�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Ar reikia SPORTO MOKSLO mųsų sportui?

 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Informacija
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2007-08-02, 17:44    Rašyti temą: Ar reikia SPORTO MOKSLO mųsų sportui? Atsakyti su citata

Sukųriau SPORTO MOKSLO tinklalapĮ http://www.aleksandraiciovy.puslapiai.lt/public_html/sporto%20mokslas/new_page_1.htm , kurĮ reiktų tobulinti. Norėtųsi pasiųlymų, patarimų, naujų idėjų.

Mat neseniai teko stebėti, kaip kuriamas Kaune pirmasis pasaulyje mikrokardiografas, kuris pritvirtintas prie sportuojanĄio sportininko, siunĄia signalus Į kompiuterĮ. Jame treniruotės eigoje ar specialaus testavimo metu treneris, ar mokslininkas stebi subtiliausius organizme pokyĄius. ŠĮ prietaisų kuria ne tik Kauno inžinieriai, bet ir Latvijos konstruktorių biurai. Jeigu sportininkų, apraizgius širdies kardiografo laidais, tiriamas jis bųdavo tik stacionarioje laboratorijoje prie paĄių prietaisų, tai dabar sportininkų galima bus stebėti ir tyrinėti jo konkreĄioje veikloje.

Manau, kad labai bųtų Įdomu patyrinėti ir orientacininkų, ĮveikinėjantĮ gamtines kliųtis ir Įvairias topografines situacijas pamatyti, kaip reaguoja organizmas Į Įvairiausius pokyĄius, bei Į Įvairiausius netikėtus psichologinius stresus. Tik dabar kuriamo prietaiso siunĄiamų signalų atstumas bus iki 100 m. Sporto mokslininkai mano, kad stadione šio atstumo pilnai užtenka. O jeigu bųtų poreikis tyrinėti orientacininkus, manoma, kad prietaisų galima bųtų tobulinti. Tik tam reiktų papildomų investicijų.

Bet tam mųsų sporto šakoje turi atsirasti bent minimalus poreikis tyrinėjimams ir treniruoĄių metodikų tobulinimams. Mokslininkai šiuo metu yra gan skeptiškai nusiteikĄ dėl mųsų sporto šakos, nes niekas iš mųsų jau senai nedalyvauja mokslinėse konferencijose. Ne gana tik apsiginti disertacijų ir pamiršti visus atlikinėtus darbus. Juolab, ir sporto valdžios nuomonė pastaruoju metu labai pasikeitė dėl OS-o. Ne tik nieko nesigirdi apie strategines sporto šakas, Į kurias buvo Įtrauktas OS-as, bet jis jau net išbrauktas iš labai svarbių Jaunių, Jaunimo bei JaunuĄių žaidynių programų. Prisiminkite vasaros pabaigoje vykusias labai svarbias varžybas, kuriomis labai domėjosi visos valdžios. Jų jau nebeliko! O dar sušnekėta ir apie... (prisiminkime SMG užvestų temų "OS perspektyvos ".)

Nesinori bųt pranašu, bet požiųrĮ Į sportų formuoja net ir specialistų rengimo kokybė. Departamente, atrodo, domimasi, kaip baigĄ LKKA mokslus jauni sporto specialistai pradeda dirbti treneriais, kaip jiems sekasi tobulinti savo naujausias žinias ir kaip jas perdavinėti savo sportininkams aplamai, kaip domimasi sporto šakoje naujausiais sporto mokslo pasiekimais? Tik dėka sporto mokslo naujovių dabar siekiami tarptautinio lygio rezultatai. ...

Taigi ko reikia mųsų sporto šakai?

P.S.: Atsiprašau už neveikusių nuorodų. PakeiĄiau tinklalapio adresų ir nuoroda jau veikia
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"


Paskutinį kartą redagavo Vytenis, 2007-08-04, 01:39. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
scopy
Meistras


Prisijungė: 2005 12 16
Pranešimai: 336
Pranešimų per dieną: 0.05
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2007-08-03, 13:55    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O tu nenori bėgikų foruman užeiti? Jis baigia numirti be tavĄs, Vyteni.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2007-12-13, 23:38    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Štai tik kų pasibaigė per LTV 2-osios programos laida KULUARAI, kurioje buvo išsamiai pasakojama apie SPORTO MOKSLĄ". Laidoje dalyvavo žymiausi šalies profesoriai, tai LKKA rektorius Albertas Skurvydas, Motorikos laboratorjos vedėjas Arvydas Stasiulis, Kineziologijos laboratorijos vedėjas Jonas Poderys, ... Buvo demonstruojama, kaip tiriama Virgilijaus Aleknos išmesto disko skrydžio trajektorija ir šių tyrimų dėka patariama Virgilijui dėl techninių koregavimo treniruoĄių.

Laidoje daug dėmesio buvo skirta apie mokslo pasiekimus reabilitacijos srityje, buvo demonstruojama naujausia aparatųra, kurios dėka nustatoma gijanĄiosios vietos bųklė ir pagal josios rezultatus, naudojant atstatomajų metodikų, labai greitai traumuoti sportininkai atstatomi. Taip atstatytas sėkmingai ir greitai po operacijos buvo Darjušas LAVRINOVIČIUS. Septinkovininkei Viktorijai žEMAITYTEI po kelio sųnario kryžminio raišĄio operacijos, dėka specialiosios diagnostinės aparatųros ir taikomųjų reabilitacinių treniruoĄių, irgi labai greitai Viktorija pradėjo treniruotis.

Laidoje buvo išskirtinai pabrėžta, kad AUKŠTI SPORTINIAI PASIEKIMAI NEĮMANOMI BE MOKSLINIŲ DIAGNOZAVIMŲ. Juos dabar nauduoja sportininkai visame pasaulyje.

Profesorius Jonas PODERYS pabrėžė, kad jau bųtina pradėti tirti ypaĄ vaikus, kad juos nukreipti teisingiau Į pasirenkamas sporto rungtis ir išvengti neteisingo treniravimo ir net žalojimo. :oops:

Atrodo, kad ne vienam dešimtmeĄiui Lietuvos orientavimosi sportas atmestas atgal, kai buvo praleista proga pasinaudoti geriausiais Lietuvos mokslo pasiekimais. Ir pasekmės to atsisakymo bei ignoravimo, kuo toliau, tuo skaudžiau atsiliepia tam, kas buvo nusipelnĄs tų tyrimų ir kam jie buvo atsakyti. O sportininkui nieko nėra skaudesnio, kai jis yra geriausias Lietuvos atstovas, o pasaulinėse varžybose yra ryškiai paskutinis :cry: visose rungtyse; ir po metų, kitų, pagal šviežiausius Įvykius jaunajai OS-o asmenybei beveik nesimato jokio tobulėjimo - net jokių prošvaišĄių nėra. žinokite - tai tik INNOR-o pasekmės. :idea:
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
povilas
Meistras


Prisijungė: 2006 11 20
Pranešimai: 119
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: kaunas

PranešimasParašytas: 2007-12-23, 21:09    Rašyti temą: Ar reikia sporto mokslo Atsakyti su citata

Ar orientacininkas gali buti be galvos?

Klausimas ne retorinis. Yra gana daug sporto rusiu, kuriose galvos kaip ir nereikia, ja atstoja raumenys, kietos makaules ar krumpliai. Anot garbaus a. a. rasytojo Juozo Baltusio "jeigu zmogus galva musa kamuoli, tai jo galvoje yra ne daugiau, negu tame kamuolyje". Orientacininkai galva nieko nemusa, aciu dievui. Musu sportas gali buti laikomas vienu is paciu intelektualiausiu. Bet jeigu taip, tai jis labiau negu kitos sporto rusys artimas mokslui, sporto ar ne sporto. O jeigu jau taip, tai kur diskusijos, klausimai ar bent replikos orientavimosi sporto ir sporto mokslo tema? Nenuostabu butu, jeigu tyletu futbolininkai, boksininkai, kikboksininkai, imtynininkai ir tt. ir tt., gal anie neturi ka pasakyti. Bet, ko gero, netyletu ju treneriai, vis koks nors atsirastu, gebantis mintimi apginti savo sakos garbe. Orientavimosi sporte galinciu pasakyti savo nuomone apie sporto mokslo taikyma turetu buti kur kas daugiau. Tai kur gi jie?
Na gerai, gal mes esame kuklus ir laukiame ka pasakys korifejai. Specai ne tik praktikoje bet ir teorijoje. Kurie is to duona valgo. Profai, nuo kuriu priklauso musu ateitis. Ir nudiena. Taip sakant, pagarba mums is visuomenes puses. Finansine parama, prestizas. Juk nesiverzia minios i orientavimosi sporta, neplaukia pinigu srautai, nestovi musu atstovai ant olimpines pakylos! Kur tie profai? Tarsi vienintelis ir geriausias sporto mokslo specialistas bei vertintojas yra Vytenis!
Siais laikais moksliniai seminarai rengiami net padavejams ir pardavejams. Net vaikui aisku, kad vien kojomis stebuklu napadarysi. Reikalinga ir galva. Jeigu ne sportininkui (kaip anam kikboksininkui) tai bent jo treneriui, konsultantui, gydytojui, kitiems intelektualiai maitinantiems sporta. O gal ne siame forume tinkamiausia vieta apie moksla kalbeti? Jeigu taip, reiketu tiesiai tai ir pasakyti. Ir nurodyti, kur galima geriau skaityti ir diskutuoti. O gal is tiesu niekam tas orientavimosi sportas nerupi? Net mums patiems?
Su Kaledinias sveikinimais.
Povilas
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2008-06-26, 01:08    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vakar Lietuvos orientavimosi sportui ypatingas Įvykis - dviems LKKA OS-o specializantėms buvo Įteikti bakalaurų diplomai. Įvykis neeilinis, nes diplomantės (tik dvi mųsų sporto šakos specialybĄ Įveikė) Lina ir Edita gimusios tada, kada buvo Įkurta Akademijoje (ankšĄiau Institutu vadinosi) ši specializacija. (Man Įvykis, kad jos abi dar ir iš Jonavos :D )

Pasididinkite šias gražuoles :D

Nuo dabar prasidės joms tikri mokslai - jos dabar pradės žengti Į paslapĄių pasaulĮ. Labai gilių prasmĄ pasakė profesorius, hbl.m.d. Antanas SKARBALIUS, kuris pabrėžė, kad kuo labiau išsimokslinĄs, tuo jis daugiau žino, kad žino nedaug.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2010-12-21, 23:36    Rašyti temą: Atsakyti su citata


Taip atrodo individualiųjų sporto šakų katedros surengtos mokslinės konferencijos programa ir tos konferencijos mokslinių darbų straipsnių rinkinys. ženklu, kad ši konferencija vyksta LKKA 75-meĄio ir josios plaukimo bazės 50-meĄio laikotarpiu. Ir kad šios konferencijos leidinys papuoštas mųsų sporto specializacijos jubiliejaus simbolika, tai labai reikšmingas LKKA dėmesys mųsų sportui ir buvusiems puikiems specializantams.

konferencija buvo, tikrai, Įspųdinga. Kadangi virtualioje erdvėje nėra mokslinių darbų aprašymų, kai kuriuos Įdomiausių darbų straipsnių ištraukas pabandžiau trumpai perrašyti. Todėl siųlau susipažinti su moksliniais darbais ir pažiųrėti konferencijos fotoreportažų



Tikrųja konferencijos puošmena tapo žymiųjų sportininkų-studentų moksliniai darbai. Labai svarbus Įvykis ir mųsų sportui, kad magistrantė Kristina savo pirmajame moksliniame darbe bendradarbiavo su žymia pasaulyje septinkovininke ir rutulio stųmike Austra SKUJYE. Šios abi magistrantės tyrinėjo Lietuvos geriausių ieties metikių plaštakos antroprometrinius parametrus ir nustatė stiprius statistikos mokslo koreliacinius ryšius tarp plaštakos ilgio ir sportininko ųgio, o taip pat tarp jo rezultato. Silpnus statistikos koreliacinius ryšius nustatė tarp ųgio su kiekvieno piršto spindžio. Taigi šĮ darbų pristatė Kristina pažiųrėkite nuotraukoje, kaip ji aiškina apie plaštakos pagrindinių elementų matavimus jos Įdėmiai klausosi patyrusios docentės ir profesorės. Taigi šių merginų tyrimas duoda naujai pažvelgti Į plaštakos formos ypatybes, nusakant bųsimo sportinio rezultato sėkmĄ ir galimybes pagal plaštakos formų atrinkinėti sportininkus Į sporto šakas. Vadinasi, ateityje pagal plaštakų galima bus daug kų nusakyti apie žmogaus svarbiausias savybes.


Austros ir Kristinos darbo išvadomis bei mųsų sportininkės sklandžiu, Įtikinamu pasakojimu negalėjo atsidžiaugti konferencijos ir katedros vedėjas, profesorius Aleksas STANISLOVAITIS. Jis apie Kristinos puikų žinių troškimų man papasakojo po jo paskaitos OS-o treneriams vykusios Kazlų Rųdos girios ČeĄetos kaimelyje.


Po mųsų Kristinos mokslinio darbo pristatymo, darbų pristatė ir Lietuvoje oficialiai pripažintas produktyviausias mokslininkas, habilituotas mokslų daktaras, profesorius Jonas Liudas PODERYS. Jis, kaip garsiosios Kineziologijos laboratorijos vedėjas, pristatė savo kolegų atliktų anaerobinio krųvio Įtakų širdies bei kraujagyslių sistemos funkciniams rodikliams. Pažymėtina, kad šis profesoriaus darbas labai aktualus ir mųsų sporto šakos teorijai. Juolab, kad profesorius yra didelis ištvermės sporto sriĄių mokslo žinovas

Tarp pristatytų šiai konferencijai iš 51 mokslinio darbo, vienas buvo ir mųsų sporto. Jų autoriais buvo visi docentai - P.Mockus, G.VolungeviĄius, E.TalaĄka, A,Mockienė pastaroji iš Vytauto Didžiojo universiteto. Šios docentų grupės mokslinis darbas vadinasi - LIETUVOS DIDELIO MEISTRIŠKUMO ORIENTACININKŲ DARBO INTENSYVUMO KAITA VARžYBINIAME NUOTOLYJE. Apgailestauju, kad dėstytojas Pranas apie šĮ be galo didžiulĮ darbų` pasakojo vos keletų minuĄių. Todėl Į iškilusius visų aibĄ klausimų, juos užduoti nebuvo galimybės. Kadangi šio mokslinio darbo aprašyme buvo pavardinta visų aibė atliktų laboratorinių tyrimų, o to grandiozinio darbo išvada buvo atlikta tik pagal pulsometro parodymus trasoje. Todėl taip ir liko neaišku, kam orientacininko varžybinio greiĄio miške nustatymui reikalinga tiek daug sudėtingiausių laboratorinių tyrimų. :?: Negi mųsų elitiniai sportininkai buvo kankinami tais tyrimais? Gaila, be galo milžiniško darbo taip ir nesimato to mokslinio darbo kuklioje išvadukėje, kuriai padaryti užtenka tik sport ident ir pulsometro duomenų. Todėl pasakiau, kad tai tik to darbo pradžia. Į mano pastebėjimų profesorius A.Stanislovaitis pasakė, kad "gera pradžia-pusė darbo". Taip, kadangi pradžia, tai dar ne pabaiga, todėl norisi palinkėti šiam pradėtam mųsų sporto šakos grandioziniam moksliniam darbui geros mokslinės kloties. Reikia palinkėti ir Kristinos magistriniam darbui, turinĄiam be galo labai svarbių mųsų sporto šakos aktualijų nagrinėti jaunųjų orientacininkų bendrųjų ištvermĄ, apie kurios reikšmĄ norėĄiau atskirai pareikšti savo nuomonĄ.

Konferencijų apibendrino minėtas profesorius Jonas Poderys, jis pabrėžė visų mokslinių darbų svarbų bendrajam pasauliniam sporto mokslo indėliui. Po šios konferencijos minėtas profesorius tuoj pat išvyko Į Belgijų. Mat ši šalis pirmininkauja Europos sųjungai ir todėl jai priklausė surengti tradicinĮ Europos Trenerių dienos renginĮ.


Pasibaigus mokslinei konferencijai, josios vedėjas Aleksas Stanislovaitis parodė Į mųsų sporto šakos specializacijos jubiliejų ir paskelbė šio Įvykio minėjimų, apie kurĮ papasakosiu kitų kartų.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
povilas
Meistras


Prisijungė: 2006 11 20
Pranešimai: 119
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: kaunas

PranešimasParašytas: 2011-03-02, 01:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

AR jau buvo parasyta apie minejima (kaip zadeta, papildomai)?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2011-03-18, 08:26    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Prieš ataskaitinĄ LOSF konferencijų privalau pateikti svarbiausiojo mųsų amžiaus ketvirĄio svarbiausiojo Įvykio vaizdus:






Konferencijos daugiau nuotraukų ČIA


Pasakoti apie tai dar ne ta nuotaika - lai viskų pasako šios akimirkos.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Vytenis
Meistras


Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimai: 3200
Pranešimų per dieną: 0.5
Miestas: Kazl Rda-Jonava-Kaunas

PranešimasParašytas: 2011-08-18, 08:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

SPORTO MOKSLO SPORTUI BŪTINYBĖS ĮRODYMAS.


Garbė JonuiVytautui, savo sportine praktika akivaizdžiai ĮrodanĄiam, kad SPORTO MOKSLAS SPORTUI NET PRIVALOMAS.

Tai akivaizdu iš šiomis valandomis Kinijoje (šalia Honkongo) Įvykusio stebuklo Universiadoje.
To šiuolaikiniame pasaulyje dar niekad nebuvo, kad baltaodis aukšĄiausiame pasaulio sportininkų lygyje
bųtų pranašesnis prieš juodaodžius. Juolab, prieš greiĄiausius pasaulyje bėgikus iš Jamaikos!!!
O dar didesnė staigmena, kad šis baltaodis yra LIETUVIS - Rytis Sakalauskas, tapĄs šiomis minutėmis
tolimoje Kinijoje (kažkur prie Honkongo) universiados didvyriu !!!!!!!!!!!!

žiųrėkite šių istorinĄ akimirkų, trunkanĄių tik 10 sekundžių:

http://www.youtube.com/watch?v=iYT5L1JSwcU&feature=player_embedded

Tai dėsningas RyĄio ėjimas - šĮ kart jo Lietuvos rekordas 10,14 sek., tikrai, bus užskaitytas,
nes uždarojo tipo stadione negalėjo bųti jokio palankaus vėjelio, dėl kurio jam neseniai nebuvo
užskaitytas mųsų šalies rekordas. Taigi, Mielieji, Jųs esate paĄio naujausio ir Įspųdingiausio
Lietuvos rekordo liudininkai - žiųrėkite ir gerėkitės: http://www.laf.lt/lt/rank/top20-v-all.html . Už šių nuostabių žinių ir nuorodų turiu tarti AČIŪ
savo buvusiam pusiau auklėtiniui Audvydui, kuris, kaip mano kaimynas nuo vaikystės,
labai besidomėjĄs orientavimosi sportu, sportinėmis kelionėmis ir, ryte rydamas mano sukauptus
sporto mokslinius ir "Лехкая атлетика" žurnalus, buvo kieĄiausiu Lietuvoje bėgiku tarp moksleivių,
ir juo bųdamas, kartu su Vile Vasiliauskaite - dabar Damašickiene tapo jauniausiais Lietuvos maratonininkais,
o vėliau, po garsiosios "Achemos" avarijos tapo kieĄiausiu bėgiku pasaulyje tarp neĮgaliųjų
bei žymiu triatlonininku.

Taigi, ši žinia iš Honkongo Įrodo, kad VARYTI Už Lietuvų GALIMA NE TIK KREPŠINYJE.

Juk Universiada pagal savo lygĮ artima Olimpiadai. Taigi Lietuvos rekordas tapo pasaulinio lygio rezultatu,
kuris pastaruoju metu, beveik tik juodaodžiams buvo prieinamas. Tai pats nuostabiausias
Lietuvos Sporto mokslo pasiekimas, apie kurĮ asmeniškai surinkau
(studijuokite:
http://kazlusporto.puslapiai.lt/sporto%20mokslas/mokslininku-darbai/ind-sport-saku-katedros-konferenc-2010.htm )
ir kurio avangarde naujausio Lietuvos rekordininko RyĄio dėstytojas, docentas ir jo
katedros (Individualių sporto šakų) vedėjas, habilituotas mokslų daktaras, profesorius Aleksas STANISLOVAITIS,
kurio paskaitų: http://kazlusporto.puslapiai.lt/sporto%20mokslas/treneriu-problemos/paskaitos/profesoriaus-alekso-stanislovaicio.htm
Kazlų Rųdos girios ČeĄetos kaimelyje buvau organizavĄs savo darbo kolegoms
ir šalies orientavimosi sporto treneriams.

Kad kažkas artimiausiu laiku Lietuvoje Įvyks, iš paskaitos prelegento žymiausio ir ilgameĄio
buvusio Lietuvos lengvosios atletikos federacijos vyriausiojo trenerio, profesoriaus Alekso
teorinių tiesų Įrodinėjimų mes kaip tai jautėme, žiųrėkite -

žiųrėkite, kaip profesorius sujaukė mums smegenis.

Siųlau dar kartų peržiųrėti šių video juostų, kurioje prašau atkreipti dėmesĮ Į priešstartinės bųsenos
formavimo ypatybes
, iš kurių bet koks psichologas galėtų iš anksto
nustatyti, kas tų bėgimų laimės.
Labai jau ryški mųsų RyĄio geriausia TRANSO BŪSENA, kurios dėka pasiekta pergalė.

Juk ir orientavimosi sportas skiriasi nuo kitų sporto šakų tuo, kad gerai orientuotis varžybų trasoje -
bųtina transo bųsena, apie kurių didžiausių ir šiuolaikiškiausių teorinĄ-kuriamųjų ir praktinĄ
patirtĮ turi buvĄs kieĄiausias mųsų šalies orientacininkas ir buvĄs nac.rinktinės treneris Edgaras Voveris.
_________________
Sekite kelion-ekspedicij dviraiu "Lietuvos emlapio 400-meio vietomis"
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Liuba
Administratorius


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 1430
Pranešimų per dieną: 0.2
Miestas: Klaipda/iauliai

PranešimasParašytas: 2011-08-18, 09:50    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nu ten gan komiškai atrodė tam filmuke, kai prieš startų pristatinėja bėgikus - visi išsidirbinėja prieš kameras, o lietuvis užsimerkĄs ir nuleidĄs galvų :lol: Rekomenduoju pažiet, kas neskaitėt
http://www.youtube.com/watch?v=iYT5L1JSwcU&feature=player_embedded
_________________
Justinas Liubinskas,
O! Klaipda/Sakas,
+37061493982,
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
Stankevic
Meistras


Prisijungė: 2005 09 08
Pranešimai: 539
Pranešimų per dieną: 0.08
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2011-08-18, 11:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

MikasRidikas rašo:

Tai kad pralaimėjo Sakalauskas tų finalų. Suklydo "bet koks psichologas" :)

Oficialųs rezultatai: http://match.sz2011.org/pdf/AT/ATM001101/ATM001101.C73A.ENG.1.0.pdf
Du dalyviai prabėgo per 10:14. R.Sakalauskui užskaityta antra vieta. Nežinau kodėl, gal turi Įtakos kvalifikacinių bėgimų rezultatai, ar šio bėgimo greitesnis reakcijos laikas(?).
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
vap
Meistras


Prisijungė: 2006 06 08
Pranešimai: 263
Pranešimų per dieną: 0.04

PranešimasParašytas: 2011-08-18, 13:16    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Fotofinišas nusprendė nugalėtojų.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Informacija Visos datos yra GMT + 3 valandos
Puslapis 11

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005