabiau, kai orientacininkus matome kitose žiemos sporto šakose save vasarų išbandanĄius. Tai labai svarus indėlis Į mųsų sporto šakos populiarinimų. Bet nematau atsakymo Į šios temos klausimų dėl mokėjimo stovėti ant riedslidžių. Negi tikrai slidinėjantys orientacininkai žymiai prasĄiau stovi ant kojų, nei slidininkai ir biatlonininkai?

Kodėl OSS-ininkams (ypaĄ rinktinės nariams) negalima dalyvauti kontrolinėse pasirengimo varžybose, jei jose startuoja štai šie mažyliai - http://www.biathlonltu.com/popup.php?image=http://www.biathlonltu.com/page/upload/modarticle_44ce2f1fa717a_b1.jpg&title=4%20ir%205%20grupių%20startas :?: Kodėl negalima ant kelių užsidėti apsaugas, kaip tai daro vaikuĄiai ir kodėl reikia bijoti greitesnio riedėjimo mųsų suaugusių rinktinės nariams ir narėms ypaĄ jaunoms, jei visai nebijo varžybose dalyvauti vaikai? (Atleiskite, kad taip tiesmukiškai klausiu. Kartoju, man buvo paaiškinta, kad nedalyvaujama dėl baimės nukristi :oops: ) Gal taip ir nėra. Tai gal yra kokie nors kontrolinių važiavimų rezultatai? Kur juos galima bųtų pamatyti? :roll:

Kai pamatau savo bendramokslĮ ir kito bendramokslio dukrelĄ http://www.biathlonltu.com/popup.php?image=http://www.biathlonltu.com/page/upload/modarticle_44ce2fb312f60_b3.jpg&title=Inirtinga%20kova patikėkite, tikrai su pavydu žiųriu Į juos. Kodėl tai orientacininkams negalima vasarų dažniau praskrieti pajusti tų nuostabų riedėjimo greitĮ?
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS slidėmis Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005