�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Lietuvos OSKD Čempionatas:vidutinė ir bendras startas
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS kalnų dviračiais
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
rim
Meistras


Prisijungė: 2004 10 14
Pranešimai: 509
Pranešimų per dieną: 0.07
Miestas: Panevys

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 06:46    Rašyti temą: Atsakyti su citata

OS bėgte ši tema nebeaktuali. Visi seniai išsiaiškino ir laikosi taisyklių. Klausimų nebekyla. Priminsiu, kad pradžioje irgi triukšmo bųta.
Dėl rinktinės aprangų. Buvo pageidaujama jų Įsigyti, startuojant užsienyje, pvz. Veteranų Ąempionate. Tuo tikslu buvo sukurtas "sirgalių" aprangos dizainas, kuris panašus Į rinktinių, bet visgi skiriasi, rinktinių aprangos yra unikalios. Jas ( sirgalių) vis dar perka visi, kas nori. O gautas pelnas, kad ir nedidelis, skiriamas LOSF, taigi mųsų reikmėms (aĄių ir už šių iniciatyvų Viliui). Nusipirkus Audime ar kitur aprangų su užrašu Lietuva jokių problemų nekils.
_________________
rups miltai - salds kleckai
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
J.U.
Meistras


Prisijungė: 2006 11 09
Pranešimai: 486
Pranešimų per dieną: 0.08
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 09:50    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Situacijoje dėl diskvalifikacijų be paĄių apsižioplinusių ar taisyklių nepasiskaiĄiusių dalyvių kalĄiausi yra starto teisėjai. Ar jie išleistų Į startų dviratininkų be numerio? Arba be šalmo? Turbųt ne. O su netinkama apranga kažkodėl išleido... kitas to paties klausimo aspektas - o kur viešai yra paskelbtas Lietuvos OSKD rinktinės aprangos modelis? Matote, jei jis niekur nėra viešai paskelbtas, tuomet administraciniame teisme federacijai niekaip nepavyktų Įrodyti, jog kažkas kažkų pažeidė, ir medaliai grĮžtų stipriausiems, o ne teisingiausiai apsirengusiems. Dar kitas aspektas - o patys teisėjai bent jau žinojo tuos abu dalykus - kad negalima leisti startuoti su rinktinės aprangomis, ir kaip tos aprangos tiksliai atrodo?
Man asmeniškai taisyklių punktas, numatantis diskvalifikacijų už aprangų, atrodo absurdiškas - galėtų bųti piniginė bauda ar kažkas panašaus, nes apranga nesuteikia jokio pranašumo varžybose. Ir sportininko vietoje grųžinĄiau medalĮ stipresniam už save, netekusiam to medalio dėl aprangos. Bet Aleliųnienė jo negrųžins... galės pasikabinti ant sienos greta Viliaus 2009 m. LČ sprinto aukso, gauto nepaisant to, kad jis kirto neleistinų stora juoda linija pažymėtų sienelĄ ir turėjo bųti diskvalifikuotas. Labai simboliška..........
_________________
...kai nra k veikti, reikia bgti...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Egidijus
Meistras


Prisijungė: 2009 02 17
Pranešimai: 378
Pranešimų per dieną: 0.07

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 11:00    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Man tai atrodo, kad to punkto idėja, kad LČ nesimakaluotų su Helas, Moras ir Rusijos rinktinės aprangomis.
Apranga su LT vėliavėlėms galbųt gali bųti priskirta prie neutralių? Tiesa nežinau kaip ji atrodo :) guglas nerodo.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
TNT
Meistras


Prisijungė: 2005 08 08
Pranešimai: 456
Pranešimų per dieną: 0.07
Miestas: Klaipda

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 11:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

jeigu dalyviai buvo išleisti Į trasų be problemų ir nežinodami, kad bus diskvalifikuoti, tai Ąia ir organizatorių problema.
apskritai, jei tokia taisyklė nesenai Įsigaliojo ir nebuvo stipriai afišuojama, tai reiktų pirmoms varžyboms dalyviams duoti Įspėjimus ir dar kartų viešai paskelbti tų taisyklių punktų (prieš varžybas, o ne po).
peržiųrėjau biuletenĮ - radau tik vienų priminimų dėl DSQ - tik jei dalyvis neturės numerio. suprantu, kad biuletenyje neturi bųti išvardinti visi punktai už kų galim gauti DSQ (nes tai yra taisyklėse), bet priminimus, net ir dažnai varžybose dalyvaujantiems sportininkams, dėl tokių taiyklių punktų reiktų parašyti.
_________________
oklaipeda.lt
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
Tomas Umbrasas
Naujokas


Prisijungė: 2021 05 24
Pranešimai: 1
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 12:04    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Jeigu tikėti varžybų puslapiu/tinklapiu, tai renginys turėjo net 5 asmenų žiuri komandų...
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
doobas1
Meistras


Prisijungė: 2012 05 24
Pranešimai: 637
Pranešimų per dieną: 0.15

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 13:40    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Noriu priminti, kad skundas ir protestas yra rasomas kai dalyvis mato, kad organizatoriai ar kazkas kitas nesilaiko taisykliu. Skunda nagrineta vyr teisejas. Protestas teikiamas kai nesutinkama su skundo sprendimu ir ji nagrineja varzybu ziuri. Sis sprendimas neskundziamas nebent ziuri nesudaryta ar buvo pazeista procedura.

Dalyvis, rasantis skunda, neprivalo isvardinti visu dalyviu, kurie pazeide taisykles. Ir ne skundo/protesto autorius diskvalifikuoja dalyvius. Organizatoriai neturi teises neisleisti dalyvio i trasa, nes ne organizatoriai sprendzia taisykliu pazeidima. Dalyviui turi buti suteikta galimybe iveikti trasa, nes diskvalifikuodas dalyvis visada gali kreiptis i teisejus/ziuri del jo diskvalifikacijos panaikinimo. Neleidus startuoti dalyvis netures galiojancio rezultato.

Visi tie, kurie kaltina Viliu ir Vesta medalio siekimu, turetumete rimtai pagalvoti apie tai kaip sie zodziai gali izeisti juos. Vilius visa save atiduoda OS sportui, sio sporto populiarinima ir taisykliu laikymasi. Ar tikrai galvojate, kad jiems svarbus tas medalis, kad eitu tokiais keliais, kad ji iskovoti?
Taip tai Vilius yra didziausias sios taisykles salininkas, bet tai daroma tik del to, kad musu sportas atrodytu kiek imanoma profesionaliau medijoje. Esu isitikines, kad sekanti cempionata visi vaziuos su tinkamomis aprangomis.
_________________
Ramunas P.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Tomass
Meistras


Prisijungė: 2006 02 07
Pranešimai: 666
Pranešimų per dieną: 0.1
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 13:42    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Yra nuostatų punktas 3.5. Jis gali bųti reikalingas, gali bųti "durnas" (Ąia kita kalba), bet šiai dienai jis yra ir reikia jo laikytis. Ir yra jau ne pirmi metai. To punkto norėjo OSKD komitetas ir matyt turėjo tam priežasĄių. EilĄ metų (turbųt) Į tai buvo žiųrima pro pirštus. Gavus protestų - aiškus nuostatų pažeidimas - ir žiuri Ąia net nėra kų svarstyti. Vilius norėjo kaip geriau, bet išėjo kaip išėjo.
P.S. tie, kurie bando "stumti" ant Viliaus ir Vestos dėl medalio, mano akimis labai labai stipriai prasilenkia su sveiku protu (tikrai nei vieno nenoriu Įžeisti). Jei Vesta gyvenime nebųtų nei karto iškovojusi medalio - tada gal Jųs ir teisųs, bet dabar...., neĮsivaizduoju. Turbųt kiekvienas vertiname pagal savo sugedimo laipsnĮ.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
jurgix
Meistras


Prisijungė: 2009 02 02
Pranešimai: 105
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 16:57    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Nenorėjau veltis Į diskusijas, nes esu susijĄs su vienu iš DSQ asmenų, bet buvau šių varžybų žiuri narys, kurios Ąia kažkas pasigedo.

Visų pirma, jei sutariame kad rungtyniaujame pagal taisykles, tai tų taisyklių ir reikia laikytis visiems. Aišku jas reikėtų perskaityti, gal ir ne po vienų kartų. Dalyviams, ypaĄ varžybų teisėjams, bet nepakenktų ir Ąia komentuojantiems,

OSKD LČ nuostatų 3.5 punktas, kuris gali pasirodyti kvailas grynai sportiniu požiųriu, turi labai rimtų pagrindų - jis bųtinas norint populiarinti ir auginti mųsų sportų. Todėl labai džiaugiuosi, kad yra žmonių, kuriems rųpi, kad taisyklių bųtų laikomasi.

Tasyklėse taip pat labai aiškiai apibrėžta kaip sprendžiami ginĄai (OS bėgte taisyklės 23,24 skyriai). Jei trumpai, tai seka yra tokia: Skundas -> varžybų teisėjai -> Protestas -> žiuri -> Apeliacija -> LOSF.

Šioje situacijoje sprendimus priėmė varžybų teisėjai, kurių nepatirtis sprendžiant ginĄus sukėlė bereikalingas aistras. Visų pirma, nefiksuojant skundo gavimo laiko, nebelieka galimybes laikytis nustatytų laiko terminų, visų antra, apdovanojimų vykdymas, neišsprendus ginĄo, Visų treĄia - sprendžiant ginĄų už akių, neinformuojant diskvalifikuotojų ir nesuteikiant galimybės pateikti protestų.

Nuo išvadų susilaikysiu dėl interesų konflikto, taĄiau labai liųdna, kad mųsų tarpe yra tiek pykĄio ir neapykantos žmogui, kuris aukoja mųsų sportui ir bendruomenei praktiškai visų savo laikų. Be abejo, visi darom klaidų, taĄiau yra LOSF etikos komitetas, kuris turi galimybĄ nešališkai Įvertinti situacijų - kiekvienas galite kreiptis kilus Įtarimams.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
ep
Meistras


Prisijungė: 2006 10 06
Pranešimai: 297
Pranešimų per dieną: 0.05

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 19:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kaip bebųtų, skundas buvo pateiktas po apdovanojimų. Teisėjai sureagavo ir padarė veiksmus išskirtinai tik prieš tris moterų grupės sportininkes. TaĄiau nelietė kitų. Tai ar galima tas paĄias taisykles vieniems taikyti, o kitiems ne?
O kad bus tokia reakcija skundų parašĄs Vilius turėjo žinoti. Ne tokiomis priemonėmis reikia atkreipineti Į tai dėmesĮ.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
jurgix
Meistras


Prisijungė: 2009 02 02
Pranešimai: 105
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 22:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Pirmas punktas mano išvardintose teisėjų klaidose.
Mano žiniomis - skundas buvo prieš apdovanojimus, kol net nebuvo aiškųs rezultatai. Bet teisėjai sprendimų priėmė po apdovanojimų. TaĄiau skundo surašymo/pateikimo laiko nėta fiksuota, todėl dabar kiekvienas gali interpretuoti kaip nori.
Beje, skundas parašytas 2 dalyvėms, treĄia DSQ gavo teisėjų iniciatyva. Tie patys teisėjai matė kiekvienų dalyvĮ starte - kodėl ignoravo taisyklių 3.5 punktų? Yra labai daug klausimų ir dėliojant visų paveikslų vaizdas labai keiĄiasi.
Bet iš prielaidų ir gandų tiesa negimsta - todėl dar kartų siųlau - jei kyla abejoniu Viliaus elgesio tinkamumu - turim etikos komisijų, kuri turi visus svertus atlikti išsamų tyrimų ir pateikti savo išvadų.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
ep
Meistras


Prisijungė: 2006 10 06
Pranešimai: 297
Pranešimų per dieną: 0.05

PranešimasParašytas: 2021-05-24, 23:27    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Čia reikia svarstyti ne Viliaus elgesĮ, o teisėjų veiksmus ir sprendimus.
Betkuris iš mųsų turim teisĄ skųsti, jei manome kad kažkas negerai. Bet teisėjų srendimai neturi bųti iš oro. Jei taiko taisykles, tai jas turi taikyti arba visiems arba nė vienam. Jau nekalbu apie galimus procedųrinius pažeidimus.

po tokių incidentų 'iš oro', niekas ir nebenori rengti varžybų ar jų kontroliuoti, bei bųti žiuri nariu. Tikiuosi jog Javoniui nenukris noras ir entuziazmas tai daryti :)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Karolina Mickeviit
Meistras


Prisijungė: 2006 05 06
Pranešimai: 225
Pranešimų per dieną: 0.03
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2021-05-25, 12:55    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Apie dsq.

Mano manymu, diskvalifikacija turėtų bųti absoliuĄiai kraštutinė priemonė ir tik tiems atvejams, kai sportininkas pažeidžia taisykles, susijusias su fairplay (t.y. Įgyja kažkokĮ pranašumų). Visiem kitiem atvejam turėtų bųti ieškoma kitų formų, kurios, taip, gal ne tokios efektyvios, gal reikia pasukti galvų labiau, pakartoti daugiau kartų ir pan. Bet negalim taip vieni su kitais elgtis, kaip atsitiko dabar. Iš 10 startavusių moterų, treniruojasi 5, iš jų 3 diskvalifikuojat? Nors jos net nieko tyĄia nepadarė+neĮgijo jokio pranašumo+mųsų sporto specifika tokia, kad visi sportuojam,nes smagu, o ne dėl kažkokios kitos naudos. Ir taisyklės yra tam, kad tarnautų visiems startuojantiems, kad Įgalintų mus kovoti lygiavertiškai. Neturėtų kitos priežastys to užgožti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Skype vardas
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> OS kalnų dviračiais Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3
Puslapis 33

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005