�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas

DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Savaitgalis su Klajunu [08.19-seimu taure, 08.20-maratonas]
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Vyc
Meistras

Prisijungė: 2005 03 26
Pranešimų per dieną: 0.1

PranešimasParašytas: 2006-08-18, 11:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

sian vakare, veliausiai ryt ryte seimu sarasas ir maratono starto laikai bus klajuno psl

iki Twisted Evil
Svečias

Pranešimų per dieną: 0.82

PranešimasParašytas: 2006-08-18, 13:11    Rašyti temą: Atsakyti su citata

vakar velai registravausi e-mail'u.
negavau patvirtinimo del registracijos.
ar tureciau pakartoti registracija?
Atgal į viršų
Vyc
Meistras

PranešimasParašytas: 2006-08-18, 17:10    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Anonymous rašo:
vakar velai registravausi e-mail'u.
negavau patvirtinimo del registracijos.
ar tureciau pakartoti registracija?

perziurejau meila, nepatvirtintu nera.. kadangi svecias ir nznau nei meilo laiko nei kas esi tai siulau skambyt klajuno psl duotais telefonais pageidautina Juozo, susitarsim.

sumesti seimu taures dalyviai
http://klajunas.dtiltas.lt/files/seimuT.htm

ir maratono starto protokolai
http://klajunas.dtiltas.lt/files/st_protok.htm

nuo siol visi kontaktai tik telefonu, isvarom i miska Very Happy
Vyc
Meistras

PranešimasParašytas: 2006-08-20, 23:32    Rašyti temą: Atsakyti su citata

seimu taures ir maratono rezultatai http://klajunas.com

maratono splitai dbtope

Rolling Eyes
Vytenis
Meistras

Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimų per dieną: 0.46

PranešimasParašytas: 2006-09-06, 00:35    Rašyti temą: Atsakyti su citata

PASKUTINIŲ VASAROS ATSPINDžIŲ PRISIMINIMAI

Nors gerokai pavėluotai, bet vis tik leiskite maloniai atsiliepti apie šių nuostabių Klajųno savaitgalio tradicijų ir palinkėti, kad ji toliau bųtų sėkmingai puoselėjama. Todėl pravartu pažvelgti Į šĮ jau nuplėštų kalendoriaus lapelĮ per laiko perspektyvų.

Labai atsiprašau, kad išnyko neaišku kuriam laikui užfiksuoti kadrai Ešerinio ežero fone nejau neliks šių varžybų istorijai apdovanotųjų nuotraukų? Mat per Vilių žaidynių varžybas Bombardinėje kažkas iš orientacininkų "pasiskolino (neaišku kuriam laikui) mano fotoaparatų su labai talpia ir pilnai užpildyta kortele, man labai brangiais kadrais fotografuotais Aukštaitijoje per atostogas. Man brangųs kadrai todėl, kad keliavau dviraiu ir fotografavausi prie Aukštaitijos miestelių bažnyių, kuriuose užpraeitame šimtmetyje vargonininkavo mano senelio tėvas. Jei kam netyia pakliųtų šie kadrai, labai bųiau dėkingas. Keliavau po Aukštaitijų, nes to norėjo mano senelis, kai man buvo tik 11 m. Bet jo norų išpildžiau tik dabar, mindamas pedalus maršrutu iki Visagino 3X4 ir rateliu iki Klajųno savaitgalio renginio. Nepakartojami kadrai buvo ir iš Visagino renginių (OS bei kantri).

Taigi praradus kas labai brangu, manau, kad gyvenimas tuo nesibaigs. Todėl noriu pabrėžti šios puikios tradicijos reikšm
sporte. Svarbiausia, kad šios varžybos labai gerai derinasi vasaros treniruoių cikle ir yra puiki ataskaita, kaip pagerinta bendroji ištvermė. Vasaros pabaigai Visagino 3X4 ir šis Klajųno savaitgalis su toliau sekaniu sprinto LČ bei klubų taure yra tam tikros sistemos derinys, kuris labai tinka ir harmoningai piešiasi svarbiausiųjų savybių ugdyme.

Patariau tam savaitgaliui atvykti net anksiau. Labai smagu prabėgti tradicin
bėgimo trasų aplink želvos ežerų. Tai puikiausia kontrolė ir labai svarbu pamatyti kiek patobulėjai nuo sausio mėnesio. Aišku, jei bėgai sausio 13-osios tradicinĮ sugintieių organizuojamų vienų puikiausių Lietuvoje bėgimų. Vasarų šia nuostabiai banguota trasa bėgti net dar smagiau. Tik tam patariau jų išsimatuoti ir susižymėti kas 500 m ir bėgant labai gerai stebėti, kaip atžvilgiu reljefo kinta ne tik bėgimo greitis, bet ir pulsas (jei turite daugiaatmintinĮ pulsometrų) Tai labai reikšminga informacija taktiniams apmastymams ir skaiiavimams, studijuojant taktikų reljefe. Po tokios kontrolinės treniruotės; ilgo plaukimo treniruotės tai nuostabiausias atsigavimas. Atsigauti galima ir per šeimų varžybas, pasiorientavus valandžiuk
. O kitų dienų maratonas. Ir jeigu jausite kokĮ nuovargiukų, tai ne pasaulinio lygio maratonas, o treniruojamųjĮ efektų po jo gausite labai didelĮ.

Ir šeimų varžybos prieš maratonų, tai nuostabiausia šeimų sporto pedagogikos formavimo tradicija mųsų sporte. Kažin, ar kitos sporto šakos turi tokias puikias tradicijas? Manau, kad mes turime džiaugtis, didžiuotis ir tai labai branginti.

Įdomu, kad pergal
šventė jaunimo amžiaus sportininkė jau ne pirmų kartų maratono trasų Įveikianti tai Rasa iš Vilniaus. Pamenu jos tėvelĮ dar žymiai jaunesnĮ nei dabar Rasa, kuris labai rimtai buvo susidomėj
s bėgimu ir rimtomis bėgimo treniruotėmis. Sveikinu ir Rasos bendramoksl
Skaist
ar tik ne pirmų kartų pilnų moteriškųjĮ maratonų Įveikusių. Ypa pagyrimo verta Gytė, išdrĮsusi išbėgti Į tokių ilgų trasų. Stebina ir klajųnieio Tomo Matjošiaus treioji vieta. Kad Tomas pasižymėdavo puikiai bėgimo trasose tarp stipriausių šalies bėgikų, tai jau mažai kų stebina. Bet štai Tomas tarp stipriausių šalies orientacininkų! Matom ir jaunųjĮ ir kitų Tomų iš Sako. Gražu, kai jaunieji taip puikiai kloja pamatus ateiiai.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
RAMUNCHIKAS
Meistras

Prisijungė: 2004 04 03
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2006-09-06, 16:46    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kaip Vytenis Vyteniui sakau, sita >> Mat per Vilių žaidynių varžybas Bombardinėje kažkas iš orientacininkų "pasiskolino (neaišku kuriam laikui) mano fotoaparatų su labai talpia ir pilnai užpildyta kortele, man labai brangiais kadrais fotografuotais Aukštaitijoje per atostogas. Man brangųs kadrai todėl, kad keliavau dviraiu ir fotografavausi prie Aukštaitijos miestelių bažnyių, kuriuose užpraeitame šimtmetyje vargonininkavo mano senelio tėvas. Jei kam netyia pakliųtų šie kadrai, labai bųiau dėkingas. Keliavau po Aukštaitijų, nes to norėjo mano senelis, kai man buvo tik 11 m. Bet jo norų išpildžiau tik dabar, mindamas pedalus maršrutu iki Visagino 3X4 ir rateliu iki Klajųno savaitgalio renginio. >> as jau maciau ne viena karta ir ivairiausiose, neitikeciausiose sio forumo temose. Vitaminu trukumas jau ima virsu ir kraujyje susitelke laktatai sukelia man pykcio priepuoli. As, o manau ir kiti registruoti vartotojai perskaitom visas naujas zinutes, bet skaityti ta pati per ta pati skirtingose vietose , atleiskit atsibosta. Galetume zinoma ir neskaityti, bet neperskaicius apie kazka diskutuot lyg ir negrazu Rolling Eyes
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Vytenis
Meistras

PranešimasParašytas: 2006-09-06, 21:28    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Labai atsiprašau už tų patĮ per tų patĮ. Stengiausi tų patĮ visur kažkaip kitaip ir su šiek tiek kitokiom interpretacijomis tokiu tikslu, kad gal ne visi visus skyrius paskaito. Manau, kad šioje temoje turėjau pakartoti, nes labai fotografavau šias varžybas ir paius apdovanojimų ceremonjalus. juolab, kad organizatoriai primygtinai prašė tai daryti. Tai todėl ir reikėjo man kažkaip atsiprašyti, mielasis RAMUNCHIKAI, nes lyg bųtų ir ne korekt iš mano pusės figuruotis su fotoaparatu ir nepateikti tų kadrų nei organizatoriams Klajųno istorijai, nei dalyviams. Pavedžiau Visagino dalyvius, privalėjau informuoti, kad nuvyliau ir Klajųno savaitgalio dalyvius. todėl labai atsiprašau, kad negalėsiu pateikti.

O aprašiau tai, kų mielasis RAMUNCHIKAS dar ir raudonai pakartojo todėl, kad gal vis tiek paklius pas kažkų ta mano kortelė su tais aprašytais vaizdais. Juk paryškintom raidėm paprašiau, kad gal kas nors tuos vaizdus kas užtiks. Tik, kodėl, RAMUNCHIKAI, nenukopijavai paio svarbiausio - mano prašymo visiems? Vis tiek pas kažkų turėtų pasklĮsti šie kadrai. Juk "pasiskolino" ne svetimi, nes jų varžybose nebuvo. Todėl, manau, kad vis tiek turėjo kas nors iš orientacininkų pamatyti nors tų, kuris "skolinosi" mano fotoaparatų, lĮsdamas Į mano drabužius ir pasiimdamas iš kišenės nedidelĮ fotoapararukų. Elektroniniai dabar daugumoje nedideli. Juk mano drabužiai nebuvo kur nors miške pamesti, kai trumpam išbėgau Į miškų. Jie buvo didelėje pavėsinėje ant stalo, kaip ir kitų sportininkų drabužiai bei daiktai.

Labai apgailėstauju, kad RAMUNCHIKUI jo žodžiais "kraujyje susitelke laktatai sukelia man pykcio priepuoli". Man neramu, kad nei iš šio nei iš to pas RAMUNCHIK
"
kaupiasi laktatas. Jis kaupiasi pas sportininkus tik anaerobinio krųvio metu ir kad jis sukelinėtų pykio priepuolius - biologijoje kažko dar negirdėjau. Mielasis RAMUNCHIKAI - pykio priepuolius paprastai sukelinėja tik SERATONINO kiekio sumažėjimas. O tai labai ir labai kenksminga orientavimosi sporte, nes šio neurotransmiterio (nervinių impulsų perdavėjo) Įtaka suvokiamumui ir blaiviam mųstymui turi labai didel
Įtakų.
Apie tai dar rašysiu labai didelĮ traktatų sporto psichologijos srityje. Pakentėkite - pateiksiu pribloškianių duomenų. Prie šio darbo dirbu jau 3-ti metai.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą   Apsilankyti vartotojo tinklapyje
RAMUNCHIKAS
Meistras

PranešimasParašytas: 2006-09-07, 10:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Laughing O gal ... nereikia ?
Atgal į viršų
Vytenis
Meistras

PranešimasParašytas: 2006-09-07, 11:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Visiškai teisingai RAMUNCHIKAI Exclamation Kai trųksta organizme SERATONINO, tai ir bųsena bųna tokia, kad nesinori nieko ir ypa nesinori nieko sužinoti. Depresin
bųsenų susijusių su nenoru nieko naujo sužinoti labai aprašo dabar psichologai kartu su biochemikais bei biologais, tyrinėdami šių bųsenų, iššaukianių net pykio priepuolius. Labai daug jau tyrimų yra atlikta ypa Anglijoje ir tais duomenimis labai yra susidomėj
net kriminologai. O sporto psichologijoje tai išvis nearti dirvonai. Kai žmogus piktas, jis niekada nenorės žinoti, kodėl jis yra piktas. Crying or Very sad Tam reikia save priversti, kad sau padėti ir baigti sau bei kitiems kenkti.
Atgal į viršų
scopy
Meistras

Prisijungė: 2005 12 16
Pranešimų per dieną: 0.05

PranešimasParašytas: 2006-09-07, 12:54    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Ramunikai, kų besakysi, viskas gali bųti panaudota prieš tave.
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą [ užslaptinta ]
Vytenis
Meistras

PranešimasParašytas: 2006-09-07, 14:06    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Atleisk, mielasis RAMUNCIKAI, aš jokiu bųdu ne prieš Tave ir labai esu dėkingas, kad esi atviras ir geras diskutuotojas. Aš dėstau tai, kų pats esu užsirov
s ir tam užsirovimui priežastĮ turėjau. Tikiuos, kad tai bus nauda mųsų visam sportui, kai bus iš ko pasimokyti. Aukos skaudžios jau yra gan didelės. Tik visa laimė, kad kai kurios aukos net nežino, kad jos tapo aukomis absurdo. Todėl toms aukoms yra lengviau. Bet visam mųsų sportui - patikėkit, tikrai nėra geriau, kai absurdas kl
sti net ten, kur jo tikrai neturėtų bųti. O šeip, tai ia ne ta tema - ia "Klajųno savaitgalis ..." ir pereikime prie šios temos, jei dar yra kų apie jĮ pasakyti, patarti ar pasiųlyti klajųnieiams.
Atgal į viršų
RAMUNCHIKAS
Meistras

PranešimasParašytas: 2006-09-09, 15:40    Rašyti temą: Atsakyti su citata

SERATONINAS , kaip supratau nera naudingoji iskasena ir jei jau jo truksta tai truksta Confused O dar idomu tai , kad kai jo truksta zmogus nustoja bet kuo dometis ir nenori nieko suzinoti (zr. Vytenis). Siek tiek pasvarsciau ir nusprendziau paklausti - o is kur pas miela Vyteni tokiame garbiame amziuje toks noras VISKA zinoti ? Ar tai tik nereiskia kad pas ji SERATONINO yra per daug ir ar tai nepavojinga sveikatai ? Konditeriai ir kulinarai nagrineja kita reiskini, kai i pyrago tesla pridedama PER DAUG mieliu. Tada buna kad kepinys tiesiog "islipa" is remu ir gaunasi niekuo negersenis nei tuo atveju, kai mieliu buna pagaileta... Todel manau kad mums visiems dar tikrai yra kur tobuleti tiek biochemijoj, tiek psichologijoj, tiek kulinarijoj Very Happy Ir teatleidzia man klajunieciai uz si intarpa ju temoje ...
Atgal į viršų
RAMUNCHIKAS
Meistras

PranešimasParašytas: 2006-09-09, 16:52    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Stai ka dar radau M-1 plus tinklalapyje Laughing http://pliusas.fm/comment/2563-2-1/
Atgal į viršų
Svečias

PranešimasParašytas: 2006-09-09, 21:06    Rašyti temą: Atsakyti su citata

RAMUNCHIKAS rašo:
Stai ka dar radau M-1 plus tinklalapyje Laughing http://pliusas.fm/comment/2563-2-1/

Siame komentare, "kodel skubama i santakos rumus" kur RAMUNCHIKAS dabar mums atkniso, ar tik neina kalba apie SERATONINO atradejo Osporte aukletines irgi skubejima i tuos pacius rumus? Rolling Eyes Juk jos mes nematome po WUOC-06 nei sprinte LC, nors ji buvusi prizininke elito sprinte, nei dabar tik ka ivykusiame maratone, nors ji buvus geriausia begike ir ypac maratonu megeja buvusi. Ji bego Rogainingo 6 val.v-bose pas Svajka net moksleive budama. Very Happy Kazkaip viskas susiveda i viena ir ta pacia Rolling Eyes Ar ne del to pacio seratonino prarandame grazuoles, kad jas nugrebia ne osininkai? Juk viena pana tik 3-4 vaikinams pas mus atitenka. Slove RMUNCHIKUI, atradusiam priezasti musu nelaimes Very Happy
Atgal į viršų
Svečias

PranešimasParašytas: 2006-09-12, 13:31    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Anonymous rašo:
RAMUNCHIKAS rašo:

Siame komentare, "kodel skubama i santakos rumus" kur RAMUNCHIKAS dabar mums atkniso, ar tik neina kalba apie SERATONINO atradejo Osporte aukletines irgi skubejima i tuos pacius rumus? Rolling Eyes Juk jos mes nematome po WUOC-06 nei sprinte LC, nors ji buvusi prizininke elito sprinte, nei dabar tik ka ivykusiame maratone, nors ji buvus geriausia begike ir ypac maratonu megeja buvusi. Ji bego Rogainingo 6 val.v-bose pas Svajka net moksleive budama. Very Happy Kazkaip viskas susiveda i viena ir ta pacia Rolling Eyes Ar ne del to pacio seratonino prarandame grazuoles, kad jas nugrebia ne osininkai? Juk viena pana tik 3-4 vaikinams pas mus atitenka. Slove RMUNCHIKUI, atradusiam priezasti musu nelaimes Very Happy

Nieko nuostabaus, kad "Klajųno" temoje jau nuklydome. Kadangi nieko neaišku prie ko ia buvo prilypytas Vytenio komentaras- teko gerokai panarsšyti, kad atrasti teiginĮ:

Įdomybės suaugusiųjų pasaulyje
Nepakaltinamos bųsenos dauguma skuba Į santuokos rųmus
Anglų mokslininkai Įrodė, kad Įsimylėjusių žmonių kraujyje net 401 kartų sumažėja baltymų, o tai savo ruožtu sumažina seratonino gaminimųsi. Seratoninas tai medžiaga, jungianti atskiras nervines lųsteles Į visumų. Tokiu bųdu, nervinės lųstelės, vietoj to, jog dirbtų kaip darnus mechanizmas, išsiderina ir kiekviena dirba atskirai. Tuomet atsiranda ilgalaikė nemiga, sumažėja jautrumas skausmui, nesugebama blaiviai mųstyti. Paradoksas, bet, bųtent bųdami nepakaltinamos bųsenos dauguma skuba Į santuokos rųmus. Gal dėl tos priežasties daug skubotų santuokų išyra jau po kelių bendro gyvenimo metų.

Dabar aišku, iš kur buvo atsiradusi mųsų forume trenerio smerkimo tema
Atgal į viršų
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Puslapis 23

Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume