�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

2013 m Lietuvos OSKD taurė

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS kalnų dviračiais
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Bestpetras
Meistras


Prisijungė: 2004 04 02
Pranešimai: 786
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Klaipda - Vilnius

PranešimasParašytas: 2013-03-01, 11:37    Rašyti temą: 2013 m Lietuvos OSKD taurė Atsakyti su citata

Sveiki,

Kol kas kalendorius vis dar derinamas, šiek tiek keisis ir taškų skaiĄiavimo sistema - vėl skaiĄiuosime daugiau Įskaitinių varžybų.

Šiais metais be Lietuvoje vykstanĄių pagrindinių varžybų (Čempionatų, Vilniaus, Tako ir Taurės) dar turėsime keletų etapų užsienyje.

Tai bus daugiadienės Baldonėje birželio pradžioje (http://www.magnets.lv/?p=orienteering_competitions&fid=768&lang=en), Baltijos šalių Ąempionatas Varskoje ir Latvijos Ąempionatas Madonoje.

Į Įskaitų taip pat traukiami ir 2 iš 3 rogainingų (Bųdakalnio 2 diena ir Šiaulių rogainingas). Juose vietoj laiko skaiĄiuosime taškus.

LT Ąermpionatai vyks: Panemunė (sprintas), Vievis (vidutinė) ir Lavoriškės (ilga). Estafetės kažkur šalia Vilniaus.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Mickevicius
Meistras


Prisijungė: 2007 05 14
Pranešimai: 262
Pranešimų per dieną: 0.04
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2013-05-11, 18:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Keistos MTBO distancijos ir vietovės Vilniaus daugiadienėse. Toks Įspųdis, kad dviratininkai Ąia tik tarp kitko.....Lyg ir girdėjau, kad jos Įtrauktos Į Lietuvos taurės Įskaitų. Lyg ir buvo kalbama apie kažkokių paramų. Bet kaip sakoma, kiek "nudvėsusĮ asilų bepumpuosi", jis vis tiek neatgys.....Ar tik Ąia ne regresas po Sauliaus K. "blogų" trasų ir žemėlapių? Ar tik nebųsiu teisus (nors visai dėl to nesidžiaugiu)?
O gal visiems gerai kaip yra ?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Bestpetras
Meistras


Prisijungė: 2004 04 02
Pranešimai: 786
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Klaipda - Vilnius

PranešimasParašytas: 2013-05-11, 21:12    Rašyti temą: Atsakyti su citata

OSKD dalyvavimas pagrindinėse sezono varžybose yra nuolatinis kompromisų ieškojimas: tiek Vilniaus daugiadienės, tiek Takas ir Lietuvos taurė yra mums bųtini. Čia dalyvauja visi Lietuvos klubai, visi orientacininkai - vieni bėga, kiti mina. OSKD turi bųti matomas visų OS'ininkų, ir šios varžybos yra puikus bųdas vieniems kitus pamatyti. Ne visos vietovės tinka saugioms ir Įdomioms trasoms, bet visokių trasų yra, ir mes, orientacininkai turime prie jų prisitaikyti ir jas Įveikti.
OSKD grupių buvimas didžiausiose Lietuvos varžybose yra bųtinas, nes tai puiki proga pabendrauti su klubieĄiais, kurie nemina dviraĄio, bet renkasi bėgikų distancijas. Tai galimybė bųti su šeimos nariais, kurie renkasi ne dviratĮ, o bėgimo batelius. Tai galimybė jaunimui pamatyti stipriausius elito sportininkus ir galbųt vėliau bėgimų iškeisti Į dviratĮ.
Todėl suprantama, kad kai kurios trasos bus lėkštos, nykiose dviratininkams vietovėse.

Dėl Vilniaus senamiesĄio: varžybos buvo neutralizuotos, Į bendrų Įskaitų neĮtrauktos. Manau, kad tai geresnis sprendimas, nei varžytis atskirai, netoliese esanĄiame Belmonte ar Pavilnyje. Taip, pavojus didelis, bet ir Įspųdžiai nepakartojami. Tikriausiai daugiau po senamiesti palakstyti OSKD trasoje šansų nebus. Tai buvo ekstremalu. Ekstremalumas yra neatsiejamas nuo MTB sporto, nuo tokio, koks jis buvo sugalvotas ten ,kalnuose. Mano nuomone, geriau buvo startuoti žinant, kad eismas ir pėstieji maišysis, nei startuoti ankstyvų sekmadienio ryta, tušĄiame senamiestyje, ir lekiant akis išdegus "užsirauti" ant vieno vienintelio automobilio.

Dėl smėlio: prieš savitĄ teko startuoti Čekijos OSKD taurėje: nuobodi trasa, be variantu. Bet važiavimas per šlapių ir lietaus paskandintų miškų viskų keiĄia - dviraĄio valdymas pasidaro svarbus, pradeda trukdyti žemėlapio skaitymui. Tas pats ir su smėlynais. Beje, galimybė kirsti tiesiai tokia pat kaip ir pernai Pasaulio Ąempionate, Vengrijoje.

Tikėkimes rytojaus trasa dviratininkams tiks, o masinis startas Įneš papildomos intrigos.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Karolina Mickeviit
Meistras


Prisijungė: 2006 05 06
Pranešimai: 225
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2013-05-11, 22:14    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Hm, Petrai, matosi, kad siandien nevaziavai.

Nepritariu del kompromisu, tik ne del tokiu.

Ir mieste buvo visiskas nesusipratimas, ir siandien. Ir abi, mano supratimu, zmones tik atbaido. Man labai idomu, ar vaziuos dar latviai ar baltarusiai kita karta. Jau dabar girdejau labai skeptisku pasisakymu. Tas pats su musu begikais ir rozinem daugiametem svajom, kaip visi perses ant dviraciu. Visi akivaizdziai mate, koks issityciojimas siandien gavosi is dviratininku, kurie ant dviraciu uzsest beveik ir negavo.
Ir ar tikrai susitikome su seimu nariais, kai buvo toks didelis laiko skirtumas tarp startu?
Nepritariu tokiems kompromisams ir situ varzybu traukimui i LT OSKD taures bendra iskaita. Pirma, del to, kad rezultatai yra neadekvatus ir iskraipyti, nes tai buvo ne visai tas sportas, kuri visi sportuoja.
Antra, traukimas i LT OSKD taures iskaita turetu dalyviams reiksti, kad iskaitos organizatorius prisiima kokybine atsakomybe, kad tos, kurios itrauktos, atitiks kazkokius protingus kriterijus, jau nekalbant apie kiekvienai distancijai adekvacia vietove ir visus kitus butinus poreikius trasoms (pvz naujus/nesenai atnaujintus zemelapius).
Siulyciau dar karta rimtai persvarstyti, ar tokiu budu mes propaguojam sporta ar atvirksciai.
Dauguma masiniu Vilniuje buna geresnes...
As tikrai labai tikiuosi, kad ryt 16 metu senumo zemelapi naudoti pagal paskirti bus imanoma...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Skype vardas
Mickevicius
Meistras


Prisijungė: 2007 05 14
Pranešimai: 262
Pranešimų per dieną: 0.04
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2013-05-12, 08:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

100% pritariu pirmai Bestpetro posto daliai. Gražiai parašyta. Bet, tik ne visai Į temų. Aš juk rašiau ne apie draugystĄ ir "gulbes", bet apie "nudvėsusĮ asilų", vietoves ir trasas. Varžybų organizatoriai patys Įtraukia MTBO varžybas Į savo programų. Bet, ar nereikėtų tada atsižvelgti ir Į dviratininkų minimalius interesus? Gal bųt, padaryti atskirų žemėlapĮ (kelios dienos darbo) ar nuvaryti juos Į kitų vietovĄ, ar iš viso, parinkti daugiadienių vietas, tinkamas važiuoti dviraĄiu? Bet, kaips sakoma, "komercija" dabar viskų lemia... Na, jei jums gerai....belieka tik džiaugtis.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
susigaudantis
Meistras


Prisijungė: 2013 04 17
Pranešimai: 114
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2013-05-12, 09:09    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Įdomu , kada bus mesta lietuviškiausia diskusijų korta - "nepatinka - nestartuokit , arba padarykit geriau" :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
jurgix
Meistras


Prisijungė: 2009 02 02
Pranešimai: 105
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2013-05-13, 15:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kas yra ruošĄs OSKD trasas, žino, kad laiko ir darbo joms sugaištama ne kų mažiau nei bėgikams (jeigu daryti tvarkingai). O dabar paskaiĄiuokime, kiek Vilniaus daugiadienėse buvo OSKD sportininkų ir kiek bėgikų? Akivaizdu, kad su 70 startuojanĄių tikėtis iš organizatorių dėmesio ir reikalauti kokybės yra naivu. OSKD startai ne tik kad nuostolingi, bet sukuria aibĄ organizacinių problemų - tai yra praktiškai antros varžybos tuo pat metu. Kad rengėjai tai suprato, liudija šių metų OSKD kalendorius.

Todėl visų pirma noriu padėkoti Perkųnui, kad OSKD dar liko Vilniaus daugiadienėse. Džiaugiuosi kad trys dienos buvo tikrai skirtingos ir savaip Įdomios.

Nors kartėlis po šių varžybų liko.
Neatnaujinta keliukų gradacija (2 d.), sunkiai Įskaitomos trasos ir KP numeriai (1, 3 d.) - daug nekainuojantys ir tikrai padaromi dalykai, kuriems
organizatoriai pritrųko laiko o gal dėmesio.
TaĄiau liųdniausios mintys buvo po apdovanojimų. Kai po poros valandų laukimo karštyje OSKD jaunimui pagailima smulkmenėlės - tai ne laiko ir ne dėmesio klausimas. Tai požiųris. Į OSKD ir Į jo ateitĮ.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
Tomass
Meistras


Prisijungė: 2006 02 07
Pranešimai: 666
Pranešimų per dieną: 0.1
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2013-05-13, 20:06    Rašyti temą: Atsakyti su citata

jurgix rašo:
kuriems organizatoriai pritrųko laiko o gal dėmesio.
TaĄiau liųdniausios mintys buvo po apdovanojimų. Kai po poros valandų laukimo karštyje OSKD jaunimui pagailima smulkmenėlės - tai ne laiko ir ne dėmesio klausimas. Tai požiųris. Į OSKD ir Į jo ateitĮ.


Gerbiamas Jurgi, gal pažiųrėkite Į 2012 m. OSKD jaunimo rinktinės narių sųrašų ir geriau suprasite koks mano požiųris Į OSKD jaunimų.
Dėl smulkmenėlių - jos neperkamos, jos gaminamos savomis rankomis, atimant savo laikų iš vaikų, pavagiant laikų nuo miego, kurio ir taip trųksta, turint tokių šeimų... Tai ne fabrikas, ar parduotuvė iš kurios gali pasiimti kiek širdis ar piniginė leidžia.

Poligono žemėlapis beje irgi Sauliaus K. su "Perkųno" papildomai padarytu šiauriniu miško gabalėliu. Poligone keliukai po lietaus ir po savaitės karšĄių deja labai skiriasi.

AĄių už padėkas.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Wazaeman
Meistras


Prisijungė: 2010 04 23
Pranešimai: 125
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2013-05-13, 20:57    Rašyti temą: Atsakyti su citata

bet ar pasiteisinimai gali pakelti varžybų kokybĄ? vargu.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Aidas
Naujokas


Prisijungė: 2011 07 27
Pranešimai: 9
Pranešimų per dieną: 0
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2013-05-13, 23:19    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Wazaeman rašo:
bet ar pasiteisinimai gali pakelti varžybų kokybĄ? vargu.


Manau, tobulėti visada yra kur, juk tobulumui ribų nėra. Protinga kritika su pasiųlymais padeda tai daryti.
Kitose varžybose, po kritikos ir apmųstymų rašant pasiteisinimų, turbųt jaunimui bus Įteiktas padorus suvenyras. Tikiuosi. (nors ir ne dėl prizų mųsų sporte dalyvaujam varžybose, bet jauniausiems toks paskatinimas, pradedant sportininkų karjerų, yra labai svarbus)

Dėkui už visas organizuojamas varžybas ir iš vis, kad šis sportas Lietuvoje egzistuoja !

P.S. Sprintas man labai patiko, o antra diena buvo kitokia. NeĮdomi orientavimosi atžvilgiu, "loterinė" ir sunki. Bet ilgiau ir pozityviau pamųsĄius, man trasa patiko. Juk toks mųsų sportas - nenuspėjamas ir Įvairus. :wink: (Nors kitų kartų Į poligonų pasimėgauti smėliu turbųt nevažiuoĄiau..)
TreĄių diena dalyvauti neleido sveikata. Gaila - turėjo bųti Įdomu. ;)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
jurgix
Meistras


Prisijungė: 2009 02 02
Pranešimai: 105
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2013-05-14, 21:02    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Tomai, aš ne apie tai, ar dalinti prizus, ar ne. Tikrai bėgama ar važiuojama ne dėl jų. Aš apie tai, kad jau ir tau paĄiam neatrodo nieko bloga, kad bėgikų dovanėlėms užtenka ir laiko ir pinigų, o OSKD - ne. Kokių emocijų gauna vaikai susibėgĄ po apdovanojimų - juk jie tai viska lygina ir viskų pastebi?
Patys statome OSKD Į podukros vietų.
O parašiau tik todėl, kad žinau, kiek pats jėgų ir laiko skiri OSKD ir todėl mano nuostaba buvo begalinė.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
zuneera
Naujokas


Prisijungė: 2015 02 16
Pranešimai: 1
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2015-02-16, 11:51    Rašyti temą: post a link Atsakyti su citata

Dėl nukeltų pirmųjų etapų pasistengsime Įtraukti papildomų etapų vasaros mėnesiais.
_________________
sara
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS kalnų dviračiais Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005