�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Ar Madona svarbesnė už Šveicarijų ir kur OFICIALUS VIE

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS slidėmis
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-01-19, 08:31    Rašyti temą: Ar Madona svarbesnė už Šveicarijų ir kur OFICIALUS VI Atsakyti su citata

:shock: Na ir atskaitė Jolanta sesėms latvėms!!! Sprinte mųsų vyrų tikras triumfas! Deja, tik sprinte ...

Siųlau pasigerėti rezultatais ir pasididžiuoti, kad ne mažai mųsų tautieĄių labai puikiai išnaudojo savo savaitgalĮ Latvijos Ąempionate.

Tik labai stebina, kad Lietuvos rinktinė tik, tik Ąia neseniai dalyvavo SKIOTOUR trijų valstybių turuose, kurie tik šĮ šeštadienĮ pasibaigė Šveicarijoje, ir, štai, staigmena! Mųsų rinktinė iš šių 3-jų valstybių varžybų "dezertyruoja" ir jau Latvijos Ąempionate. Kaip suprasti? Norisi "sirgti" už rinktinĄ, savo auklėtiniams siųlau stebėti ir mokytis iš rinktinės. Bet, štai, nežinau, kų ir jiems sakyti? Oficialaus rinktinės plano nėra. Oficialus federacijos tinklalapio OSS komiteto puslapis žemiau kritikos rinktinės narių sųrašas tų, kurių seniausiai rinktinėje nėra, nėra sųraše tų, kurie dabar ... Be šios OS rųšies tarptautinių taisyklių daugiau jokio dokumento. Kas sudaro OSS komitetų, kokios Į rinktinĄ atrankos taisyklės, kokie rinktinės veiklos ir kandidatų Į rinktinĄ pritraukimo planai? Dėkui, kad nors nuoroda yra Į Viliaus iniciatyvos tinklalapĮ. Bet ir tame tinklalapyje apie tai, kad ne visuose SKIOTOUR etapuose bus dalyvaujama ir kad laukia startas Latvijos Ąempionate nei puse žodžiu neužsiminta. Todėl iškyla tokie klausimai:

1. Su Latvijos orientacininkais ar tikrai rungtyniauti yra žymiai svarbiau nei su stipriausiais pasaulio orientacininkais?
2. Vietovė Madonoje ar tikrai yra techniškai sudėtingesnė ir pagal charakterĮ svarbesnė ruošiantis Pasaulio Ąempionatui?
3. Visų laikų skundžiamasi, kad mųsų rinktinei sunku startuoti kalnuose. Tai negi Madonoje buvo aukštesni kalnai nei Šveicarijoje?
4. Pasaulio Ąempionato emblemoje yra nupiešta rytų šalims charakteringa taip vadinama rusiškai "sopka". Tai negi Japonijoje vietovės bus lygumų; lietuviškai-latviškos?
5. Gal ekonominės problemos prispaudė? Negi papildoma kelionė iš Lietuvos Į Latvijų buvo žymiai pigesnė nei iš Italijos sutaupius ir neužsukus Į Šveicarijų?

žvelgiant ir Į Latvijos Ąempionatų kai kas stebina. Visų pirma, nesuprantu savo buvusios auklėtinės Editos, nestartavusios sprinte. Šiemet jai OSS sprintas tai pati didžiausia rakštis. Todėl man visiškai nesuprantama, kodėl nesistengiama pašlifuoti nesėkmingiausios rungties ypatybių? Nemanau, kad Į Madona buvo pasirinkta tik dėl to, kad patikrinti latvių rinktinĄ. Visiškai aišku ir be starto Madonoje, kad mųsiškiai turi bųti žymiai stipresni nei latviai. YpaĄ mųsų moterų pranašumas daugiau nei akivaizdus.

Bet vis tik man neramu ir dėl Editos prieš savo varžoves Liubovų ir KristnĄ, prieš kurias pasaulio ir Europos Ąempionatuose buvo gerokai lošusi, tai dabar tik 2 sek. ir 17 sek. skirtumas tarp nesitreniravusių pasaulinėse išvykose latvių tai jau pavojaus varpo dųžis. :!: Tų pavojų patvirtina ir Jolanta net triuškinanĄiai atsiplėšusi nuo jaunosios tik neseniai buvusios jau stipresnės. Kiekvienas pergyvenantis už mųsų atstovus ir stebintis mųsiškių pasirodymų dinamikų, plika akimi pasakys, kad tai akivaizdžiausi pervargimo - PERSITRENIRAVIMO simptomai. Ir tai natųralu po tokio treniruoĄių užsieniuose maratono tik ir taip turėjo atsitikti esanĄiai dabar savo paauglystės - 16 metės laikų pradedanĄiosios sportininkės fizinio stovio, t.y. III-II atskyrio (dabar vadinamos kategorijos) lygyje. Su tokiu fiziniu "pasirengimu", kokĮ yra Edita pavasarĮ pademonstravusi, tai tokių ilgų treniruoĄių stovyklų tokio pradedanĄiojo ar nesitreniruojanĄio rimtai lygio sportininkėms dar neteko regėti.

Todėl siųlau kuo skubiausiai atsigauti ir bandyti eiti Į "superkompensacijų". Bet, kad tiksliau savo formų sureguliuoti siųlau pasinaudoti tuo metodu, kurĮ per paskaitų mums, treneriams skaitė profesorius Jonas Poderys ir kurĮ gera Editos pažĮstama olimpietė-Lietuvos rekordininkė Inga Juodeškienė naudoja seniausiai ne tik sau, bet ir savo dukrai Monikai. Jau ne akmens amžius, kad treniruotis užrištomis akimis. 8) :oops:

Visų rinktinės narių sveiko sporto labui bųtų gerai, kad bųtų viešinami fiziniai ir visų testų duomenys :idea: . Rinktinės narių duomenų viešumas tik skatintų visus likusius kokybiškiau treniruotis tada rinktinė bųtų ne uždaras klanas, o visiems pasiekiama vizija.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
vosvos
Meistras


Prisijungė: 2005 12 06
Pranešimai: 721
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2009-01-19, 11:44    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vyteni, Ąia buvo Madonos Ąempionatas, o ne Latvijos.

V21 žemėlapiai: sprintas, vidutinė.
Keletas nuotraukų.

Artimiausios ski-o varžybos Latvijoje:
24.-25.01. Daugavpils atkl. ziemas Ąemp. Stropi
13.-15.02. Latvijas ziemas Ąempionts Pavias, Jauju slpošanas bze
_________________
http://www.trails.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Tomass
Meistras


Prisijungė: 2006 02 07
Pranešimai: 666
Pranešimų per dieną: 0.1
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2009-01-19, 16:49    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vyteniui:)
OSS komitetas prie LOSF tinklalapio neprieina, todėl visų info ir skelbia ski-o.lt ir osport.lt. Losf-e yra tik viena orientavimosi sporto rųšis - begte.
Čia neskelbiami nei Lietuvos OSS Ąempionato, nei Skiotour rezultatai
Išlaidos Madonoje kur kas mažesnės nei Šveicarijoje. Jei bųtum atidžiau žiųrėjĄs paraiškas, bųtum pamatĄs, kad Lietuva Šveicarijoje nestartuos. Rinktinė yra šiek tiek didesnė - ne tik Edita (nors matai tik jų).
Artimiausias rinktinės startas NOC ir JWOC Švedijoje, deja turiu nuliųdinti Edita ten nestartuos....
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
S.Kireilis
Meistras


Prisijungė: 2006 10 09
Pranešimai: 291
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-01-19, 19:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ne tik Jolanta gerai pasirodė, bet ir veteranas Nerijus. Vidutinėj trasoj visiems kaip reikiant Įkrėtė, o startavo gal pirmų sykĮ šĮ sezonų. Madonos vietovė ir trasos, matosi, buvo tikrai geros.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-01-20, 01:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ir taip turėjo bųti, kad veteranų porelė kreĄia jaunimui :evil: , kai jo TRENIRUOČIŲ PROCESAS VISIŠKAI NEVALDOMAS. Prašau pridėti rankų prie širdies ir paklausti savĄs:
1. Šiame sudėtingame varžybinio ciklo treniruoĄių periode ar nors kartų buvo atliekami testai, fizinės ir psichinės bųklės tyrimai, ar buvo sekama sportininkų bųklė - ar analizuojamos tos bųklės sudėtinės dalys?
2. SugrĮžus laikinai Į gimtinĄ, prieš kitų išvykų ar užeinama buvo Į mokslinĄ laboratorijų? Ar buvo testuojamas organizmas sudėtingesniais prietaisais?
3. Dėl TRENIRUOČIŲ PROCESO tolimesnės KOREKCIJOS ar teikė po to mokslininkai REKOMENDACIJAS?
4. Kaip išvykose varžybų pasirengimui buvo prisiderinama personaliai prie individualių bioritmų? Kaip sekėsi derinti savo TOBULINAMŲJŲ SAVYBIŲ HARMONIJĄ" :?: Negi prieš koncertų nereikia siekti instrumentų gero skambesio? :roll:

Tomass rašo:
...Losf-e yra tik viena orientavimosi sporto rųšis - begte...
:cry: Mane irgi liųdina, kai direktorius nieko nežino apie ant slidžių stovintĮ orientavimosi sportų - sako, kad orientslidininkai, neva, turi pilnų autonomijų. :wink:

Bet ar bandoma ieškoti bendro dialogo su OS bėgte komitetu? Ar diskutuojate ir ar sakote OS bėgte komitetui, kad slidės ant kojų net pirmykštis žmogus dėdavosi tik kai sniegas dengdavo žemĄ? Negi OS bėgte komitetui nereikia žiemų orientuotis? :wink: Juk dar nėra sugalvotos OS rųšies - "orientavimosi bėgte per sniegų". Juk ir OSS-ininkai vasarų nevažiuos su staliukais Į Himalajų sniegynus orientuotis. Ten S.Kireilis žemėlapių dar nenupiešė :twisted:

Todėl OSS-o treneriui ar teko susėsti prie bendro stalo su naujuoju ir naujai mųstanĄiu treneriu OS bėgte? Ar aptartos su juo BĖGTE priemonių naudojimas, kad žiemų SLYSTE geriau sektųsi?

Tomass rašo:
Rinktinė yra šiek tiek didesnė - ne tik Edita (nors matai tik jų). ...
:roll: Tai kad tarp dviejų veteranių rinktinėje tik jų vienų kol kas Įžiųriu. :roll: :roll: :roll: Kokia Lietuvos OSS-o moterų ateitis :?:

Tomass rašo:
Artimiausias rinktinės startas NOC ir JWOC Švedijoje, deja turiu nuliųdinti Edita ten nestartuos....
Nieko Ąia liųdno nėra, jei reikia nuo varžybų pailsėti, jei organizmui reikia poilsio. Tai labai malonu, kad klausomasi organizmo poreikių.

Tik ar tas poilsis buvo numatytas pagal pasirengimo metodikų? :roll: Kas per metodinė naujovė vidury varžybinio periodo daryti poilsĮ? Iš kokios Ąia specialaus rengimosi teorijos? Kodėl, mums, treneriams, dirbantiems su vaikuĄiais neteikiamos naujai atrastos teorijos - kodėl nėra metodinio VIEŠUMO :?:

Tomass rašo:
Vyteniui:)
OSS komitetas prie LOSF tinklalapio neprieina, todėl visų info ir skelbia ski-o.lt ir osport.lt. ...
:shock: :shock: :shock: Tai štai kur pakastos Editos nesėkmių priežastys :evil: Visur mano minima Edita yra tik "lakmuso popierėlis" atspindinti rinktinės ir viso Lietuvos OS-o problemų.

Atleiskite, jei LOSF-o pats oficialiausias struktųrinis padalinys- atitinkamas komitetas negali prieiti prie savo svetainės puslapio - tai Ąia pati didžiausia problema, nusinešanti trenerių, ir, svarbiausiai - sportininkų veltui pasiaukojantĮ net keliolikos metų triųsų . :evil: :evil: :evil:

Nebus išeities, jei Lietuvos OSS-ui pasiųlysiu kazlųsporto... svetainĄ. Tai bus tik kosmetika, kuri ligos neišgydys. Kad pasveikti - reikia tik tai panorėti. Bet po to reik ligos priežastĮ - židinĮ pašalinti.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS slidėmis Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005