�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas
 
 DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Lietuvos Čempionatas estafetės ir ilga
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau
 
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Cambas
Meistras


Prisijungė: 2004 08 26
Pranešimai: 1047
Pranešimų per dieną: 0.15

PranešimasParašytas: 2021-09-20, 17:03    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Teisybės dėlei reikėtų paminėt, kad KP numeris 94 vietovėje ant stotelės buvo teisingas iki kažkurio momento, kol, dėl lietaus, lipni juosta atsilupo ir ant viršaus užklijuotas numeris nukrito, tad ant stotelės liko naujas numeris 49. Kažkas nubėgo patikrint situacijos, kažkas rado nukritusĮ numerĮ, kkažkas nusprendė, kad vieta teisinga ir nubėgo toliau, kažkas visai netikrino numerio.
Užuojauta organizatoriams, kurie Įdėjo daugybĄ darbo Į šitų reikalų.
Užuojauta protestų rašytojams.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
R.V.
Vidutiniokas


Prisijungė: 2014 10 20
Pranešimai: 34
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2021-09-20, 18:49    Rašyti temą: Atsakyti su citata

AĄių už gerų žemėlapĮ ir Įdomias trasas. Oras ir po žiemos pavartytas miškas pridėjo dar papildomo šarmo, tai iššųkiai buvo tikrai nemenki.
Nors rezultatų ir nėra, vis tiek buvo labai Įdomu.

Gal mažiausiems (12-14 m.) dalyviams buvo kiek per sudėtinga ir per daug, nes kitų dienų norinĄių startuoti gerokai apmažėjo. Aišku, galima ginĄytis, kad Ąia LČ, kad trasos turi bųti rimtos, bet balansas vis tiek turi bųti rastas. Tikslo gųsdinti vaikų trasomis turbųt niekas neturi, bet va gaunasi, kad po tokių sudėtingų trasų, Įkalbinti jų startuoti kitų dienų ar net kitas varžybas nebeišeina. O visų noras juk yra gausinti OS bendruomenĄ ir išlaikyti vaikus šiame sporte.

AĄių Saulei ir sėkmės!
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
OKSaul
Patyrs


Prisijungė: 2017 03 28
Pranešimai: 57
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2021-09-20, 20:06    Rašyti temą: Atsakyti su citata

AĄių visiems už palaikymų.
Labai apgailestaujame dėl padarytos klaidos, pasakysime tik, kad mųsų klubietis, statĄs tuos du KP, užuot vakar ryte prisipažinĄs, kad blogai jauĄiasi, šiandien guli Santariškių kardiologijos skyriuje.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
OSmgjas
Meistras


Prisijungė: 2011 01 06
Pranešimai: 176
Pranešimų per dieną: 0.04

PranešimasParašytas: 2021-09-20, 20:09    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Miškas superinis, tik gal kiek perdaug užvirtĄs. Dėl užvirtimo medžiais ir kai kurių keliukų gradacija pakitusi - buvĄs normalus keliukas, visus metus nevažinėtas, dabar vos Įžiųrimas ar vietomis miške net neĮžiųrimas. Geriau jau kai kurių keliukų žemėlapyje išvis nebųtų pažymėta.
Užuojauta OK "Saulė" dėl nelaimingo atsitikimo su nukriutsiu KP numeriu. TaĄiau E.V. nuomonei pritarti negaliu - kokie dar gali bųti praėjimų išėmimai? Gal vienas atbėgo, suprato, kad punkto nr blogas, o pats punktas stovi vietoje, ir asžymėjĄs nubėgo, o kitas gal tris kartus tame šabakštyne nuo trijų skirtingų objektų prisirišinėdamas vaikšĄiojo/bėgiojo, kol pats save Įtikino, jog Ąia tikrai ne jis paklydo, bet punkto nr klaidingas. O jeigu jau ketinate tokĮ precedentų ateityje Įteisinti - kad minusuojami du prabėgimai Į/iš punkto, tai gal iš anksto apie tai reikėtų kažkaip pranešti. Tuomet visi, radĄ neteisingų punktų, galėtų pailsėti, aplink pavaikštinėti, situacijų panagrinėti ir jau gerokai pailsėjĄ pratĄstų bėgimų (juokauju).
Ir nieko Ąia naujo - anuliuoti rezultatus. Berods 2010 m. buvo anuliuoti dalies trasų rezultatai LČ labai ilgoje trasoje Kairiuose. Nepamenu, kas ten buvo blogai, bet tikrai pamenu, jog ant žemėlapių nebuvo šiaurės linijų. Ir nieko - klubas buvo Įpareigotas ir iš naujo savo lėšomis (be starto mokesĄio rinkimo) surengė Ąempionatų toms grupėms Smiltynėje, ir netgi buvo sukurtas precedentas - leista tose grupėse startuoti ir kitų grupių - vyresnių - atstovams, ir taip A.Paužas berods tapo vieninteliu sportininku, tais paĄiais metais tos paĄios trasos Ąempionate tapusiu prizininku dviejose skirtingose veteranų amžiaus grupėse. Tikėsimės kažko panašaus ir šiemet.
_________________
Jei jums nutrko saugos virv, patekote lavin ar jus upuol lokys - negalvokite, kad Dievas jus pamiro... prieingai - jis laukia js
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Eugenijus
Meistras


Prisijungė: 2007 03 19
Pranešimai: 97
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2021-09-20, 23:15    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Matosi, kad ne visi temos komentatoriai supranta kas atsitiko. 150 metrų atstumu vienas nuo kito buvo suplanuoti du kontroliniai punktai - 49 ir 94. Statant juos Įvyko paprasĄiausia žmogiška klaida- buvo sukeistos stotelės. Ant žemės liko teisingos, iš anksto organizatorių sudėliotos kortelės su teisingais numeriais. Klaida, kuri gali atsitikti kiekvienam ir kiekvienų dienų ir kaltinti organizatorius, kad buvo nepasiruošta, nesužiųrėta tiesiog nesiverĄia liežuvis. Tiems, kam pritrųko takelių skaidrumo, lėkšto reljefo skaitomumo aukštoje žolėje ir saulės danguje OK "Saulė" varžybose, siųlau pora vasarų praleisti miške, paruošti "tinkamų" žemėlapĮ, po to su keletu draugų suorganizuoti Ąempionatų, Ąempionatų estafetėse ir klasikinėje trasoje. Tai padarė saulieĄiai! Ir padarė tikrai gerai. AĄių jiems už tai.
Buvau šių varžybų žiuri nariu, balsavau už rezultatų atstatymų išimant nepavykusius etapus, taĄiau buvo nusprĄsta kitaip. Gal ir teisingas sprendimas Ąempionate, bet žmogiškųja prasme mes nuskriaudėme patys save. Buvo Įdėtas didžiulis organizatorių darbas, nuvertintos dalyvių pastangos ruošiantis ir dalyvaujant Ąempionate. Manau ir manysiu, kad ne visada Įstatymo raidė yra aukšĄiau už paprastų žmogiškumų.
Sveikatos ir stiprybės kolegai iš Saulės klubo. Viskas bus gerai, iki susitikimo žaliosiose trasose!


Paskutinį kartą redagavo Eugenijus, 2021-09-21, 07:07. Redaguota 1 kartą
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
jurgix
Meistras


Prisijungė: 2009 02 02
Pranešimai: 105
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 00:20    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Neesu sportininkas, kaip štai sužinojau iš gerb. korifėjaus, tai leisiu sau laisvai paanalizuoti situacijų.

Tikrai yra trasų planuotojų, kurie ne tiesiog sudėlioja KP numerius vietovėje iš eilės, bet parenka panašiai atrodanĄius numerius greta stovintiems punktams - tikslas lavinti sportininkų pastabumų ar tiesiog pagauti labiau "užsirųgštinusius"? Nežinau. Taip, tai neprieštarauja taisyklėmis, bet neatrodo solidžiai.
Nežinau, ar šĮ kartų buvo ta pati mintis, ar tiesiog netyĄia taip susidėliojo, bet Į spųstus pakliuvo pats statytojas, nes streso statant trasų dažnai yra daugiau, nei jų bėgant.

O antras pastebėjimas - labai gera praktika, kai kiekvienas statytojas pastatĄs "savo" KP, turi patikrinti kažkurio kito statytojo pastatytus KP (grĮždamas pakeliui, ar šalia) - 4 akys klysta daug reĄiau, nei 2.

Kadangi istorija dar nesibaigė, paties žiuri sprendimo kol kas nekomentuosiu.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje Skype vardas
OKSaul
Patyrs


Prisijungė: 2017 03 28
Pranešimai: 57
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 07:55    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Varžybų vietoje rastos Tako ir Trimtex aprangų viršutinės dalys ir nedidelis skėtis.
Pasigedusius šių daiktų prašome kreiptis: , tel 861811353.
Taip pat atsivežėme daug neatsiimtų estafeĄių žemėlapių.
Prašome pranešti jų numerius, atvešime Į artimiausias varžybas.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
doobas1
Meistras


Prisijungė: 2012 05 24
Pranešimai: 637
Pranešimų per dieną: 0.15

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 09:15    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Taisyklese nera numatyta isimti praejimus ar kitaip itakoti varzybu rezultatus. Yra tik viena opcija: anuliuoti rezultatus.

Citata:
20.13 Varžybų organizatoriai turi anuliuoti rezultatus (visus ar atskirų grupių), jei buvo grubiai
pažeisti kilnios sportinės kovos principai.


Ziuri nariu darbas siuo klausimu turetu buti nustatyti taisykliu pazeidimo masta. Ar tai grubus pazeidimas ar mazesnio masto pazeidimas. Mano asmenine nuomone sis pazeidimas buvo grubus, nes reikalingo punkto vietoje nebuvo.

Zmogiskasis faktorius visada egzistuoja musu sporte, todel nera cia ko peikti organizatoriu. Netikiu, kad atsirastu tas, kuris tokius dalykus darytu tycia. Visi organizatoriai nori tik geriausio renginio, taciau atsitinka dalyku, kuriems yra numatytos taisykles.

Organizuoti papildomas varzybas taip pat buti kilnios sportines kovos principo pazeidimas (vieniem reikia ilgai planuoti atvykima i varzybas, kiti daro tikslini pasiruosima tai ir kitai datai ir t.t.). Pasaulio cempionu pernai taip pat neturejom.
_________________
Ramunas P.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
SMG
Meistras


Prisijungė: 2004 04 05
Pranešimai: 1233
Pranešimų per dieną: 0.17
Miestas: Kaunas

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 12:02    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Citata:
Mano asmenine nuomone sis pazeidimas buvo grubus, nes reikalingo punkto vietoje nebuvo.

Pažeidimas bųtų tikrai grubus, jei punkto vietoje bųtų nebuvĄ. Pretenduojantys Į lyderius (mokantys skaityti žemėlapĮ, legendas) dabartinėje situacijoje neturėtų pasimesti ir gaišti daug laiko. Sprinte tai galėtų turėti lemiamų Įtakų, bet ilgoje ... ? Gal bųt moksleiviams, kurie dar neturi patirties. :roll: Iš tarpinių laikų neatrodo, kad lyderiai ten labai nukentėjo. Už ryžtų ir ištvermĄ medalius geriau kabinti Ąempionate, nei WOD renginiuose.
_________________
Jei problem galima isprsti, vadinasi, nra jokio reikalo dl jos jaudintis. Jei problema neisprendiama, jaudintis dl jos beprasmika.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] MSN Messenger Skype vardas
Stankevic
Meistras


Prisijungė: 2005 09 08
Pranešimai: 538
Pranešimų per dieną: 0.08
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 13:03    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Dar patiko, kad antrų dienų ž punktas buvo ne ant keliukų sankirtos, o miške! Iškart reik budriai orientuotis.(bent taip atrodo iš žemėlapio ir GPS)
Tik dvylikiniams toks ž punktas prideda sudėtingumo, kaip R.V. minėjo, kad trasos gali atbaidyti sudėtingumu. Na gal oras Ąia pasitarnavo labiau. Pernai per Lietuvos taurĄ buvo retenybė -- laužas šalia varžybų centro, galima buvo sušilt iškart po finišo.
Pirmų dienų nuo estafeĄių ž punkto dvylikiniams vedė markiruotė iki keliuko, inkorporuota Į trasų kaip privaloma, bet kai kurie iškart bėgo link kp (nors laimėjimas nėr didelis), matyt nežino kada privaloma / neprivaloma, alternatyva buvo suplanuot kaip neprivalomų.

(Upd.)
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ] Apsilankyti vartotojo tinklapyje
doobas1
Meistras


Prisijungė: 2012 05 24
Pranešimai: 637
Pranešimų per dieną: 0.15

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 14:19    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Citata:
Pažeidimas bųtų tikrai grubus, jei punkto vietoje bųtų nebuvĄ.


Ar punkto vietoje buvo 94KP? Jei ne tuomet punkto nebuvo[/quote]
_________________
Ramunas P.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Remis
Meistras


Prisijungė: 2004 04 21
Pranešimai: 384
Pranešimų per dieną: 0.05

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 17:07    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Manau tema išsisėmė. Varžybų žiuri pasielgė pagal taisykles ir nieko Ąia nepadarysi. Apmaudu organizatoriams, apmaudu dalyviams. Bet kitokio sprendimo tiesiog negalėjo bųti. :(
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
TADASK
Patyrs


Prisijungė: 2018 08 16
Pranešimai: 65
Pranešimų per dieną: 0.03

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 17:40    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Varžybų žiuri galėjo anuliuoti tik tas grupes, iš kurių bent vieno dalyvio buvo gautas raštiškas skundas.
Kaip suprantu, varžybų taisyklės nedraudžia taip pasielgti. Mano nuomone, tai bųtų buvĄs geras kompromisas.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Ramnas asas
Naujokas


Prisijungė: 2018 02 11
Pranešimai: 10
Pranešimų per dieną: 0

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 20:46    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Visi anuliuotų rezultatų grupių dalyviai nebaigė distancijų, nes jie arba ne ta tvarka, arba ne tuos KP pasižymėjo. Dsq ir gavo pirmi finišavĄ, tik vėliau buvo pakeista programa. Nors ir man (netiesiogiai) dėl to liko kartelis, bet taisyklės yra taisyklės.
Vienas dalykas, kas galėjo bųti padaryta, tai taip, kaip buvo pasielgta 2019 m. Rygoje per Pasaulio veteranų sprinto finalų, kai buvo anuliuoti turbųt 90 proc. visų grupių rezultatai. Tuomet visus A finalų prizininkus pakvietė ant pjedestalo, medalių nedavė, Įteikė tik gėles. Gal iš šiuo atveju kažkas panašaus bųtų neutralizavĄ bent šiek tiek neigiamų emocijų ar Įspųdžių.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
AZ
Vidutiniokas


Prisijungė: 2014 10 23
Pranešimai: 30
Pranešimų per dieną: 0.01
Miestas: Vilnius

PranešimasParašytas: 2021-09-21, 22:42    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Asmeniškai man sunku pritempti 20.13p.

"20.13 Varžybų organizatoriai turi anuliuoti rezultatus (visus ar atskirų grupių), jei buvo grubiai
pažeisti kilnios sportinės kovos principai."


prie aprašytos situacijos. Kilnumas (taurumas) suprastinas kaip priešingybė negarbingam/nesųžiningam elgesiui. Pav. PČ Kinijoje.

Esminis manau yra

"1.1 Orientavimasis bėgte (toliau OS) orientavimosi sporto disciplina, kai sportininkas, savarankiškai pasirinkdamas kelių, žemėlapio ir kompaso pagalba per trumpiausių arba nurodytų laikų turi Įveikti trasų, kuri dar iki starto pradžios jam buvo nežinoma, vietovėje rasdamas žemėlapyje pažymėtus taškus (kontrolinius punktus)." .

T.y.svarbu rasti vietų žemėlapyje. Buvo atvejų kai neteisingoj vietoj stovinĄios stotelės "nepaėmĄs" teikia protestų ir DSQ naikinamas. Šiuo atveju KP vieta žemėlapyje nupiešta teisingai. visi trasoje nurodyta tvarka radĄ pažymėtas vietas (KP) ir atsižymėjĄ, gavo patvirtinimų kad rado vietų ir trasų Įveikė tinkamai.

Klaidingas kontrolės p. nr. vietoje klaidingas visiems. nelygių (nesųžiningų) sųlygų dalyviam šiuo atveju nėra ir 20.13 tokio atveju neturėtų apimti. jei buvo daliai tos trasos dalyvių skirtingas nr. (kaip chambas rašė - nukrito), anuliavimų galima bųtų svarstyti bųtent toms grupėms kurioms daliai dalyvių buvo skirtingi nr.. Ne visoms.

Bet ir tai didelis klausimas ar neturėtų bųti vertinama individualios pretenzijos pagrindu. O jei prizininkams nustatyti tai Įtakos neturėjo, tai gal ir apdovanojimus buvo galima palikti.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3, 4, 5  Toliau
Puslapis 45

 
Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005