�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Gydyt.Jurgis BRDIKIS romane TIES RIBA-demaskuoja sportų!!

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Informacija
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-05-19, 01:34    Rašyti temą: Gydyt.Jurgis BRĖDIKIS romane TIES RIBA-demaskuoja sportų Atsakyti su citata

Prieš keletų valandų Maironio vardo literatųros muziejuje vyko garsiausio Lietuvos ir žymaus pasaulyje gydytojo-chirurgo Jurgio BRĖDIKIO knygos (romano) TIES RIBA pristatymas. Tai romanas apie sportų, jo neigiamas pasekmes. Puikia menine kalba, persunkta suprantamais medicininiais terminais ir fiziologiniais aiškinimais garsiausias visų laikų Lietuvos gydytojas, gelbėjĄs žmones, dabar savo romane nutarė gelbėti visų visuomenĄ. Sporto muziejaus darbuotojas Petras Sventickas, pasveikinĄs visus su muziejinikų diena, kaip Kauno sveikuolių aktyvistas pabrėžė knygos ypatybĄ, kaip savotiškų SPORTO MEDICINOS vadovėlĮ, kurĮ turėtų iki panagių juodumo išsinagrinėti visi LKKA studentai. YpaĄ tai atkreipĄiau dėmesĮ Į OS-o specialistus, nes neseniai vykusi diskusija sprinto Ąemp-o temoje dėl medicininės kontrolės skepticizmo demaskuoja labai prastų pažiųrų vyraujanĄių mųsų sporto bendruomenėje.

Prelegentas pripažino, kad šis romanas, tai dar analogų neturintis literatųrinis stilius, kurĮ autorius pavadino savo draugo Ukrainos garsaus pasaulyje akademiko Nikolajaus AMOSOVO stiliumi, kurio knygų tomelius galima rasti daugelio mųsų gyventojų lentynose.

1. ................... 2. ............................. 3. ............ 4.
1. Akademikas atskleidė savo kųrinio stilistikų. 2. Sporto medicinos centro vyr. gydytoja Liuda RILIENĖ apie holizmo svarbų medicinoje. 3. Gydytoja Birutė JUKNEVIČIŪTĖ 4. Autoriaus pasėkėjas, garsusis chirurgas Aras PUODžIUKYNAS, atliekantis širdies operacijas šiuolaikiškai (su kateteriais), skaitė romano meniškiausias ištraukas.


Sporto medicinos centro gydytoja Aurelija DAVIDAVIČIENĖ buvo akademiko organizuotos ekspedicijos Į Indijų bendražygė, kuri dabar Lietuvos visuomenei perteikinėja Rytų medicinos paslaptis.

Dabar galite perskaityti, kų rašo ant šios pristatytos knygos viršelio buvĄs LKKA rektorius ir mano dėstytojas profesorius Stanislovas STONKUS- Fair Play Lietuvoje komisijos kųrėjas . Šioje knygoje akademikas labai vaizdžiai aprašo likimų mano 3-jų auklėtinių ir kitų LKKA studentų prototipus. Paskaitykite ištraukas apie tai, kas artima mųsų sportui! To romano ištraukas su pritrenkianĄiais sporto pavojaus teiginiais, reikalaujanĄiais didelio susirųpinimo, ypaĄ, orientavimosi sporte pateikinėsiu kiekvienų vakarų. Turiu pabrėžti, kad akademikas Jurgis BRIEDIKIS buvo mokytojas (moksliniu vadovu) to LKKA sporto mokslininko, kuris ne seniai mųsų treneriams Kazlų Rųdos girioje skaitė paskaitų. Jo romane kaip tik ir atsispindi šio sporto mokslininko vadovaujama laboratorija. Iš pastarojo sužinojau, kad šios knygos pristatymas dar bus ir šĮ treĄiadienĮ 15 val. LKKA rųmuose. Į šĮ pristatymų kviesĄiau ir visus orientavimosi sporto mėgėjus-trenerius, jaunųjų orientacininkų tėvus ir, ypaĄ, aukšto meistriškumo sportininkus..
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"


Paskutinį kartą redagavo Vytenis, 2009-05-21, 00:25. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-05-21, 00:18    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pasirodo, LKKA senuose rųmuose numatytas renginys perkeltas Į šių dienų. Apie tai byloja kabantis šis skelbimas:



Taigi šiandienų 15 val. knygos SUTIKTUVĖS vyks daugelio atmintyje likusios dėstytojos Valerijos STAKIONINĖS 218-toje auditorijoje. Joje daug paskaitų lankė ir šios knygos autorius, kuris pradėjo mokytis LKKI ir lygiagreĄiai medicinos institute. Bet tuometinė valdžia uždraudė iš dviejų institutų gauti dvi stipendijas ir todėl Jurgis Brėdikis po 2-jų metų buvo priverstas palikti Kųno kultųros institutų.

Labai gerai romane autorius aprašo Kineziologijos laboratorijų - tų laboratorijų, kurių ne kartų esu minėjĄs, dėl kurios ignoravimo ir priešiško nusiteikimo prieš naujoves kai kas mųsų sporte labai daug prarado. Taip jau priimta literatųroje, kad tikriesiems herojų prototipams pavardės ir vardai keiĄiami. Todėl tame romane daug kas iš orientacininkų (ypaĄ treneriai dalyvavĄ seminare Kazlų Rųdoje) lengvai atpažins, apie kų šis romane sakinys:

"Laboratorijos kųrėjas ir vadovas profesorius Voveris, pusamžis vyras (buvĄs ilgų nuotolių bėgikas) Vikai entuziastingai aiškino apie atliekamus tyrimus." :D

Manau, kad tai labai simboliška, kad garsusis pasaulyje akademikas pasirinko mųsų rinktinės trenerio atitikmenĮ. :D Apie tai jau informavau Edgarų. Matomai, tai ir mųsų trenerio per seminarų OS visuomenei teikto VIZUALIZACIJOS reiškinio išsipildymo dalelĄ. :D
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Informacija Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005