�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Lietuvos orientavimosi sporto begte Čempionatas sprinte
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4  Toliau
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Elvis
Meistras


Prisijungė: 2005 08 11
Pranešimai: 1563
Pranešimų per dieną: 0.23
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 00:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Viliau, dabartinėje situacijoje matau problemų, kad jųs, elitas, neturite savo privataus Ąempionato (su kokiais 15-20 vardinių kvietimų vyrams ir moterims), kurio statusas bųtų kaip kokio lengvosios atletikos Ąempionato ir dabar dėl masiškumo principo esate prijungti dalyvauti Ąempionate su visokiais "noname'ais", kur visoms grupėms tipo normalus Lietuvos Ąempionatas, bet tiems, kurie nebe moksleiviai, ir dar ne veteranai ir nepatenkantiems Į stipriausių 20-tukų, turi bųti kažkoks gaidys pakištas? (A grupė Į reitingus eina su -0,1 koeficientu). Įdomu tik kokios bųtų sųnaudos jųsų privataus Ąempionato ir ar tada kas nors jums jĮ rengtų, ar tiesiog reiktų kažkų Įpareigoti, kaip kad vyksta dėl labai ilgos trasos? Dabar tie noname'ai, su kuriais jumis tenka trintis garde, suneša pinigų, kad jums starto mokestis nebųtų tarkim 20 eur. Tiesa, sprinto Ąempionate nebuvau, turėjau galimybĄ stebėti per TV, bet nežiųrėjau - ir man nei šilta nei šalta buvo, ar Vilius startavo raudonos grupės pradžioje, gale ar viduryje, nei kas laimėjo.
Beje, ne visiems yra duotos fizinės galimybės, aš dabar galiu sau leisti treniruotis tiek laiko kiek tu, bet iš to nieko nebus - tik iš š. bandymas išspausti vaškų. Tie tavo nuolatiniai pasiųlymai vietoj klaviatiųros maigymo ir skirtingų nuomonių reiškimų eiti treniruotis žiauriai užknisa. Po tokių pasiųlymų nesinori ateiti ir padėti, kai turi laiko ir sugebi (praeitų metų pavasario stacionarios trasos Vingio parke statymo atvejis - skundeisi, kad beveik niekas neatsiliepė Į prašymų). Tiesa, planuoju atvažiuoti Į Pasaulio Ąempionatų Estijoje sirgti už Lietuvos rinktinĄ - gal Ąia skaitosi Į laisvalaikio skyrimų? Ir nelabai suprantu, kodėl užsipuolei mane dėl mano pasisakymo - turėtum žinoti, kad aš veteranas ir kartu mums trintis garde nebeteks. Nors gal aš tiesiog irgi esu noname'as...
_________________
www.splits.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vilius A.
Meistras


Prisijungė: 2004 10 24
Pranešimai: 1958
Pranešimų per dieną: 0.28
Miestas: Panevys | Vilnius

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 08:20    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Elvi, nereikia jau taip asmenintis ir niekas nieko neužsipuolė.

1. Apie dabar laiko skirti galimybĄ kalbėti, kaip ir sakei vėlu, nes tų reikėjo daryti bent jau nuo 14 grupės iki to veteraninio amžiaus. Jeigu taip galima pavadinti "elitas", kurie šiuo metu lipa ant nugalėtojų pakylos, aktyviai sportuoja, t.y beveik kiekvienų dienų 365 dienas per metus nuo 12-14 amžiaus grupių ir nebuvo padarĄ nei trumpiausios pertraukos 12-toje klasėje,studijų laikais ar kita. Jie nesiekė profesinės karjeros, nevažinėjo Į "festus" su draugais ir t.t ir pan. Va kų aš turėjau galvoje apie vienodų laiko skyrimų.

2. Prie ko Ąia A grupė ir "gaidys". Praėjusiame Ąempionate trumpesnė trasa, t.y moterų elito, buvo du kartus Įdomesnė nei vyrų elito. Trasos ilgumas niekada neapsprĄs trasos Įdomumo.

3. Paaiškink man, kodėl Ralys ir broliai PranckaiĄiai registravosi Į A grupĄ? Bent jau pirmasis tai drųsiai galėjo bųti dvidešimtuke, nes veikiausiai punktų per metus surenka už mumis visus kartu sudėjus penkis kartus daugiau.

4. Privataus Ąempionato niekas nenori ir visi supranta, jog kaštai yra milžiniški ir niekam tie 20 žmonių neĮdomųs. Bųtent. Lietuvos orientavimosi sporte nei moksleivių nei elito sportas nėra niekam Įdomus. Svarbiausias dalykas yra veteranai didžiojoje dalyje. Lengvosios Ąempionatai yra nemokami ir jeigu tu turi normatyvų, tai jame gali startuoti, kad ir 50 sportininkų. Lygiai taip pat ir Ąia. Jeigu atsiras 40 žmonių galinĄių kovoti dėl medalių tai bus 40. Mano pagrindinė mintis turėtų bųti ne ta, kad blogybė startuoti su "no'naimais", bet ta, kad tie žmonės galėtų važiuoti ne tik Į Lietuvos Ąempionatų.

5. Dėl gardų ir veteranų turime ne vienų pavyzdĮ, kaip veteranai dar gerai paspardo užpakalius jaunimui.

6. Labai sveikintinas ir pozityvus veiksmas vykti Į Pasaulio Ąempionatų Estijoje. Tikėtina bus geras renginys ir turėtumėte nenusivilti ir taip, tai yra Jųsų laisvalaikio aukojimas.

7. Kas lieĄia stacionarias trasas, jų Įrengimų ir kitų renginių organizavimų, tai bųtent tas vadinamas "elitas" atėjo ir padėjo ir pastatė. Nors šiuo atveju jų pirminė pareiga bųtų daryti treniruotes, kad galėtų garbingai atstovauti savo šaliai, o tokiais reikalais užsiiminėti bųtent tie žmonės, kurie turi laisvo laiko, bet neturi fizinių galimybių.

8. Turėtų bųti dar nepaskutinis, bet pažiųrėk ir Į teigiamų pusĄ. Pagaliau osport.lt atgimė šiek tiek. Liuba, laimingas? ;)
_________________
Orientavimosi sportas - tai gyvenimo bdas
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
V.B.
Meistras


Prisijungė: 2006 02 15
Pranešimai: 913
Pranešimų per dieną: 0.14
Miestas: vilnius

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 08:44    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Gal tiesiog elito raudona grupė startuoja protokolo pradžioje, o visi kiti norintys po, visai kaip slidinėjime. Takai nesimina, nes sprintas. Jeigu yra perkama transliacija tai jų galima nupirkti 1h. Nereikės ilgai laukti garde. Ir kitiems dalyviams norintiems pasižėti Į rimtesnius sportininkus nereikėtų taip ilgai laukti. Visi laimingi. Eikit dirbti. :roll:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
doobas1
Meistras


Prisijungė: 2012 05 24
Pranešimai: 637
Pranešimų per dieną: 0.15

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 08:55    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vilius A. rašo:
1. Elviui, dėl išskyrimo elito grupės. Šiais metais "garde" asmeniškai aš nepažinojau, nežinojau vardo, pavardės apie 15-20 žmonių. Tuos žmones maĄiau pirmų, antrų kartų savo gyvenime. Nieko nenorint Įžeisti, bet "sorry", kodėl visi, kas užsiiminėja orientavimosi sportu sumasto važiuoti Į Lietuvos Ąempionatų sprintų. Puikios varžybos vyko prieš savaitĄ Vilniuje, bet ten elito grupėje matėme tik 17-18 dalyvių. Jei tu nesi pasiruošĄs, tai ir startuok kitoje grupėje. Visas transliacijas pražiųrėjau du, tris kartus ir man asmeniškai tikrai Įdomiau žiųrėti, kuomet stipriausi sportininkai startuoja vienas paskui kitų ir gali aiškiau stebėti situacijų. ŠĮ karta Krėpšta ir Aleliųnas startavo raudonos grupės pradžioje, Beliųnas viduryje, Jonas gale. Patikėkit, žiųrovams tai buvo visiškai nesuprantamas reikalas. Lietuvos Ąempionatas - tai turėtų bųti tokios varžybos, kurioms mųsų elitas ruošiasi ir nori jose startuoti. Specialiai dėl Lietuvos Ąempionato, rinktinė atsisakė oficialios stovyklos Estijoje ir oficialių atrankinių, kur dalyvavo 250 sportininkų iš viso Pasaulio, nes mano galva svarbiausios metų varžybos, kuriose jaunimo sportininkai, moksleiviai bei visi aplinkiniai gali pamatyti kaip atrodo mųsų elitas yra Lietuvos Ąempionatas. Užtenka bųti naiviems ir leisti visiems startuoti. Nori startuoti elite, dalyvauji visų sezonų varžybose, keli orientavimosi sporto masiškumų, treniruojiesi, gerini rezultatus ir esi atrenkamas pagal reitingus. Jei to nedarai, startuoji A grupėje ir ramu.
Elvi, kiek laiko praleidi treniruotėse per savaitĄ ir kiek praleidžia Jonas, Vilius, Simas? Kiek savo atostogų sųskaitų ir viso laisvalaikio tam skyrei, skiri ir skrisi? Bųkim realistai. Apie kokių diskriminacijų šnekame. Kodėl man neleidžia startuoti Lengvosios atletikos Ąempionate 3 km rungtyje, neturint normatyvo? Kodėl man neleidžia žaisti LKL, nežaidžiant profesionalioje komandoje? Kodėl man neleidžia dalyvauti Lietuvos irklavimo Ąempionate elito grupėje? Todėl, kad yra tam tikros padorumo ir taisyklių ribos...
2. Kas lieĄia laikus ir trasas, jau nuomonĄ buvau išsakĄs anksĄiau. Kol nebus rimtų kontrolierių, tol neturėsime rimtų varžybų. Deja, bet kontrolierių Lietuvoje šiuo metu yra rimtas trųkumas....


1. Puikiausias variantas buvo kvalifikacines varzybos. OS pasaulyje tai yra visur praktikuojama. Pasaulio chempe taippat startuoja daug sportininku ne is europos saliu, kurie dar silpnesni ir uz mane. ir jiems netaikomi jokie normatyvai. BET tam ir yra kvalifikacines varzybos, kad i finala atsirinktu stipriausieji. Ir tada jie startuoja stiprejimo tvarka! ar ne to reikia musu sporto rodymui viesumoje (apie rodyma ir trasos planavima pagal kameru isedstyma net nera kalbos). Nereikia imti pavyzdziu is kitu sportu, kurios yra olimpines ir is esmes turi daugiau norinciu jose dalyvauti. Kokius dar cia normatyvus ivedinesi max 50-iai konkurentu ?
2. O kas nors bent jau bande viesai uzklausti visu, kurie nori/gali/pasiryztu buti kontrolieriais ? Nu padaryti forma su klausimai: vardas, pavarde, amzius, kokias varzybas stebite uzsienyje, kiek auksto lygio trasu matete/analizavote internete, Kokius minusus matete organizuotose varzybose. Manant, kad OS lietuvoje yra entuziastu sportas, tai tikrai atsirastu, kurie uzpildytu tokias anketas. Atsirastu ir is ko rinktis. Paskambinus vienam ir jam atsisakius nereikes verkti, kad nera kontrolieriu.
_________________
Ramunas P.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
SMG
Meistras


Prisijungė: 2004 04 05
Pranešimai: 1233
Pranešimų per dieną: 0.17
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 12:31    Rašyti temą: Atsakyti su citata

doobas1 rašo:
Priverstinis skaidymas (kaip pernai) priestarauja tiek losf taisyklems tiek teisingumo ir lygybes principams. Teorinis variantas: vaikysteje sportaves orientacini, o dabar pajegus lengvaatletis subalvoja dalyvauti sprinte. Reitingo neturi, os begte komitetui nezinomas. Bega a grupeje ta pacia trasa ir uzmeta minute Viliui ir Jonui...

:lol: OK, siunĄiam tų vunderkindų Į pasaulio Ąempionatų 8)
_________________
Jei problem galima isprsti, vadinasi, nra jokio reikalo dl jos jaudintis. Jei problema neisprendiama, jaudintis dl jos beprasmika.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] MSN Messenger Skype vardas
SMG
Meistras


Prisijungė: 2004 04 05
Pranešimai: 1233
Pranešimų per dieną: 0.17
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 12:38    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Visiškai pritariu Viliui, o kitiems siųlau pasidomėti, kų reiškia terminai "sportas" ir "elitas".
Kol pas mus Elito grupėje galės startuoti bet kas, atėjĄs iš "gatvės", tol lygis nekils. Čempionate turi bųti elito grupė, dėl patekimo Į kurių vyktų atranka visų sezonų ar bent keliose reitinginėse varžybose, o ne vienose kvalifikacinėse varžybose.
_________________
Jei problem galima isprsti, vadinasi, nra jokio reikalo dl jos jaudintis. Jei problema neisprendiama, jaudintis dl jos beprasmika.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] MSN Messenger Skype vardas
ep
Meistras


Prisijungė: 2006 10 06
Pranešimai: 297
Pranešimų per dieną: 0.05

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 13:30    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O nuo ko sporto lygis priklauso? Ar nuo to, kuris ateina iš gatvės ir sugeba aplenkti "ELITINĮ" ar nuo paties "ELITO" konkurencijos? Pernai buvo geras pavyzdys , kur ale tas mųsų"Elitas" parodė, kad pusė jų buvo nepasiruošĄ sprintui, o net atskirų grupĄ jiems davė.
Tam juk ir yra ta Raudonoji grupė, kur viskas aišku, kad joje favoritai. Manau Ąia labiausiai pasipiktinimas kyla dėl transliacijos, kai nepakankamai parodomi favoritai. Tai V.B. variantas labiausiai tinkamas, startuokite pradžioje, ir transliacijai viskas aišku ir grĮžusiems vėliau viskas aišku kiek pralošė nugalėtojui :)
Kol Lietuvoje yra vos keli "Elitiniai" sportininkai savo greiĄiu nenusileidžiantys pasauliui, tol viskas taip ir atrodys.
O šiaip paėmus reglamentų juk "Lietuvos Ąempionate varžomasi V21 grupėje" (ne V21E, V21B V21F ar dar kokius norite vardus kabinkite, V21E grupė paprastai bųna didelėse masinėse varžybose, tokios kaip daugiadienės ir pan.) ir visi joje startuoja kurie tiki savo jėgomis, jei netiki, tai renkasi V21A, kuri neleidžia kovoti dėl Lietuvos Ąempiono vardo. Kad startuoja daug "no neimu" tai nereiškia silpnos grupės, tai reiškia, kad kiti nori kovoti Lietuvos Ąempionate.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Elvis
Meistras


Prisijungė: 2005 08 11
Pranešimai: 1563
Pranešimų per dieną: 0.23
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 16:22    Rašyti temą: Atsakyti su citata

(Vakar pamiršau pakomentuoti šių dalĮ: )
Vilius A. rašo:
Specialiai dėl Lietuvos Ąempionato, rinktinė atsisakė oficialios stovyklos Estijoje ir oficialių atrankinių, kur dalyvavo 250 sportininkų iš viso Pasaulio, nes mano galva svarbiausios metų varžybos, kuriose jaunimo sportininkai, moksleiviai bei visi aplinkiniai gali pamatyti kaip atrodo mųsų elitas yra Lietuvos Ąempionatas.

Keista auka, tiesų pasakius... Čia man primena ar ne praeitų metų Europos Ąempionatų (jei teisingai atseku), kur bėgai tik sprintų ir nebeaiškųs buvo tamstos prioritetai...

Vilius A. rašo:

3. Paaiškink man, kodėl Ralys ir broliai PranckaiĄiai registravosi Į A grupĄ? Bent jau pirmasis tai drųsiai galėjo bųti dvidešimtuke, nes veikiausiai punktų per metus surenka už mumis visus kartu sudėjus penkis kartus daugiau.

Laisvai galiu paaiškinti - kai bųna atskira A grupė Lietuvos Ąempionate, kiekvienoje registracijoje bųna statistinių nuokrypių, kai vienas kitas užsiregistruoja Į tų A grupĄ dėl kažkokių priežasĄių (nežino, kad gali Į E registruotis, spaudžia laikas, nesijauĄia vertųs bėgti pagrindinėje grupėje, nes po traumos ar pan.), nors galėtų laisvai ir pagrindinėje grupėje prabėgti. Kiek matau iš sprinto biuletenio (nebuvau ir gyvai situacijos nemaĄiau), sekretoriavo Tengris, taigi spėju, kad Vytautas Ralys padėjo Gvidui ir negalėjo tarkim sau leisti bųti uždarytas garde kelias valandas, o prabėgti trasų Panevėžyje dėl kažkokių priežasĄių norėjosi. TaĄiau kiek vyrukų ir merginų buvo tose A grupėje? Tik po 3.

Vilius A. rašo:

7. Kas lieĄia stacionarias trasas, jų Įrengimų ir kitų renginių organizavimų, tai bųtent tas vadinamas "elitas" atėjo ir padėjo ir pastatė. Nors šiuo atveju jų pirminė pareiga bųtų daryti treniruotes, kad galėtų garbingai atstovauti savo šaliai, o tokiais reikalais užsiiminėti bųtent tie žmonės, kurie turi laisvo laiko, bet neturi fizinių galimybių.

Taip, puikiai atsimenu, kad ten bųtent elitas statė trasas Vingio parke. Ten laisvai galėjau bųti ir aš, bet nebuvau. Kodėl? Atsakymas mano ankstesniame pasisakyme.

SMG rašo:

:lol: OK, siunĄiam tų vunderkindų Į pasaulio Ąempionatų 8)

žinau vienų panašų tokĮ - Yannick Michiels iš Belgijos, 2015m. pasaulio Ąempionate Škotijoje tik dėl nesėkmingo griuvimo šokant per tvorų nelaimėjo aukso medalio sprinto trasoje.

SMG rašo:

Kol pas mus Elito grupėje galės startuoti bet kas, atėjĄs iš "gatvės", tol lygis nekils.

Ar teisingai suprantu, kad jųs treniruojate tuos moksleivius, bet užaugusiuos tuos, kurie neprasibrovė Į elito 20-tukų, laikote "išmestais Į gatvĄ"? O kaip Ąia kartais skalambijamos vizijos dėl orientavimosi sporto populiarinimo ir orientacininkų skaiĄiaus didininimo? Man kažkaip tokie požiųriai neatrodo suderinami.

ep rašo:

O šiaip paėmus reglamentų juk "Lietuvos Ąempionate varžomasi V21 grupėje" (ne V21E, V21B V21F ar dar kokius norite vardus kabinkite, V21E grupė paprastai bųna didelėse masinėse varžybose, tokios kaip daugiadienės ir pan.) ir visi joje startuoja kurie tiki savo jėgomis, jei netiki, tai renkasi V21A, kuri neleidžia kovoti dėl Lietuvos Ąempiono vardo. Kad startuoja daug "no neimu" tai nereiškia silpnos grupės, tai reiškia, kad kiti nori kovoti Lietuvos Ąempionate.

Bųtent!

doobas1 rašo:

2. O kas nors bent jau bande viesai uzklausti visu, kurie nori/gali/pasiryztu buti kontrolieriais ? Nu padaryti forma su klausimai: vardas, pavarde, amzius, kokias varzybas stebite uzsienyje, kiek auksto lygio trasu matete/analizavote internete, Kokius minusus matete organizuotose varzybose. Manant, kad OS lietuvoje yra entuziastu sportas, tai tikrai atsirastu, kurie uzpildytu tokias anketas. Atsirastu ir is ko rinktis. Paskambinus vienam ir jam atsisakius nereikes verkti, kad nera kontrolieriu.

Na Ąia turėĄiau pritarti Viliui - nemanau, kad yra kažkieno didelis noras dirbti tais kontrolieriais, kai neaiški grųža už darbų ir jei kažkas blogai, nuolat šunys kariami ant tų kontrolierių. Jei kažkas bųtų norėjĄs dirbti kontrolieriumi, manau bųtų jau pasiskelbĄs.

Kas man dar keista - kad tik sprintas Ąia kelia tokias aistras. Niekas nesiskundžia, kad LČ ilgoje, labai ilgoje ar net vidutinėje klivarai maišosi po kojomis (bent jau aš nepamenu). Kažkaip miške jie nekliųva (gal takus pramina ir yra naudingi?), mieste kliųva. Sprinte kaip suprantu šiais metais jau ir Si-Air'as visiems buvo Įjungtas, tai ir atsižymėti lyg tie klivarai nebeturėtų trukdyti. O jei Ąia ta vaizdo transliacija kiša kojų, tai puikus V.B. pasiųlymas - paleiskit raudonų grupĄ pradžioje, filmuokit tik juos, pasidarykit starto tvarkų pagal Lietuvos reitingus ar tarptautinius reitingus (kaip kad WRE starto tvarka bųna), o kitus paleiskite kai jau rimti sportininkai išsiaiškino santykius ir kameros išjungtos.
_________________
www.splits.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
doobas1
Meistras


Prisijungė: 2012 05 24
Pranešimai: 637
Pranešimų per dieną: 0.15

PranešimasParašytas: 2017-05-17, 17:23    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Citata:
Na Ąia turėĄiau pritarti Viliui - nemanau, kad yra kažkieno didelis noras dirbti tais kontrolieriais, kai neaiški grųža už darbų ir jei kažkas blogai, nuolat šunys kariami ant tų kontrolierių. Jei kažkas bųtų norėjĄs dirbti kontrolieriumi, manau bųtų jau pasiskelbĄs.


Na cia tik taip galvojama, net nepabandzius :)

O del televizijos tai nu kam norima parodyti to ko nera ? Koks yra lietuvos OS lygis toki ir tegul rodo per TV. Kazkas nori pristatyti ta sporta toki koks jis nera. Jei taip tai padarykit dirbtinai filmuka su kviestiniais svedais/norvegais ir vietoj sprinto transliacijos sukti rolika ir rodyti kokie pas mus visi greiti ir isiute. Arba paleisti follow kamera paskui Viliu, Jona ir VB ir susukti grazu filmuka. Antraip vizualiai sportiskai stipriai atrodo tik kokie 6-7 vyrai ir 3 moterys ...[/quote]
_________________
Ramunas P.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vilius A.
Meistras


Prisijungė: 2004 10 24
Pranešimai: 1958
Pranešimų per dieną: 0.28
Miestas: Panevys | Vilnius

PranešimasParašytas: 2017-05-18, 08:46    Rašyti temą: Atsakyti su citata

1. Esmė, ta, kad didžioji dauguma iš diskutuojanĄių ir apskritai žmonių nemasto apie orientavimosi sportų, kaip sportų. Daugumai tai laisvalaikio praleidimo forma, hobis, kuriuo jie užsiiminėjo jaunystėje ir dabar smagu praleisti laikų bendraminĄių tarpe aktyviai leidžiant laikų. To puikiausia iliustracija yra apdovanojimų ceremonija. Smagu buvo Vilniaus daugiadienėse, smagu buvo ir per Lietuvos Ąempionatų sprintų, kuomet apdovanojimuose pasilieka tik apdovanojimus pelnĄ žmonės. Bųkit mieli ir garbingi, jei norit varžytis su stipriausias, tai ir pasilikit jiems paploti bei pagerbti. Bųtų nuostabi praktika. Jeigu mes nežiųrėsime Į mųsų sportų, kaip Į sportų tai ir nereikia jo vystyti, verstis per galvų ir t.t. ir pan.

2. V.B. pasiųlymas paleisti bėgti stipriausius pradžioje nėra pats blogiausias, manau OK Takui kitais metais vertėtų pabandyti šĮ modelĮ.

3. Kita blogybė, kuri išsprĄstų mųsų visas diskusijas yra ta, jog jeigu visas grupes, išskyrus V21 sprinto trasoje organizatoriai išleistų per 1 val, t.y padarytų daug skirtingų trasų, o ne grupuotų 3-4 grupes Į vienų, tada sumažėtų laukimai karantine ir apskritai varžybų laikas. Čia jau tapo ydinga praktika Lietuvoje kuomet grupuojama: M21, V18 ir V35. Turim tokĮ laikmetĮ, kur V35 viena gausiausių grupių, tas pats ir su V18. Dar pridėkim 10-15 M-21 grupės sportininkes ir gaunam gražų skaiĄių. Nejaugi taip sunku padaryti atskiras trasas?

4. Kas lieĄia kvalifikacijos darymų, tai reikėtų pagalvoti, kaip klubui, organizatoriui, turėtų bųti sunku padaryti 3 kokybiškus sprintus per dvi dienas. Turėjome Kėdainių pavyzdĮ, kuomet sprinto kvalifikacija buvo tikrai per silpna. Kaip tik savaitgalĮ diskutavome, kad galbųt geriau bųtų žinant žiemos-pavasario sezono sprinto startus federacijai nustatyti tam tikras kvotas: Vilniaus sprinto taurė - 5 geriausi patenka Į Lietuvos Ąempionatų, Kauno sprinto taurė - 5 geriausi patenka Į Lietuvos Ąempionatų, Klaipėdos sprintas - 5 geriausi patenka Į Ąempionatų ir t.t. ir pan. Kad regionai turėtų savo varžybas ir taip galėtų kvalifikuotis. Krepšinyje Europa turi kelias vietas, Azija kelias ir panašiai.

5. Kas lieĄia kontrolierius, tai patikėkit, jų tikrai nėra. Esu buvĄs ir esu ir sportininkas (kažkada labai daug sportavĄs), esu sudarĄs ir vienų žemėlapĮ, esu rengĄs ir varžybas, esu kontroliavĄs varžybas, esu virĄs federacijos administracijos sultyse ir t.t Kvalifikuotų kontrolierių ant Lietuvos yra vienetai, o didesnė blogybė , kad trasos autoriai bei žemėlapininkai neklauso kontrolieriau nurodymų. Bet manau, kad Ramųno pastabų Justinas Liubinskas užsirašė ir artimiausiu metu apklausų padarys.

6. Kas lieĄia, Yannick Michiels iš Belgijos, tai pastarasis ėjo link to ne vienus ir ne dvejus metus. Praleista ne viena diena su žemėlapiu rankose ir jis tikrai nėra iš gatvės atėjĄs bėgikas.
_________________
Orientavimosi sportas - tai gyvenimo bdas
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
S.Kireilis
Meistras


Prisijungė: 2006 10 09
Pranešimai: 291
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2017-05-18, 12:47    Rašyti temą: Atsakyti su citata

"didesnė blogybė , kad trasos autoriai bei žemėlapininkai neklauso kontrolieriau nurodymų."

Tų mintĮ norėtusi pakomentuoti.
Visų pirma tikrai kvalifikuotų ir visapusiškai išmananĄių OS varžybas kontrolierių Lietuvoje yra gal 1-2. Tie, kurie ir sportavĄ aukštu lygiu, ir varžybas rengĄ bei kontroliavĄ, ir trasas planavĄ ne vien masinėms varžyboms, ir galbųt darĄ žemėlapius.
Visi kiti arba tik sportininkai, arba tik organizatoriai, arba treneriai, arba šiaip sutinkantys bųti kontrolieriais.

Jau daugiau negu dešimtmetis kaip IOF išvis atsisakė kontrolieriaus vardo ir siunĄia varžybų priežiųrai taip vadinamus techninius patarėjus, kad varžybų rengėjų negasdintų "kontrole", o padėtų patarimais. Techninio patarėjo funkcija stebėti pasiruošimo varžyboms eigų, terminus ir teikti apie tai ataskaitas IOF atitinkamoms taryboms. Jei viskas vyksta gerai ir pagal planų, tai jis išvis nesikiša ir nepatarinėja, tik giria ir pritariamai linksi galva. Jis pataria tik tada, kai yra nukrypimų nuo IOF taisyklių ir reikalavimų.

Tas pats turėtų bųti ir pas mus patarinėjant varžybų rengėjams. Nacionalinis kontrolierius-patarėjas neturėtų jaustis viršesnis už varžybų rengėjus, trasų planuotojus, žemėlapių darytojus ir pan., neturėtų kaip kolųkio pirmininkas Įsakinėti kų daryti ir reikalauti paklusnumo Įvairiose smulkmenose. GinĄytini klausimai sprendžiami diskusijomis ir bendru sutarimu, nes už varžybų kokybĄ vienodai atsako ir rengėjai, ir patarėjai. Kategoriškas Įsikišimas Į varžybų rengimo eigų galimas tik kai pažeidžiamos varžybų taisyklės arba iškyla grėsmė dalyvių saugumui ar net gyvybei.

Varžybų kontrolierių-patarėjų Lietuvoje trųksta. Geriausi ĮšėjĄ Į tarptautinĮ lygĮ ir nebeturi laiko nacionaliėms varžyboms, o nauji išsiugdo ne taip greitai. Visi norintys ir jauĄiantys tam polinkĮ galėtų pareikšti federacijai norų, tarkim, kitų metų varžybų kontrolei. Manau, federacija suorganizuotų varžybų kontrolierių seminarų naujokams.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Elvis
Meistras


Prisijungė: 2005 08 11
Pranešimai: 1563
Pranešimų per dieną: 0.23
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2017-05-18, 13:11    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vilius A. rašo:
<...> To puikiausia iliustracija yra apdovanojimų ceremonija. Smagu buvo Vilniaus daugiadienėse, smagu buvo ir per Lietuvos Ąempionatų sprintų, kuomet apdovanojimuose pasilieka tik apdovanojimus pelnĄ žmonės. Bųkit mieli ir garbingi, jei norit varžytis su stipriausias, tai ir pasilikit jiems paploti bei pagerbti. Bųtų nuostabi praktika. Jeigu mes nežiųrėsime Į mųsų sportų, kaip Į sportų tai ir nereikia jo vystyti, verstis per galvų ir t.t. ir pan.

Dėl apdovanojimų visiškai sutinku - fotografavau šĮ sezonų LČ labai ilgoje trasoje, Kauno estafeĄių ir Vileišio taurės apdovanojimus kažkiek, tai net nepatogu prieš organizatorius, kad tiek mažai dalyvių susirenka. TaĄiau paprastai gavĄ apdovanojimus dalyviai irgi iškart išsiskirsto ir jų mažėja ir mažėja iki paskutinių grupių. Iš kitos pusės esu matĄs, kaip tas pats elitas, jei jis apdovanojimas pirmas, irgi iškart išsiskirsto. Dar kai kurie laimėjĄ dalyviai net apdovanojimų nelaukia ir neima, kaip pvz. katashunis LČ labai ilgoje šĮ pavasarĮ. Čia sisteminė problema su laiko taupymu (kam Įsipareigojimai šeimoje, kas nemato prasmės gaišti laiko ir pan.), nežinau kaip jų sprĄsti.

Nebloga diskusija gavosi :)
_________________
www.splits.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
katashunis
Meistras


Prisijungė: 2008 11 18
Pranešimai: 232
Pranešimų per dieną: 0.04

PranešimasParašytas: 2017-05-18, 14:19    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Elviui reikia darbo...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
eziukas
Naujokas


Prisijungė: 2016 11 30
Pranešimai: 15
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2017-05-21, 13:11    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na tradiciškai po sprinto "šųdas atsitrenkia Į ventiliatorių".. ok tai kaip suprantu bėda kad per daug dalyvių 21E grupėj?

Kodėl pats registravausi Į E grupĄ bųdamas mėgėjas (nors kiek Ąia tų tikrų PRO yra lietuvoj?), nes išvakarėse A grupėj tebuvo 3 žmonės, o važiuot 200km kad parungtyniaut tokioj grupėj kažkaip neviliojo ir taip apsitarėm su kolegom kad davai Į E. Ir kų LČ turėjo 3im dalyviais daugiau, prabėgom toli gražu ne paskutiniai, trasoj irgi nepamenu kad kam nors trukdyĄiau bėgt ar punktų atsižymėt.

Galų gale nuostatuose nebuvo jokio draudimo, ar reikėjo tarp eiluĄių suprast kad jei bėgi lėĄiau už Aleliųnų ar GvildĮ nedaryk gėdos sau ir O-Sportui ir nesiregistruok. :D

Kol kas normaliausias pasiųlymas man atrodo rengti kvalifikacines varžybas miestuose, bųtent sprinto o ne pvz ilgose ar labai ilgose trasose ir paimt geriausius.

Arba jei tikrai jau per daug dalyvių, OK, padarom elito starto mokestĮ 50
.. 100 manau tautos entuziazmas greit nukris, o klubai jau tarpusavy atsirinks ka ir kiek išsiųst i LČ ;)

O šiaip fainos varžybos buvo, smagu sudalyvaut, smagu paplot Ąempionam ;)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Andrius11
Meistras


Prisijungė: 2004 05 24
Pranešimai: 192
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Prienai

PranešimasParašytas: 2017-05-21, 18:40    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Čia paskaitinėjus, pasirodė, kad reikalų pataisytų atrankinės. Viena bėda, kad sunku surasti vietovĄ. Yra biudžetinis variantas - rengti atrankines miesto stadione, tarkim 3 km. Atsirenka greiĄiausi. Telikas rodo greiĄiausius. Kaip sakoma laimi visi. Kiti startuoja A grupėje. Į A grupĄ galima registruotis ir neatsirinkinėjant. Tada gali ir likti Elite tik tie kurie to verti, o 3 km prasibėgs vietoje mankštos.
_________________
Visad galvokit apie trispalv - taip bus lengviau susikaupti. (Vytenis)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4  Toliau
Puslapis 34

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005