�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Atranka Č 2008 m. rinktinČ
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4  Toliau
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
[Giedrius]
Meistras


Prisijungė: 2005 11 07
Pranešimai: 685
Pranešimų per dieną: 0.1
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-01-07, 19:33    Rašyti temą: Atsakyti su citata

:lol:
_________________
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 02:52    Rašyti temą: Atsakyti su citata

vosvos rašo:
Iš LOSF puslapio:
Citata:
Š.m. sausio 11-13 d. planuota rinktinės kandidatų treniruoĄių stovykla dėl nepalankių oro sųlygų atidedama.

Man Įdomu, jeigu treniruoĄių stovykla yra planuojama Sausio viduryje - tai kokių yra tikimasi oro sųlygų, kad jos bųtų palankios? :lol:

PS. planuoju surengti slidininkų stovyklų Liepos mėnesĮ (dėl oro sųlygų gali ir neĮvykti) :wink:
:shock: Tai ar super šalĄiai numatomi? Juk slidininkai (OSS-ininkai) tai ir liepos mėnesyje treniruoĄių stovyklų darė. Na, o jei ir baisųs orai bus, tai ar manieže negalima kontrolinĮ padaryti? O moksliniams tyrimams ar ne pats palankiausias laikotarpis per nepalankias oro sųlygas? Kodėl moksleiviai (jaunuĄiai, jauniai ir jaunimas) tos tyrimus darė - pažiųrėkite - http://www.kazlusporto.puslapiai.lt/sporto%20mokslas/new_page_1.htm . Tai gal suaugusiems reikia jau ir rimtesnių, o ne vaikiškų tyrimų :!: :?: Ir išvs, kaip galima rimtai pradėti treniruoti - planuoti stovyklas net neištestavus :evil: :oops:
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
www.osport.lt
Meistras


Prisijungė: 2006 11 17
Pranešimai: 85
Pranešimų per dieną: 0.01
Miestas: Lietuva

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 12:22    Rašyti temą: Atsakyti su citata

PerskaiĄiau pastaruosius pasisakymus ir supratau, kad turiu neišmanėliškų nuomonĄ, kurių ir norėĄiau apginti, tuo paĄiu ir netikusius komiteto sprendimus. Visų pirma nepastebiu skirtumo tarp netikusių komiteto sprendimų ir kandidato Į trenerius pasisakymų: siuloma daryti atrankines kiekvienai rungĄiai, ar dabar yra kitaip?, siųloma komandos sudėtis 6-7 sportininkai, paskelbta 4-6, o Europos Ąempionate 6-10, kur skirtumas? Kų veiks Ąempionate 7 sportininkas, jei nebus jam kų bėgt? Bus laisva rungtis, niekas nedraus važiuot savo lėšomis, beje nuo dabartinio komiteto veiklos pradžios toks požiųris išlaikomas, taĄiau ar ne paties kandidato buvo pavadintas kelerių metų klaida. Tokia pat klaida gal dar reiktų pavadinti ir atrankines, kurios buvo atnaujintos po beveik dešimtmetĮ trukusių P. Rakštiko testavimų, apie kuriuos antrame savo pranešime užsiminė neĮvertintas kandidatas? Netolimų ateitĮ prisimenant, testavimai nereiškė nieko - prieš sezonų bųdavo pakalbama su sportinikais, kurie ruošiasi, o ruošdavosi kaip taisyklė tik tie, kuriuos treniruodavo TrenerisP, prieš varžybas prasitestuodavo ir niekas nepasikeisdavo, nes tai bųdavo tik testai, o jų rezultatai kad ir kokie bebųtų patvirindavo kad prieš sezonų buvo pakalbėta su "tais žmonėmis. TrenerisP gaudavo atlygĮ, ne taip kaip dabar, bet kalbėdavosi ne su visais, o tik su kuo norėjo, taip kaip dabar. Gerbiami sportininkai, norėtume vėl tokios tvarkos? Tada aktyviai sudalyvaukite bųsimoje LOSF konferensijoje ir išsirinkite žmones tinkamai atstovausianĄius jųsų interesus. Tik jau atrankinės vyks nebe OS trasose, o eilėje pokalbiui su TreneriuP, tik nesu ĮsitikinĄs, kad visada jis norės, kažkų jums pasakyti.
Rezultatų nebųna ne todėl, kad atrankinės prieš tris savaites (kaip Suomijoje šalyje laimėjusiai daugiausiai medalių PČ Ukrainoje), ar prieš mėnesĮ, kaip bando meluoti kandidatas bėda ta, kad trųksta talentų. Talentams nereikia ruoštis atrankinėms, jie ruošiasi pagrindiniams startams, o atsirinkti jiems ir be formos nebųna problemų, todėl keistai skamba ilgameĄio rinktinės nario klaidinanti mintis, kad reikia bųti formoje per atrankines. Šioje nuomonėje ĮžvelgĄiau nostalgijų praeĄiai, kai rinktinės lyderiai nebųdami pakankamai telentingi patekdavo Į komandų be atrankinių, nesigrųdindavo juose, o pasaulio Ąempionatuose šeimyniškai sekiodavo paskui stipresnius kitų šalių sportininkus.
Dėl bendravimo su sportinikais. Man susidaro Įspųdis, kad rašantieji apie tai vertina SAVE, kaip kažkokių ypatingų asmenybĄ, kuriai visi turi atsakyti Į visus kodėl. Ar tapus rinktinės treneriu stebuklingai pasidaroma: viskų žinanĄių žmogumi, paĄiu geriausiu, visų trenerių treneriu, asmenybe be kurios žlugs orientavimosi sporto elitas Lietuvoje? Kodėl jums atrodo, kad bųnant rinktinės treneriu galima kištis Į asmeninius sportinikų ir jų trenerių reikalus, nurodinėti, kų ir kaip turi sportinikai daryti, kokias rungtis pasaulio Ąempionate pasirinkti, kiek jų bėgti? Kodėl sportininkai kažkam bųtinai turi atsakyti, kodėl jie nesportuoja, nenori startuoti pasaulio Ąempionatuose. Kai norės sportuos ir startuos, už juos jųs - didieji savimylos tikrai to nepadarysite. Atlikite pradžiai savo dabus gerai.
SR
_________________
irk, ta kauk jau sudryskusi - matosi, kas Tu esi. (Vytenis)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
vosvos
Meistras


Prisijungė: 2005 12 06
Pranešimai: 721
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 13:02    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Apie talentus: na tarkime nėra Lietuvoje tų talentų. Tai kų dabar daryti? Išvis nesiųsti rinktinės Į tarptautines varžybas? Aš tai manau, kad tiems geriausiems kuriuos turime(kad ir ne talentams) visgi reikia sukurti kuo geresnes sųlygas, kad parodyti kuo geresnĮ rezultatų svarbiose varžybose (nereikalaujant medalių).

Aš Ąia aišku nebandau kritikuoti buvusios (atrankos/rinktinės pasiruošimo) sistemos - gal ji ir gera buvo? Gal ir keisti nieko nereikia? Gal ir praėjusių metų rezultatai yra tie - kuriuos maksimaliai galėjo pasiekti rinktinė? Gal.
_________________
http://www.trails.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 15:23    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Teisingai - talentus reikia ugdyti ir sudaryti kuo palankesnĄ "dirvų" jiems augti.
www.osport.lt rašo:
...Talentams nereikia ruoštis atrankinėms, jie ruošiasi pagrindiniams startams, o atsirinkti jiems ir be formos nebųna problemų...
Čia irgi taikliai pasakyta. Rinktinės narys per atrankines privalo laimėti atbulas arba užsimerkĄs bėgdamas. Reikia sistemų paversti tokių, kad ne vienerius metus kryptingai besiruošiantis rinktinei, statytų sau tikslų per atrankines ne atsirinkti, o tik pasitikrinti ir Įsitikinti, kad esi vertas rinktinės vardo. Negalima atsirinkinėti tik prie lėktuvo trapo ir planetos Ąempionatui pradėti ruoštis tik Į jĮ nuskridus; keliom dienom ankšĄiau.
www.osport.lt rašo:
Kodėl jums atrodo, kad bųnant rinktinės treneriu galima kištis Į asmeninius sportinikų ir jų trenerių reikalus, nurodinėti, kų ir kaip turi sportinikai daryti.
Tam ir reikalingas nacionalinės rinktinės treneris (šalies vyriausias treneris), kad bųtų su juo derinamas visų sportininkų ir jų trenerių kryptingai sutartinai nukreiptas bendras darbas. Bus nesųmonė, kai sportininkų rengimosi tikslai nesutaps su rinktinės poreikių tikslais. O tokio termino, kaip "kištis" neturėtų bųti bendravime, nes patys sportininkai turėtų sųmoningai norėti, kad jie bųtų nukreipianėjami teisingiausiai Lietuvai reikalingiausiu ir efektyviausiu keliu, kuriuo galima siekti geriausio rezultato. Blogai, kai jau nėra noro siekti to geriausio rezultato - tada atsiranda priekaištai, nepagarba ir apkalbos - tai pagrindinis ženklas, kad jau net sistema pašlijusi.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
osman
Meistras


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 211
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Daniausiai

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 16:14    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Apie TALENTUS

Talentas sugalvotas nedarbsciu zmoniu, kurie juo pateisina savo tinguma. Poziuris, kad pasiekimus lemia talentai - senovinis. Laikas butu pazvelgti i tai ka jau daug metu tyrineja mokslininkai. Ir ju isvados stulbinancios. Visus vidinius sėkmei reikalingus išteklius jau turime , pasirodo sėkmingiausi planetos žmonės pasiekė profesinio meistriškumo viršųnes tikrai ne todėl, kad buvo kažkuo ypatingai apdovanoti, bet todėl, kad, aistringai siekė to, ko nori, tai gerai Įsivaizdavo, daug ir kasdien veikė, darė daug klaidų, ir nuolat tobulėjo.

Pazvelkime i Povilo Karoblio issakytas mintis (kurios tiesiog spinduliuoja tuo senuoju mastymu):

Savo knygoje jis nuolat mini, kad sportiniam rezultatui reikalingi talentai, kuriuos reikia atskleisti ir nuolat tobulinti, o kitoje vietoje raso apie N. Sabaites rekordini begima 800m. distancijoje Miuncheno ol. zaidynese:
"Sportininke ilgus metus si begimo varianta tobulino treniruotese, daugeli kartu sia distancija nubego mintimis, ji buvo pasirengusi fiziskai, taktiskai ir moraliskai, jaute begimo greiti bei ritma."
Taigi, kur cia talentas. Talentas tame, kad ji sieke savo uzsibrezto tikslo.
Man tai panasu i siu laiku OS1 Thierry Gueorgiou, o ipac i jo vizualizacija.
Skandinavai turi teise i medalius, nes ten OS yra kultas, taip kaip pas mus krepsinis :evil: . Prancuzai nors ir neturi gerai isvystytos OS bendruomenes, bet jie turi St. Etienne. Simone Niggli OS yra seimos pomegis, tuo paciu tai ir jos darbas. Ir ta darba ji dievina, ne taip kaip mes :D

Troskima pasiekti tiksla atskleidzia tokios asmenybes kaip:
Bill Gates (metė universitetų, kad galėtų visiškai pasišvĄsti programavimui ir savo verslo kųrimui, net atostogaudamas, jis skiria visų laikų, kad tiesiog "pasinertų" Į jam dar nežinomų dalykų),
Thomas Edison (Edisonas atliko tųkstantĮ "nesėkmingų" eksperimentų, kuriuos jis vertino kaip "999 bųdus kaip neišrasti elektros lemputės", kad galų gale jų sukurtų),
Michael Jordan (nors ir buvo išmestas iš kolegijos krepšinio komandos kaip neperspektyvus, atsigriebė treniruodamasis kartais net dvigubai daugiau, nei iš jo buvo reikalaujama),
musiskis Virgilijus Alekna (viename radijo interviu yra pasakĄs, kad net Į klasės susitikimus dažniausiai negali važiuoti, nes jie vyksta vasarų, kada "pats intensyviausias treniruoĄių ir varžybų grafikas")
manau, kad kiekvienas toki pavyzdi galetu pateikti ir is savo gyvenimo.

Sekmes tyrejai teigia, kad meistriškumas šachmatuose yra ilgo ir nuoseklaus darbo rezultatas. O as esu girdejes kad OS vadinama "Zaidimas sachmatais begant".
Tai daugelio treniruociu isugdyti ejimai, kurie virsta automatiskais miske. Kai daugelis varzybu komponentu tampa automatiskais, galima sutelkti demesi i kitus, labiau svarbius dalykus: jegu paskirstymas, ivairi orientavimosi technika ir taktika, psichologija...

Neturekime talentu, turekime valios
Visus kvieciu i begimus skirtus Gyneju Dienai atminti, kad atsidekoti tiems kurie valios turejo.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Babenskas
Naujokas


Prisijungė: 2008 01 04
Pranešimai: 6
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 16:38    Rašyti temą: Atsakyti su citata

"tokio termino, kaip "kištis" neturėtų bųti bendravime, nes patys sportininkai turėtų sųmoningai norėti, kad jie bųtų nukreipianėjami teisingiausiai Lietuvai reikalingiausiu ir efektyviausiu keliu, kuriuo galima siekti geriausio rezultato. Blogai, kai jau nėra noro siekti to geriausio rezultato - tada atsiranda priekaištai, nepagarba ir apkalbos - tai pagrindinis ženklas, kad jau net sistema pašlijusi".
AbsoliuĄiai pritariu šioms Vytenio mintims.
"Poziuris, kad pasiekimus lemia talentai - senovinis" :lol: :lol:
Gali metų metus žiųrėti vedĄs ir turi vaikų, smecho panorama ir t.t, bet niekada neparašysi nieko panašaus kaip Erlickas, niekada nesuvaidinsi kaip Kazlas(beje, padorius laikus rodo bėgimuose :) ), gali treniruotis kaip Rembo IV dalyje-vis tiek gausi malkų nuo Fiodoro jemeljenenko, gali miegoti išretinto oro kameroje-vis tiek gausi nuo Kenenisos Bekele...nebent esi talentingesnis už jĮ. Čia Į žodĮ talentas labai daug Įeina-fiziologoja ir t.t. Taigi, aišku, kad yra talentai. Jų paieška, vienas iš trenerių pagrindinių uždavinių.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Woodoo
Meistras


Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimai: 981
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 16:42    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Iš kitos pusės - gali bųti koks tik nori talentas, bet nedirbdamas nepasieksi nieko. Taigi darbas, bet kokiu atveju, vis tiek lieka pirmoje vietoje.
_________________
Tinginio training log'as :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
V.B.
Meistras


Prisijungė: 2006 02 15
Pranešimai: 913
Pranešimų per dieną: 0.14
Miestas: vilnius

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 16:48    Rašyti temą: Atsakyti su citata

P.S tos mintys apie talentus tai OSMAN, o ne Vytenio :wink: (jeigu ka)
o siaip ir as sutinku su siomis mintimis. Ir kad ir kox tu talentingas butum be juodo ir atkaklaus darbo nepasieksi nieko. Tas pats Bekele pradejo nuo 7metu begioti i mokykla :wink: taip kad...talentas dar neviskas :idea: dar yra noras = motyvacija, kai tu bet kokia kaina sieki savo uzsibrezto tikslo (panasiai kai Thierry po nelaimetos vidutines distancijos Danijoje, kiekviena diena maste ir norejo nugaleti Ukrainoje).
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 16:52    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Woodoo rašo:
Iš kitos pusės - gali bųti koks tik nori talentas, bet nedirbdamas nepasieksi nieko. Taigi darbas, bet kokiu atveju, vis tiek lieka pirmoje vietoje.

Ir tas darbas bus aukšĄiau pirmos vietos, kai dirbi labai kryptingai ir teisingai, pataikĄs Į savo Įgimtų sugebėjimų epicentrų. Be to ir darbas turi bųti kiek galimai teisingiausias - tinkamiausias tik tai individualiai personai. Niekada aklas darbas jau vaisių neduos-ypatingai, kai išaugo meistriškumui poreikiai.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Babenskas
Naujokas


Prisijungė: 2008 01 04
Pranešimai: 6
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 16:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vytenio mintys, kuriom pritariu viršuje, o osman mintys, kuriom nepritariu-apaĄioje. Čia net man aišku, kad be darbo nebus ir rezultatų, bet yra žmonių, kurie išsiskiria tam tikrom savo savybėm iš kitų, iš esmės daranĄių lyg ir tų patĮ kų ir kiti, žmonių. Tokie kaip Sabonis, Karelinas, Gebraselasis, tas pats Alekna gimsta/arba atrandami...na nežinau..atradimo dažnis labai žemas.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 17:27    Rašyti temą: Atsakyti su citata

:D ir dar svarbiausia - darbas turi bųti labai ilgas - apimantis ne vienų kartų. Štai užvakar buvau pas trenerĮ IgorĮ Terentjevų Visagine - tai jo ir jo žmonos darbo vaisius yra jųjų dukrelė Irina, už kurių slidinėjimo trasose jau padirbėjo jų tėvai, o gal ir seneliai. Mųsų sporto šakoje gyvas pavyzdys JonasVytautas ir t.t. Taip kad jei nori kų nors pasiekti sporte, pradėk galvoti apie savo anųkus, kuriems gal jau, tikrai, pasiseks. :D
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
osman
Meistras


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 211
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Daniausiai

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 19:44    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Babenskas rašo:

gali treniruotis kaip Rembo IV dalyje-vis tiek gausi malkų nuo Fiodoro jemeljenenko, gali miegoti išretinto oro kameroje-vis tiek gausi nuo Kenenisos Bekele...nebent esi talentingesnis už jĮ.


As ir ne sakau, kad fiziologiskai mes visi vienodi. Bet tame ir yra esme, kad kiekvienas turi pasirinkti priemones kurios pades pasiekti tiksla. Blogiausia yra sekti kito pedomis. Tai kas tinka ir patinka vienam, gali buti mirtina kitam. Gali buti kad miegojimas kartu su Bekele isretinto oro kameroje ir nepades man jo aplenkti, bet as tikriausiai tai padarysiu rasiu balansa tarp savo kuno ir begimo takelio (i tai iena daug faktoriu: medicina, maistas, fiziologija, psichologija, filosofija, biomechanika ir kt.).
Zinoma, vien tik noro uztenka tik iki tam tikro lygio, aukstesniam lygiui reikia ir salygu.
Dabartiniam sporte, manau, svarbiausia yra mentalinis pasirengimas varzyboms. Tu kaip nori fiziskai ruoskis svarbiausiam startui, bet suvok viena - kiekvienas kitas taip pat ruosiasi jam. Ir pamates varzovo nugara, prisiekiu, pasiduosi. Tai evoliucija idejo i musu genus.

Ir dar viena auksine mintis:
"Tikėjimas, kad vieni gimĄ sėkmei, o kiti gimė nevykėliais, racionalumu nedaug lenkia astrologų prognozes. Juk jos prasmingos tik tiems, kas jomis tiki".
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
S.Kireilis
Meistras


Prisijungė: 2006 10 09
Pranešimai: 291
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 19:53    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pastaba www.osport.lt - Skirmantui. Prašom diskutuoti, kritikuoti, "malti Į miltus" programas, idėjas, darbus, nesidrabstant purvais ir nežeminant žmonių. Internetas vieša erdvė, o ne kiemo tvora, kur kų panorėjai, tų užrašei.
E. Voveris gal 10 metų buvo Lietuvos rinktinės lyderis. Daugkartinis Lietuvos, Baltijos šalių Ąempionas, daug kartų garbingai atstovavĄs Lietuvų Pasaulio Ąempionatuose. Tokio lygio kaip jis orientacininkų Lietuvos padangėj - vienetai. Didelė pagarba jam. Jei bųtų išrinktas, neabejoju, kad bųtų ĮnešĄs naujų vėjų rinktinės pasiruošime.
P. Rakštikas - žmogus išvarĄs ir dabar tebevarantis gilių vagų sportininkų treniravimo dirvonuose. Gal ir galima bųtų pakritikuoti kai kurias jo savybes ir metodus, bet tik nieko nedarantis nepadaro klaidų. Nežinau, ar šiuo metu Lietuvoj yra kitas taip kryptingai su suaugusiais sportininkais dirbantis treneris.
Tikiuosi, kad dabartinis rinktinės treneris S. Cininas skaito Oforumų ir ras laiko padiskutuoti apie savo rinktinės vizijų. Manau, visiems osininkams bųtų labai Įdomu.
Apie talentus. Ko gero, visi yra pastebėjĄ - bųna du orientacininkai treniruojasi vienodai, panašaus fizinio pajėgumo, vienodai protingi, o varžybose vienas visada aplenkia kitų - jis paprasĄiausiai geriau orientuojasi bėgdamas dideliu greiĄiu. Bėgiko talentų dar gali išmatuoti kojų ilgiu, plauĄių tųriu, raumenų sudėtimi, kraujo savybėmis, valia, o orientavimosi talentas subtilus dalykas - jo niekaip neišmatuosi. Jei nesudėtingose vietovėse jis gali lemti geresnĮ rezultatų keliomis minutėmis, tai sudėtingose (o tokios kaip tik ir bųna Pasaulio Ąempionatuose) dešimtimis minuĄių.
Kaip taisyklė, jei žmogus jĮ turi, tai tas matosi nuo mažų dienų. Vaikų trenerio tikslas ir yra pastebėti, atrinkti, sudominti OS tokĮ vaikų ir, aišku, pripratinti tų vaikų treniruotis. Rinktinės treneris atsako, kad talentingiausi kryptingai ruoštųsi konkreĄiam Ąempionatui, organizuoti tų pasiruošimų ir atrankų. Atranka jokiu bųdu neturi bųti "mechaninė", jei rezultatai panašųs, Į rinktinĄ reikia imti jaunų, talentingų, perspektyvų, o ne "darbinykų-vidutiniokų". AbsoliuĄios "demokratijos" Ąia neturėtų bųti.
Gal man tik taip atrodo, bet pastaraisiais metais, nesant trenerio, OS bėgte komitetas, nors jĮ sudaro ir kompetetingi žmonės, žmogiškųja prasme atitrųko nuo rinktinės. Bųktai mes sudarome atrankinių planų, paskelbiame jĮ internete, apmokame kelionĄ Į Pasaulio Ąempionatų, o jųs, kandidatai - proletariatas, dirbkite ir mums bųkite dėkingi, kad kvieĄiame. Kaip taisyklė, aukšto lygio sportininkai ambicingi ir jautrųs žmonės, jiems reikalingi ne tik planas ir pinigai, bet ir atitinkamas žmogiškas dėmėsys. Tikiuosi naujas treneris tų spragų sugebės užpildyti.
Manau, šitas trenerio nebuvimas atsiliepė ir rezultatams PČ Ukrainoje. Aišku, ten kompanija labai stipri, medalius laimėti sunku, bet jei mus aplenkė mųsų šiauriniai kaimynai - latviai ir estai (asmeninėse turėjo žymiai aukštesnių vietų, estafetėje moterų neaplenkė, o vyrus apstųmė estai), tai daugiau ketvertuko (senovinėje penkiabalėje sistemoje) už tokius rezultatus neparašyĄiau.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Edgaras V.
Meistras


Prisijungė: 2008 01 03
Pranešimai: 1149
Pranešimų per dieną: 0.19
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-01-08, 22:48    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Cia tai jau diskusija! Dziaugiuosi, kad parase ir komiteto narys. Tikiu, kad visi jaunieji sportininkai tiki savo talentu, tik gaila, kad apart ju paciu to talento daug kas nemato ir matyti nenori. Bet visiems siekiantiems asmeninio tobulejimo linkiu tokio poziurio i savo veikla: Prie vieno dailininko priejes zmogus paklause: "Ka tu cia piesi, juk niekas taves nesupras?!" "Na, gal supras nors vienas"-atsake dailininkas. O pagalvojes pridure: "Ai, kad nors ir nei vienas..."
Tik nesuprantu, kodel S.R. (tiksliau Skyrma) tiek daug parase apie mane asmeniskai, tema juk - atranka i rinktine? Aisku, zinant ji, jis kitaip ir negalejo :lol: Apie "sekiojimus", tikrai visko buvo, tik as to nesigediju, o vertinu kaip labai geras pamokas (tai leidzia pamatyti kaip reikia begti, verztis ir judeti vietove), kurios padejo mano asmeninio tobulejimo kelyje."Isoriniai" mano pasiekimai yra zinomi, o vidiniai, kurie nematomi, tai, kad, ismokau orientuotis ir judeti ivairiose vietovese ir jauciau pasitenkinima orientavimusi.
Jeigu apie mano pasisakymus, tai as nieko neklaidinu, o S. Kireilio pageidavimu idejau savo programa. Protingo zmogaus nesuklaidinsi...
Naujajam treneriui, linkiu paties geriausio, zinau, jis yra plataus ir pozityvaus mastymo zmogus. O komitetas tiesiog trukdys ir neleis jam priimti sprendimu (Skyrma cia mano nuomone :) ). Kaip dabar nutiko ir del stovyklos sausio men.
Beje, treneris P. nenusipelne tokio" pagerbimo"(ne viskas tada buvo gerai, kaip ir dabar, todel ir diskutuojame). Bet ir tada treneriui trukde, jusu taip ginamo komiteto pirmtakas - prezidiumas, keisdamas trenerio tada priimtus sprendimus.
Idomu, kada gi atsiras tos "palankios" oro salygos ir kandidatai susirinks?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4  Toliau
Puslapis 24

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005