|
 Orientavimosi sporto forumas
|
|
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
sout Meistras

Prisijungė: 2004 08 29 Pranešimai: 199 Pranešimų per dieną: 0.03 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2008-10-25, 22:55 Rašyti temą: |
|
|
gal kas daugiau nuotraukų turite? _________________
  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Meistras
Prisijungė: 2006 08 25 Pranešimai: 3200 Pranešimų per dieną: 0.46 Miestas: Kazl Rūda-Jonava-Kaunas
|
Parašytas: 2008-11-01, 01:07 Rašyti temą: |
|
|
Vėlinių nakties proga pateikiu šias dvi nuotraukėles. Per Lietuvos Taur
visų tai matė tie, kurie nakvojo Švenionyse:
Tai mano senenelio mokykla - caro laikais vadinta PROGIMNAZIJA ar GIMNAZIJA - tiksliai nepamenu. Man šiosios gimnazijos sienas senelis rodė, kai man buvo šešeri. Tada su seneliu keliavau po Aukštaitijų - po senelio gimtųsias vaikystės vietas. Pamenu senelio pasakojimų, kad toje "mokykloje" mokymo dalies vedėjas per pertraukas prižiųrėdavo vaikus, kad jie nekalbėtų nei lenkiškai, nei lietuviškai - už tai labai bausdavo. Šios kalbos viešose vietose buvo griežtai draudžiamos. Tik po 1905 m. sukilimo, pasak senelĮ, buvo suteiktos šiokios tokios laivės gimtajai kalbai. Po šios kelionės, sugrĮž
s Į Kaunų, aš nuėjau Į pirmųjų klas
ir tada pamaiau, kaip atrodo mokyklos mokymo dalies vedėjas.
O pro tos rusų gimnazijos ar progimnazijos langų senelis žvelgdavo Į bažnyių, kurioje ne tik jo tėvas vargoninkavo, bet ir žandarai negalėjo uždrausti melstis gimtųja kalba.
Po Šventųjų Vėlinių nakties siųlau visiems prisiminti savo senelių ir prosenelių mokyklas, kurios gal dar stovi - bet savo mokinių jau šiame pasaulyje neturi. Mokyklų ir bažnyių sienos yra kur kas ilgaamžiškesnės, nei mųsų gyvenimai. Taip ir turi bųti  _________________ Sekite kelionę-ekspediciją dviraiu "Lietuvos žemėlapio 400-meio vietomis" |
|
Atgal į viršų |
|
 |
cloudsmaker Meistras

Prisijungė: 2005 05 04 Pranešimai: 321 Pranešimų per dieną: 0.04 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2008-11-01, 03:43 Rašyti temą: |
|
|
smarkiai i tema  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|