�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Ar os bus toje pusėje?

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Nusišnekėjimai
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
renvaldas
Meistras


Prisijungė: 2005 08 12
Pranešimai: 457
Pranešimų per dieną: 0.07
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2010-03-26, 13:49    Rašyti temą: Ar os bus toje pusėje? Atsakyti su citata

KKSD gen. direktorius informavo, kad šiuo metų finansavimų iš kųno kultųros ir sporto biudžeto gauna 90 šalies federacijų. "Tai nėra gerai. Pateiksime projektų Nacionalinei sporto tarybai ir, jeigu ji pritars, kitais metais iš biudžeto finansuosime tik 40, daugiausia 50 sporto šakų federacijų", - pažymėjo bųtinybė diferencijuoti sporto šakas, pagal jų potencialų ir rezultatus sporto vadovas.


http://www.sportas.info/naujienos/596.html

Bandys reanimuoti Lietuvos žiemos sportų

Sporto departamente susirinko pagrindinių sporto organizacijų atstovai ir žiemos sporto federacijų vadovai aptarti žiemos sporto perspektyvų Lietuvoje

KetvirtadienĮ Kųno kultųros ir sporto departamente susirinko pagrindinių sporto organizacijų atstovai ir žiemos sporto federacijų vadovai aptarti žiemos sporto perspektyvų Lietuvoje. "Įvardykime, ko reikia, kad turėtume žiemos sporto rezultatus", - Į federacijų vadovus kreipėsi KKSD generalinis direktorius Ritas Vaiginas.

Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius Linas Tubelis pažymėjo, jog rengiantis Vankuverio olimpinėms žaidynėms palyginti su Turinu mokomajam sportiniam darbui finansavimas buvo skirtas keturiskart didesnis, t. y. atitinkamai 2 mln. ir 0,5 mln. Lt. KĄtutis Bartkus, atsakingas LOSC už žiemos sporto šakas, apibendrindamas pasirengimų Vankuveriui, pabrėžė, jog darbas vyko sklandžiai ir planingai: varžybų kiekis buvo pakankamas, pinigų užteko, sportininkai vyko Į stovyklas, buvo nuolat stebimi medikų ir mokslininkų. "Jeigu bųtų buvĄ skirta daugiau lėšų, ar bųtų rezultatai geresni? - klausė K.Bartkus ir pats atsakė. - Manau, kad ne".

Su tokia nuomone sutiko ir KKSD vadovas, anot kurio, priežasĄių dėl žemo Lietuvos žiemos sporto lygio reikia ieškoti giliau. "Labiausiai neramina sporto šakų situacija: jų masiškumas, savivaldybių požiųris Į žiemos sporto šakas, sporto bazės ir t. t.", - sakė jis.

Todėl R.Vaiginas paprašė visų federacijų vadovų pateikti išsamias ketverių metų olimpinio ciklo ataskaitas koks buvo skirtas finansavimas, kokie pasiekti rezultatai, kiek veikia tos sporto šakos sporto klubų ir t. t. Kitas Įpareigojimas federacijoms pateikti sporto šakos plėtojimo programas: "Programa turi bųti reali, tai yra, su konkreĄiais paskaiĄiavimais, Įvertinant gamtines sųlygas, turimų sporto bazĄ, potencialias sportininkų galimybes, konkretizuojant tikslus. Turime Dianų RasimoviĄiųtĄ, bet ar turime dar kų nors po jos? Matėme, kaip šliuožė Vankuveryje Irina Terentjeva, bet Lietuvoje ji geriausia..." - atsakingai Įvertinti potencialias galimybes plėtoti savo sporto šakas Lietuvoje ir siekti rezultatų prašė sporto vadovas.

Ataskaitas ir programas federacijos KKSD sudarytai darbo grupei turės pateikti iki balandžio 28 dienos. Po to darbo grupė aptarti programų susitiks su kiekviena federacija atskirai. Įvertinus kiekvienos sporto šakos galimybes ir perspektyvas, bus sprendžiama, Į kurias sporto šakas bųtų tikslingiausia investuoti, tikintis, kad jų atstovai pasieks geresnių rezultatų nei iki šiol, o kurioms sporto šakoms galbųt reikėtų apsiriboti mėgėjiško sporto plėtra. R.Vaiginas taip pat pabrėžė, jog sporto šakos plėtra yra ne kieno nors kito, bet pirmiausia federacijos ir federacijos vadovo rųpestis ir atsakomybė. "Federacijų vadovai negali tikėtis, kad sporto šakų galima išlaikyti tik iš biudžeto ateidamas vadovauti, jis turi atnešti ir savo lėšų, t. y. surasti rėmėjų", - R.Vaiginas akcentavo bųtinybĄ paĄioms federacijoms imtis iniciatyvos ieškant paramos.

KKSD gen. direktorius informavo, kad šiuo metų finansavimų iš kųno kultųros ir sporto biudžeto gauna 90 šalies federacijų. "Tai nėra gerai. Pateiksime projektų Nacionalinei sporto tarybai ir, jeigu ji pritars, kitais metais iš biudžeto finansuosime tik 40, daugiausia 50 sporto šakų federacijų", - pažymėjo bųtinybė diferencijuoti sporto šakas, pagal jų potencialų ir rezultatus sporto vadovas.

Pirmajame susitikime, aptariant žiemos sporto šakų perspektyvas, sporto federacijų vadovai atkreipė dėmesĮ ir Į jiems kylanĄius sunkumus, taĄiau apie konkreĄias federacijų problemas plaĄiau bus diskutuojama atskiruose susitikimuose su jomis.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Vyc
Meistras


Prisijungė: 2005 03 26
Pranešimai: 749
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2010-03-26, 21:18    Rašyti temą: Atsakyti su citata

musu federacijos prezidentas itaka sporto zlugdymo departamente turi, matyt gyvensim ir toliau :)
_________________
klajunas.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2010-03-27, 22:31    Rašyti temą: Re: Ar os bus toje pusėje? Atsakyti su citata

Kaip suprasti šių frazĄ? :roll: :?: Kokio sporto žlugdymo Įtakų turi mųsų prazidentas? Kaip žlunga Lietuvos orientavimosi sportas per LOSF konferencijų mųsų prezidentas nei žodžio neužsiminė, nes jis nelygino ankstesniųjų ir paskutiniųjų metų rodiklių kaitos. Jis praeitų sekmadienĮ vykusioje LOSF konferencijoje Į mano klausimų atsakė, kad ataskaitiniame pranešime privalu žvelgti tik už metus, nes konferencija buvo kaip metinės veiklos ataskaitos renginys. Todėl joks Lietuvos Įstatymas neĮpareigoja matyti, kaip žlunga mųsų sporto šaka. Neatsitiktinai, Lietuvos OS smukimas prasidėjo vadovaujant pastarajam prezidentui.

renvaldas rašo:
Bandys reanimuoti Lietuvos žiemos sportų

PraėjusĮ ketvirtadienĮ tuo klausimu Departamente vyko federacijų prezidentų pasitarimas. Tik neaišku, ar dalyvavo mųsų federacijos prezidentas? Kažkaip LOSF vadovybė ignoruoja OSS - vasario 16-osios žiemos sporto šventĄ Ignalinoje jau antri-treti metai, kaip LOSF atsisako orientavimosi rungties, nežiųrint to, kad asociacija "Sportas visiems", kuriai priklauso ir LOSF, siųlo rengti renginius.
renvaldas rašo:
R.Vaiginas paprašė visų federacijų vadovų pateikti išsamias ketverių metų olimpinio ciklo ataskaitas koks buvo skirtas finansavimas, kokie pasiekti rezultatai, kiek veikia tos sporto šakos sporto klubų ir t. t. Kitas Įpareigojimas federacijoms pateikti sporto šakos plėtojimo programas: "Programa turi bųti reali, tai yra, su konkreĄiais paskaiĄiavimais, Įvertinant gamtines sųlygas, turimų sporto bazĄ, potencialias sportininkų galimybes, konkretizuojant tikslus.
Deja, mųsų federacijos prezidentas ataskaitų pateikė tik vienų metų laikotarpiui. O dėl mųsų sporto šakos "strategijos" - tai didesnės karikatųros nereikia, galite pasigrožėti :oops: reikalaujamu "konkretumu" ir "realiais paskaiĄiavimais" :evil:

Jeigu vadovai nori reanimuoti žiemos sporto šakas, per tų pasitarimų ar kas nors Įvardijo, kad slidinėjantys orientacininkai gali sėkmingai konkuruoti su mųsų slidininkais ir biatlonininkais?! Ar buvo kalbama, kad Vankuveryje geriausių Lietuvos slidininkĄ aplenkė orientacininkė? Kad ir nuo gerai sportiškai atrodanĄios mųsų biatlonininkės Dianos nedaug atsilieka irgi orientacininkė, kuri yra mųsų geriausių lietuvaiĄių-orientacininkių lygyje. Tai ar buvo kam užtarti tame pasitarime orientavimosi sportų? :roll:
renvaldas rašo:
R.Vaiginas taip pat pabrėžė, jog sporto šakos plėtra yra ne kieno nors kito, bet pirmiausia federacijos ir federacijos vadovo rųpestis ir atsakomybė. "Federacijų vadovai negali tikėtis, kad sporto šakų galima išlaikyti tik iš biudžeto ateidamas vadovauti, jis turi atnešti ir savo lėšų, t. y. surasti rėmėjų", - R.Vaiginas akcentavo bųtinybĄ paĄioms federacijoms imtis iniciatyvos ieškant paramos.

Kaip tik todėl iš Jonavos išvažiavau Į Kazlų Rųdų, kad Lietuvos orientavimosi sportų pateikti vienos stambios tarptautinės pramonės šakos reklamavimo priemonĄ; ir per tai Lietuvos OS-ui atrasti labai gerų finansavimo šaltinĮ. Dėl to ir 1990 m. važiavau Į TarptautinĮ OS marketingo seminarų Maskvon, kur šveicarų profesorius Eisholceris skaitė paskaitas, kaip orientavimosi sportui daryti pinigus. :cry: Deja, kai kurie LOSF "veikėjai" viskų darė ir padarė, kad tas FINANSAVIMO ŠALTINIS neištrykštų.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Nusišnekėjimai Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005