|
 Orientavimosi sporto forumas
|
|
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
nerce Meistras
Prisijungė: 2004 04 01 Pranešimai: 304 Pranešimų per dieną: 0.04 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-04-12, 22:01 Rašyti temą: |
|
|
Manau visisiems Lietuvos osininkams butu smagu tarp ju ir man
bet man pasirode kad jus pradedat reikalaut... |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
Pranešimų per dieną: 0.82
|
Parašytas: 2006-04-12, 22:45 Rašyti temą: |
|
|
Ziurekit! Prisipazino nerce, kad ne ant tos kojos buvo atsistojusi. Cia tikrai nieko pasisnekejimas. Vadinasi auksais prades lyti  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
nerce Meistras
Prisijungė: 2004 04 01 Pranešimai: 304 Pranešimų per dieną: 0.04 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-04-12, 23:51 Rašyti temą: |
|
|
As neprisipazinau  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Di:) Patyręs
Prisijungė: 2006 04 12 Pranešimai: 52 Pranešimų per dieną: 0.01 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-04-13, 08:48 Rašyti temą: |
|
|
Jei maziau reaguotume i visokius erzinimus, priekaistus ar tam tikru zmoniu pastangas pasiepti ar sumenkinti (ypac nepagristai), tai butu cia maziau visokiu rietenu, ir gal daugiau naudingu diskusiju... Gaila ziuret, kaip energija issvaistoma vejais, o galetu buti panaudota teigiama linkme
Daugiau tvirto pasitikejimo savimi, ir aplinkos itaka bus bejege
Daugiau Meiles vienas kitam ir savo veiklai, maziau egoizmo
(na, cia atsakymas ne tik i paskutinius pasisakymus, bet apskritai, perzvelgus kai kurias sio forumo temas).
Visiems geros dienos!  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-04-13, 14:35 Rašyti temą: |
|
|
Man visiskai neaisku, ka nerce rašo: | Ko jus cia visi varot?
Is pradziu vare ant Editos, dabar rado nauja auka dajnorka..slykstu skaityt... paskaitykit ka rasot  |
Kur ir kada ant Editos kas vare Del josios radau tik Vytenio pavyzdi, kaip jaunimu savo klubuose reik rupintis. Cia, manau, didziausia Lietuvos problema, kad klubuose pamirstas ir uzguitas jaunimas. Ar nematote kai stumia ji sali kai kuriu supermegeju savanaudiskasis egoizmas? Labai sutinku su Di:) cia pareiksta nuomone del pastangu sumenkinimo.
Nesuprantu, kodel cia daug ir puikiai rasancia dajnorka nerce pavadino auka. Ir Editos ikistas cia pavyzdys tikrai mislingas Jis kazka turetu reiksti Tikrai cia josios niekur neradau, kad apie ja butu kas uzsiminta. Gal gali nerce issamiau paaiskinti, ka ji turejo cia minty. Mat kazka jau labai unikalaus girdejusi esu Tai gal klokite, o ne uzuominom metykites. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
nerce Meistras
|
Parašytas: 2006-04-13, 14:57 Rašyti temą: |
|
|
Man tikrai pasirode kad jus cia varot ant Dajnorkos, kad ji nori zinot kilometraza, man atrodo kad pradejot reikalaut is jos aukso..
o editos pvz buvo todel kad anksciau ant jos vare ir man pasirode kad ant Dajnorkos pradedat varyt...niekam neleisiu ant Dajnorkos varyt
foruma beskaitant man susidaro nuomone, kad cia pasidare tik varymai vieni ant kitu... cia tik mano subjektyvi nuomone, kaip as supratau jusu pasisakymus.. tai tiek.. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Svečias
|
Parašytas: 2006-04-13, 15:58 Rašyti temą: AR žVELGSIMEI ORGANIZMO žEMĖLAPĮ? ar ne žudome mes ja |
|
|
AR žVELGSIME BĖGDAMI Į SAVO ORGANIZMO žEMĖLAPĮ? ar ne žudome mes jaunus sportininkus, ignoruodami sporto mokslų?
O štai, kur šuva pakastas! Dabar jau man aišku, apie kokia Astų Dajnorka gretimoje temoje klausė man
s. Vėl esu žioplys, kad ia pirmiau neužėjau. Atleiskite, jau neturiu laiko tiek kiek anksiau po internetų narstyti. Jau ir žemėlapius miške pradėjau piešti. Tik labai jau pelkės praeiti neduoda. Ir štai grĮž
s iš miško matau, dabar populiariausia ši tema darosi. Tikrai nebūiau tiek daug raš
s apie Astas užvakar, jei būiau tai pamat
s. Apgailestauju, bet, matau, kad Asta atsirado ia tada, kai aš Kazlų R. ir internetų namuos išsivestų palik
s jau buvau. Ir, nepavykus Klaipėdon išvykti, namuos Jonavoj nuo kompiuterio bent gerai pailsėjau. O tokio mobilaus telefono susieto su internetu dar kol kas tikrai neturiu, kaip, matau, kas tai ia svaigsta. O "mano dvynė ir mane šokiruoja. Nesistebiu, kad daug kas žino mane kaip nuluptų, bet iš kur apie mano moksleivių referatus ponia Asta žino? Tik tokios Simonos apie Pajūrio nac.parkų per OS aplinkos prizm
buvo teiktas Į respublikinĮ konkursų. Džiaugiuos, kad visus referatus jaunųjų per stebuklų pavyko išsaugoti, nors visa literatūra unikaliausia man klube dingo. Todėl labai prašau man asmeninius klausimus uždavinėti trenerisvytenis@keliauk.lt (man malonu, aš jau gaunu iš dar nepažĮstamų, bet mielų interneto lankytojų) Kad ir tokĮ klausimų apie mano buvusios auklėtinės dingimų iš vietinės žiniasklaidos galiu atsakyti tik aš. Atsakymas paprastas NĖRA GALIMYBIŲ daugiau apie jų man rašyti, nors retom progom tai dar nepamirštu. O Į kitų klausymų gerbiamosios Astos tik kitas treneris gali atsakyti. Ir iš interneto lankytojų tokių asmeninių pobūdžio klausimų ia, tikrai niekas neatsakys, nors apie tai mes ir diskutuojame jau ne vienoje temoje.
Matau, kad tikrai ia A... užvirė gerų diskusijų. Tiek daug pasisakanių ir koks nuostabus Dajnorkos dialogas! Kad daugiau tokių puikių duetų būtų. O, matau ir veteranų ĮsiliejusĮ tai jau trio! Tikrai Dajnorka visad nuostabių minių pameta. Visad reikia Įsiklausyti Į didel
patirtĮ turinias ir mūsų sportui su didel
meil
atsidavusias. Atsiprašau Ingos, kai vienų kartų dialoge josios nepažinau. Pasirodo ne viena Inga lietuvaitė maratonų (42,195 km) bėgusi! Tai mūsų Inga irgi! Kur tai buvo? Gal Stokholmo garsiajame maratone? Ten mano kolegos jonavieiai yra irgi bėg
.
Ir man dabar aišku, kodėl tik sveiai išvien "užknisa. Nematau ir aš jokio skirtumo - ar su sveiu, ar su pasislėpusiuoju po neaiškių raidžių kombinacijom diskutuoji. Gerai kai tas kombinacijas savo viešai skelbtame el.pašto adrese yra Įkal
s. Tada pamatai, nuo kokio "drųsuolio pylos internete gavai. Man daug maloniau, kai visiškai atvirai pašnekovų matau. Tai tada tikrai daug daugiau ir turiningiau gali diskutuoti. Kad ir su Dainorka, kurios dėka tikrai revoliucija mūsų sporte turėtų prasidėti. Oi kaip reikia jai Į pagalba josios bendraminių!
Labai taiklių pastabų matau, kad jaunimas išnešė šiukšles iš mūsų namų. Bet gal ant viso jaunimo varyti nereikia, nes iš to laiško už mūsų sienų purvo papilto matosi, kad tikrai ne grupės rinktinieių jis rašytas. Net tekste tos "grupelės radau posakĮ "mano nuomonė, o ne "mūsų. Tai akivaizdu, kad vienas koks rašė pasimet
s. Bet ir tokius pasimetusius gelbėti ir padėti jiems tikrai reikia. Ypa tiems kurie Į rinktin
Įplaukti siekia žūt būt bet kokia kaina. Tai sveikinti tokĮ siekĮ reikia. Bet aišku ir protingai tų procesų pareguliuoti. Ir kam Dievo ar Gamtos atseikėta būti stipriausiems mūsų šalies pasiuntiniams, jie turi jau ramiai ir planingai ruoštis, gink Dieve, ne atrankinėms, bet tik paiam aukšiausiam Olimpui. Kitaip bus tikrai nelaukti "pravalai (atsiprašau už žargonų). Atminkite kad tokia sistema, kaip atrankinės jau pradeda atgyventi, kai tas atrankines po truputi keis naujausi mokslo pasiekimai, kad išaiškinti ir be varžybų, kas stipriausias yra. Ir dar išaiškinamos ne tik dabar esamos galimybės, bet ir kompiuterių atsistatymų ir kitų širdies bei visų sistemų veiklų suderinamumo grafikuose kaip ant delno matosi, k Todėl aukšiausio lygio varžybos, tapdamos tik dalinai atrankinėmis, taps tik kaip generalinės repeticijos prieš svarbiausias batalijas. Juk rašiau prieš Kalėdas, ir dabar prieš šventa Velykas priminsiu, kad JWOC06 ruoštųsi visi iki vienas jei ne rinktinei, tai nors žiūrovų varžyboms, bandant Įveikti kad ir tų paių trasų . Kitų galimybių nepasitaikys prasitestuoti ir pamatyti, koks esi stipriausių pasaulyje sportininkų lygio atžvilgiu. Ar nejau neĮdomu patenkinti savo smalsumų. Artėjantis pasaulio jaunimo empionatas tai viso Lietuvos OS lygio pakilimui Įsibėgėjimo takas. Taigi mes jau dabar aerodromo take. Ir niekur nesidėsime, turime jau tuo taku bėgti, nes jau JWOC06 neatšauksi. Ir jau pagreitis yra. žiūrėkite iš SMG pateiktos statistikos, kaip jaunimas pranoko elitų bent jau masiškumu! Teisingai "step by step principas turi būt išlaikomas. Sutinku, kad prieš Velykines atostogas ir prieš jaunimo stovyklų jaunimui, tarp kurio nemažai ir jaunių sulaužyti jo nebuvo galima. Bet, manau, kad merginoms jau 20-metėms, kai tuoj reikės laikinai Į šalĮ pasitraukti kažin, ar gerai jom būti atskirtom nuo elitininkių? Nejau nesutiksite, kad merginoms nei vaikinams branda ankšiau ateina? Tai akivaizdu kai vyriausios ir geriausios merginos diskvalifikuotos, nes per siauro diapazono buvo konkurencija. Tik tokia ir sukelia orientavimosi sportui nelabai būdingų per daug didel
psichin
Įtampų. Tokios iškreiptos "konkurencijos siauro tipo tikrai jokiame pasaulio empionate nebus. Tai kokias specialiųsias psichologines savybes atstovausianioms Lietuvų formuojame? Dar tokiose varžybose, kuriose visos nuimtos? žiūrėkime, JWOC06 bus visiškai kitokio pobūdžio psichologinės aplinkybės (bus žymiai daugiau varžovų ir jie žymiai stipresni!). Tai ar Juodkrantės sindromas nepasikartos Druskininkuose?
Teisingai jaunimas turi subr
sti ilgiausioms distancijoms ypa paiom ilgiausiom. Jei maratonas jaunimui buvo surengtas atskirai tai dar pus
bėdos. O masiškumui tikrai ir tos bėdos jokios nebuvo, o tik nauda. Ir, aišku, mes remtis turime tik Į masiškumo interesus. Bet gal neignoruokime ir stipriausiojo jaunimo interesų, kuriam irgi reikia sųlygų egzaminų su stipresniais varžovais gauti. Nejau manote, kad atstovausiantiems Lietuvų nereikia pratintis ir prie stipresnių varžovų? Lenkiuosi prieš Dajnorkų pateikusių Švedijos jaunimo sporto sistemų. Tik labai norėiau dar josios išsamesnio paaiškinimo, kaip rinktinė švedų grūdinasi. Ar ir švedų jaunimėlis irgi niekad nemato namuose už save stipresnių, kaip mūsų jau daugiau nebematys? NeĮtikina man
s SMG dėl jaunimo su elitu kovos būtinybės nuvertinimo argumentas, kad, neva, "jei yra pajėgių konkuruoti, niekas jiems to nedraudžia. Parašytas: Tr., 04 12 2006, 12:34 . Tai to betrūktų, kad pilnameiams pilieiams drausti pradėtume. Bet juk jaunimas šiame amžiaus tarpsnyje yra tik dabar ir daugiau gyvenime nesugrĮš Į šiuos nuostabius metus. Tai ar protinga stipriausiems atsisakyti kovos dėl jaunimo apdovanojimų ir atsisakyti net atrankos Į rinktin
tik dėl parungtyniavimo su elitininkais? Ir jei prakalbome apie žingsnĮ po žingsnio, tai ar nereikia jau paskutiniaisiais jaunimo amžiaus tarpsnio metais vis tik ir pratinti jaunimų prie suaugusiųjų pasaulio. Norėiau pateikti Dajnorkos gal ir iš konteksto paimtus žodžius: " nemaza vaidmeni vaidina tas momentas, kad ne vienas jaunas zmogus elementariai pavargsta zaisti dideli sportininka, lakstydamas mazose grupese, ir jam elementariai nebelieka nei noro, nei jegu zaisti veliau, kai patenka i suaugusiu pasauli. Parašytas: Pir., 04 03 2006, 14:38 STOVYKLOS temoje. Nenoriu komentuoti giliai prasmingų Dajnorkos šių žodžių, bet labai prašau Į juos Įsiskaityti ir pamastyti, kiek yra juose tiesos. Ir pamastyti prašau, kų reikia daryti, kad lengviau adaptuotis.
Taigi matau tik vienintel
išeitĮ Lietuvoje pradėti sportų organizuoti tik taip, kaip jis vykdomas pasaulyje. Jaunimui ir gal veteranams rengti atskirai nuo MV21 grupių ir gal tuo paiu metu, kaip pasaulio veteranų bei jaunimo empionatai. Mat jaunimas ir veteranai tikrai vienas Į kitų nepretenduos ir gal reik paprasiausiai pradėti naudotis tarptautinės orientavimosi federacijos išrastais dviraiais. O Lietuvos stipriausiųjų orientacininkų (elitininkų) empionatus vykdyti atskirai, kad juose galėtų jau pradėti rungtyniauti stipriausias jaunimas ir dar nesusen
s "vyresnimas (šĮ terminų aš susigalvojau pagal žodĮ "jaunimas). Bent jau jaunimo empionatus galima Įterpti Į tradicinius moksleivių empionatus. Bet, ar nebus žengtas dar vienas žingsnis atgal visus rengti visoms grupėms bendrų empionatų? Jei taip, išrandant ne pasaulinĮ, bet kažkokĮ lietuviškų konglomeratų, tai iš tų sutaupytų lėšų, organizuojant bendrųjĮ empionatų, jaunimui reik padaryti bent išskirtines sųlygas sustartuoti kitų valstybių suaugusiųjų empionatuose.
Matau iš diskusijų, kad sporto mokslo idėjoms yra dar šioks toks skepticizmas ir neryžtingumas. Bet pradėjau aš siūlyti idėjų tik pasinaudodamas artėjaniu Lietuvoje pasaulio jaunimo empionatu. Juk nesiūlysi, kai po jo jau bus atvės
s susidomėjimas aukštesniems siekiams. Nepasiūlysi šios priemonės ir kai peraugs jaunimo amžiaus tarpsnĮ viena ar kita geriausia asmenybė. Juk nebus gal vėl jau Į suaugusiųjų rinktin
pretenduojanti. O jei ir pretenduotų, tai koks gi skirtumas. Vis tiek jei nėra galimybės Į pasaulio auksų, tai kas ia per daug terliosis dar neolimpinei sporto šakai. žinau, kuri viena tokia jauna asmenybė atsisakė. Tai jei susiprotėjusi dabar ir užsimanytų mokslininkų pagalbos jau peraugusiai jaunimo amžiaus tarpsnĮ tikrai šaukštai po pietų. Tokios peraugusios jau niekam neĮdomios, jei nebuvo savu laiku Lietuvos pagarsinusi. Kad jei ir garsino vaikiškame ar jaunių amžiuje tų garsinimų turi prat
sti ir jaunimo amžiuje. Tai tik tokios garsios asmenybės dar gali būt Įdomios ir joms visur tik žalia šviesa. JokĮ sporto ar valdžios biurokratų nenustebinsi su kažkokių tai tik "niolikta užimta vieta pasaulyje. Lai ir būna toji "nioliktoji geriausia iš geriausiųjų iš mūsų delegacijos kad ir iš 6-ių startavusiųjų, kurių vietos ir neblogos, bet tik treiame ar ketvirtame dešimtuke. Tokias "nioliktas užimaniųjų kitose sporto šakose gal per akis. Taip, kad didžiausių mokslinių brigadų turėtų būti, kad patenkinti visų sporto šakų rinktinėms poreikius. O mokslininkas Lietuvoje kol kas tik vienas šiuo ypatinguoju metodu dirbantis. Ir vienas todėl, atvirai sakau, nes šalies sporto mokslo vadas (pavard
nesakysiu) irgi labai žymus, bet jau pagyven
s mokslininkas, kaip man asmeniškai prasitarė labai skeptiškas jaunojo tyrimų metodams bent prieš pusmetĮ buvo. Bet vis tiek braunasi visi treneriai su savo sportininkais tik pas tų vienintelĮ. O tasai ne tik paslaugas turi teikti visam Lietuvos sportui, bet dar ir patĮ mokslinĮ metodų turi toliau tobulinti ir kitais moksliniais atradimais užsiiminėti. Taigi jo nuostabiosios paslaugos prisiprašyti nėra taip paprasta. Juk nelipsi ant galvos, kai fizinių galimybių kiekvienam skirt dėmesĮ nėra. Tik štai mūsų sporto šakai tųsai palankiausias momentas "JWOC 2006, už kurio idėjos galima dar kabintis ir yra moralinė proga prašytis pagalbos mūsų sporto šakai. Todėl ir siūlau dabar jaunimui tik vardan dabartinio ELITO. Vardan mano mielosios pašnekovės Dajnorkos, kurių atradau prasitarusių: "pakartot vice nenoreciau - zymiai smagiau butu paziuret, kaip pasaulio auksas atrodo.. Parašytas: Pir., 04 10 2006, 21:05 Bet tam reikalinga tų viskų daryti irgi pagal Dajnorkos išsakytų metodų, Parašytų: Tr., 04 12 2006, 15:59 kaip stalų daryti, viskų pradedant nuo lentų. Taigi ir OS-ui mokslų irgi pagal tų patĮ principų "step by step siūlau, pabandant tai su jaunimu ir dar tik išskirtiniu dabar, besiruošianiam Lietuvoje Lietuvų atstovauti. O po to, užmezgus glaudesnius ryšius su mokslu, tuos tyrimus pradėti ir elitininkams. Čia jau būtų naujo trenerio Skyrmos prerogatyva, manau, tam pasitelkiant ir Svajūno patirtĮ šiuolaikinėse sporto technologijose.
Įsivaizduoju, kad pradžioje užtektų net pirmojo pabandymo, gaunant kažkokių informacijų apie tiriamosios asmenybės rekomenduojamus daryti pokyius treniruotėms. Tai ar nebūtų ši unikali informacija naudinga ir kitiems net netirtiems, kokia kryptimi reik orientuotis Į metodikos tobulinimus? O po kokio tai laikotarpio vėlei patikrinimas su dar išsamesnėmis siūlomomis korekcijomis treniravimosi procesui ar dar labiau vaizdo neatskleistų Į kų mes einame? O kokios nuostabios sųlygos tam mūsų OS-ui bendrauti su sporto mokslu! Juk mūsų sporto šaka labai tobula ir sveikiausia iš prigimties, nes mes labiausiai nei kiti didžiausiame sveikatos stiprybės šaltinyje gamtoje. Todėl patikėkite, sporto mokslininkai tikrai labai susidomės mūsų nuostabia sporto šaka. Be to mūsų laimei ir toji Kineziologijos laboratorija šalia Olimpinio centro, kurio pastate 10-tame aukšte "Gajos sporto mokyklos OS darbuotojai Riardas ir Algimantas ten dirba. Aišku, ne viskų ia viešai turiu iškloti ir atskleisti kortas. Tam jau patirtĮ turiu, kai tik prasitarus, pasekmės netik netikėtos, bet ir skaudžios. Mat niekas pasaulyje nestovi vietoje. Štai qw internete atrado tai, ko vakar dar nebuvo. Džiugu, kad yra ir gerai apsiskaiiusiųjų minių. Štai viena: "Ar nemanai, kad musu rez-ai priklauso tik nuo mokslininku protu? Juk varzomes ne mes, bet mokslininkai musu kojomis? Parašytas: Pir., 04 10 2006, 21:38 Ir aktyviausios jaunosios nercės pastaba, kad Dajnorka " savo pastangom laimejo sidabra, Parašyta: Tr., 04 12 2006, 18:55 ar neužduoda pagrindinĮ klausimų:
-Ar didžiajame sporte dabar užtenka vien tik savų pastangų?
Ko tai nenorėiau patikėti, kad ir tam laimingajam, o gal ir dėsningajam sidabrui nejau taip ir nebuvo niekieno kitų pastangų. (?) Ir kas vakar, tai jau ne šiandien, o tuo labiau rytoj. Gal tik vienintelėje orientavimosi sporto šakoje ir galima kažkų buvo iki šiolei. Bet kai pamatai tarp geriausių pasaulio lengvaatleių bėgikų ir orientacininkų pavardes patenkaniųjų net Į pasaulio sporto karalienės empionatų finalus, tai jau akivaizdu, kad tai be sporto mokslo pagalbos tikrai OS-o viršūnės jau neapsieina. Jei ankšiau rezultatai buvo siekiami tik farmakologijos dėka net nesiskaitant su tolimesnėmis sveikatai pakenkti priemonėmis, tai dabar jau ir antidopinginė kontrolė ištobulėjo labai. Ir treneriai labiau atsisuko ne Į farmakologus, bet sporto mokslininkus, nes suprato, kad rezultatų aukštų gali pasiekti tik sveikas ir labai, labai sveikas sportininkas. O juk treniruojant tik kokių nors vienų savyb
ir nekreipiant jokio dėmesio Į kitų panašių, organizmų daugiau gadini nei treniruoji. Štai kur paslaptys glūdi Dajnorkos diskusijoje apie organizmo harmonijų ir Įsiklausimų Į jĮ. Teisingai ji pastebėjo, kad Įsiklausyti Į organizmų padeda patirtis. Aš tai irgi kaip tas veteranas dar pridėsiu labai svarbų žodĮ "tik. Kaip treneris korekcijas darai kartais tik žiūrėdamas auklėtiniui ar auklėtinei giliai Į akis ir bandai juose kažkų Įžvelgti. Jos daug kų pasako, jei priimi tų jutiminĮ ir paslaptingų pasaulĮ. Bet kiek jame yra tiesos, ar taip jau viskų galima apiuopti per naktis man, kaip treneriui vos ne košmarai vien tik iš klaustukų sudėlioti. Kuo daugiau sužinai, tuo daugiau tų klaustukų dar tiek pat kartų padaugėja. Man patinka minėtoje diskusijoje su Dajnorka ir kamertono pavyzdys labai taikliai Įkištas. O kad savo organizmų išgirst, ar užtenka tik savo ausų? Nagi pabandykite savo ausĮ pridėti prie savo širdies. Manau, kad iš kart draugo paprašysite, kad jis pasiklausytų. O po to užsimanysite, kad klausytųsi jau gerų klausų turintis. O po to ieškosite ir nusimananio tuose garsuose. O tųsai nusimanantis žiūrėk ir vamzdelĮ klausos pasidarė, kad geriau girdėti būtų. Aš tuos pavyzdžius lygiai kaip nuostabioji Dainorka ji mane nuostabiai pamoko man ir sveiui rašydama savo filosofijų. Tai nejau nepasinaudosi jų paslaugomis, kad nors savo asmeninius pojūius ir "savo organizmo klausos mechanizmų patikrinti, pratestuoti, ar jis teisingai veikia, ar neišsireguliavo. Pabandykite turguje paprekiauti su netestuotomis svarstyklėmis. Taigi ar protinga ignoruoti tuos tobuliausius prietaisus ir tų prietaisų šeimininkų organizmo klausymosi išmanymų išlavintų ir net jų šeimose perduodamų patirtĮ iš kartos Į kartų? Ar tai protinga viskų ignoruoti ir užvertus galvų aklai tik savo jėgomis ir visišku neišmanymu kliautis? Juk yra ir kita taisyklė. Kuo mažiau kokioje nors srityje išmanai, tuo mažiau ir joje nori gilintis toliau. Todėl nesistebėkime, kad mūsų sporto galvos dar kol kas nesuinteresuotos ieškoti naujų rezervų meistriškumui pakelti.
Padiskutavus su mokslininku apie trenerių skepsĮ mokslui, bijanių pradėti naudoti siūlomas mokslines korekcijas, jis tik atsakė, kad pagrindinis sporto principų reikalavimas yra pastoviai žvelgti Į save kaip Į kokĮ žemėlapĮ ir pastoviai koreguoti kiekvienų savo žingsnĮ. Kuris užvert
s galvų tik kiša ir neanalizuoja ir nenori naujovių iš kurių galima patobulėti - tas ne treneris. Ar protinga ignoruoti šiuolaikiškus spalvotus žemėlapius ir sugrĮžti prie juodai baltų topografinių, dar specialiai ištrinant juose proskynas visas, kad "orientuotis labiau reikėtų. Juk tik taip kažkada bėgiodavome pirmuose empionatuose. O gal išvis orientuokimės be žemėlapių tik pagal rašytines legendas. Taigi duodu peno pamastyti naujajam rinktinės treneriui Skirmantui ir dideliam žemėlapių žinovui.
O dar keisiau atrodo samprotavimai, kad jaunimui, neva, nereikia tų mokslo naujovių. Aišku, Inga teisi apie grynuolių atrankos teorijų. "mokslas padeda nuslifuoti grynuolius, o ne deti pagrindus. ir treniruociu apimties klausiama ne is PAVYDO, o kad idomu. o tai, kad nieks neatsako, persa minti, kad patiems jaunimieciams neatrodo, kad pakankamai daug treniruotusi... Parašytas: Tr., 04 12 2006, 00:00 bet ia norėiau Ingų ir pataisyti, kad tik pagal tų grynuolių pavyzdžius ir toliau ieškome kruopelytes pas mus atėjusius vaikus. O tie pavyzdžiai ir yra pats atsakymas, kaip pradėti dėti teisingus pagrindus. Nejau nereikia tobulinti tų pagrindų klojimo? Juk, mielosios Inga ir Dajnorka, tik pagal jūsų atliktų tyrimų rekomendacijas ir jūsų nubėgtų kilometrų analizes galima bus pamastyti ir apie mūsų trenerių, dirbanių su vaikais surambėjusių postulatų pašlifavimų. Tai nejau nenorėtumėte savo nubėgtais kilometrais mūsų visų sporto pagrindų pamokyti? Todėl nesistebėkite, kad negaunate atsakymo, kiek jaunimas dabar treniruojasi. Jau ne sovietiniai metai, kai žiūrima tik Į kilometrus. Pamenu, kai ruošiau "Darbo rezervų orientacininkų rinktin
, teko eilėje stovėti su kitais treneriais atsiskaitymui prie šiosios Sovietų Sųjungos draugijos Lietuvai pirmininko pono Strikaiio kabineto durų. Man tik juokų jau tada kėlė, kai visi drebėdami pildė anketų formose nubėgtų ar nuvažiuotų dviraiais kilometrų skaiius, viskų nurašydami savo galvas užvert
nuo lubų. Nepykite, kad Jūsų klausimas jau 70 ties metų senumo. Tik taip dabar mokslininkai traktuoja tokio pobūdžio klausimus, ir ypa dabar tai pradėjo traktuoti, kai tik kų atrastas LAKTATO ŠAUDYKLĖS MECHANIZMAS, kurĮ būtina lavinti ne vien tik nubėgtais kilometrais, bet ir Įvairiausiai kintaniais bėgimo greiiais. Tam ir pateikiau OS maratonų istorijos statistikų, kad galėtumėte patys pamatyti, kas mažiausiai naudojasi šio "laktato šaudyklės mechanizmo lavinimu. Paskaiiuokite, kieno mažiausiai rezultatai kyla ar net leidžiasi per porų metų, nors ir sportuoja tikrai aktyviai. Tik verkti norisi, kai tai ryškiai matosi ši stagnacija pas jaunų žmogų, kai pati didžiausia šio mechanizmo lavėjimo galimybė. Tai ar ne žudome mes jaunus sportininkus, ignoruodami sporto mokslų? Manau, kad tikrai kai kas atsitokės ir susimastys, kad jau ne akmens amžiuje gyvename ir jau reik nustoti bėgioti taip kaip bėgiojo bėgikai tik prieš 70-metų. Labai jau viltingas mielosios Di:) iš konteksto paimtų ir pritaikytų ia pastebėjimų: "Gaila ziuret, kaip energija issvaistoma vejais Parašytas: Kv., 04 13 2006, 08:48 Sutikite, kad kartais mes tų energijų daug kur švaistome be reikalo. Tam ir žmonija sugalvojo mokslų, kaip panaudoti energijų, kad ji nebūtų švaistoma vėjais. O svarbiausia Di:) žodžiais:
"Daugiau Meiles vienas kitam ir savo veiklai, maziau egoizmo |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Dajnorka Meistras

Prisijungė: 2004 04 06 Pranešimai: 251 Pranešimų per dieną: 0.03 Miestas: vilnius
|
Parašytas: 2006-04-14, 13:45 Rašyti temą: |
|
|
Aciu, Nerce!
sveciau, yra taip. yra susidomejimas paziuret kaip atrodo pasaulio auksas. ne svajone. stalo dar nera. ir nebuvo. sakysim yra lentos. is kuriu galima padaryt stala. bet norint ta stala padaryt reikia dirbti. ilgai. kantriai. metodiskai ir visi kiti grazus zodziai.. kaip zinia, stalas per tris sekundes nepasidaro. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-04-14, 14:30 Rašyti temą: |
|
|
O viespatie! Tiek metu, o tu dar stalo neturi? Tai kaip tu gyveni be stalo Nejau tik ant senatves ji isigysi? Tai nejau neisipyldys musu svajone ta auksa paziureti? As juk irgi noriu paziureti, o ne tureti. Tik norejau matyti ji ant tavo krutines.  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Di:) Patyręs
Prisijungė: 2006 04 12 Pranešimai: 52 Pranešimų per dieną: 0.01 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-04-14, 15:16 Rašyti temą: |
|
|
Sveciui: Noreti yra gerai. Norai ir svajones - tai veiksmo ir rezultato pati pradzia. Bet... noreti nepakanka, reikia dar ideti daug pastangu, t.y. paversti norus veiksmais.
O pats/pati ar esate ka nors padares/-iusi, kad sitas jusu noras taptu realybe, ar tik laukiate, kol kazkas (siuo atveju, Dainora) uz jus tai padarys
Ir tuomet, galesite ziureti i ta auksa ir megautis savo noro issipildymu...
Dajnorka: as irgi is taves laukiu aukso, tik ne ant tavo kaklo, kad galeciau i ji ziureti, o neapciuopiamo - tavo sirdyje, kad galeciau matyti tavo nuosirdzia sypsena  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Dajnorka Meistras

Prisijungė: 2004 04 06 Pranešimai: 251 Pranešimų per dieną: 0.03 Miestas: vilnius
|
Parašytas: 2006-04-14, 15:41 Rašyti temą: |
|
|
Di --->  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-04-14, 17:50 Rašyti temą: |
|
|
Na ka gi atsakysiu Di:) Taigi ir noriu as, padeti, mano grazuole Di: - paimti ir gal paobliuoti tas lenciukes dajnorkos. Juk ji dar be stalo gyvena. Todel as ir susirupinau, kad tas stalas Dajnorkos dar taip ilgai ilgai gaminamas. Ar ne per ilgai jis gaminamas? Dar ir dabartiniame moderniskiausiu technologiju amziuje! Manau, kad tik zalvario amziuje taip ilgai stalus gamindavo. Todel, grazuole Di:), noriu pasiulyti ka nors blatnesnio dajnorkai. Manau ir Tau, nuostabioji Di:), noreciau prisideti, bet turiu dabar begti I treniruote. O del medalio gal vakare. Labai prasau Dajnorkos ir man ka nors parasyk del to stalo greitesnes gamybos. Nekantrauju  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Dajnorka Meistras

|
Parašytas: 2006-04-14, 22:30 Rašyti temą: |
|
|
viskam savas laikas, mielasis sveciau. kantrybes tik!  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-04-15, 00:51 Rašyti temą: |
|
|
lyrinis nukrypimas--->
svechias myli dianka, tra la la la laaa
svechias myli diankaaaa- traaaaa lalallalalaaaaa! =)
ash dianka, grazhuole, irgi tave myliu
++tramtamtulis =) |
|
Atgal į viršų |
|
 |
[Giedrius] Meistras

Prisijungė: 2005 11 07 Pranešimai: 685 Pranešimų per dieną: 0.1 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-04-15, 01:33 Rašyti temą: |
|
|
 |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|