�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Vilnius Challenge
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Robertas
Meistras


Prisijungė: 2005 12 02
Pranešimai: 164
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-06-04, 17:25    Rašyti temą: Atsakyti su citata

siaip viskas ok, jei ne klaidinga info prie 1 KP megeju trasoje. O trasos galetu buti techniskai sudetingesnes, nes beveik visi punktai prie labai aisku orientyru, lengvai surandami. Visgi noretusi, kad daugiau mastyt reiktu, o ne vien gerai fiziskai pasiruosti.
_________________
Traweling somewhere could be anywhere
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Egidijus
Meistras


Prisijungė: 2009 02 17
Pranešimai: 378
Pranešimų per dieną: 0.07

PranešimasParašytas: 2012-06-04, 18:56    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nekalbėk kaip orientacininkas :) visgi ne orientavimosi sporto varžybos..

Robertas rašo:
siaip viskas ok, jei ne klaidinga info prie 1 KP megeju trasoje. O trasos galetu buti techniskai sudetingesnes, nes beveik visi punktai prie labai aisku orientyru, lengvai surandami. Visgi noretusi, kad daugiau mastyt reiktu, o ne vien gerai fiziskai pasiruosti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
bla bla
Meistras


Prisijungė: 2006 06 02
Pranešimai: 210
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-06-04, 21:58    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kadangi varžybų organizatoriai- orientacininkai, dauguma dalyvių- orientacininkai, laimėjo taip pat orientacininkai, manau os forumas tinkamiausia vieta atsiliepimui :).

Visų pirma, dėkui už vienų geriausių Vilniaus, gal ir Lietuvos, metų masinio sporto renginių (asmeniškai man geriausių, nebent Visaginas 2012 nukonkuruos :D ). Verta laukti šių varžybų visus metus. Džiugina, kad kasmet apie jas sužino vis daugiau žmonių. Kalbu ne apie dalyvius, bet aplamai apie liaudĮ. Reikia tikėtis, kad ir dalyvių skaiĄiumi challenge'as kasmet gausės. To ir linkiu :).

Apie trasas, organizavimų ir t.t.
Pliusų gal visų nereikia minėti, daug aktualiau yra pastabėlės :). Taigi.
Vandens pirmoje trasos pusėje buvo per daug. Trasos juk planuojamos iš anksto, oro nežinome, todėl reiktų suplanuoti, mano nuomone, universalesnes oro atžvilgiu trasas. Su manimi sutiktų greiĄiausiai dauguma elitininkų. UžlipĄs ant tilto buvau sušalĄs ir pavargĄs morališkai, žinant, kad tau dar reikia dėtis apraišus ir leistis Į upĄ. Per pirmas 1h30 8 Įlipimai Į NerĮ, + požemiai, kur kojos taip pat nešyla. Jei +25, viskas ok, bet logiškai mųstant, kada 9h ryte vasaros pradžioje bųna +25, na kad ir +20. Na bet buvo kaip buvo, trasos pradžia, sušalom, dabar grĮšim Į centrų, persirengsim ir vandens nematysim iki kitos vandens rungties, pažymėtos schemoje. Ir tada tas super pirmas dviraĄių punktas tvenkinyje. Nerašysiu kokia buvo mano reakcija tuo metu, nors tai tik vienas žodis. Po to tiesa sakant nebeturėjau motyvacijos stengtis (bet Ąia dėl to kad esu silpnas, neužsigrųdinĄs, mėgstu ilgai miegoti), na ir nebeturėjau sausų batų :). Iš mano pusės pasiųlymas, nenorint panaikinti vandens rungĄių: 1) trasos schemas Įkelkit gerokai anksĄiau ir parašykit pastabas, kad vandens galima gauti nebųtinai ten, kur pažymėta schemoje(t.y., plaukimas), nes pasirodo, rųbų reikėjo imti dar daugiau, nei turėjau; 2) Įdėkit daugiau bėgimo rungĄių, bėgant sušyli žymiai greiĄiau.
Apie kitas rungtis. Labas nuotykių parko trasa pasirodė visiškai nereikalinga. Galbųt tokių rungĄių reiktų daugiau sport trasai, bet registruojantis Į ilgųjų trasų tikiesi kažko kito. Man priimtinesnis buvo ankstesnių challenge trasų variantas, kai tikrini savo ištvermĄ tiek su dviraĄiu, tiek baidare, tiek bėgdamas, o kitomis rungtymis tik paĮvairinama trasa, kad taptų Įdomiau, bet kartu nesumažintų tempo. Šiemet tos rungtys sudarė per didelĄ dalĮ trasos. Galbųt (o gal tikrai) tai subjektyvi nuomonė ir organizatoriai elito trasų mato ateityje bųtent tokių, kokia buvo šiemet. Tada man labai gaila. Suprantu trasos planuotojus, kurie matĄ ir patyrĄ tai, ko nepatirsiu su multisportu, ir norėjo Įdėti kuo daugiau Į 9h. Bet nemanau, kad 9h užtenka Įgyvendinti visas fantazijas ir idėjas.
Taip pat bųtų idomi kitų dalyvių nuomonė dėl baudų, ar nebųtų geriau, jei 1KP bauda skirtų už, tarkim, 2 ar 3 min vėlavimo?
Nežinau, nesugebu dar visko tvarkingai sudėlioti, dar per daug emocijų, bet gal kų suprasit :). Sveikinimai visiems nugalėtojams, o ypaĄ Vitaliui ir Regimantui, neĮveikiama komanda.
P.s. Vistiek kitais metais teks dalyvauti, kad ir visa trasa vandenyje bųtų :D.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
bikule
Meistras


Prisijungė: 2005 02 17
Pranešimai: 403
Pranešimų per dieną: 0.06

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 09:07    Rašyti temą: Atsakyti su citata

mano Įspųdžiai :)
Startavaom ilgesnėj trasoj
Rytas džiuginantis-saulė švieĄia
Startas, 1 KP, Neris...
praktiškai pirmųjų valandų mes iš Neries ir neišnėrėm
Punktai lyg ir vietoj, padarom klaidelių, bet mųsų lygio komandos jų irgi neišvengia
Atbėgam prie estrados- šlapi laukiam savo eilės, kaip nedašylo belaukiant persirengt- ir sušylĄ bųtume ir sutaupĄ apie 10 minutėlių
Nusileidžiam nuo estrados, persirengiam, sausa, šilta minam Į legendos pradžių
Minam minam, pirmas KP, PYST vėl kųdra kažkokia-vėl šlapi keikiam keikiam Dainių stipriai, ruošiamės mušti (nors jau nuo Neries jĮ keikiam )
Minam toliau, didelių problemų neturėjom legengoj
Pasiimam paskutinĮ KP legendoj ir maunam SU DVIRAČIAIS Į SENAMIESTĮ, stebimės-kaip Ąia nieks ant rato nesėda, minam sau vieni
Vėl upės kirtimas (tik Vilnelė šĮkart) susvaigstam apvažiuoti per dešinĄ, praisibraunam per kažkokius šabakštynus-kur ir be dviraĄių sunku bųtų-ir kų mes ten pametėm (padėjom kokių 10 min. bet neesmė)
pasiimam KP ir pamatom kažkų atbėganĄius..
pradedam mųstyt kad kažkas nyto
Kitas KP Į Gedimino kalnų-sutinkam dar keleta bėganĄių komandų - mintyse-ir kurgi jie Ąia bėga
Pasižiųrim Į legendų-o ten, po dviraĄių legendos pasirodo dviraĄius reikėjo palikti dviraĄių garde FAIL
tada eilė rusiškų posakių ale RUPUžE VELNIAS ir pan. ir varom Į gardų......................
iš gardo parbėgam Į rieduĄių trasos pradžių, ten susitinkam tas paĄias komandas su kuriom baigėm legendų-tai nusprendžiam kad nieko mes su dviraĄiais neišlošėm (na viena didelė klaida ir plius kokie 3 km da iki gardo (baltas tiltas) nuo Gedimino kalno ir parbėgt iki Mindaugo tilto..
Moralė žemiau bambos-nusprendžiam ramiai, nebeskubėdami tiesiog Įveikti kiek Įveiksime..
Užsidedam Rolikus-ramiai sau riedam iki sekanĄio KP
Na gal nelabai ramiai, nes su rolikais visiškai nesitreniravĄ ir pasiėmĄ Greitus (na su 90/100 ratukais).
Per dvirtakio plyteles krato kojas, kutena, pakalnėse bijom leistis, nes po lietaus ir smėliuko ir žvyriuko buvo, o stabdyt nemokam
Asfaltuotas takelis fainas-tik atsispiriant šlapiu asfaltu ratukai šiek tiek praslysta..
Nuo dvirtakio pasukam asfaltu (na Ąia prie Verkių rųmų, kur užbraukta juosta dviraĄių tako), asfaltas lėvas riedėjimui, mašinos važinėja, pakalnėse gulintys 'policajai'-bijojau šokt bet peršokĄs nenudribau
Pririedam KP, paliekam rieduĄius, imam plųdurus (mintyse PYPIEC, vėl šlapia bus..)
Plųduram buvom pasidarĄ ant rankų plokšteles-gaila kolega savųsias išmėtė jau Neryje, taigi plųduriuojam iki LABAS pramogų parko..
Plųduriuojam lėtai, šalta, padarai pora yrių-daugiau rankos nebekylų, už kiekvieno posųkio tikiesi kur gi rungties pabaiga..
Išlipam Į krantų, lipam kažkokia virve Į TARZANKĖS per NerĮ pradžių..
Pirštai mėlyni, nesilanksto (per žiemų taip sušalĄ nebuvo..)
Karabinų net segiot nelabai išeina..
Skrendu per NerĮ, atsitrenkiu Į medžio paminkštinimų, neužsikabinu, atšokau atgal..
tenka padirbėt rankom kad atsistot ant aikštelės..
na ten krųva nusileidimų, Į pusĮ jų atsitrenkiu arba šonu arba nugara-kažkaip neišeina vairuot, bet belaipiodamas kopeĄiom kažkiek atšylau
Plaukiam baidarėm iki Vilnelės, ten išsitraukiam baidarĄ Į krantų-nešamės prieš srovĄ apie km, Įsėdam ir leidžiamės atgal
Slalome teko pakartot keletų vartų.. ir lendam Į krantų..
sėdam ant dviraĄių lekiam iki Kryžių kalno estrados, tada link Antakalnio miškų, prašokam konkreĄiau kažkurĮ KP, dar apie 10 min., ten mus pralenkia pora komandų (mintyse galvojam kad gerai, bųsim po jų ir nieks nesikabinės dėl mųsų dviraĄiais pravažiuoto bėgimo..), bunkeryje neturim lempų, apgraibom kažkaip randam KP, lekiam toliau, sekanĄiam pasivejam Pramogautojus, pasivaikštom su jais po kalniukus ir pasirenkam skirtingų variantų Į sekantĮ KP (jie berods jau Į finišų patraukė..)
ir pagaliau, pirmų kart per dienų sugalvojam pažiųrėt kie yra valandų.. - 17,25
varom iki žemėlapio keitimo, žiųrim sekantis KP vėl LABAS pramogų parke, numinam iki parko (ten KP nebeatsižymėjom-nesuprantame iš vis ko ten važiavome) daminam iki Valakampių tilto ir rubalinam Į finišų (ne kad nuo antakalnio bųtume tiesiai parmynĄ-dar ratukų susukam..)
Rubalinu tikrųja ta žodžio prasme, net neišeina kolegai ant rato išsėdėt.. paveluojam Į finiša nepilnų minutĄ-einam ramųs persirenginėt
Įkalam kavos, dešrainĮ iš kioskelio, einam pagerbt nugalėtojų
ir kųgi girdime kad mus kvieĄia ant piedestalo neinam,
pasakom kad pažeidėm taisykles, ir šiek tiek nusiminĄ grĮžtam namo
Vakare Įkalu stopkĄ nuo peršalimo ir ramiai sau užmiegu
ryte atsikeliu normaliai, skauda tik tricus nuo plųduriavimo, daugiau didelio nuovargio nejauĄiu..
Po pirmųjų VC sunkiai iš vis sekdavosi atsikelt iš lovos-šiemet pavargau mažiau..
Jei bųtų buvĄ +20 šilumos-ta Neris nebųtų bųvusi toks peilis sakykim-na su oru neĮspėsi..
KP stovėjo lyg ir savo vietose-praktiškai jokių priekaištų trasai ir neturiu
Specialiai varžybom nesiruošiau,
Taigi sportuojantiems mėgėjams, kurie pajuda bent tiek kiek aš-siųlyĄiau išmėginti ELITO trasų - nėra ten taip baisu
Iki susitikimo VC 2013
p.s. sveikinimai viesiems nugalėtojams/oms ir prizininkams
_________________
Wodka - sila, sport - mogila ;D
Stoju na asfalte ja v lyy obuti,
Toli lyy ne jedet
Toli ja jbanuti
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Skype vardas
Vyc
Meistras


Prisijungė: 2005 03 26
Pranešimai: 749
Pranešimų per dieną: 0.11
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 09:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

bikule rašo:
..krųva nusileidimų, Į pusĄ jų atsitrenkiu arba šonu arba nugara-kažkaip neišeina vairuot..

..rankas ant ratuko viršaus vienų ant kitos susidedi ir važiuoji tiesiai :)

p.s. tokiu oru nesigailiu, kad šiemet eilinĮ kartų nepavyko sudalyvauti :roll:
_________________
klajunas.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Irina
Naujokas


Prisijungė: 2010 05 10
Pranešimai: 17
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 10:02    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Siu metu pliusai:

- po finiso Vytenis vis dar buvo kontaktiskas ir besisypsantis - darau isvada, kad netempe viso organizavimo vienas pasidalino rupesciais.
- prie sifono buvo ne siaip berniukai, o Dainius, kuris pats ta reikala ir sugalvojo - padejo moraliskai ir palaikymais ( na ir galejo girdet visu dalyviu ispudzius =) )
- savanoriai - sias metais isradingi, pasitikdavo su gera nuotaika ir palaikymo zodziais - saunu!
- varzybu formatas - labai dinamiskas
- greitai susiorientavot del kopeteliu rungties atsaukimo
- gerai suplanoti pozemiai (is virsaus i apacia) - tikimybe nueiti ne ten kur reikia minimali, nes zinai kad islist reikia prie upes ir lipi zemyn.
- labai aiski tvarka del rezultato apskaiciavimo ir velavimo

Siu metu minusai:

- kopeteles be saugos, pakabintos pries tilta, o ne uz jo
- atkarpa rieduciais nuo Trinapolio iki aiksteles su pludurais - nesaugu, dvipusis eismas, dviraciu tako ten NERA, vairuotojai niekaip neperspeti, kad vyksta varzybos - nesamone, kam to reikejo? kodel nebaigem prie Trinapolio?
- LABAS parke lipimas i pirma medi su zumarais be saugos (ciuptuko), prie musu kazkam issisege zumaras...
- lipimas i estrada be saugos (pernai lipom su sauga), kiek supratau megejai ten dar turejo ir prasilenkt vieni su kitais... - kaip ir nera kur ten isslisti pro aptvarus, bet jei persiversi per juos - kristi is aukstai.
- kur dingo suomiai-svedai is apdovanojimu?
siaip sipudziai:
man patiko, kad buvo daug vandens, dar patiktu jei oras butu siltas.
sifonas - nieko idomaus, o vargo ji pritvirtint turejo but daug.
nusileidimas nuo tilto i upe - vis dar patinka, galejo dar daugiau ten virviu but (gal vietoj kopeteliu)
LABAS parkas - jokio ispudzio, gal del oro...
baidariu varteliai - del oro gavosi nesamone (vejas smarkiai juos siubavo - kokie 2 metrai i kaire-desine, praplaukem kaip gavosi, teisejai ten jau buvo apatiski.
kiek spejom savo trasa iveikt - visai neprireike kompaso, gaila.
man labiausiai patiko 2010 metu trasa - istvermes ten daugiau reikejo ir purvo daugiau buvo ir kompaso reikejo.
perziurejus minusus ir atsiliepimus is sportines trasos apie legendas ir punktus susidare vaizdas, kad nebuvo trasos inspektoriaus/kontroleriaus.
Aciu uz puiku rengini, laukiam kitu metu!
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Marius.A
Meistras


Prisijungė: 2010 05 10
Pranešimai: 100
Pranešimų per dieną: 0.02
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 10:20    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pasiųlymas kitais metais daryti birželio pabaigoje/liepos pradžioje - ir oras garantuotai bus geras ir orientacininkams bus lengviau pasirinkti kur dalyvauti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Devis
Meistras


Prisijungė: 2004 04 02
Pranešimai: 630
Pranešimų per dieną: 0.09
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 10:38    Rašyti temą: pasiųlymai Atsakyti su citata

O aš tai siųlyĄiau, kad tokie renginiai nesikirstų su mųsų Ąempionatais. Jau kelintas Ąempionatas vyksta taip, kad OS publikai kyla dilemos, kų rinktis???
Per OSKD Ąempionatų - vidutinė - ilga, - galima pasirinkti Latvijų arba mųsų pajųrĮ. Per šio savaitgalio Ąempionatų - vėl reikia rinktis. Taip nusirisime iki Ąempionato su 10 - Ąia dalyvių (rinktinės kandidatų). O juk visus šiuos dalykus ta pati OS bendruomenė ir organizuoja.

Išvada: kažkaip reikia susiderinti renginių kalendorių.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
V.B.
Meistras


Prisijungė: 2006 02 15
Pranešimai: 923
Pranešimų per dieną: 0.14
Miestas: vilnius

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 10:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Aš ir visai norėĄiau sudalyvauti šiame renginyje, bet kai kertasi su OS varžybomis, tada dalyvavimų tenka atidėti.
Mano siųlymas organizuoti liepos pabaigoje :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
bikule
Meistras


Prisijungė: 2005 02 17
Pranešimai: 403
Pranešimų per dieną: 0.06

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 11:50    Rašyti temą: Atsakyti su citata

pamiršau savanorius - nu nerealųs :)
tikrai kėlė nuotaikų :D
_________________
Wodka - sila, sport - mogila ;D
Stoju na asfalte ja v lyy obuti,
Toli lyy ne jedet
Toli ja jbanuti
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Skype vardas
Hobitas
Meistras


Prisijungė: 2004 04 01
Pranešimai: 479
Pranešimų per dieną: 0.07
Miestas: VILNIUS

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 12:14    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na pasidalinsiu ir aš savo pastebėjimais :)

Bendrai šių metų trasa buvo pati dinamiškiausia. Aišku nebuvo nusileidimo nuo Lietuvos, bet 8 neries kirtimai ir plaukimas plųdurais ĮspųdĮ paliko.

Man vanduo jokių problemų nesukėlė, bet kopėĄios buvo truputi per sudėtinga, gal reikėjo ten kabinti tinklų ir kaip Irina pastebėjo kitoj tilto pusėje. Už sifono norėtusi virvių už kurių bųtu galima užsikabinti, per toli neriantiems :)

Nusileidimas nuo tilto, smagu, gali bųti ir daugiau. O vat nusileidimas nuo estrados buvo per anksti. Čia turbųt vienintelė vieta kur neišvengta eilės.

Legendos ok, bet susidarė Įspųdis kad atstumai ne visai tikslųs.

Orientavmasis mieste, viskas gerai, visi kp vietoje, super savanoriai.

RieduĄiai, nežinau ar buvo, bet nemaĄiau vairuotojus ĮspėjanĄių ženklų Verkių g. apie vykstanĄias varžybas.

Plųdurai super. tik rankos šalo :)

Labas parkas, traversas, traversas, traversas ... o šalta, sušilti nebuvo kur.

Baidarės, viskas gerai, pairklavom, patampėm, išbandėm slalomų, neprailgo.

OSKD, irgi viskas neblogai.
Ten mes ir pabaigėm.

Baudos už vėlavimų gal kiek ir per žiaurios, bet kaip kitaip priversti visus finišuoti laiku.

Trasos ilgis, žinojom kas planuoja, tai nenustebino :)

AĄių už renginĮ, lauksim kitų metų.
_________________
Hobitas training log
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
solo
Patyrs


Prisijungė: 2007 11 12
Pranešimai: 64
Pranešimų per dieną: 0.01
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 13:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

miinde rašo:
As dar esu susinervines po nesamoniu, kurios sugadino nuotaika siu metu chalendze, todel savo komentarus parasysiu po dienos kitos :) Bet isvada trumpa - tokiu klaidu organizacijoje daryti negalima :(


Na miinde gal jau atvesai, tark zodi :D
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Arven
Naujokas


Prisijungė: 2012 06 05
Pranešimai: 2
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 19:14    Rašyti temą: Mėgėjų požiųrio taškas Atsakyti su citata

Matau, kad Ąia daug elito pasisako, tad norėĄiau ir iš mėgėjų varpinės pasireikšt.
Varžybos paliko daug teigiamų Įspųdžių ir skaudanĄių raumenų. Asmeniškai man pasirodė, kad jos buvo orientuotos Į bėgikus, nes bėgimas užėmė 70% laiko. Esu skaiĄiusi, kad dviraĄiu tam paĄiam atstumui Įveikti sunaudojama 4 kartus mažiau energijos nei nubėgti. Tad man peršasi logiška išvada, kad ir atstumas Įveikiamas dviraĄiu turi bųti 4 kartus ilgesnis nei bėgte, kad pasijaustų rungties Įtaka rezultatams. O tie keliolika kilomentrų dviraĄiu (t.y. apie pusantros valandos su keliais paklydimais) yra per mažai ir iš karto sudaromos sųlygos laimėti bėgikams. Aš tiesiog daryĄiau ilgesnius atstumus tarp dviraĄių punktų.
Be to paprieštarausiu nuomonei, kad mėgėjams nereikia virvių rungĄių. Virvės, sienelė, nusileidimai (kad ir nuo tos paĄios vingio parko arenos) labai paĮvairintų varžybas ir praskaidrintų nuotaikų tarp nuolatinių bėgimo rungĄių.
Taipogi nepritariu, kad per daug šlapome. Punktai vandenyje tikrai reikalingi. Tik man gaila, kad mėgėjams nebuvo bent kiek ekstremalesnio persikėlimo per NerĮ (kaip pvz pernai).
Pasigedau požemių rungties.
Visos paminėtos rungtys padėtų išvengti monotonijos.
Aišku net neminėsiu klaidų pirmuosiuose punktuose. Jei ne tas nesusipratimas, bųtume spėjĄ Į finišų, o kadangi surinkome visus punktus tai vietoj aštuoniasdešimtkažkelintos bųtume dvidešimtkažkelintoje vietoje. Na bet mums pasirodė svarbiau Įveikti visų distancijų nei pasiekti aukštesnĄ vietų (vis viena Į lyderius nepretendavome).

O dabar prie linksmosios pusės!
Esame labi dėkingi savanoriams. Jų šypsenos, linkėjimai ir pozityvi nuotaika mus gelbėjo visų dienų. Matydami juos stypsanĄius lietuje dėl mųsų, tikrai jautėmės jiems dėkingi.
Pradžiugino vardiniai, atsparųs numeriai ir vandeniui atsparųs žemėlapiai. Šioje srityje tikrai matoma pažanga.
Patiko orientavimasis pagal legendų (galima bųtų ir bėgimui pritaikyt), patiko karstytis karoliniškių šlaitais.
Smagu buvo ir su rieduĄiais prasivažiuot, nors nesame patyrĄ riedutininkai. Tik norėjosi, kad rieduĄių trasa eitų tik tinkamu važiuoti asfaltu ir riedutininkai Įgautų tikrų pranašumų prieš tų trasų bėganĄius.
Smagu buvo ir tai, kad nebuvo eilių, tik deja tai pasiekta ne itin tinkamais metodais.

Suma sumarum, buvo smagu ir Įspųdžių liks ilgam. Norėtųsi tokių renginių kelis kartus per metus.
AĄių organizatoriams, savanoriams ir rėmėjams!
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
tms
Meistras


Prisijungė: 2006 05 13
Pranešimai: 200
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2012-06-05, 22:12    Rašyti temą: Re: Mėgėjų požiųrio taškas Atsakyti su citata

[quote="Arven"]Be to paprieštarausiu nuomonei, kad mėgėjams nereikia virvių rungĄių. Virvės, sienelė, nusileidimai (kad ir nuo tos paĄios vingio parko arenos) labai paĮvairintų varžybas ir praskaidrintų nuotaikų tarp nuolatinių bėgimo rungĄių.[/quote]

virves, sieneles, nusileidimai ir t.t. yra viskas grazu kai nereikia idiotiskai stovet ir laukti eilese. Gerai organizuotose varzybose viskas turi priklausyt nuo dalyviu orientavimosi ir pajegumo, o ne nuo kazkokiu eiliu. Netgi jeigu laikas ir stabdomas, eiles neturetu trukti daugiau 10min, nes labai negerai kai kunas pereina i poilsio rezima, priedo kam nepasiseka su eilem, tiesiogiai trumpeja laiko limitas. Nesinori net prisimint kaip pernai stovejom 110min! eileje prie virviu... rezultate nespejom net surinkt visu punktu. Kaip jau minejau, masiskiausei vyru megeju grupei tokios rungtys gali but nebent i trasos pabaiga ir tik gerai ivertinus kad bus isvengta eiliu. Zinoma, jei jus i Challenga atvykstat pasikarstyt kaip nuotykiu parke, tada ner ko parintis :twisted:

P.S.: tiesa pradziai truputi nusivylem kad nebuvo nusileidimo nuo Vingio parko arenos. Bet paskui supratom, ir aciu dievui :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Arven
Naujokas


Prisijungė: 2012 06 05
Pranešimai: 2
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2012-06-06, 16:01    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Keista. Jei tų paĄių rungtĮ atlieka elitas tai jau skaitosi "krųta" sporto rungtis, o jei mėgėjai - nuotykių parkas. Kame "replės"? Iš kur tokia diskriminacija?

Kaip suprantu, challenge taikosi Į "adventure racing" formatų. O šiam priklauso (citata iš vikipedijos):

Paddling: kayaks, canoes, out-riggers, rafts and tubing;
Traveling on wheels: Mountain Bikes, kick-scooters, in-line skates, roller skates;
Beasts of Burden: Horses and camels;
Catching Air: Paragliding, hang-gliding;
Covering Terrain: Orienteering, mountaineering, coasteering, caving, swimming, canyoneering, riverboarding;
Learning the Ropes: Ascending; rappelling, traversing (including via zip-line).

Suprantama, kad ne visos šios rungtys gali bųti Įtrauktos dėl finansinių ir kitokių aplinkybių, bet reikėtų stengtis, kad challenge'as nevirstų kokiu triatlonu ar orientacininkų/bėgimo sportu.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Puslapis 23

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005