�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Takas 2010
Pereiti prie Atgal  1, 2
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS kalnų dviračiais
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Maliusionis
Vidutiniokas


Prisijungė: 2006 10 18
Pranešimai: 31
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2010-06-28, 22:29    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Praktiskai, matyt, ir kiti LTU vyrai (pavardes dbtope) remia Petro pasisakyma. As tai taip. Tokiu nuobodziu trasu su tragiska keliu gradacija seniai beteko matyti. As, jei buciau norejes, MTB kroso varzybeles buciau pasidares ir kur nors tarp Vilniaus ir Kauno. O norejosi, kaip tai OSKD rimtose varzybose sudalyvauti.
Labai jau nustebimo persekiojimo rungtis. Starte saugoti markiruote begancius vaikucius, o finisuoti kazkur gludumoj. Ta pati ilgos tarsos finiso vieta juk niekam netrukde- buvo visiskai idealu visiems parodyti dviratininku finisa
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Mickevicius
Meistras


Prisijungė: 2007 05 14
Pranešimai: 262
Pranešimų per dieną: 0.04
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2010-06-28, 23:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Prašydamas pastabų, neturėjau mintyje, kad kų nors reikėtų Įžeidinėti. Kiek atsimenu, iš OS tikrai niekas turtų dar nesusikrovė. Jei mes naudosime tokius išsireiškimus, greitai nebeliks nei distancininkų, nei organizatorių...Korektiškiau ir konkreĄiau, prašom...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
balmis
Naujokas


Prisijungė: 2006 06 16
Pranešimai: 16
Pranešimų per dieną: 0
Miestas: lietuva

PranešimasParašytas: 2010-06-29, 00:13    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Visapusiskas pritarimas petrui!
keliai suzymeti belekaip!
na ir finisas paskutine diena kur aplenkt neimanoma buvo tragiskas.
palapiniu miestelis super :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Mobcas
Patyrs


Prisijungė: 2007 02 14
Pranešimai: 47
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2010-06-29, 09:21    Rašyti temą: Atsakyti su citata

PratĄsiant Petro mintĮ, dėl keliukų gradacijos. paėmus 2008 metų Ąia vykusiu varžybų žemėlapĮ matosi aiškus skirtumai reikšmingose orientavimuisi trasos vietose, naujojo žemėlapio nenaudai. Jeigu pritrųkta laiko pereiti visus keliukus, manau, buvo galima pasižiųrėti i senųjĮ žemėlapĮ, kuriame keliukai realybe atitiko kur kas geriau, negu žemėlapyje kuri gavome.. Antros dienos prie pirmo KP Įstrižai einanti proskynėlė pažymėta lygi proskynai, ant kurios stovėjo kp, taip nebuvo, iš 11 Į 12 keliukai pro kairė ir dešinĄ atvaizduoti kaip tokie pat, variantas pro dešine atrodo kur kas geresnis, taĄiau keliukas pro dešine realiai vos matomas ir sunkei pravažiuojamas, privirtĄ rųstu, kurie nepažymėti (nors ant 2008 metų žemėlapio tie rųstukai pažymėti) ir keliuko gradacija skyrėsi..
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Bestpetras
Meistras


Prisijungė: 2004 04 02
Pranešimai: 786
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Klaipda - Vilnius

PranešimasParašytas: 2010-06-29, 09:24    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Situacija primena pernai metus, kai kilo daug diskusiju del Rieses zemelapio, po begiku cempionato.
cia http://osport.lt/forum2/viewtopic.php?t=2974&postdays=0&postorder=asc&start=75 galite perksaityti "puolimo-gynimo" diskusija, kartotis nera prasmes.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
S.Kireilis
Meistras


Prisijungė: 2006 10 09
Pranešimai: 291
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2010-06-29, 12:01    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Dviratininkų noras važiuoti kuo sudėtingesnes ir Įdomesnes trasas yra visai suprantamas. Vertinant tuo požiųriu, pastabos iš esmės yra teisingos.

Iš trasų rengėjo varpinės atrodo taip. Mes naudojome visų Tengrio KP stovų resursų - 80 vnt. Iš jų 60 buvo skirta bėgikų trasoms (jų buvo apie 15 kartų daugiau negu dviratininkų), 20 - dviratininkų trasoms. Su tais 20 KP reikėjo suplanuoti 3 dviratininkų trasas su bėgikams pritaikytais startais ir finišais. Labanoro miške kelių tinklas nėra toks tankus kaip kokiuose Vilniaus parkuose, jo negali patankinti kaip kad žiemų vėžių tinklo. Su vidutinio tankumo vėžiu tinklu didelio trasų sudėtingumo nepasieksi, be to planavimų ribojo dideli ežerai, turintys vienintelius apvažiavimo kelius, nesinorėjo vesti trasų per žiežulių ir Papųgžlynės sodybas. Tai sųlygojo šių metų dviratininkų trasų planavimų.
Vertinimas, aišku, individualus dalykas, bet nesutikĄiau, kad jos buvo blogos. Blogos trasos tada, kai punktai stovi ne savo vietose arba kai išvis jų nėra, kas nors nuneša. Jas vertinĄiau kaip vidutinio sudėtingumo. Buvo stengtųsi planuoti, kad visur bųtų bent du galimi kelių variantai, jei dalyvių nuomone tas ne visur pavyko, tai ir Įveikiant tų vienintelĮ dominuojantĮ variantų irgi reikėjo pasiorientuoti, kuriuo keliu pasukti, kur išsukti. Nebuvo tiesaus važiavimo proskyna. Aišku, šiuose miškuose buvo ir geresnių trasų.
Dėl išvirtusių medžių ant kelių. žemėlapiai buvo pradėti atnaujinti praeitų rudenĮ. Visi pastebėti medžiai ant kelių buvo žymimi. PavasarĮ jų nebeliko, tada buvo nustota išvis juos žymėti, nes miškininkai ar vietiniai pravažiuodami juos nupjaudavo. PavasarĮ proskynos ariamos, medžiai irgi nupjaunami. Ta informacija bųtų teisinga, jei pereitum ar pravažiuotum visus kelius maždaug savaitĄ prieš varžybas. Tam nebuvo laiko, nematau ir prasmės. Bųtų "sumedžiotos" kelios išvartos, kurioms Įvekti dviratininkai sugaišta kelias sekundes - plonesnius peršoka nesustodami, storesnius ar šakotus apvažiuoja arba vikriai perkelia dviraĄius. Panašiai laikas gaištamas ir apvažiuojant didesnes balas, kurių šĮ sykĮ buvo nemažai, o jos visai nežymimos. O visiškai užvirtĄ ar užaugĄ keliai buvo pažymėti sunkiai pravažiuojamu ženklu.
Pamenu 2004-aisiais Take dviratininkai važinėjo su bėgikų žemėlapiais ir viskas buvo gerai, o dabar spec. žemėlapiai ir negerai. Aišku, ši OS atmaina sparĄiai vystosi. Ateities tendencijos, manau, tokios: bėgikų ir dviratininkų varžybos kartu nebebus vykdomos, dviratininkų trasas planuos patys dviratininkai, kaip geriausiai išmanantys jų specifikų.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Karolina Mickeviit
Meistras


Prisijungė: 2006 05 06
Pranešimai: 225
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2010-06-29, 15:20    Rašyti temą: Atsakyti su citata

As nedalyvavau, bet i akis krinta vienintelis dalykas - is kai kuriu puses nemandagus snekejimo tonas. Mes - viena kompanija, ir labai riboto dydzio, ir tokia liksim kol uzsiiminesim situo sportu.
As turbut irgi labai pykciau del gradacijos dalyku, nesuzymetu medziu ir tt. Manau, jei varzybos apskritai daromos, rasti laiko praeiti (ar pravaziuoti, kas butu greiciau), butinai reikia. Nenuostabu, kad daugelis nori sitoj vietoj didesnes atsakomybes pries dalyvius.
Apie praeiti kalbeti apskritai neverta. Mes ambicingi sportininkai ir lygiuojames i pasaulio elita, Lietuvoje mtbo lygis negali skirtis nuo kitu saliu, nes nepasiruosim...

Taures organizatorius isvykes, nezinau ar atsakyti apskritai kazka gales.

O rinktines nariams linkiu islaikyti stipria sveikata ir gera motyvacija! Isvykimas pasaulio cempionata jau liepos 8 d.
Iki! :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Skype vardas
Mickevicius
Meistras


Prisijungė: 2007 05 14
Pranešimai: 262
Pranešimų per dieną: 0.04
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2010-07-06, 19:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Viena aišku - dviratininkai nebegali ir nebenori važiuoti tokių trasų kaip prieš keturis metus. Tai gerai. Kaip galima tobulėti be gerų žemėlapių ir distancijų. Bet prie gero greitai priprantama ir suprantama kaip savaime suprantamas daiktas. Čia maždaug taip, kai anksĄiau gyvenome truputĮ geriau, o dabar jau blogiau. Nebenorime... Kų kaltinsime - LOSFų, valdžių, seimųnus, kubilų ? MTBO dar nepasiekė tokio profesionalumo, finansavimo lygio, kad galėtume kažko kategoriškai reikalauti. Galima moralizuoti, prašyti, apeliuoti Į sųžinĄ ir profesionalumų. Senais laikais kiekvienas save gerbiantis orientacininkas laikė garbės dalyku padaryti žemėlapĮ. Apie kokius nors rimtesnius pinigus kalbos bųti negalėjo. Dažnai kelionpinigiai viršijo gautas pajamas. Bet tu padarei kažkų svarbaus, reikalingo ir vertingo.... Chebra tave vertino. Dabar pas mus kapitalizmas ir niekas be babkių piršto nenori pajudinti. Ir be nemažų...Pagarba vertinama pinigais. Manau Saulius Ąia teisus - ateina laikas ir dviratininkams parodyti kuo jie gali prisidėti prie savo sporto vystymo. Devis išmetė mintĮ, kad reikalingas inspektorius dviratininkas. Bet ar atsiras norinĄių? Kitais metais vyks naujas varžybų sezonas - prašom, jau galite pradėti koreguoti žemėlapius - Ąia sųnaudos žymiai mažesnės, nei darant bėgikams. Be to manau, žemėlapių savininkai tikrai mųsų pagailės ir leis naudoti jų žemėlapius. Tarkitės.
Jokiu bųdu nenoriu pateisinti S. klaidų. Argumentas, kad trųko KP nerimtas. Nusipirkite 1000, jei to reikalauja rinka. Bet kitų vertus, be visuomeninio palaikymo šiam sportui bus sunku tobulėti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Bestpetras
Meistras


Prisijungė: 2004 04 02
Pranešimai: 786
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Klaipda - Vilnius

PranešimasParašytas: 2010-07-07, 10:11    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Zemelapiu bus :!: Per Lietuvos taure Siauliuose nauja 4x2 gradacija ir trasos su keliu zymejimu paciu dviratininku. Taip pat Lietuvos ultralongo cempionatas Plateliuose tokia pat gradacija.
Visus kvieciame dalyvauti.

P.S.: pasikartosiu - liepos 8d., Labame ryte, reportazas apie OSKD 6val.24min ir 8val6min.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS kalnų dviračiais Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2
Puslapis 22

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005