�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Trauma, kurios negaliu identifikuoti :/
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4  Toliau
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Treniruotės
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Water
Naujokas


Prisijungė: 2008 04 05
Pranešimai: 12
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2008-09-25, 17:10    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vytenis rašo:
Jei nori sportuoti - elkis profesionaliai. Svarbiausia - paĄiam stiprybės ir pasitikėjimo savimi. :D

Ne, del achilo sausgysles ne jis gyde. Bet buvo ir kitas neblogas daktaras. Siaip Dalius vis dar gyvena ir dirba kaune. O ar gydo - nezinau, nors manau, kad taip. Na si karta tevas jam (Daliui Barkauskui) paskambino, ir suzinojom, kad raudonajame kryziuje padaryta tik paprasta apziura, reikejo dar priedo echoskopu issitirti koja, paziureti, kiek ten plyso, o gal tik patempimas, nes vien is apciupinejimo ir persisvietimo nieko aisku nera. Dabar tebelieka laukti penktadienio (gipsa i plastikini itvara pakeis), paskui echoskopu kita savaite reiks issitirt, kai suzinosim viska smulkiai apie kojos bukle, tai ir tada varysim pas Daliu del konsultaciju ir tolesnio gydymo. Beje nelabai supratau is tavo zodziu, kaip suprasti elgtis profesionaliai jei nori sportuoti? Kazka ne taip darau?

renvaldas rašo:
Na kų galiu pasakyti..Papasakojai mano visų istorijų, nutikusių man prieš 1,5metų. Krepšinis su chebra ant vieno krepšio. Mano "apgaulingas" manevras ir priešininko blokas koja. Aš staĄiau kojų bėgdamas, o jis man Įspyrė Į pėdų ir vietoj pado, ji atsistojo ant grindų ant šono. RaiĄiausi iš skausmo gerokai po grindis. Atrodė, kad kas nutrųko. Šaldžiau vandeniu. Labai iš karto ištino. Kitų dienų tik blogėjo, tai iš ryto Į Greitosios pagalbos ligoninĄ. Peršvietė. Lųžių nerado. Kyšio jokio nedaviau niekam, tai ir langetės nesiųlė. Pasiųlė kažkuo tepti, tai taip ir dariau. Buvo žiemos sezonas dar, tai tokius batus su auliuku žieminius kelioninius tvirtus turėjau, tai jie man dienų darbe atstodavo langetĄ Sugijo. Bėgioti pradėjau po kokių dviejų ar pan. mėnesių. Dar ir dabar toj vietoj braukiant ranka, jauĄiasi kalniukas. Daugiau pasekmių lyg ir nėra. Tiesa, nebuvau ir nesu aš joks sportininkas. Tik šiaip truputi pajudu miškais ir takeliais. Krepšinio, beje, neatsižadėjau. Nors per jĮ praktiškai visos mano rimtos traumos ir yra nutikĄ...

Kaip supratau, ir tu taip pat stipriai patempei ciurna, nebuvo jokio plysimo? Ar nebuvo pasigirdes garsas kazkas panasaus i trakstelejima? Nu ir kaip, po viso to traumos pasekmes jaucias, skauda kai sportuoji? Greitis, soklumas, vikrumas sumazejo?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
renvaldas
Meistras


Prisijungė: 2005 08 12
Pranešimai: 457
Pranešimų per dieną: 0.07
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-09-25, 21:24    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Trakstelejimo lyg ir nebuvo, nors nesu garantuotas. Dabar jokiu papildomu pasekmiu nejauciu. Neskauda tikrai. O del kokybiniu parametru, tai nezinau. Nesu as labai rimtas sportininkas, i tokias subtilybes nesigilinu, o is liaudiskos puses, tai jokiu pasikeitimu nejauciu (apart to, kad senstu :lol: )
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-09-25, 23:08    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Po traumos labai padidėja rizikos faktorius vėl gauti tokių paĄių traumų. Visad po patempimų sųnariai tampa neatsparųs ir tampa labai jautrųs pakartotiniams patempimams.

Pamenu, kai pasitempiau Ąiurnų, tai raiĄiausi išsižiojĄs iš skausmo, o kai užsiĄiaupiau - tapo saldu. Mat Į burnų pakliuvo išsirpusi žemuogė :D Po to startavau Latvijos 5 d. daugiadienėse (atrodo 1978 m.) Madonoje taip raitydavausi trasoje kiekvienų kartų. Pasiraitydavau, pasiraitydavau ir toliau bėgdavau - pradžioje su vena koja, o po to ir su dviem. Ir taip kiekviename starte turėdavau MALONUMĄ" pasiraityti po žemĄ :D

Water rašo:
..., kaip suprasti elgtis profesionaliai jei nori sportuoti? Kazka ne taip darau?
Galiu pagirti - jau profesionalėji. Jau vien tik pagirtina, kad echosopijų ruošiesi panaudoti. Dabar rimti gydytojai be echoskopijos (ultragarso) neĮsivaizduoja kitokios diagnostikos. Beje - su ultragarsu pirmajam teko laimė Lietuvoje dirbti mano tėvui - jis KPI elektrotechnikos fak-e buvo ĮkųrĄs ultragarso laboratorijukĄ, kurių vėliau jo auklėtiniai sukųrė garsiausių Sovietų Sųjungos probleminĄ ultragarso laboratorijų. Pamenu, kaip man paaugliui tėvas sakė, kad ultragarsas bus naudojamas ir medicinoje. Prie echoskopo dažnai vesdavau savo auklėtin... - labai tiksliai tekdavo diagnozuoti bet kokius pažeidimus, kuriuos labai sėkmingai pavykdavo išgydyti. Echoskopo ekrane net pats gydytojas man parodydavo, kur audiniuose kokios problemos - labai maloniai tekdavo bendrauti su nuoširdžiais echoskopijos specialistais. Tai bųdavo jauni gydytojai su nauju požiųriu Į medicinų.

Taigi linkiu dar labiau profisionalėti ir bandyti aiškintis dėl traumos priežasties. kiekviena trauma turi duoti neĮkainuojamų PATIRTIES KAUPIMO naudų. Pirmiausiai - AR TAI BUVO TRAUMA DĖL MECHANINIO PAžEIDIMO, AR DAR GALĖJO PRISIDĖTI IR KOKIOS NORS RAUMENŲ DISHARMONIJOS? Jau žinoma, kad venpusiškai treniruoti ir pertreniruotos raumenų grupės dėl kitų neišvystytų raumeninių struktųrų labai Įtakoja sųnarių traumas.

Dabar Į tai mokslininkai kreipia ypatingų dėmesĮ. Pats neseniai maĄiau vienos triatlonininkės sulaikyto kvėpavimo Įtakos kraujotokoje bei širdyje pokyĄių tyrimų su viena reĄiausia pasaulyje aparatųra, su kuria dirbo tyrime net keli garsųs mokslininkai. Be to vakar ir šendienų asmeniškai mano raumenų vargstamumų tyrė vienas Kazlų Rųdos doktorantas irgi su super brangia ir irgi labai reta pasaulyje aparatųra. Raumenų fiziologijos labirintuose slypi sėkmių ir nesėkmių priežastys, kurias nagrinėja savo disertacijose. Esu ĮsitikinĄs, kad bet kokias sporte nesėkmes galima praskleisti, jei mes to patys norėtume - jei norėtume sėkmingiau sportuoti.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
par
Patyrs


Prisijungė: 2007 07 01
Pranešimai: 50
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2008-09-28, 13:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Sveiki,

Gal kam teke susidurt - maudzia vienos kojos pedos virshutine dali. Kartais smarkiau kartais maziau. Tepu Diclacu ale jokio efekto ;(

Sportine avalyne nekito. Pries 3 savaites buvo maratono begimas. Patempiau? Uzdegimas?
_________________
swim/bike/run
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-09-28, 17:27    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Jei po maratono - tai "normalus" dalykas, nes mes visų laikų kažkiek gadiname kietais gruntais bėgiodami su netinkamais vidpadžiais, kurie nefiksuoja pėdos ir dėl to jėgų atstojamosios kraipo sųnarius visur - pradedant nuo pėdos, baigiant stuburu ir net kaklo slanksteliais. Tinkami vidpadžiai gali bųt tik personaliai pagaminti pagal kruopštų pėdos skliautų išmatavimų duomenis. Tai atliekama tik kompiuteriais gan tiksliai nustatant...

Jei atsiranda trauma dėl ilgalaikio poveikio - tai, pirmiausiai, reik šalinti tų netinkamų poveikĮ Į sųnarĮ. Gydymas mažai padės, jei su ta paĄia avalyne ir toliau Į pažeistų vietų zulinsi skaudamų sųnarĮ. Jei sųnaryje formuojasi pažeidimas, tepaliukai mažai kų gali padėti, kai problemos giluminiuose procesuose. Tada gali gelbėti tik FIZIOTERAPIJA (Įvairųs elektriniai virpesiai veikia giliausius audinius bei tolimiausias struktųras.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
par
Patyrs


Prisijungė: 2007 07 01
Pranešimai: 50
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2008-09-29, 08:09    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nustatinejo tais kompiuteriais del tu vidpadziu, ir buvo man pasakyta kad jokiu vidpadziu man nereikia.

Draugui nebegiojanciam irgi panashus skausmas vienoj kojoj, toj pacioj vietoj.

Gal kas rekomenduotumet Kaune daktaru ?
_________________
swim/bike/run
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-09-29, 09:25    Rašyti temą: Atsakyti su citata

:shock: :roll: :wink: Kiek man žinoma, tai pagal patĮ naujausių vienos paĄios garsiausios JAV firmos metodų - vidpadžiai bųtini be išimties visiems bėgikams - ypaĄ labai daug bėgantiems. Kai nefiksuota pėda, tai išaukia visokias ir visur traumas. Čia viskas priklauso, kokia firma juos Įsisavino. Kai surasiu savo užrašus parsivežtus iš Olomouco - pateiksiu duomenis atskiroje temoje.

O konsultuotis siųlyĄiau Kauno medicinos sporto centre jaukiame namelyje Dionizo POŠKOS Nr.1, panašiame Į observatorijų. Ten geriausiai Į Įskaitų stoti ir pastoviai visapusiškai sveikatų tikrintis. Kiek teko su gydytojais bendrauti - labai malonųs ir tikri sporto žinovai. Patars kaip teisingiau ir sveikiau sportuoti.

Be to yra viena ORTOPEDIJOS firma prie Kauno klinikinės ligoninės nuo aikštės (galinio troleibusų sustojimo) Į VP apie šimtų - du šimtus metrų dviejų aukštų namelyje privati ortopedine poliklinika, kur, tikrai, kieti specialistai ir net apie sportų nusimanantys. Tos ortoped.poliklinios vestibiulyje kabo ne viena LTOK padėka pasirašyta prezideno A. Poviliųno - ne vienai sporto žvaigždei ten medikai pagelbėjo.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
agniete
Meistras


Prisijungė: 2004 12 26
Pranešimai: 109
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-09-29, 11:22    Rašyti temą: Atsakyti su citata

par rašo:
Gal kam teke susidurt - maudzia vienos kojos pedos virshutine dali. Kartais smarkiau kartais maziau. Tepu Diclacu ale jokio efekto ;(

Sportine avalyne nekito. Pries 3 savaites buvo maratono begimas. Patempiau? Uzdegimas?


Man panasi problema - pries 2 sav. dalyvavau 24 h rogaininge Estijoj, jau mazdaug po 6-7 val. pradejo skaudeti viena peda, virsutine dali ties sanariu. Rogaininga pabaigiau su nuskausminanciais. Deja, net ir tepant tepalais skausmai nepraeina, bet dabar jau truputi auksciau skauda, vaikstant skauda blauzdos priekine apatine dali. Savaite tepiau dolobenu, dar savaite lioton 1000, bet jokiu pokyciu. Begti praktiskai visai negaliu, net ir greiciau paeiti.
Koki gydytoja Vilniuj galetumet parekomenduoti? Manau kad jau laikas eiti, nes tik poilsis deja nepadeda.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
scopy
Meistras


Prisijungė: 2005 12 16
Pranešimai: 336
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-09-29, 13:52    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vorobjovų sporto medicinos centre Ozo g-vėje Vilniuje, registratųra 5 240 08 45
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-09-29, 14:12    Rašyti temą: Atsakyti su citata

agniete rašo:
...24 h rogaininge Estijoj, jau mazdaug po 6-7 val. pradejo skaudeti viena peda, virsutine dali ties sanariu. Rogaininga pabaigiau su nuskausminanciais...Koki gydytoja Vilniuj galetumet parekomenduoti? ...


Kas per nuskauminantieji? Jei ne šaldymas buvo trasoje taikytas, tai pakenkta turi bųt gerai. YpaĄ tokiame krųvyje - su skausmu keliolikų valandų :!: Joks lioton Ąia nepadės. Tik šaldymas padeda ne tik nervus nuraminti, bet ir fiziologiškai šalina skausmo židinio priežųstĮ. Kiti nuskausminantieji, mano supratimu, tai tik organizmo apgaulė.

Kiek žinau, tai yra toks Tomas Vorobjovas, Lietuvos olimpinės rinktinės gydytojas, Vilniaus sporto medicinos centro gydytojas, traumatologas. Jis yra ir Vilniaus ortopedų draugijos narys - buvo Pekine per olimpiadų ir gerai pažĮsta orientacininkus - ypatingai senesniųjų OSS-o slidininkų kartų, kai jĮ kviesdavo Evaldas BRAZLAUSKIS Į treniruoĄių stovyklas. Be to tais gerais laikais, kai Evaldas už OS-ų buvo atsakingas - jis organizavo "filaretuose "su šiuo gydytoju mųsų, trenerių respublikinĮ seminarų dėl sportnių traumų.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
agniete
Meistras


Prisijungė: 2004 12 26
Pranešimai: 109
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2008-09-29, 15:09    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Trasoje jokios traumos nebuvo, skausmas prasidejo ir stiprejo pamazu, todel jokiu minciu saldyti nekilo. Neatrode, kad reikia kreiptis i medika, o gyvenom lauko salygom. Todel po triju valandu miego ryta isbegant dar vieno ratuko isgeriau Nimesil'io, o koja patepiau emox'u. Tam kartui padejo puikiai, porininke net skundesi, kad galetume ir nebebegt :)

Aciu uz patarimus, bandysiu prisiregistruot pas pasiulyta gydytoja.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Water
Naujokas


Prisijungė: 2008 04 05
Pranešimai: 12
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2008-10-04, 19:51    Rašyti temą: Atsakyti su citata

agniete rašo:
Trasoje jokios traumos nebuvo, skausmas prasidejo ir stiprejo pamazu, todel jokiu minciu saldyti nekilo. Neatrode, kad reikia kreiptis i medika, o gyvenom lauko salygom. Todel po triju valandu miego ryta isbegant dar vieno ratuko isgeriau Nimesil'io, o koja patepiau emox'u. Tam kartui padejo puikiai, porininke net skundesi, kad galetume ir nebebegt :)

Aciu uz patarimus, bandysiu prisiregistruot pas pasiulyta gydytoja.

Man lygiai ta pati problema buvo pries 3 metus, atsirado lyg is niekur skausmas pedoje, po biski didejo tol kol visai negalejau begiot - labai skaudejo peda, skausmas metes i blauzdos raumenis, achila, aplink ciurna ir viduj pedoj... Pasirodo, cia netgi nebuvo trauma, gal ir trauma buvo, bet kitokia, nes sis skausmas atsirado butent nuo nelygios dubens ir klubu padeties, zodziu pas mane buvo kreiva viena puse, nes raumenys buvo labai susitrauke, kadangi visai nedariau tempimo pratimu.. Mane isgelbejo manualine terapija, uzteko vos keliu seansu ir iskart sveika buvo peda lyg nieko nebutu atsitike... Taigi, jei nedarai tempimo pratimu, bandyk daug tampytis, turetu padet... Nors siaip, as patarciau nueiti pirmiausiai pas daktara, nes problema gali buti ne nuo sitos priezasties... Juk ivairiu priezasciu buna, visi skirtingi esam:)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-10-05, 00:49    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Water rašo:
]... Man lygiai ta pati problema buvo pries 3 metus,.. skausmas atsirado butent nuo nelygios dubens ir klubu padeties, zodziu pas mane buvo kreiva viena puse, nes raumenys buvo labai susitrauke, kadangi visai nedariau tempimo pratimu...
:roll: O ar negali atskleisti, koks gydytojas tai nustatė :?: Paprastai geri gydytojai skausmams priežastis ieško gerokai toliau nei ten kur skauda. O tempimo pratimai - tai posovietinio periodo visų sporto šakų panacėja, padariusi perversmų sportinių pratimų praktikoje.
Water rašo:
... Mane isgelbejo manualine terapija, uzteko vos keliu seansu ir iskart sveika buvo peda lyg nieko nebutu atsitike...
Dėkui Water už pirmų kartų mųsų forume šio termino paminėjimų. :idea: Manualinė medicina - tai raumenų - skeleto medicina, apimanti neurologijų, ortopedijų, reumatologijų ir remiasi anatomija, fiziologija bei biomechanika, kurios pastarosios pažeidimai - tai traumų treniruotėse formavimosi židinių pagrindinė priežastis. Manualinės medicinos pradininkas buvo Dr. Andrew Tailer Still - gyvenĄs 1828 1917 m. Jis suformulavo 4 pagrindinius principus iš kurių pirmasis yra kertinis - tai:

-Kųnų vienija fascijos (apvalkalas, kuris dengia raumenĮ), hormonai, mintys, judesiai. Kųnas yra vientisa sistema.

Deja, mųsų sporto šakoje tai ignoruojama. :cry: Nėra jokios bėdos, kad forume atsirado mygtukai "Ignore" - bėda didesnė, kai mųsų sporto šakos "mokslininkas" savo tyrimuose nesivadovauja kųno vientisos sistemos principu. Tai jis ir ignoruoja tų pagrindinĮ principų net sporto pedagogikoje, dėl ko jo treniruojamasis objektas pradėjo patyrinėti gėdingų meistriškumo nuosmukĮ ne tik tarptautiniu, bet savo šalies mastu.
:oops: Tik vientiso kųno sistemos ignoravimo dėka, manau, kad yra ir viso mųsų sporto tragedijos - patiriamo kracho pasaulinio mastu priežastis.
Water rašo:
... Nors siaip, as patarciau nueiti pirmiausiai pas daktara, nes problema gali buti ne nuo sitos priezasties... Juk ivairiu priezasciu buna, visi skirtingi esam:)
Štai kur pirštu dųrė Water Į didžiausios mųsų sporto tragedijos pagrindinės priežasties patĮ centrų, kai ignoruojami hab. mokslų daktarai pripažinti pasaulyje ir kurpiamas pseudo mokslas. Tokio "mokslo" labui mųsų geriausios jaunosios sportininkės ir vienas ... buvo atjungti nuo šiuolaikiškiausių tyrimų, IDENTIFIKUOJANČIŲ sportininko to skirtingumo savybes - asmenybės ypatybes. Taip nuo teisingiausių treniravimosi metodų atjungtas tapo ir mųsų visas OS-as. Traumos - tai irgi neteisingo sportavimo priežastis. Todėl labai reikšmingi Water sukurtos šios temos pagrindinės problemos žodžiai:

"... negaliu identifikuoti:"

Malonu, kad vis tik yra noras IDENTIFIKUOTI. Tai jau geras sųmonės prisikėlimo ženklas. :idea: :idea: :idea:
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Water
Naujokas


Prisijungė: 2008 04 05
Pranešimai: 12
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2008-10-06, 19:06    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vyteniui: Mano kuno padeties pusiausvyra atstate manualines terapijos specialistas - gydytojas is sauliu A. Viruišis, zinau, kad jis vienas is geriausiu manualines terapijos gydytoju lietuvoje, turbut ir tu ji taip pat gerai zinai.
Ir po to specialisto konsultacijos visada stengiausi gerai padaryti apsilima ir atlikti tempimo pratimus, tad veliau nekylo problemu del raumenu susitraukimo ir stuburo skausmu. Ir tad, pritariu tavo nuomonei, kad tempimo pratimai yra svarbi dalis norint siekti auksciausiu sporto rezultatu.
O dabar papasakosiu apie savo ciurnos bukle. Padariau echoskopu tyrima praejusios savaites pradzioje, pasirodo, pirmosios gydytojos diagnoze buvo klaidinga (dalinis raisciu plysimas), visi ciurnos raisciai yra sveiki, tik ciurnos kelios sausgysles yra stipriai patemptos, per ekrana maciau, kad ciurnos sausgysles yra graziai isitvirtinusios prie kaulo, storos jungtys, ir jokiu plysimu nesimate (tada koja buvo stipriai patinusi). O dabar, kai patinimas nuslugo, liko tik melyne, tai jau nuo vakar pradejau remtis koja (nezinau, ar gerai darau, gal per anksti, nes nuo traumos praejo lygiai 2 savaites, o man pirmoji gydytoja liepe nesiremti koja 5 savaites ir vaikscioti su ramentais, bet as gerai jauciuos...), neskauda, kai remiuos pilnai tik kulnu, bet negaliu pilnai zengti koja per pirstukus - suskausta sausgysle, tai ir slubscioju.
Idejau nuotrauka, noriu parodyti, kur mano kojoje yra melyna spalva pazymeta (cia pamelynavimas yra, tipo kur kraujas issiliejes viduj), ir zalia spalva pazymejau tas vietas, kurios man labiausiai kelia nerima: ten yra kazkokie guzukai... Tad koja nesveikai atrodo... Net nezinau, kas cia yra... Gal padesit (pas daliu barkauska eisiu tik po 2 savaiciu, nes kitaip jis laiko neturi, tai dabar tenka laukt, tad tikiuos is jusu patarimu, kaip gydyt tuos guziukus):
http://img147.imageshack.us/img147/1567/gray1240copysk0.jpg
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
par
Patyrs


Prisijungė: 2007 07 01
Pranešimai: 50
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2008-10-14, 17:58    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pedos virsutinej daly - "gonglionas" susidares :(

Siandien bande ji ishtraukt su adata, bade bade ta vargshe mano koja, bet nieko.. (skaudejo visai)

Tai ketvirtadieni vaziuoju i klinikas pas Bazara, ten bandys taip pat traukt, tik echoskopa dar i pagalba pasitelkes.

O del achilo, tai negyja nifiga jis man - nebegiojau specialiai dvi savaites, siandien prasibegau - vel "dega" :(

O daktaras paziurejo, pamaige - "pasikelk kulna bate, gal pasikeisk avalyne, pasitepk prieshuzhdegiminiu".

Gal sakau reikia zyst kad fizioterapija ishrashytu?
_________________
swim/bike/run
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Treniruotės Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4  Toliau
Puslapis 34

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005