�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

SVEIKINU visus su Lietuvos pasauliui pristatymo 400-meČiu

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Informacija
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2014-01-11, 11:10    Rašyti temą: SVEIKINU visus su Lietuvos pasauliui pristatymo 400-meĄiu Atsakyti su citata

Mieli Lietuvos žmonės ir mano kolegos orientacininkai!


Sveikinu Jus su Naujaisiais dar niekam nežinomais Lietuvos pristatymo 400-meĄio jubiliejaus metais; po to, kai 1613 metais Amsterdame buvo atspausdintas Lietuvos kultųros ir valstybės veikėjo Mykolo Kristupo Radvilo NAŠLAITĖLIO sudarytas LDK žemėlapis. JĮ; vienintelėje pasaulyje išlikusĮ egzempliorių, saugomų seniausiame Skandinavijos Upsalos universiteto bibliotekoje, jau užpernai aš buvau aplankĄs, kai su dviraĄiu grĮžinėjau iš Londono olimpiados. Toje bibliotekoje maĄiau neĮkainuojamas saugomas vertybes, bet šio žemėlapio pamatyti nebuvo Įmanoma, nes Švedija neturi lėšų restauracijai, kad jĮ galima bųtų eksponuoti. Todėl ten nusipirkau per 500 megabaitų to žemėlapio kopijų su teise eksponuoti ir platinti.
Todėl visiems siųlau prisidėti populiarinant Lietuvos pasauliui pristatymo istorinĄ svarbų, svarbų kartografijos, iš kurios išsivystė topografija, kaip svarbiausia ir geriausia pasaulio kraštų pristatymo bei pažinimo priemonė, virtusi Į pasaulio mokslinĮ bei techninĮ Įsisavinimų per kartografijų. Kartografija tapo ne tik kaip viena iš svarbiausių keliavimo, bet ir viena efektingiausių žmogaus ugdymo elementu, net puikia sporto priemone lavinti HARMONINGAI visas dvasines, psichines (orientacijos) savybes per visapusiškų visuminĮ (HolistinĮ) ir fizinĮ (kųno kultųros) lavinimų, tinkantĮ sveikos gyvensenos bei efektingiausiam sveikatos stiprinimui gamtoje, judant ar sportuojant su žemėlapiu. Juolab, kad šĮ metodų galima naudoti net visoms sporto šakoms, kaip vienų iš puikiausių priemonių bendrosioms pamatinėms savybėms pastiprinti.
Todėl šĮ sveikinimų, mielieji, Jums rašau nuo dviraĄių ratų, pradėjĄs keliauti, bųtent, per LDK žemėlapio 400-meĄio žemėlapio vietas, kurių pasikeitimų kvieĄiu stebėti kartu su manimi, keliaujanĄiu per šĮ geografinĮ-istorinĮ Radvilo NAŠLAITĖLIO sudarytų darinĮ.

[b]
Šioje NUOTRAUKOJE matote:
kad man pradėjus riedėti, Įvyko s t a i g m e n a - broliška Gųdų šalis PASITINKA MANO ASMENIN EKSPEDICIJĄ"
SU JOS PAGRINDINĖS IDĖJOS SIMBOLIAIS,
IŠLEISTAIS ANT BALTARUSIŠKŲ 1000000 (šimtų tųkstantinių) RUBLIŲ KUPIŪRŲ ! ! ! (apie tai žemiau nuorodoje.)

Ypatingai Į šĮ ĮvykĮ norėĄiau atkreipti dėmesĮ keliautojų ir orientavimosi bei rekreacinio sporto šakų atstovams ir jų labiausiai besiaukojantiems žemėlapininkams (jų sudarytojams), kurie tų darbų atlieka iš entuziazmo. Tų`patĮ darė ir Mykolas Kristupas Radvilas Našlaitėlis, žemėlapĮ sudarinėjĄs, grynai savo iniciatyva ir iš valstybės neprašĄs paramos. Jam padėjo T.Malovskis. Aišku, kad tokio didelio darbo jiedu negalėjo atlikti. Todėl bųtina ištyrinėti Radvilų archyvus., iš kurių galima bųtų mustatyti krašto kartografavimo metodikų.

Jau pasibaigė 2013 metai ir Lietuva dar nežino, kad šie metai turėjo bųt skelbiami Lietuvos žemėlapio metais. Todėl Naujieji 2014 metai turėtų Lietuvos PASAULIUI PRISTATYMO 400-meĄio METAIS. Tai antras labai svarbus Įvykis po Lietuvos vardo 1000-meĄio, kurio šventei vadovavo mano kelionių ir kraštų pažinimo mokytojas, šviesiosios atminties Gediminas Ilgųnas (jis, irgi, yra organizavĄs orientavimosi varžybas keliautojams, kaip Įgųdžių patikrinimų), su kuriuo susipažinau 1969 metų rudenĮ Jonavoje, kai reikėjo atkurti jo Įkurtų ir KGB uždraustų rajono turistų klubų. Tada buvĄs politiniu kaliniu ir disidentu buvo jau žinomas Lietuvoje kaip garsus keliautojas-kraštų tyrinėtojas. Jis tada pagarsėjo dviraĄių kelione skersai Sovietų Sųjungos nuo Baltosios iki Juodosios jųrų ir turiningiausia organizuota ekspedicija 1831 metų sukilėlio bei tremtinio, garsiausio pasaulyje Sibiro tyrinėtojo-geografo Jono Čerskio keliais. Kai tais metais buvo atkurinėjamas klubas, rajono partijos komitetas nurodė klubų atkurti taip, kad niekas iš jonavieĄių nežinotų, kad tame mieste gyvena "liaudies priešas" - šis žinomas visai Lietuvai keliautojas. Deja, jis Jonavai privalėjo bųti nežinomu. Ir nežiųrint to, kad man teko atsisveikinti su ideologiniu darbu rajono komjaunimo komitete, bet atkuriant klubų, pavyko jo kinofilmus parodyti apie minėtų ekspedicijų.
Kadangi mano senelio senelis taip pat buvo 1831 metų sukilėlis,.todėl šių ekspedicijų skiriu taip pat to 1831 metų sukilimo tĄsiniui po 32 metų bei žvalgybai Į 2015 -uosius JUNESCO paskelbtuosius Tado Kosciuškos sukilimo bendrininkui Oginskio 250-meĄio metais.

Todėl visų kelionĄ (žygĮ) - ekspedicijų siųlau stebėti pastoviai - http://kazlusporto.puslapiai.lt/dviratis/ldk-zem-400-metis%20ir-1863-64%20sukil-150-metis/index.htm Ten vėliau pateiksiu ir apie žemėlapio vaizdumo raidų, tai, kų bųsiu pastebėjĄs, nagrinėdamas visų epochų žemėlapius ir su josios vietovių pokyĄiais.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Gutis
Meistras


Prisijungė: 2006 05 16
Pranešimai: 288
Pranešimų per dieną: 0.04
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2014-01-11, 12:06    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Hallelujah!!! Gyvas, sveikas.... :)
_________________
Nebeperpektyvus visais atvejais :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
susigaudantis
Meistras


Prisijungė: 2013 04 17
Pranešimai: 114
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2014-01-12, 11:49    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Jeigu atvirai , tai tas Ąigoniškas savartynas su kaminu ant ratų , išsiskleidĄs pakelėje , nuteikia gana savotiškai ... :wink:
Gal reikėjo Vyteniui su kitu grynuoliu , Pupų Dėde , pasikoperuoti - tas nors kemperĮ turi.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2014-02-04, 18:16    Rašyti temą: Atsakyti su citata

DĖMESIO , J o n a v o s . Kultųros centre kinofilmo:

" D v i r a Ą i a i s . p e r . H i m a l a j u s "

demontravimas Vasario 09 d. - 16:00 val., 11 d. - 17:30 val., 12 d. - 13:00 val.

Bilietų kainos: 6 Lt, grupėms (nuo 10 žiųrovų) - 4 Lt.
Trukmė: 1 val. 10 min. Režisierius - Algirdas GureviĄius.

Orientacininkų dėmesiui - šioje kelionėje dalyvavo ir žymių orientacininkų Rimvydo bei Violetos Kutkų dukrelė ir Jono bei Aušrinės sesė Indrė.

Filmas aktualus visiems, kas mėgsta aktyvų laisvalaikĮ, sportų, sveikų gyvenimo bųdų, domisi kelionėmis bei trykšta energija.
Siųlome jums pasidalinti filmo anonsu bei pakviesti draugus, Jonavos gyventojus ir sveĄius pailsėti po darbų, pažinti alternatyvų keliavimo bųdų - dviraĄiais, turiningai praleisti laisvalaikĮ ir pasikrauti energija bei optimizmu!

Dokumentinis filmas pasakos apie penkių lietuvaiĄių mėnesĮ trukusių kelionĄ dviraĄiais per šiaurinĄ Indijos dalĮ. Šios kelionės metu Įveikta apie 1000 km, minant Į daugiau nei 5 km aukštĮ siekianĄias perėjas!

Po kinofilmo galėsiu ir aš trumpai apie savo žygius-ekspedicijas užsiminti ir pristatyti planuojamų tik kų Įveikto žygio planuojamų tĄsinĮ - antrųjų ekspedicijos dalĮ LDK žemėlapio 400-meĄio bei 1863-1864 m.m. sukilimo 150-meĄio, o taip pat Kleopo Oginskio 250-meĄio vietomis.
Po kinofilmų galėsime pasidalinti apie keliavimų dviraĄiais idėjomis, pasiųlymais.

Filmo anonsas: [img]http://www.youtube.com/watch?v=tn1hlNSlX6k[/img]
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Informacija Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005