�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Suomija Lietuvai pavyzdys

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Nusišnekėjimai
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-15, 13:16    Rašyti temą: Suomija Lietuvai pavyzdys Atsakyti su citata


ČIA daugiau nuotraukų ir paaiškinimų.


Pažymint Suomijos nepriklausomybės dienų ir žiemos karo 70 m. sukaktĮ, praėjusĮ penktadienĮ Kauno viešojoje bibliotekoje Įvyko Suomijos dailininkės Riikk-os Hautamki parodos uždarymas. Mųsų tautos ir šios šaurės tolimos kaimynės išsivadojamoji kova nuo Rusijos carinės priespaudos turėjo bendrų kovos kelių. Į tremtĮ mųsų tautos giesmės kųrėjų Vincų Kudirkų Gelgaudiškyje išlydėjo suomių poetė Malvio Talvio. Tuo metu lietuviai inteligentai labai bendravo su suomiais, daug kas iš jų gyveno Suomijoje. Įkųrus nepriklausomas Suomijos ir Lietuvos valstybes, tuoj žymaus gydytojo ir archeologo, tyrinėjusio lietuvių ir suomių bendrų salyĄio taškų praeitĮ bei Kauno karo muziejaus steigėjo generolo Vlado NAGEVIČIAUS (NAGIAUS) dėka buvo Įkurta "lietuvių-suomių" draugija, kuri kiek vėliau buvo pervadinta Į Lietuvos Suomijos draugijų. Atkuriant Lietuvoje NepriklausomybĄ, 1990 m. man teko dalyvauti šios draugijos atkųrime. Pirmininku buvo išrinktas ir šiai draugijai dabar vadovauja Vilniaus pedagoginio universiteto profesorius, fino-ugrų kalbų tirinėtojas Stasys SKRUODENIS, o tos draugijos Kauno skyriaus vadovu tapo LžŪU Kultųrologijos katedros vedėjas, istorikas ir politologas doc. Romas POVILAITIS. Šiam vadovaujant suomių etninės grupės -karelų ekspedicijoje, vykusioje Baltijos kelio išvakarėse, teko dalyvauti ir man, panaudojant orientavimosi bei keliautojų sporto patirtĮ ir esant ekspedicijos šturmanu sudėtingoje Šiaurės Karelijos gamtoje. Joje teko keliauti Helsinkio vaistininko Eljoso Leonroto keliautais ežerais, slenkstėtomis upėmis ir kaimais, kuriuose apie 1830-tuosius metus šis vaistininkas savo ekspedicijose užrašė unikaliausių pasaulyje epų "Kalevalų". Jis pasaulyje unikalesnis už senovės graikų Iljadų ir Odisėjų tuo, kad atspindi ne vergovinės santvarkos, bet žmonijos pirmykštės bendruomenės laikų pasaulėjautų, Į kurių dabar sugrĮžo mųsų sporto rinktinės pašalintasis treneris Edgaras. Apie to epo užrašymų (beje, Lietuva savo epo neturi) man mažam pasakojo senelis, nes jis buvo irgi vaistininkas ir domėjosi savo profesijos veikėjais. Apie šių ekspedicijų man "Perestroikos" laikotarpyje teko rašyti žurnale "Mokslas ir Gyvenimas", o Jonavos vietinėje spaudoje rašiau serijalus "Baltųjų naktų tamsa", pateikdamas sovietinio karelų etninio genocido faktus.

Dabar galima eiti prie lietuviškojo kultųrinio-sveikatos ir sporto "genocido", Lietuvos kelių lyginant su Suomijos. Jeigu jau mųsų sostinė lieka be vandens rųmų - šiuol.penkiakovininkai neturi kur treniruotis, o dailininkė Hautamki ir jos vyras Pekka man prisipažino, kad didžiuojasi savo tautiete Minna KAUPPI, yra kas susimųstyti, nes ir Ąia buvo bendras Lietuvos-Suomijos kelias Indrei ir Miiinai stovint ant apdovanojimų pakylos per JWOC-2 :!:



Kodėl Lietuvos atstovams toliau tuo paĄiu keliu su kaimynais suomiais negalima eiti kartu :?: Juk pagal gyventojų skaiĄių (Lietuvoje 3 366 357 ir Suomijoje 5 231 372) mųsų abiejų tautų pasiekimai sporte turėtų bųt panašųs :!: Juk suomiai tai ne rusai, kurie tik per atrankų nežmoniškų pasaulyje dominuoja. Kodėl tokia maža tautelė gali galynėtis su super valstybėmis? Kodėl ir mes negalime turėti šiuolaikiškų sporto metodikų, kaip kaimynai suomiai? Kodėl negalime mes lietuviai pasekti mano a.a. tėvo bendradarbių ponų Reginos ir Antano (Kauno skyriaus "L_S" draugijos narių) esanĄio per 80 m. amž. draugo Seppo Honkeiniemi pavyzdžiu, kuris kiekvienais metais nuo jaunystės dalyvauja 90 km slidinėjimo (nuotraukytėje viršuje) ir kituose supermaratonuose. Mano tėvo draugai su šiuo suomiu susipažino 1957 m. Maskvoje per pasaulio jaunimo festivalĮ. Kodėl dabar neimti iš mųsų kaimynų pavyzdžio teisingai gyventi ir teisingai sportuoti :idea: :!:

P.S: Pataisiau "linkų" Į ringinio tinklalapĮ
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"


Paskutinį kartą redagavo Vytenis, 2009-12-15, 16:59. Redaguota 2 kartus(ų)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Woodoo
Meistras


Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimai: 981
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-15, 13:30    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Bųtent todėl, kad esame maža valstybė, ir negalime visose sporto šakose bųti konkurencingi pasaulyje. Mes turime gilias tradicijas vienose sporto šakose, suomiai - kitose. žiųrint Į tuos paĄius suomius - kokie jų pasiekimai krepšinyje, disko metime, toje paĄioje penkiakovėje?
Nereikia drumsti vandens be reikalo.
_________________
Tinginio training log'as :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
SMG
Meistras


Prisijungė: 2004 04 05
Pranešimai: 1233
Pranešimų per dieną: 0.17
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-15, 17:39    Rašyti temą: Re: Suomija Lietuvai pavyzdys Atsakyti su citata

Vytenis rašo:
Kodėl Lietuvos atstovams toliau tuo paĄiu keliu su kaimynais suomiais negalima eiti kartu :?: Juk pagal gyventojų skaiĄių (Lietuvoje 3 366 357 ir Suomijoje 5 231 372) mųsų abiejų tautų pasiekimai sporte turėtų bųt panašųs :!: ... Kodėl dabar neimti iš mųsų kaimynų pavyzdžio teisingai gyventi ir teisingai sportuoti :idea: :!:


O kodėl nepažiųrėjus Į tų paĄių statistikų:

BVP vienam gyventojui:
32800 $ Suomijoje
12125 $ Lietuvoje :cry:
_________________
Jei problem galima isprsti, vadinasi, nra jokio reikalo dl jos jaudintis. Jei problema neisprendiama, jaudintis dl jos beprasmika.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] MSN Messenger Skype vardas
Vienas
Meistras


Prisijungė: 2008 10 13
Pranešimai: 166
Pranešimų per dieną: 0.03

PranešimasParašytas: 2009-12-17, 10:36    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vyteni, atsibusk...Suomijoj nedirbantys uzdirba daugiau nei Lietuvoj tie kurie vis dar turi gera darba...kitas dalykas, tai Suomiu tradicijos...Paziurek kiek Lietuvoj sportininku megeju ir kiek Suomijoj...kuo daugiau megeju, tuo daugiau profesionalu... Vargsai Lietuviai dziaugiasi nauja sportbati nusipirke, ka ten jau sneket apie kitus pribumbasus..kai gyvenimelis pageres, kai sportas bus remiamas tikraja ta zodzio prasme, tada ir galesim bandyti svajoti, kad esam topie pat saunus kaip Suomiai ;)

as vis dar optimistas 8)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-21, 09:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vienas rašo:
Vyteni, atsibusk...Suomijoj ...

Manau, kad vertėtų atsibusti Helsinkyje prie Pavo NURMIO skulptųros šalia 1952 m. Olimpinio stadiono. Prie tos skulptųros visi turistai eina fotografuotis - tai 1924 m. Olimpiados pasaulio legenda - net 5 aukso medalius Pavo laimėjo. Tada pirmų kartų ir Lietuva dalyvavo olimpiadoje. O kokie Lietuvos tada buvo pasiekimai olimpiadoje? Gal tada tarp Lietuvos ir Suomijos ekonominio skirtumo nebuvo?

SMG rašo:
O kodėl nepažiųrėjus Į tų paĄių statistikų:
BVP vienam gyventojui:
32800 $ Suomijoje
12125 $ Lietuvoje :cry:

Dėkui už šios temos paĄių aktualiausių problemų :!: Kaip tik sovietmetyje mes ir sumanėme ekspedicijas Į Šiaurės Karelijų organizuoti tuo tikslu, kad ezopine kalba parodyti kultųrinĮ-etninĮ ir ekonominĮ skirtumų tarp Lietuvos ir Karelijos, tarp Suomijos ir Lietuvos, o taip pat neišmatuojamos bedugnės skirtumų tarp Suomijos ir Karelijos. Mųsų ekspedicijos duomenys fiksavo, kad XX amžiaus pradžioje suomiai ir karelai bendroje Rusijos imperijos sudėtyje buvo vienodo išsivystymo. Vienodas išsivystymas buvo ir tarp Lietuvos bei Suomijos. Ir kodėl pasidarė toks baisus skirtumas tarp Lietuvos-Suomijos ir Karelijos - išvadai sovietmeĄio komunistinė ideologija nesugebėjo užrišti akių. 8)

Nepamirškime, dėl ko ikikarinės Lietuvos pilieĄiai labai pergyveno dėl Suomijos. Juk tik kų dabar atžymėjome žiemos karo jubiliejinĄ sukaktĮ. NepriklausomybĄ visos trys Baltijos šalys prarado be jokio šųvio - o Suomija sugebėjo pasipriešinti didžiausiai Sovietų Sųjungai. Mat Suomijoje buvo didesnė demokratija ir diplomatai sugebėjo labiau Įžvelgti Molotovo-Ribentropo pakto klastų. Tik demokratinėje Suomijoje galėjo išaugti talentingiausias generolas ir prezidentas, suorganizavĄs garsiųjų Manarheimo linijų. Be to po karo Suomija Sovietų Sųjungai turėjo mokėti didžiuliais reparacijas už tai, kad Įsivėlė Į karų su sovietais. Todėl didžiuliame ekonominiame pokario sunkmetyje suomiai išmoko puikiai ekonomikų tvarkyti. Ir joks pokario ekonominis sunkmetis nesutrukdė suomiams puikiai sportuoti.

Woodoo rašo:
Bųtent todėl, kad esame maža valstybė, ir negalime visose sporto šakose bųti konkurencingi pasaulyje... Nereikia drumsti vandens be reikalo.
:shock: :cry:
Jei geografijos neteko skaityti, tai nors mano pranešime gyventojų skaiĄiaus skirtumų reikėjo pastebėti nelabai kų didesnĮ Suomijoje nei Lietuvoje, ir nereikia :wink: Suomijos prie didžiųjų valstybių skirti.

Woodoo rašo:
Mes turime gilias tradicijas vienose sporto šakose, suomiai - kitose. žiųrint Į tuos paĄius suomius - kokie jų pasiekimai krepšinyje, disko metime, toje paĄioje penkiakovėje?

:wink: Tai kad toje paĄioje penkiakovėje suomiai olimpiadose kur kas daugiau medelių (bronz., sidabr., auks.) yra pelnĄ, nei lietuviai:

Medalių lentelė
K O P
Vengrija 9 8 4
Švedija 9 7 5
SSRS / NVS 5 6 6
Lenkija 3 0 0
Italija 2 2 3
Rusija 2 1 0
Didžioji Britanija 2 0 3
Vokietija 1 0 1
Kazachstanas 1 0 0
Jungtinės Amerikos Valstijos 0 6 3
Suomija 0 1 4
Čekoslovakija 0 1 1
Lietuva 0 1 0
Latvija 0 1 0


Ypatingai pasaulyje pasižymėjĄs penkiakovininkas yra Veikko Ilmari Salminen (g. rugpjųtis 12, 1945 m. Helsinkyje) jo olimpinių žaidynių aukso medalius žiųrėkite http://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Salminen

Net ir krepšinyje Hanno Mttl Aleksandras buvo išrinktas du kartus Europos lygos labiausiai vertingu žaidėju. O apie disko metimų, tai savo laiku suomių diskininkai pergales ne prastesnes turėjo, mųsų Virgilijus mokėsi mėtyti iš šių Suomijos metikų:

68,12 Markku Tuokko FIN 24.06.51 Fresno 05.05.1979
O pasaulyje metimų metodikoje labiausiai pasižymėjo ietininkai:

6-tas rez-as pasaulyje 93.09 Aki Parviainen FIN 26.10.74 Kuortane 26.06.1999
91.33 Tero Pitkmki FIN 19.12.82 Monaco 10.09.2005
88.36 Seppo Rty FIN 27.04.62 2 Tokyo 19.09.1992
88.24 Matti Nrhi FIN 17.08.75 1 Soini 27.07.1997
218 88.22 Juha Laukkanen FIN 06.01.69 1 Kuortane 20.06.1992
86.80 Harri Hakkarainen FIN 16.10.69 1 Lappeenranta 14.07.1996


Pasaulio rekordas senosios ieties priklauso taip pat suomiams:

rough tailed javelin 1 96.96 Seppo Rty FIN 27.04.62 1 Punkalaidun 02.06.1991
3 91.98 Seppo Rty FIN 27.04.62 1 Shizuoka 06.05.1991
7 90.82 Kimmo Kinnunen FIN 31.03.68 1 Tokyo 26.08.1991


Na, o apie kitų garsiausius pasaulio bėgikus irgi reikia mums orientacininkams žinoti:

13:29.6 Pekka Pivrinta FIN 04.05.49 1 Helsinki 06.06.1973
13:29.62 Martti Vainio FIN 30.12.50 1 Lappeenranta 18.06.1983
27:45.50 Martti Vainio FIN 30.12.50 1 Oslo 11.07.1981
27:57.01 Risto Ulmala FIN 07.05.63 2 Helsinki 29.06.1994


Na, o apie LasĄ Virenų gimusĮ 22.07.49 (13:24.57 Roma 08.09.1974 ir 27:42.95 Helsinki 23.06.1976) olimpinĮ Ąempionų 5000 m ir 10000 m, o taip pat labai aukštas vietas užėmusĮ maratone bei 1500 m nuotoliuose žino viso pasaulio orientacininkai, nes jis davė naujų pasauliui supratimų apie ištvermĄ, pagal LasĄ dabar orientacininkai sėkmingai rungtyniauja iškart viename Ąempionate tiek ilgose ir tiek pat trumpose trasose. Tai visai ne taip, kaip trumpos trasos Lietuvos Ąempionė, kuri treniruojama pagal pasenusių ikikarinĄ "specializacijos" dogmų. :cry: Taip, kad pragyvenimo lygis nieko bendro neturi su sporto metodikos ir jos teisingu teorijos taikymu.

Vienas rašo:
...kai gyvenimelis pageres, kai sportas bus remiamas tikraja ta zodzio prasme, tada ir galesim bandyti svajoti, kad esam tokie pat saunus kaip Suomiai ;)

:wink: Iš Laplandijos (šalia kurios Š.Karelijoje man teko keliauti) Kalėdų seniai labdarų, tikrai, neatveš, jei nepradėsime stengtis bųti šauniais kaip suomiai.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
vap
Meistras


Prisijungė: 2006 06 08
Pranešimai: 263
Pranešimų per dieną: 0.04

PranešimasParašytas: 2009-12-21, 10:01    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na kaip FAKTINĖS klaidos akis bado :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Woodoo
Meistras


Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimai: 981
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-21, 11:00    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Taip:
1.Gyventojų skirtumas yra ne toks ir mažas - ~1.9M, t.y. daugiau kaip pusė Lietuvos.
2.Lietuvos penkiakovininkų medalių statistika 100% neteisinga.
3. "Ypatingai pasaulyje pasižymėjĄs penkiakovininkas yra Veikko Ilmari Salminen (g. rugpjųtis 12, 1945 m. Helsinkyje) jo olimpinių žaidynių aukso medalius žiųrėkite http://fi.wikipedia.org/wiki/Veikko_Salminen". žiųrime - vienas bronzos medaliukas, nematau už kų kelti Į padanges, bent jau Ož kontekste.
4."Net ir krepšinyje Hanno Mttl Aleksandras buvo išrinktas du kartus Europos lygos labiausiai vertingu žaidėju" - to niekada nebuvo. Taip, Mottola yra turbųt geriausias visų laikų suomijos krepšininkas, bet nieko rimto nėra pasiekĄs, visada garsėjo kaip aukštaųgis, nesugebantis gintis, bei kovoti dėl kamuolių ir besitrinantis ties tritaškio linija. Iki kažkokio Europinio lygio Įvertinimo jam tiek pat, kiek šitai tavo rašliavai iki normalaus straipsnio.

Neabejoju, kad pasiknisĄs faktuose klaidų rasĄiau ir daugiau, šitos tiesiog rėžė akĮ.
_________________
Tinginio training log'as :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-21, 15:03    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Woodoo rašo:
2.Lietuvos penkiakovininkų medalių statistika 100% neteisinga.

Ši statistika pateikta Pekino olimpiados išvakarėse, ir tai labai aiškiai matosi. Todėl nieko Ąia nėra neteisingo ir akių "išsidurinėti" nereikia, reikia žiųrėti, 8) o tai galima likti ir be akių :wink:

Woodoo rašo:
3. "...žiųrime - vienas bronzos medaliukas, nematau už kų kelti Į padanges, bent jau Ož kontekste.

Suomen Olympiakomitea rašo:
SUOMEN OLYMPIAMITALIT:

0 kultaa (aukso), 1 hopea (sidabro), 4 pronssia (bronza)

1952 Pronssia (bronza) Joukkuekilpailu Olavi Mannonen, Lauri Vilkko, Olavi Rokka
1956 Hopeaa (sidabro) Henkilkohtainen kilpailu Olavi Mannonen
Pronssia (bronza) Henkilkohtainen kilpailu Win Korhonen
Pronssia (bronza)Joukkuekilpailu Olavi Mannonen, Win Korhonen, Berndt Katter
1972 Pronssia (bronza)Joukkuekilpailu Risto Hurme, Veikko Salminen, Martti Ketel


Woodoo rašo:
4."Net ir krepšinyje Hanno Mttl Aleksandras buvo išrinktas du kartus Europos lygos labiausiai vertingu žaidėju" - to niekada nebuvo. Taip, Mottola yra turbųt geriausias visų laikų suomijos krepšininkas, bet nieko rimto nėra pasiekĄs, visada garsėjo kaip aukštaųgis, nesugebantis gintis, bei kovoti dėl kamuolių ir besitrinantis ties tritaškio linija. Iki kažkokio Europinio lygio Įvertinimo jam tiek pat, kiek šitai tavo rašliavai iki normalaus straipsnio.
Tai jeigu sukasi apie 3-taškių zonų, tai, aišku, kad taškus sumėtyti turi neblogai ir nerašiau, kad jis geras žaidėjas, mokantis apsiginti. Nekibkite prie to, ko nerašiau. O jei versdamas apsirikau (bronzų su auksu sumaišiau :wink: ), na, tai atleiskite - vis tiek medalis, vis tiek neblogas puolėjas, bet ne gynėjas.

Woodoo rašo:
Neabejoju, kad pasiknisĄs faktuose klaidų rasĄiau ir daugiau, šitos tiesiog rėžė akĮ.
Man tai labiausiai "rėžia akĮ", kad nelimpa idėja, kad Suomija Lietuvai, neva, nepavyzdys. Tai nejau nereikia su suomiais bendrauti, iš jų mokytis? :roll: Kad ir dabar Pekino olimpadoje tarp Europos Sųjungos:
15-ta. Suomija 1 a; 1 s; 2 b ir viso medalių 4
16-ta. Latvija 1 a; 1 s; 1 b; ir viso medalių 3
17-19 vieta. Estija 1 a; 1 s; 0 b ir viso medalių 2
21-a. Lietuva 0 a; 2 s; 3 br, ir viso medalių 5

Pažiųrėkime - suomiams etniškai giminingi estai mus gerokai dabar aplenkė, nors Estijoj gyventojų mažiau nei Lietuvoj.

O kur kitose sporto šakose suomių pasiekimai, kaip automobilių, motociklų ir pan... Jau nekalbėkime apie žiemos sporto šakas, kokie bus žiemos olimpiadoje mųsų ir suomių pasiekimai - Ąia suomiams palankesnė gamta. Bet paimkime kultųrų, sveikatų, gyvenimo trukmĄ. Kad ir pragyvenimo lygĮ - negi jo, suomių pavyzdžiu, nereikia gerinti :wink: Nenorime rimtai ir teisingai sportuoti, nenorime ir geriau gyventi -. tai aiškiai matosi iš ... reakcijos :idea:
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"


Paskutinį kartą redagavo Vytenis, 2009-12-21, 15:14. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Woodoo
Meistras


Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimai: 981
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-21, 15:11    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Tai dar kartų, kiek ten aukso medalių iškovojo Veikko Salminen?
Nu kaip beskaiĄiuoĄiau, man vistiek tik vienas bronzinis gaunasi.
_________________
Tinginio training log'as :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-21, 15:16    Rašyti temą: Atsakyti su citata

:wink: Tai ar statistikoje nematai -aukso medalių Suomijai 0 š. penkiakovėje 8) 8) 8) ) (Jei versdamas apsirikau, tai Ąia pat nuorodų Įdėjau - tai AČIŪ už netikslumo patikslinimų. Bet ...) Ruoškimės Kalėdoms -i š Suomijos (Laplandijos ) rogėse ... :D
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"


Paskutinį kartą redagavo Vytenis, 2009-12-21, 15:25. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Woodoo
Meistras


Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimai: 981
Pranešimų per dieną: 0.13
Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas

PranešimasParašytas: 2009-12-21, 15:23    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ir tau gerų švenĄių ;)
_________________
Tinginio training log'as :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Nusišnekėjimai Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005