�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

LČ naktinis
Pereiti prie 1, 2  Toliau
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
lencas
Meistras


Prisijungė: 2006 09 21
Pranešimai: 210
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2009-08-15, 19:30    Rašyti temą: LČ naktinis Atsakyti su citata

Nuostatai, informacija ir t.t.

Registracija
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
lencas
Meistras


Prisijungė: 2006 09 21
Pranešimai: 210
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2009-08-28, 11:17    Rašyti temą: Re: LČ naktinis Atsakyti su citata

javonis.lt rašo:
Lietuvos Ąemp. natinėje trasoje
Atnaujinta informacija. Įdėti trasų parametrai, nauja informacija apie vietovĄ.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-09-01, 19:15    Rašyti temą: Atsakyti su citata

2009 m. LIETUVOS ORIENTAVIMOSI SPORTO BĖGTE ČEMPIONATŲ NUOSTATAI rašo:
I. TIKSLAI IR UžDAVINIAI
Lietuvos jaunimo, suaugusiu ir veteranu orientavimosi sporto (OS) bėgte cempionatai
organizuojami siekiant išaiškinti pajėgiausias komandas estafetėje ir sportininkus asmeninėse trasose, populiarinti OS šalyje, pasiruošti tarptautinėms varžyboms


Tų paĄių klausimų neklausinėsiu, kų klausiau dėl vidutinės trasos Ąempionato, nes, žinau, kad dar kol kas naktinio orientavimosi pasaulio Ąempionatai lyg tai dar nerengiami, ir šalies rinktinė naktiniam orientavimuisi dar lyg tai nenumatoma formuoti. Todėl klausiu:

1. Kodėl šiam Ąempionatui numatyti nesųmoningi tikslai?
2. Kodėl Ąempionatas rengiamas pažeidžiant elementariausius OS-o populiarinimo tikslus?
a) Kaip galima populiarinti OS, kai Ąempionatas rengiamas pažeidžiant grubiausiai žmogaus higienos sųlygas - ignoruojamas žmogaus ir sportininko normalus fiziologinis bioritmas :!: :?:
b)Kaip galima rengti Ąempionatų, kai sportininkams ir mėgėjams (sportuotojams) nebuvo galimybių kokybiškai pasitreniruoti tamsiuoju paros laikotarpiu?
c) Kodėl šis Ąempionatas skatina vesti neteisingų gyvenimo bųdų? Kaip galima darbo dienomis pradėti organizuoti vasaros laikmeĄio treniruotes vėlyvuoju paros laikotarpiu, kai organizmui privalu ruoštis poilsiui prieš darbo ar mokslų dienų?
d) Kodėl Ąempionato organizatoriai su šiuo Ąempionatu siekia, kad sportininkai sugadintų savo sportines sųvybes, kad normaliai besitrenirujųs sportininkas išderintų savo biologinio laikrodžio ritmų - labai svarbų fiziologinĮ mechanizmų reikalingų normaliai organizmo funkcijai užtikrinti laike sportinės veiklos, kaip labai svarbų faktorių rezultatams siekti laike varžybų?
e) Kaip galima pažeidinėti organizmo neparuoštų funkcijų, kai tik neseniai vyko Ąempionatas vidutinės trasos normaliuoju paros laikotarpiu, kai visi sportininkai ir mėgėjai savo organizmų buvo pripratinĄ normalių varžybų sųlygoms, o dabar staigiai keiĄiama organizmo funkcija Į neĮprastas sųlygas?
3. Ar šio Ąempionato planuotojai derino šių datų su vyriausiu šalies treneriu, ar vyr treneris palaimino šių datų - negi jis neprotestavo?
4. Kodėl organizatoriai nusižengia Departamento nustatytoms varžybų rengimo saugos taisyklėms?
5. Kodėl šis Ąempionatas skatina visai orientavimosi sporto bendruomenei nutraukti rudenines sportines treniruotes gamtoje, kai pradės anksti (iš kart po darbo) temti?
6. Po šio "Ąempionato" ar bus surengtas pakartotinai normalus Ąempionatas vasaros sportiniam sezonui užbaigti?
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
metalas
Patyrs


Prisijungė: 2006 07 25
Pranešimai: 66
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2009-09-01, 19:47    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Čempas uždaroj patalpoj???? :shock: :shock: :shock: Ponas Vytenis tai nera visa visuomenė(neputaite ramsy).
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
GJ
Meistras


Prisijungė: 2007 10 07
Pranešimai: 343
Pranešimų per dieną: 0.06
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2009-09-01, 20:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nuostatai rašomi ne konkreĄiai šitam, o bendrai visiems vykstantiems Ąempionatams Lietuvoje. Nesakau, kad tai gerai, nes kiekviena rungtis turi kažkų savito ir toks šablonizmas gali nevisada tikti. Beje LČ naktinis vyksta ne pirmus metus (tiesa, jei neklystu, jis vykdavo kiek vėliau :) )
Iš tiesų šiek tiek keista, kad jokių iki tolei naktinių varžybų ar treniruoĄių per metus kaip ir nėra, o Ąia staiga išygsta Lietuvos Ąempionatas. Na bet Ąia mano asmeniniai svaiĄiojimai, nereikia Į juos reaguoti. :lol: Niekas juk nedraudžia imt žemėlapĮ, lempų ir prasibėgt kokiam miškely, o jeigu neišeina -tai Ąia tų, kuriems neišeina, problema: negali ruoštis - nebusi Ąempionas. :D
Aš prieš LČ naktinĮ neturiu nieko prieš, nors pats nedalyvausiu šiemet, bet jeigu atsiranda norinĄių sudalyvauti ir išmėginti savo jėgas - tai kodėl gi ne? :shock: :D

Vasaros sportiniam sezonui užbaigti paprastai vykdomos Lietuvos taurės varžybos. Beje jos vyks ir šiemet. :twisted: Nesakykit, kad tai nenormalios varžybos. :D


Paskutinį kartą redagavo GJ, 2009-09-01, 20:45. Redaguota 2 kartus(ų)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Skype vardas
J.U.
Meistras


Prisijungė: 2006 11 09
Pranešimai: 486
Pranešimų per dieną: 0.08
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2009-09-01, 20:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Cia gal pilnatis, ar oras keisis, kad Vyteniui "paumejimas"? Nu, ir ko dabar prirasei? Pabandyk pats viska perskaityti... Ar tikrai nori atsakymu i visus klausimus? Ir kas is to, kad as ar kas kitas surasys tau atsakymus? Ar tikrai sumazes tavo kraujyje tulzies kiekis, ar nustosi ja pilti i ekrana? Reikia, kaip rase Karolis, dziaugtis, kad vyksta cempionatas. Kad apskritai kazkas vyksta. Kada siulytum ji organizuoti? Po dvieju menesiu, kai po salnu nukris pomiskio lapai ir praeinamumo zymejimas bus neteisingas? Kai naktimis bus salnos (jau ir dabar nesilta), ir veteranams akiniai del zemos oro temperaturos rasos? Ko cia paistyti nesamones apie pazeidziama bioritma ir salygu treniruotems nebuvima? Taigi salygos visiems vienodos. Ir tikslas - ne issiaiskinti, kas sugebejo geriau pasitreniruoti naktimis, bet kas sugeba geriau orientuotis tamsoje, pasirinkti butent tuos orientavimosi kriterijus, kuriuos verta pasirinkti tamsoje. Nesikabinek prie organizatoriu del cempionatu organizavimo saugumo reikalavimu - geriau pats pagalvok, ar ko nors nepazeidei, startuodamas Aukstadvaryje nepristates organizatoriams gydytojo pazymos. O tavo 3, 5 ir 6 punktai tai apskritai ne tai demagogija, ne tai sizofrenija..... :evil:
_________________
...kai nra k veikti, reikia bgti...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
gieu
Meistras


Prisijungė: 2007 03 30
Pranešimai: 223
Pranešimų per dieną: 0.04
Miestas: Marijampole

PranešimasParašytas: 2009-09-01, 21:48    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O kaip Vytenis galėtų pakomentuoti Jukolos estafetes. (Tikslai, vykdymo laikas) :D :D :D
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-09-02, 08:58    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nemaišykime "Dievo dovanos su kiaušiniene" - taip rųsų patarlė sako. Ar Jukolos varžybos - tai Ąempionatas? Atsipeikėkite - pažiųrėkite, kokie Jukolos festivalio tikslai ir kokie turi bųti Ąempionatų tikslai.

J.U. rašo:
Cia gal pilnatis, ar oras keisis, kad Vyteniui "paumejimas"? ... tavo kraujyje tulzies kiekis, ar nustosi ja pilti i ekrana?
Vytenis vidurnakĄiais per pilnatis nelunatikauja miškuose su prožektoriais, vidurnaktyje verĄiau ramiai prie ekrano prieš miegų pasėdėti, nei eiti miegoti iš kart po treniruotės, kai pulsui nusiraminti reikia ne mažai laiko. Koks miegas bus, kai Į lovų iš kart po treniruoties gulsies. Ponai, pasiskaitykite elementariųjų higienų, jei nepripažĮstate sportinės higienos. O kas dėl "tulžies" - tai patikėkite, ji gaminasi man, kai pabendrauju su mųsų sporto kolegomis iš kitų šalių ir kai prieš juos nėra kur akių padėti dėl mųsų sporto katastrofiško smukimo.
J.U. rašo:
Reikia, kaip rase Karolis, dziaugtis, kad vyksta cempionatas. Kad apskritai kazkas vyksta.
Bet vis tik gal tas Ąempionats galėtų vykti teisingai jam skirtu laiku, o ne bet kada, kada jo vedimo laikas prieštarauja elementariausiai sporto logikai. Galima ir net reikia džiaugtis viskuo- galima džiaugtis, kad kažkas vyksta, bet kai Ąempionatas paverĄiamas tik kažkuo - tai atleiskite, bet jau Ąia tada ne sportas. Tai eilinė "pramogėlė" ir tai nevadinkime Ąempionatu, neisšvaistykime jo aukšĄiausiais apdovanojimais, neniekinkime sporto idealų.
J.U. rašo:
Kada siulytum ji organizuoti? Po dvieju menesiu, kai po salnu nukris pomiskio lapai ir praeinamumo zymejimas bus neteisingas?
Tik nejuokinkite, kad staigiai negalima praeinamumo pakoreguoti. O be to gal naktiniam pasibėgiojimui praeinamumo pagerėjimas gal dar ir Į naudų. Juo labiau - matomumo pagerėjimas - tai gal ir malonumo bus didesnis pagerėjimas.

J.U. rašo:
Kai naktimis bus salnos (jau ir dabar nesilta), ir veteranams akiniai del zemos oro temperaturos rasos ar darganos? Ko cia paistyti nesamones apie pazeidziama bioritma ir salygu treniruotems nebuvima? Taigi salygos visiems vienodos. ...
Tai labai liųdna, kad sporte nesųmones pradeda diktuoti kažkokie "veteranai" LEPŪNĖLIAI, kuriems akiniai rasoja šalnoms nukritus. Mažiau rašyĄiau, jei tai bųtų dabar tik veteranų naktinis pasibegiojimas. O apie visiems vienodas sųlygas nereikia demagogijas varinėti, kai VISIEMS VIENODAI NESĄ"MONBINGOS SĄ"LYGOS SUDAROMOS - pieštaraujanĄios elementariausiai sporto logikai.

Juk visame pasaulyje sportuojama (orientuojamasi) patamsiais vėlyvojo rudens laikotarpiais, kai išėjus iš darbo ar po pamokų jau tamsu. Ši orientavimosi rungtis atsirado prisitaikant prie metų laiko. Tai todėl nėra ko apverinėti pasaulio auštyn kojom.

J.U. rašo:
Nesikabinek prie organizatoriu del cempionatu organizavimo saugumo reikalavimu. ,,,geriau pats pagalvok, ar ko nors nepazeidei, startuodamas Aukstadvaryje nepristates organizatoriams gydytojo pazymos.

Ne prie organizatorių, o prie kalendoriaus sudarinėtojų kabinuosi, kurie organizatorius verĄia, kad jie pažeidinėtų sportinių renginių organizavimo normas ir tuo paĄių rizikuotų visuotinu renginių saugumu. Dėkim rankų jei ne prie širdies, tai nors prie galvos ir giliau pamųstykime - jei mes visi neatlikome bent 20 - 30 treniruoĄių maždaug 22 val. paros dalyje, tai koks gi gali bųti "Ąempionatas" nesitreniravus. Ar tai ne visuos bendruomenės statymas Į pavojų, kai organizmas vėlyvajam paros laikotarpiui visiškai neparuoštas maksimaliam darbingumui. Jokios medicininės pažymos neišgelbės nuo infarkto, insulto, jei organizmas neĮpratĄs gauti maksimalų krųvĮ, kai organizmas ruošiasi jau poilsiui, ruošiasi, nes tai reguliuoja sudėtingas biologinio laikrodžio mechanizmas. Mųsų sporte apstu nesėkmių, nes nekreipiama dėmesio Į šĮ organizmo mechanizmų, ignoruojame mokslininkų rekomendacijas, už tat mums taip ir nesiseka mųsų sporte. Atleiskite - nesinorėtų daugiau staigių mirĄių laike varžybų. Apie jas akademikas Jurgis BRĖDIKIS (bendravardis mųsų šviesiosios atminties Jurgiui) savo romane TIES RIBA ne mažai mirĄių sporte aprašo. O juk staigus biologinio laikrodžio pasukimas, tai ne kas kitų, kaip žmogaus galimų ribų perkėlimas.
J.U. rašo:
-O tavo 3, 5 ir 6 punktai tai apskritai ne tai demagogija, ne tai sizofrenija..... :evil:
Na, jei visa tai, kų žmonija mokslu sukųrė vadinsime "šizofrenija" tai tada sėKmės SUPERPROTINGIESIEMS nieko nenorintiems žinoti. Lygiai taip nieko nenorėjo žinoti ir nekurie rinktinės nariai, kai nušalintasis treneris jiems norėjo parodyti naujausius pasaulyje mokslinius atradimus labai susijusius ne tik su sveikata, bet, ypaĄ, su sportu.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
metalas
Patyrs


Prisijungė: 2006 07 25
Pranešimai: 66
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2009-09-02, 09:10    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nori badytis rasyk i pm.Nepatinka Lietuvoj varyk...Padirbėk išpradių os labui ne prie klavetųros pakui pilk šųda ant visų.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
miinde
Meistras


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 1049
Pranešimų per dieną: 0.14

PranešimasParašytas: 2009-09-02, 11:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Metalai ... tu cia kam ?:)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
miinde
Meistras


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 1049
Pranešimų per dieną: 0.14

PranešimasParašytas: 2009-09-02, 11:33    Rašyti temą: Atsakyti su citata

gal kas nedalyvaus campe ir nori paskolinti arba isnuomoti gera lempa su kuria as ramiai tapciau cempionu, nes konkurentu kaip ir nematau :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
makeris
Meistras


Prisijungė: 2005 12 24
Pranešimai: 971
Pranešimų per dieną: 0.15
Miestas: siauliai-vilnius

PranešimasParašytas: 2009-09-02, 19:58    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Miinde ne per gerai jauties? :)
_________________
tinginys visais atvejais
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
miinde
Meistras


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 1049
Pranešimų per dieną: 0.14

PranešimasParašytas: 2009-09-03, 06:42    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Duokite lempa, lempa duokite ... :)

Meikeri ... niu tu pasakyk ka tu ten man konurentu matai ?:)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Rolas
Meistras


Prisijungė: 2007 01 27
Pranešimai: 832
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-09-03, 09:27    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Miinde, manau Remiga, Andrius, dar Justas turėtų tave dulkėse palikti :) Bet stengtis reikia :wink:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
miinde
Meistras


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 1049
Pranešimų per dieną: 0.14

PranešimasParašytas: 2009-09-03, 10:51    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Jei lempos negausiu tai gal ir pralosiu :)

duokit lempa :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie 1, 2  Toliau
Puslapis 12

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005