�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Lietuvos sprinto ir mišrių sprinto estafeČių Čempion
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Orinimus
Vidutiniokas


Prisijungė: 2018 09 05
Pranešimai: 36
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2021-05-09, 21:36    Rašyti temą: Atsakyti su citata

SPRSKITE PATYS:
Mųsų naujosios bėgte taisyklės yra hierarchijoj žemesniam laiptely nei IOF taisyklės, nes buvo verstos. (nors skaitant pažodžiui lietuviškas gauni min 25m reikalavimų tarp sprinto punktų)
Bet analizuokime viršesnio dokumento turinĮ:
https://onedrive.live.com/embed?resid=663580750D0C0BCE%2146284&authkey=!APzhD5h04h7u8qs&em=2&wdHideHeaders=True&wdDownloadButton=False
19.4 ir atitinkamai priede Nr2 3.5.5 rašoma:
"Controls on different courses placed too close to one another can mislead runners who have navigated correctly to the control site. According to Rule 19.4, controls shall not be sited within 30 metres of each other. For Sprint, this may be reduced. For map scales 1:4000 or 1:3000, the minimum running distance between controls is 25 metres and the minimum straight line distance is 15 metres. Only when the control features are distinctly different in the terrain as well as on the map, should controls be placed closer than 60 metres (30 metres for map scales 1:4000 or 1:3000). The distance between the controls is measured in a straight line."
TĄskime toliau. Kiek punktų ir kokie jų buvo "mokyklos vidiniam kiemely"? taigi du iš jų - prie "pastato vidinių kampų" buvo suplanuoti, pažymėti ir Įrengti teisingai. Bet berods 4i punktai kurie stovėjo labai panašiuose objektuose tokie kaip gėlyno kampas (beje abu punktai stovėjo ant išorinės gėlyno dalies, o legendoj pažymėta, kad vidinėj) ir pavėsinės (canopy) linkis. (tarp jų išmatavau 14a žingsnių), kurie žemėlapyje yra labai panašųs, kaip beje ir tų punktų realios vietos, kurias atskirti bėgant maximaliu režimu yra išties sunku. Todėl tarp jų turėtų bųti mažiausiai 30metrų.
Aš negaliu vertinti kitų masinių punktų susibųrimo vietų, nes ten išmatuoti ir Įvertinti nebuvau nuėjĄs. Bet kiek pamenu iš trasos jų ten vietomis tikrai buvo apstu.
Beje pridursiu ir dėl priešpaskutinio, kur buvo nustatyta tik 13m - tai yra pažeidimas kainavĄs kažkam medalius, todėl toks pažeidimas yra ESMINIS...


Paskutinį kartą redagavo Orinimus, 2021-05-10, 10:45. Redaguota 2 kartus(ų)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Mantiniz
Vidutiniokas


Prisijungė: 2011 04 10
Pranešimai: 24
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2021-05-09, 22:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

rim rašo:
Turiu atsiprašyti dėl klaidų apdovanojant.
MV12 3 vietos laimėtojai ne Gajos 1 (diskvalifikuota, paėmus dublĮ), bet Gajos 2 komanda,
MV55 grupėje prizininkų trejetukas turi bųti toks:
1. Saulė
2. Oriens.
3. Kopa
Dėl Tako diskvalifikacijos klausimų nėra, praleistas KP.
Kodėl iskvalifikuota Medeina? Sportininkė "paėmė" dublĮ. Netoliese buvo du KP: namo kampas (55) ir 85 (krųmo galas). Tarp punktų yra (nuėjĄ išmatavome rulete) 13 m. Formaliai žiųrint 15 m nėra, todėl mes paskubėjĄ priėmėme skubotų sprendimų ir atstatėme diskvalifikacijas.
Po apdovanojimų, nukritus Įtampai, buvo pripažinta, jog, Įvertinant tai, kad sportininkai privalo stebėti KP numerius, kuriuose pasižymi ir kad KP legendos skirtingos (namo kampas ir krųmo galas), Įvyko sportininkės klaida ir skirta diskvalifikacija yra mažesnė blogybė susidariusioje situacijoje.


Gerb. Organizatoriai kartu su varžybų patarėju ir kontrolieriumi, norėĄiau Jųsų pasiteirauti, ar tokie Jųsų veiksmai pasibaigus varžyboms yra atlikti susipažinus ir Įvertinus Orientavimosi bėgte varžybų taisykles?
Aš manau, kad nepadarĄ korekcijų rezultatuose varžybų vietoje bųtumėte sulaukĄ ne vienos komandos skundo/protesto. O dabar turiu didelĮ Įtarimų, kad darydami tokias korekcijas po apdovanojimų ne tik kad neištaisote trasų planavimo klaidų, bet dar ir pažeidžiate rezultatų keitimo taisyklės.

Primenu, kad: pagal Orientavimosi bėgte varžybų taisyklių 15.3 punktų: Minimalus atstumas tarp bet kurių dviejų šalia esanĄių KP turi bųti bent 30 metrų naudojant M 1:7 500 ir smulkesnio mastelio žemėlapius. Naudojant 1:4000 ir stambesnio mastelio žemėlapius, turi bųti išlaikomi bent 15 metrų (matuojant tiesia linija) ir 25 metrų (matuojant trumpiausių kelių) minimalųs atstumai.
Patys pripažinote kad vieni iš paskutinių punktų buvo 13 m atstumu. O turėtų bųt mažiausiai 25 (matuojant trumpiausių kelių, t.y. 2 kart mažiau). Taip pat klausimas ar matavote atstumus tarp punktų mokyklos kieme? Asmeniškai labai abejoju ar ten yra išlaikyti atstumai nurodyti taisyklėse. IOF taisyklėse dar pridėtas šio punkto paaiškinimas: Controls on different courses placed too close to one another can mislead runners who have navigated correctly to the control site.

NorėĄiau atkreipti dėmesĮ, kad pagal Orientavimosi bėgte varžybų taisyklių 20.11 punktų <... > Galutiniai rezultatai varžybų centre turi bųti paskelbti ne vėliau kaip per 1 val. po finišo uždarymo.
Rezultatai paskelbti, laimėtojai apdovanoti, visi jau namie ruošiasi darbo savaitei ir TADAAAM...... pats laikas pakeisti rezultatus ir laimėtojus. Profesionalumo viršųnė.

Bendras atsiliepimas apie varžybas: neĮdomi vietovė, silpnos trasos su max 2 prabėgimų variantų pasirinkimais, kurie praktiškai vienas nuo kito nesiskiria, trasos skirtos greitomis kojoms, be didesnio mųstymo. Tokių vietovĄ galėjo išgelbėti tik dirbtinės kliųtys ir gerai suplanuotos trasos. Prisiminus pastaruosius sprinto Ąempionatus Kaune, Trakuose ir Telšiuose - liųdesys apima. O jei dar tenka pamatyti sprinto varžybų žemėlapius ir trasas iš bet kokio lygio varžybų Skandinavijoje ar kitur, kur Į trasas Įdedama širdies ir darbo, tai iš vis norisi slėptis kamputyje ir apsiverkti. Šio LČ trasų ir vietovės (bei jos išnaudojimo) lygis geriausiu atveju siekia masinių kartelĄ. Nors ir tai esu bėgĄs ne vienų ĮdomesnĄ masinių sprinto trasų.

Tikiuosi bus kažkokia reakcija ir iš federacijos pusės.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Wazaeman
Meistras


Prisijungė: 2010 04 23
Pranešimai: 125
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2021-05-09, 23:44    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Koks džiaugsmas apima, kad žmonės skaito varžybų taisykles :wink:

Minima situacija apskritai neturėtų bųti sprendžiama tokiu bųdu, apdovanojant ir nesuteikiant progos pateikti skundo nei nuimtai komandai, nei komandai, kuri dėl sankcijos iškovojo treĄių vietų. Tai nekorektiška tiek kitų komandų, tiek kitų, potencialiai dėl klaidingai pastatytų punktų nukentėjusių sportininkų, atžvilgiu. Kuo rėmėsi varž. direktorius ir patarėjas kaitaliodami savo sprendimus, neaišku. Jeigu yra grubus pažeidimas, galimai tektų anuliuoti rezultatus kai kurioms grupėms.

Čia ne vienintelis dalykas, kuris nepraslydo pro akis. Kažkodėl rezultatuose rodomi Ramumos ir KTU komandų rezultatai, nors tokių komandų tarp LOSF narių sarašų nerandu. Jie bėgti gali, taĄiau tik be konkurencijos. Parašyta LČ nuostatų 3.1 punkte.

Vietovė, ypaĄ estafetei, labai skysta. Kodėl nebuvo galima surengti sprinto estafetės Senamiestyje, kad ir jame bėgta prieš ketverius metus. Dabar turime situacijų kai panevėžieĄiai dėl kažkokios priežasties bėga be konkurencijos, o geriausioje miesto sprintinėje vietovėje vyksta treniruotės Ąempionatui, bet ne paĄios varžybos.
Manau, kad panevėžieĄiai galėjo pakentėti vienerius embargo metus tam, kad visiems bųtų galima turėti varžybas Įdomioje vietovėje. Prezidiumas, tvirtindamas Ąempionatų organizatorius, turėtų bųti proaktyvesnis, rųpintis, kad varžybos vyktų iššųkĮ kelianĄiose vietovėse.
Kita vertus, bųkime atviri, kodėl 2019 m. nebuvo nei vienos paraiškos LČ sprintams 2021 metams? Tai šiuo atveju nesinori aršiai kritikuoti Oriens, nes jie buvo vieninteliai, pasiryžĄ surengti varžybas. Turim kų turim.

Stebėti DB Topo live, ypaĄ šiandien, buvo beprasmiška, nebuvo matyti atskirų etapų laikų. Organizatoriai nesugebėjo pasirųpinti radijo punktais. Kalbame apie metų dienų, kai orientavimosi sportas yra arĄiausiai žmonių... Tai ne vienintelio klubo bėda. Pasistenkime svarbiausias metų varžybas suorganizuoti kaip Įmanoma nuoširdžiau ir Įdedant kuo daugiau pastangų, kad Lietuvos Ąempionatai bųtų kaip šventė.

Pagarbiai,
piktas emigrantas
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vilius A.
Meistras


Prisijungė: 2004 10 24
Pranešimai: 1958
Pranešimų per dieną: 0.28
Miestas: Panevys | Vilnius

PranešimasParašytas: 2021-05-10, 07:05    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Į susidariusių situacijų bei Įvykdytas varžybas galima žiųrėti iš labai daugybės aspektų bei skirtingų pusių ir visi jie bus dviprasmiški:

A) OK Oriens nuo 2015 m. organizavo jau 3 sprinto Ąempionatų, nes deja 2019 m. paraiškų buvo lygiai 1. Kas bandė organizuoti sprintus, žino, jog meilės ir pastangų Įdėti reikia žymiai daugiau nei organizuojant miško varžybas. Kaip kažkas rašė, trasos ar vietovė masinių lygio, tai kyla klausimas, kodėl masinės bei sprintų taurės organizuojamos taip gausiai, o tie organizatoriai nesiima organizuoti LČ sprinto?

B) LOSF varžybų patarėjo institutas. Jis kaip ir patariamasis organas, taĄiau labai dažnai turi vaidinti svarbų vaidmenĮ. Norėtųsi ypatingai smarkiai šioje vietoje kaltinti LOSF varžybų patarėjų, nes: punktai stovėjo ne pagal taisykles, STARTAS VAIKŲ grupėje duotas ne tuo laiku kaip informacijoje, apdovanoti žmonės, kurie turi startuoti BK, priimti sprendimai po gautų skundų ne pagal taisykles ir aibė kitų blogų dalykų, kurių tikrai buvo abi dienas, BET - LOSF varžybų patarėju niekas nenori bųti. Apmokėjimas už šĮ darbų pakeltas, mokymuose dalyvavo 87 žmonės, taĄiau atsirado tik vienas savanoris, kuris po mokymų sutiko bųti kontrolieriumi. T.y. visi mes norime varžytis ir dalyvauti, bet nenorime bųti dalimi to organizavimo ir atsakomybės prisiimimo.

C) Vetiovės. Pavydas ne pavydas žvelgiant Į kitas šalis, taĄiau tie, kas buvote likĄ Panevėžyje, tikriausiai matėte, jog centrinė dalis šiuo metu yra statybų aikštelĄ ir ten kokybiškai varžybų vykdyti negalima. Tai, kų matėte PanevėžieĄių treniruotėje, tai ir gali vykti tik treniruotėje, bet ne 500-700 žmonių judesyje.

D) Visų noras dalyvauti nepaisant pandeminės situacijos. LOSF buvo priėmĄs sprendimų dėl naktinių riboti amžių ir kt. Buvo didžiulis visuomenės pasipiktinimas. LOSF visuotinio susirinkimo metu buvo priimtas sprendimas daryti varžybas Įprastai. Oriens turėjo lygiai mėnesĮ pasiruošti tokioms varžybos, kaip matėme su rekordiniu dalyvių skaiĄiumi.

E) Aš irgi labai tikiuosi, jog LOSF (federacija) turės reakcijų Į susidariusius klausimus, taĄiau niekada nepamirškime, jog mes visi esame LOSF, o ne vienas administracijos darbuotojas arba 5 prezidiumo nariai.
_________________
Orientavimosi sportas - tai gyvenimo bdas
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
Kestunas
Vidutiniokas


Prisijungė: 2019 06 07
Pranešimai: 22
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2021-05-10, 08:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nevarykite Dievo Į medĮ, nes vietoje tų saldžių kleckų, bus rupųs miltai. Varžybų organizatoriai dalyviams suteikė dideles galimybes Įveikti trųsas, nagaunant DISQ. Jei dalyviai negalėdavo atskirti namo kampo nuo krųmo išorinės pusės, kuris buvo 13 m 13 cm nuo to namo kampo, tai organizatoriai jiems palikdavo galimybĄ pasižiųrėti Į KP numeris. Ir jei dalyviams dar to pritrųkdavo, tai jiems likdavo sėkmės formulė 50/50. Bet, nepykite, jei viso šito dalyviams buvo maža, tada DISQ, nes organizatoriai daugiau jau niekuo negalėdavo padėti. Dėl apdovanojimų ir kitų netikslumų, tai organizatoriai turbųt labai skubėjo su apdovanojimais ir pan., nes varžybos vis tik dar oficialiai vyko karantino sųlygomis, laikantis visų nustatytų reikalavimų, Įskaitant kaukių dėvėjimų atvirose erdvėse, jei tarp asmenų yra mažesnis atstumas negu 2 m (15 m -13 m). Sėkmės visiems varžybų organizatoriams ir asmeniškai šių varžybų Direktoriui.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Stankevic
Meistras


Prisijungė: 2005 09 08
Pranešimai: 538
Pranešimų per dieną: 0.08
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2021-05-10, 12:58    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Prie pliusų (nors Ąia pagal kiekvieno skonĮ) - derami sprintų ilgiai. Visom grupėm gerai atitaikytas nugalėtojo laikas, t.y. 12-15 min elitui, 10-12 min jaunesniems (kaip pagal IOF taisyklių rekomendacijas). Daugiausia nugalėtojų laikų ties 12 minuĄių (ir veteranų grupėse). Nors biuletenyje buvo numatomi pora minuĄių ilgesni laikai.

Patiko žemėlapio skaitomumas, progresas po pernai metų - mažai susiaurintų praėjimų.
Bet standarai nauji, t.y. nuo 2020 sausio pirmos, tad ir dalis elitininkų nespėjo Įsisavinti(?) kad plonas tvoreles galima kirst (žr. GPS) :)

žemiau keli komentarai apie siaurų praėjimų niuansus.
* Pirmų dienų bėgant Į priešpaskutinĮ kp (VE) gyvatvorės viduryje buvo laiptukai, kurie nupiešti siaurai (~0.6 mm?), dėl to galėjo bųti nepastebėti (pvz. M.Nakvosas apibėgo, GPS). ISSprOM'e pateikta rekomendacija palikti min. 1 mm tarpų tvoroje. Nors Ąia gyvatvorė, o ne tvora, taĄiau treĄio žalio (neleistina Įveikimui), tai galima pagalvot apie to tarpelio padidinimų. Bet skaitomumui padėjo toje vietoje nutraukta linija jungusi punktus.
* Pirmų dienų Įbėgant Į gimnazijos teritorijų buvo siauri varteliai, žemėlapyje pažymėti plaĄiau (~1.2 mm?). Tikriausiai pažymėti kaip mašinų+pėsĄiųjų vartai, bet mašinų buvo uždaryti (jei gerai pamenu). Kai kuriuos dalyvius tas dydžių neatitikimas išblaškė: tikėjosi platesnio praėjimo Į teritorijų. Bet Įdomu, kad pagal naujų standartų rekomenduojamas min. 1 mm vistiek atrodytų dar gana platus. Pagal mastelĮ tai 4 metrai.
* Antrų dienų buvo daug bromų. Daugumų jų - siauri maži staĄiakampukai. Kelių iš jų išmatavimai visai nedideli ~0.6 x 0.6 mm (kiti didesni). Tarp pastatų pagal standartų turi likti >0.4 mm, t.y. jĮ atitiko.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
R.V.
Vidutiniokas


Prisijungė: 2014 10 20
Pranešimai: 34
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2021-05-10, 18:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

NorėĄiau padėkoti organizatoriams už visų Įdėtų darbų, esant tokioms sudėtingoms sųlygoms, kai sporto renginiai iš esmės yra ribojami.
Patys ne kartų esam rengĄ ar prisidėjĄ rengiant sprintus, tai tikrai labai daug nematomų darbų ir niuansų tenka išsprĄsti, kad suteiktum kitiems džiaugsmo toms 15-kai minuĄių.
Tų niuansų ar neatitikimų visada pas visus buvo ir bus, bet visi juk stengiamės kaip geriau. Ir, kaip bebųtų, KP numerius visiems reikia tikrinti, nors jų tikrinimas ir atima sekundes :)

Labai smagu buvo ir prasibėgti, ir visus bendraminĄius vėl sutikti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
Puslapis 33

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005