�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Europos Rogainingo Čempionatas ir LT Rogaining Čemp. 2012
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
agniete
Meistras


Prisijungė: 2004 12 26
Pranešimai: 109
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-05-08, 10:53    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aš tarp kitko irgi stipriai rizikuodama išėjau su išvakarėse nusipirktais naujais kedukais, ir jokios pųslės net užuominos. Po pelkių pakankamai greit džiųvo, o vakare kai nebedžųvo ir kojos Įmirko, tai tiesiog vazelinu tepėm (Inga nešėsi). AĄių Svajųnui ir Petrui nuo mano absoliuĄiai sveikų kojų :)
O va Inga buvo su išbandytais batais ir kojinėm ir vis tiek jau šeštadienio pavakare vargo dėl pųslių, gerai kad nešės visų rinkinĮ (pleistrų, adatų, vazelinų ir dar kaži ko).
Padariau išvadų kad jeigu batai apynormaliai tai esminĮ vaidmenĮ vaidina kojines, mano buvo treko kojines ilgos gerai apglundanĄios su itin minkšta pirštų ir kulnų dalim - nu pasaka :)

Man dėl raištelių Estijoj po rogaino buvo prastai, tino, apie mėnesĮ stipriai jautės, tai nepaskubėk su krųviu ir kitų kartų neužveržk stipriai. Verta pateplioti kokiais antiuždegiminiais, aš net NimesilĮ atrodo gėriau savaitĄ ar 10 d., ir duoti pailsėti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
fanatikas
Patyrs


Prisijungė: 2007 09 27
Pranešimai: 78
Pranešimų per dieną: 0.01
Miestas: LIETUVA

PranešimasParašytas: 2012-05-08, 12:45    Rašyti temą: Atsakyti su citata

del to raistelio zinok dar keli punktai ir kojos bucia nejautes;) po finiso ziaurec skaudejo, prikaliau nuskausminamu, bet greiciau padejo poilsis be batu. Atrodo toks nezymus dalykas , o zalos kiek pridara;)
poilsis i nauda;) nebuciau fanatikas, kad nebegciau siandien zemkej tu 8km;) o nuo ryt planuoju bazuotis Alytuj, tai ir ti normaliai prajudinsiu kojytes;) Senai masinese tynais bebuvau;)


Zemelapis man patiko. Tvirtas, atsparus, istvermingas. Vienas atitarnavo 16h, tadu pasikeiciau ir antru sveikuteli parsinesiau;)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Irina
Naujokas


Prisijungė: 2010 05 10
Pranešimai: 17
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2012-05-08, 13:01    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Begom 6h, per daug nepavargom.
Zemelapis normalus, jo trukumai orientuotis netrukde.
man zemelapis i pabaiga plyso, nors buvo neslapias.
vandens problemos nepastebejom, net ir "limonado" gavom.
gal siuksliu maisai pravertu prie gerimu punktu, nors mes savo siuksles nesam su savim paprastai - daug nesveria.
bet cia pastaba aplamai visiems orientacininkams - meta zmones nuo maximo plastikines pakuotes, meta... Lapinas delfi parase, kad taip lietuviai savo teritorija zymi..
suvalgei geli ar isgerei gerima tai ir susikisk ta pakuote is kur istraukei! tas pats su maisais nuo zemelapiu - nereikia tai starte ir palik, kam miske mietyt?

del trasos planavimo: tarp LT-X grupes pirmu 3 komandu visai nedidelis tasku skirtumas - reiskia ne vien fizinio pajegumo reikejo, o ir gero planavimo taip pat. trasoje judejom vieni, zmones sutikdavom trumpam prie punktu.

nesupratau su tuo maitinimu stovyklavieteje: maistas buvo skirtas tik 24h dalyviams? bent vienas is organizatoriu mums taip pasake. manau, kad maista valge ir 6h dalyviai, na bet panasu, kad naktiniams nepritruko.

nelabai supratau ir orientacininku ignoravimo siu varzybu. gal rogainingas ir ne orietavimosi sportas. tikrai nezinau ir nesidomejau. Bet vis gi Europos cempionatas.
Aciu organizatoriams - Europos cempionatas Lietuvoje - geris!
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Irina
Naujokas


Prisijungė: 2010 05 10
Pranešimai: 17
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2012-05-08, 13:22    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O, taipprisidedu prie Agnes padeku - Aciu Svajunui - batai super!
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Aiste
Vidutiniokas


Prisijungė: 2009 02 09
Pranešimai: 36
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2012-05-08, 16:12    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Dalyvavau 6 val., grĮžau pasikrovus teigiamų emocijų. Gražios vietovės, puikus oras, kokybiškas žemėlapių popierius, tinkamai parinktas varžybų centras, geras maitinimas :)

O dabar apie tai, kas man užkliuvo, daug kas jau paminėta ir kitų dalyvių.

1. KP išdėstymas trasoje. Planuojant trasų daug fantazijos nereikėjo, pažiųrėjus kur yra dauguma 80-inių ir 90-inių KP, iš karto aišku Į kurĮ kampų bėgti, iš esmės skirtingų variantų nesuplanuosi. Dauguma ėjo panašiu maršrutu, kaip supratau iš cld posto, iš dalies tai lėmė ir kitų problemų - gėrimų trųkumų punktuose.

2. žemėlapiai. Per daug netikėta, kai suplanuoji kirsti skersai didžiulĮ laukų, o vietoje jo randi jau nevisai jaunų ir tankokų miškų :shock: ; KP vietoje nešviežias kirtimas, nors pažymėtas miškas; keliai kai kur su žemėlapiu nedraugavo. Vis tik rengiant tokio masto renginĮ vertėtų patikrinti, kad vietovė per daug neprasilenktų su žemėlapiu.

3. Varžybų centre kai kur trųko žymėjimo ir teisėjų žinojimo kas, kur, kaip... Pvz. mes atlėkėm registruotis jau prieš 9:30, stovėjo žmonių minia, laukianĄių žemėlapių. Kur registruotis sunku suprasti, pora pirmų pasitaikiusių teisėjų nežinojo kur mus nukreipti. Tiesiog padėtų plakatas "Registracija". Užsiregistravus reikėjo susirasti mums priklausanĄių eilĄ žemėlapiui atsiimti pagal Nr., bet tokios nebuvo, nes mųsų Nr. keturženklis, o surašyti didžiausi numeriai - triženkliai... Ne visi teisėjai žinojo ar 6h dalyviams priklauso maitinimas - po finišo iš pradžių mus siuntė Į kavinĄ nusipirkti arbatos, vėliau sužinojom, kad vis tik galim vaišintis kaip ir 24h dalyviai.

4.Rezultatų skaiĄiavimas. Citata iš LČ nuostatų:
"NUGALĖTOJŲ NUSTATYMAS
<...>
Komanda/dalyvis, netilpĄs Į kontrolinĮ laikų, už kiekvienų pavėluotų minutĄ praranda po 1 taškų. Pavėlavus daugiau nei 30 minuĄių komanda/dalyvis diskvalifikuojamas.
KP taškų nustatymas:
pirmasis KP numeris padaugintas iš dešimt. Pvz.: Vietovėje esantis 31KP bus vertinamas 30 taškų, 32KP 30 taškų, 45KP 40 taškų, 79KP 70 taškų..."

Akivaizdu, kad vėluoti turėtų apsimokėti, nes vėluojant maksimaliai (iki 30min.) nubraukiamas tik vienas 30-tinis punktas. Gal neĮprasta tvarka, bet taip parašyta ne kiemo varžybų, o Lietuvos Ąempionato nuostatuose, reiškia tokios šito žaidimo taisyklės, kurių privalu laikytis. SkaitĄ nuostatus dalyviai sprendžia vėluoti ir rinkti daugiau KP ar nevėluoti. Apmaudu, kad organizatoriai nesilaikė nuostatuose skelbtų rezultatų skaiĄiavimo taisyklių ir vien todėl netekome Lietuvos Ąempionių titulo :?

Kas dar lieĄia 6h nugalėtojų nustatymus, tai nustebino medalių kabinimas užsienieĄiams. Citata iš 2-ojo biuletenio:
"For the title of the Lithuanian rogaining champion compete only Lithuanian citizens, citizens of the
other countries compete only for the prizes."
Ir kam tada rašomi nuostatai, biuleteniai, jei jie paprasĄiausiai ignoruojami? :shock: O vis tik tai varžybų pavadinimas solidus...


Tokie bųtų pastebėjimai. Šiaip ar taip, šeštadienĮ praleidau puikiai, džiaugiuosi, kad dalyvavau. AĄių organizatoriams už Įdėtas pastangas :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
tms
Meistras


Prisijungė: 2006 05 13
Pranešimai: 200
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2012-05-08, 23:07    Rašyti temą: Atsakyti su citata

istiesu nedovanotinos klaidos nuostatuose. Man tik keista kad "issidure" savo grupiu lyderiai, kiti kazkaip suprato klasta :) Siaip si klausima kad reikia skaiciuoti po taska, o ne po 10 jau kelem eile metu vos ne pries kiekviena roganinga forume. Taciau nesuvokiamas organizatoriu uzsispyrimas (taikoma Petrui ir Gediminui) be jokiu argumentu daryt savaip ne kaip visam sviete. Stai ir turim siandien pasekmes, kai patys organizatoriai susipaniojo, ERC dare pagal standarta, lietuviams pagal savo israsta "lietuviska" standarta, paskui persigalvojo, bet nuostatus pamirso pataisyt. Na reik tiketis padarys isvadas ir daugiau nenaudos tu paturbintu tasku ;)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
solo
Patyrs


Prisijungė: 2007 11 12
Pranešimai: 64
Pranešimų per dieną: 0.01
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-05-09, 09:10    Rašyti temą: Atsakyti su citata

solo rašo:
Atviro Lietuvos rogainingo cempionato nuostatuose idomiai skamba vienas punktas. Nugaletoju nustatyme yra skelbiama ,kad veluojant uz 1 pradelsta minute prarandi viena taska.Kada uz viena nesunku punkteli gauni 30-40 tasku, persasi isvada kad visi veluos po puse valandos nes per ta pusvalandi gali surinkti zymiai daugiau tasku negu prarandi.


Cia mano klausimas organizatoriams buvo uzduotas dar sausio menesi, deja atsakymo nesulaukiau iki cempionato paradzios. Gerai kad pries starta pasikalbejau su tms del to velavimo(aciu jam uz isaiskinima), o tai ir as kaip Aiste buciau velaves ta pusvalandi :?
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Gyte
Patyrs


Prisijungė: 2010 08 03
Pranešimai: 52
Pranešimų per dieną: 0.01
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-05-10, 15:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

nuotraukos -> https://picasaweb.google.com/106964527116567479069/20120505ERC2012
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
OSmgjas
Meistras


Prisijungė: 2011 01 06
Pranešimai: 176
Pranešimų per dieną: 0.04

PranešimasParašytas: 2012-05-10, 23:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

gedaz rašo:

P.s. kaip man patinka Lietuviai... ne kad parašytu asmeniškai, ar kažkaip mandagiai... geriau užsiimti puolimo pozicijų ;)

.......kaip man patinka lietuviai..... surenka didelius starto mokesĄius, o paskui net vandens atsigėrimo punkte nebųna, o dar ant galų galo taškus už vėlavimų nubraukia (ir prizinĄ vietų atima) ne taip, kaip savo sukurtuose nuostatuose parašė, bet kaip kų tik naujai sugalvojo..... ir viso to savo kailiu nepatyriau tik todėl, kad pats esu lietuvis ir todėl žinau, ko iš savo tautieĄių tikėtis :twisted:
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Hobitas
Meistras


Prisijungė: 2004 04 01
Pranešimai: 479
Pranešimų per dieną: 0.07
Miestas: VILNIUS

PranešimasParašytas: 2012-05-11, 12:14    Rašyti temą: Atsakyti su citata

OSmėgėjas gal kiek žiaurokas :)

Bet labai norėtusi pamatyti žemėlapĮ su visais KP.
_________________
Hobitas training log
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
agniete
Meistras


Prisijungė: 2004 12 26
Pranešimai: 109
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-05-11, 12:15    Rašyti temą: Atsakyti su citata

žemėlapĮ su visais KP turėsiu sekmadienĮ estafetėse, jeigu dalyvausi - ateik, parodysiu :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
cld
Meistras


Prisijungė: 2004 03 31
Pranešimai: 110
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Made in EU

PranešimasParašytas: 2012-05-11, 15:06    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Zemelapis su visais KP ir nugaletoju trasomis
https://picasaweb.google.com/osportfoto/2012_05_0524hERC2012#5741243642430415538
Truputis nuotrauku is varzybu
https://picasaweb.google.com/osportfoto
_________________
Nemokamas sris tik pelkautuose....
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Zinga
Vidutiniokas


Prisijungė: 2011 04 10
Pranešimai: 20
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2012-05-13, 21:29    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vietinių pastebėjimai dėl varžybų:
"tai man medziotojai pasakojo.. sako susistate bokstelius, pasiruose laukia.. girdi, girdi kazkokie garsai, kaip kokiu serniuku... o ziuri zmones bega... sako daug cia jusu bus, sako tik pirmi:) tai teko issimontuot.. (sake, keista, kad medziotoju bureliams nepranesta buvo) butu sumedzioje koki orientacininka;)''
vykdant tokias varžybas manau verta apie tai pranešti seniųnams ar medžiotojų bųreliams.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Skype vardas
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
Puslapis 33

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005