�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Lietuvos Čempionatas 2009 (trumpa trasa)
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Toliau
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
SMG
Meistras


Prisijungė: 2004 04 05
Pranešimai: 1233
Pranešimų per dieną: 0.17
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-06-10, 11:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Stankevic rašo:
SMG
Ar yra LOSF puslapyje, ar apskritai kur nors OS bėgte taisyklės, ir ar važybų dalyviai tinkamai informuojami apie jas? (http://www.losf.lt/download/OS_varzybu_saugumo_taisykles.pdf (9 punktas)

:cry: Deja ...
_________________
Jei problem galima isprsti, vadinasi, nra jokio reikalo dl jos jaudintis. Jei problema neisprendiama, jaudintis dl jos beprasmika.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] MSN Messenger Skype vardas
LAIMIS
Patyrs


Prisijungė: 2004 04 17
Pranešimai: 76
Pranešimų per dieną: 0.01
Miestas: Vilnius-Panevys

PranešimasParašytas: 2009-06-10, 15:40    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Sveiki
Pernai Europos kurĄiųjų Ąempionate už Os sprinto taisyklių pažeidimus berods buvo diskavlifikuoti gal kokie 8 vyrukai ir 15 stipriausių ir gal kelios moreys
Vyr teisėjas Siksten Sildas pastatė kur reikia ir kur galima tikėtis , kad bus pažeidžiamos taisyklės ir susirašė numeriukus ir pafilmavo dar priedo
po varžybų sportininkai džiaugėsi pasiektais rezultatais
Kol iš trasos negrižo teisėjai ir nesustatė visko Į vietas
... o butent t.y. už juodos sienos kirtimų
buvo gera pamoka visiems gudruĄiams
kurie bandė sutaupyti 20 sekundžių
Lietuvoje kolkas nesugebam suplanuoti tai varžybų ir trasų , kad visiems butu gerai
Nes taisyklės kolkas yra paisomos tiek kiek žmonėns kos patogios
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Skype vardas
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 01:30    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vis tik temos rakinti bųtų nekorektiška, nes šios temos rungties Ąempionas pažeidė taisykles ir jis yra Ąempionu. Tai koks mųsų sporto pavyzdys visai Lietuvos OS bendruomenei :?:

O vis tik pagal dabar pateiktų LAIMIO pavyzdĮ, galiu konstatuoti, kad bausmės yra jau atgyvenusios AUTORITARINĖS PEDAGOGIKOS reliktas. :cry: Mes jau esame naujame tųkstantmetyje ir ne per bausmes turėtume save ugdyti. Juk linijų pamatyti ar ji juoda ar pilka ir kokio ji storio - turiu namuose senoviškų optinĮ žemėlapių paišytojams skirtų prietaisiukų. Su juo ramiai prie stalo galiu išmatuoti linijos storĮ ir tada galima nustatyti, kas tai per ženklas, ar jis yra draudžiamas kirsti, ar ne. :twisted: (juokauju)

Bet, vis tik, raiška šio ženklo nėra aiški. Nepraeinamoms sienelėms anksĄiau savo pirmiesiems miestų žemėlapiams naudodavau uolų ženklo modifikacijų, kuriame dantukai aiškiai ir raiškiai buvo matomi ir daug kartų greiĄiau suvokiami, kad tai pavojinga-stati sienelė ar siena.

Todėl pagal LAIMIO pavyzdĮ labai paprašyĄiau Įdėmiai perskaityti tai, kų rašė Vilius A.:

Vilius A. rašo:
..., taip as begau per ta juoda siena, kuri pazymeta kaip draudziama. Begau todel, kad pries tai buvusiame Kp maciau Manto nugara ir i sekanti Kp mazai orientavausi, tiksliau visiskai neisorientavau ir begau tiesiog i KP. I zemelapi neziurejau, maciau kaip Mantas lipa, maciau, kad ten neaukstai ir strykt ir uzsokau. Tik finise pamaciau, kad negalima. Beje, taip dare apie puse elito grupeje begusiu sportininku. ...Taip, kad zenklus tikrai pazistu.


Kaip matome, prasižengimo psichologinės šaknys nėra sųmoningos ir negarbingos kovos UžMAČIOS Įrodymas. Pats geriausias Lietuvos sprinto orientacininkas pažeidė todėl, kad per daug greitai bėgo ir neskaitė žemėlapio ir neatpažino objekto. Tai jei bųtų teisėjas - ar etiška bųtų diskvalifikuoti? Ar ne per daug didelė bausmė bųtų tada? Kas bųtų, kai krepšinio varžybose po kiekvienos pražangos bųtų žaidėjai diskvalifikuojami? Manau, kad po 5-10 min. neliktų nei vieno žaidėjo aikštelėje. Taigi, ar neverta mesti iššųkĮ ISOM taisyklėms, kad jos dar nėra tobulos - nepritaikytos orientacininkų psichologijai.



Įsižiųrėkime Į to nelemto "velnio tuzino" skaiĄiaus KP. Iš šiaurinės pusės kad yra laiptukai, kuriais lyg ir galima patekti Į KP, galima pamatyti ir suvokti tik namuose, žiųrint ne per padidinimo stiklų, bet per mikroskopų. Juo dėka ramiai namuose galima pamatyti tų neblogų variantų, kur galima Įveikti sienelĄ, kurių nesunku sportininkams Įveikti ir nesinaudojant tais laiptukais.

Todėl tokiose vietose privalu IR VARžYBŲ ORGANIZATORIAMS vadovautis LOSF primtomis SAUGUMO TAISYKLĖMIS:

SAUGUMO TAISYKLS LIETUVOS ORIENTAVIMOSI SPORTO VARžYBOSE rašo:
9. Varžyboms draudžiamas teritorijas ar pavojingas trasos atkarpas, draudžiamus kelius, neiveikiamus linijinius objektus ir t.t. butina pažymėti žemėlapyje bei apie tai informuoti varžybu dalyvius (pateikti aprašyma). Jei butina, šiuos objektus reikia paženklinti vietovėje. Patekti i šiuos objektus (teritorijos, keliai ir pan.), juos kirsti ar jais naudotis varžybu dalyviams draudžiama.


Tai kaip matome, kad Vilius A. nekirstų tos sienelės, reikėjo jų pažymėti (aptverti stop juosta). Tada Vilius A. bėgdamas supras, kad tai draudžiamas ženklas ir jis jĮ aplenks. Juk per pasaulio Ąempionatus, Oringen varžybose visokie rezervatai apjuosiami juosta. Juk norime, kad bųtų KOREKTIŠKOS VARžYBOS APLINKOS ATžVILGIU. Todėl pagal šių SAUGUMO taisyklių, reikalaujanĄio teksto žodžius "informuoti dalyvius" - tai atlikti galima ir trasos kopijavimu, kaip siųliau ir kaip patekiau pavyzdĮ, o ne taip, kaip išsityĄiojo Devis. Juk jojo klubo narys Vitalijus, kuris dažnai atlieka žemėlapiuose trasų užnešimo paslaugas, visad stengiasi, kad žymėjimas bųtų korektiškas, kad KP skrituliukas ar raudona linija neužgožtų svarbaus orientyro - ties juo nutraukia - padaro tarpelĮ raudoname žymėjime. Todė, manau, kad ir ties pavojingomis vietomis nėra bųtina braukti linijos -galima jų nutraukti ir tada dalyvis greiĄiau pastebės, kad tarpas yra tam, kad jo laukia neĮveikiamas ar Įveikti draudžiamas orientyras. Dar geriau, kad geriau pastebėti draudžiamus orientyrus - nutraukus linijų, parodyti kryptų, kur randasi KP ar ilgesnio tarpo sekanti linija.

edi. rašo:
Bet ar namai priskiriami prie pavojingu objektu? Gal OSininkai dar nelaipioja po namus :twisted:
Kaip tik buvo vienos sprinto varžybos, kai masiškai bėgiojome po pastatų stogus. Aš tada irgi, kai pamaĄiau bėganĄius stogais, irgi susiradau sudėtus rakandus palei pastato sienų ir irgi užsiropšĄiau ant stogo. Kiti kitų grupių dalyviai stogais bėgo iš priešngos pusės. Kai užlipau ir pamaĄiau, kad tų pastatų savininkai Į mus po jų stogus bėgiojanĄius žiųri labai keistai - jų visos akys iššoko ant kaktų - pasidarė nejauku. :oops: Nutariau nušokti nuo stogo. Bet kitoje pusėje, kur man reikėjo nušokti, aukštis to pastato buvo dvigubai aukštesnis. Pažiųrėjus Į žemėlapĮ, matėsi po pastatu praeinanti horizontalė. Kadangi neturėjau specialių nei parašiutininko Įgųdžių, nei parašiutininkui skirtų batų, nutariau nešokti. Nenorėjau ir toliau bėgti stogais, ieškoti, tų vietų, pro kur užsirioglino dalyvai. Teko vėl atgal per tuos paĄius rakandus nulipti. Varžybos nepasisekė ne todėl, kad sugaišau tušĄiai užlipĄs ir nulipĄs, bet todėl, kad visų likusių trasos dalĮ galvojau, kaip reikia tobulinti taisykles, kad jokie velniai mane daugiau ant stogų per varžybas nekeltų.

Kaip ir Vilius A. prisipažino, taip ir aš prisipažinsiu - kad apie šių draudžiamų Įveikti linijų sužinojau tik grĮždamas iš Elektrėnų, kai vienas elitininkas spjaudėsi praradĄs daug laiko, nes nepažeidinėjo taisyklės. Paklausius, iš kur jis tas taisykles žino - atsakė, kad kažkur girdėjo. tada ir aš prisiminiau, kad tų taisyklĄ irgi esu kažkur girdėjĄs. :twisted:
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
metalas
Patyrs


Prisijungė: 2006 07 25
Pranešimai: 66
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 07:36    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Į viešuosius darbus :D (tik nezinau ka gal Vyteni) :shock:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Egidijus
Meistras


Prisijungė: 2009 02 17
Pranešimai: 378
Pranešimų per dieną: 0.07

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 09:05    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vyteni neieškok cviekų š..j. Nėra ko teisinti tų kurie pažeidė taisykles, o bėgimas iš paskos jau kitos taisyklės pažeidimas :lol:
Suplanavimas Į 13kp labai geras, nes yra pasirinkimo variantų (kairė, dešinė, ar nelegaliai tiesiai), blogai, kad nefiksavo pažeidėjų.

ps. neprimatau, nepastebėjau - nepasiteisinimai; tereikia bėgti savo orientavimosi greiĄiu.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
nerimka
Meistras


Prisijungė: 2007 10 05
Pranešimai: 400
Pranešimų per dieną: 0.07

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 09:12    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pernai LOSF vykdomasis komitetas anuliavo vieno sportininko prizine vieta vienoje amziaus grupeje, nors ir nelabai buvo uz ka, gal siaip del tvarkos. Idomu kiek vietu neanuliuos siemet. Ne vien del tvarkos.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
ep
Meistras


Prisijungė: 2006 10 06
Pranešimai: 297
Pranešimų per dieną: 0.05

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 10:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

sveiki, issirutuliojo labai gera diskusija, todel noreciau tarti zodeli ir as nors visiskai nebegau, o savo pamastymus reiskiu is patirties ir is sios diskusijos. tai rasau del to kad ateityje rengejams ir valdziai butu ka pagalvoti.

siame atvejy matau tik viena argumenta del ko kirtes siena galetu buti DSQ ir daug kontraargumentu kodel Vilius gali laisvai jaustis nugaletoju (taip pat ir Simas).

1. taigi, jie "nesilaike" zemelapyje pazymetos juodos linijos taisykles ir ja kirto. uz tai galetu buti dsq jei patys to paprasytu.

1. Vilius begdamas i 1kp nusoko nuo tokios pat tvoros kuri pazymeta pilkai ir lengvai uzsoko ant tos gincytinos tvoros, kuri jau pazymeta juodai. tai zemelapiu braizytojo klaida, kad lengvai iveikiama kliuti pazymejo neleidziama. ar buvo inspektuotas zemelapis, ir noretusi suzinoti kokiais kriterijais remiantis buvo lengvai persokama tvora pazymeta kaip neiveikiama? ar uztenka subjektyvios braizytojo nuomones? (cia pamastymui)
2. sportininkams siekiantiems rezultato neturi buti sudaromos tycines salygos pazeisti taisykles. akivaizdu kad trasu planuotojas tycia norejo "prigauti" sportininkus lipancius per tvora. tai neprofesionalu.
3. o cia svarbiausia problema kurios kazkodel niekas negvildena.
iziuriu labai dideli teisejavimo pazeidima. teisejai sutrukde "fair play". vienas is ju stovejo puse laiko kol atsirado kitu rupesciu, tad iki tol bege buvo sutrukdyti teisejo trasoje (kuris turi buti neutralus stebetojas, negali padeti ar trukdyti sportininkui) buvo ismusti is pusiausvyros ir sugaiso papildomai laiko , o likusieji galejo laisvai begti savo trasa.
4. jei teisejai nepazymejo bent vieno kirtusio, tai jokios diskusios apie diskvalus net neturetu but.

tad pas mane dvi isvados:
1.objektyviai. tokia problema issauke ne tvora kirte dalyviai bet organizatoriai.
2. subjektyviai. tokia problema iskele tie kurie pralaimejo ir iesko pasiteisinimu. (pasinaudokit Viliaus patarimu :))

atsiprasau jei ka izeidziau, bet cia nieko asmenisko, tai yra asmenine nuomone kuri gali nesutapti su jusu. ;)

siaip idomu, ar butu taip puolamas Vilius jei jam atbegus ten butu buvusi 2m tvora? manau visi tie kurie puola juoktusi is tokios jo klaidos, o Vilius galetu kaltinti tik save kad bego i nugara. sikart jam pasiseke (ne taip kaip pernai). o rezultatai rodo savo. jis buvo greiciausias. su tuo ir sveikinu :wink:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
ep
Meistras


Prisijungė: 2006 10 06
Pranešimai: 297
Pranešimų per dieną: 0.05

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 10:15    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nerimka... tai buvo kitoks atveis... jis mano nuomone teisingas...
cia LOSF komitetas nieko jau negali padaryt. nes nuimti tik prizininkais tapusius Viliu ir Sima negalima, turetu buti nuimti VISI ta diena kirte siena dalyviai. teisejo nebuvo. daugiau niekas negali pateikti viso dalyviu kirtusiu siena saraso. viskas, diskusijos neber...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
[Giedrius]
Meistras


Prisijungė: 2005 11 07
Pranešimai: 685
Pranešimų per dieną: 0.1
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 10:24    Rašyti temą: Atsakyti su citata

ep rašo:
sportininkams siekiantiems rezultato neturi buti sudaromos tycines salygos pazeisti taisykles. akivaizdu kad trasu planuotojas tycia norejo "prigauti" sportininkus lipancius per tvora. tai neprofesionalu.


Kokios dar tycines? :) Jei yra zenklas, kuri draudziama kirsti, reiskia ji DRAUDZIAMA kirsti :twisted:
_________________
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
edis
Meistras


Prisijungė: 2006 10 24
Pranešimai: 114
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: VilniusKaunas

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 10:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

ep rašo:
sveiki, issirutuliojo labai gera diskusija, todel noreciau tarti zodeli ir as nors visiskai nebegau, o savo pamastymus reiskiu is patirties ir is sios diskusijos. :wink:

Bent jau as, kai bunu visiskai nebeges, stengiuosi patyleti. Jau turime forume viena tipa, kuris is patirties dalyvauja visose diskusijose ir net nebuves varzybose. Nebukime i ji panasus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
edi.
Meistras


Prisijungė: 2008 06 20
Pranešimai: 91
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Zoliniu

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 11:42    Rašyti temą: Atsakyti su citata

:wink: Ko cia ignoruoti patirti? Tema rimta ir diskusija ne apie trasos ispudzius, o apie taisykles ir ju laikymasi. Todel nera ko tildyti tu, kurie turi ka pasakyti. Tuo labiau, kad precedentas neeilinis - dalyvave nelabai ka ir turi pasakyti, ypatingai tie, kurie pazeide taisykles. Pazeidimas buvo masiskas, net prizininkai pazeide. Todel aiskinkimes, ka reikia daryti. Vis orientuotasi po miesta pasaliniu zmoniu akivaizdoje. Tai cia toks "populiarinimas" OSo, kai Lietuvoje taisykliu nera ir jas padoriai niekas nezino? :evil:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
nerimka
Meistras


Prisijungė: 2007 10 05
Pranešimai: 400
Pranešimų per dieną: 0.07

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 12:30    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Yra ne vienas variantas ka daryti/nedaryti. Paprasciausia nieko nedaryti nieko neaiskinant. Galima ir nedaryti paaiskinant kodel. Galima kazka personaliskai dsq. Galima anuliuoti varzybas. Galima kaip pernai moterims buvo padaryt. Grazi tradicija, kasmet po viena LC perbegt. Ko gero net yra jau sugalvota kai kuriu turinciu sprendimo teise organu/pareigunu ka daryt, tik mes dar nezinom to.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
LAIMIS
Patyrs


Prisijungė: 2004 04 17
Pranešimai: 76
Pranešimų per dieną: 0.01
Miestas: Vilnius-Panevys

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 12:38    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pasak Vyteno bausmės yra praito amžiaus reikalas. Galima diskutuoti. O trenerio Vytenio marazmas tai jau tikrai iš dar senesių laikų.

Gal bųt, bet gal aš nesakiau , kad butinai ir pas mus reikia pristatyti policijos ant kiekvieno žolino ar krųmo, sienelės.
tiesiog planuojant trasas reikia Įvertinti , kad mųsų mųstymas dar nespėjo persiorientuoti Į šiuos laikus. O Estijoje vykusio Europos kurĄiųjų Ąempionato pavyzdĮ pateikiau tam, kad nerašinėtum tu VytenĮ nesamonių o tam , kad tiesiog supažindinti su taisyklių nepaisimo pasekmėmis.
tai buvo gera pamoka ateiĄiai.
Juolab , kad kurĄiųjų olimpinės žaidynės bus Taipėjuje rudenĮ ir sprintas bus po botanikos sodų tai ten kų ir kur yra pažeidinėti. jei tik užteks sportininkams drųsos tai daryti.
Geros dienos visiems
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Skype vardas
sandra
Meistras


Prisijungė: 2005 11 07
Pranešimai: 161
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 13:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Egidijau, tikrai taip drųsiai neanalizuok nebuvĄs vietoj. Ta sienelė tikrai nebuvo taip lengvai Įveikiama, pakankamai aukšta. Gerai, vyrai padarė gerų šuolĮ, užšoko, pati manau jų irgi ĮveikĄiau, bet jau ne šuoliu. Bet kų daryt vyresniesiems veteranams, vaikams? žemelapis braižomas visiems. Na, vienintelė Ąia klaida - nebuvo teisėjo (kaip supratau iš Edvardo - tiesiog nepagalvojo, kad tokių sienų kas kirs). Praėjimas Įdomus ir geras, Ąia ir yra sprintų Įdomumas, tiesiog reikėjo ten žmogaus. Kadangi skundų nebuvo... Viskas.
Dar pridurĄiau, kad ženklai yra ne "Įveikiama/neĮveikiama", o "leistina/neleistina". Kitaip lakstytume ir po žmonių privaĄių teritorijų, ir tryptume gėlynus, kurie tikrai labai lengvai Įveikiami.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   MSN Messenger
edi.
Meistras


Prisijungė: 2008 06 20
Pranešimai: 91
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Zoliniu

PranešimasParašytas: 2009-06-11, 16:15    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Bet draudziamos iveikti sieneles gal ne draudziamas teritorijas juosia. Prie 13 KP nebuvo jokio gelyno - etika lyg ir nebuvo pazeista. Jei negalima atskirti, katra sienele ivekiama, katra ne - tai ...

nerimka rašo:
Yra ne vienas variantas ka daryti/nedaryti. Paprasciausia nieko nedaryti nieko neaiskinant. Galima ir nedaryti paaiskinant kodel. Galima kazka personaliskai dsq. Galima anuliuoti varzybas. Galima kaip pernai moterims buvo padaryt. Grazi tradicija, kasmet po viena LC perbegt. Ko gero net yra jau sugalvota kai kuriu turinciu sprendimo teise organu/pareigunu ka daryt, tik mes dar nezinom to.


Su praetu metu diskvalu visiska betvarke, kai diskvalifikuojama nepazeidus jokiu taisykliu. O dabar pazeista akivaizdziai ir nieko. Dar didesne betvarke, kai LOSF dar nera isleistos taisykles. Taskas.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16  Toliau
Puslapis 1416

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005