|
 Orientavimosi sporto forumas
|
|
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
okmedis Meistras
Prisijungė: 2007 09 28 Pranešimai: 117 Pranešimų per dieną: 0.02
|
Parašytas: 2007-10-22, 12:31 Rašyti temą: II turas |
|
|
OK Medis II turo metų papidomai visose grupėse, kur startuos ne mažiau 5 dalivių, vykdomos varžybos "MosCompass" prizams laimėti (išskyrus VM 12/ 14, kur bus kiti prizai).
OK Medis varžybose apdovanojimai pagal nuostatus.
Varžybos vyks 2007. 10. 27
Registruotis galima puslapyje http://okmedis.info/ |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Bukas OK Meistras

Prisijungė: 2006 12 28 Pranešimai: 123 Pranešimų per dieną: 0.02
|
Parašytas: 2007-10-22, 15:05 Rašyti temą: |
|
|
Atsiprašau, o kas yra SFR sistema?  _________________ Tylinio neperrėksi |
|
Atgal į viršų |
|
 |
renvaldas Meistras
Prisijungė: 2005 08 12 Pranešimai: 457 Pranešimų per dieną: 0.06 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2007-10-22, 15:29 Rašyti temą: |
|
|
Spėju, šitas: http://www.sportsystem.ru/node/15
SFR-system
SFR-system - система электронной отметки, созданная для спортивного ориентирования, но используемая и в других видах спорта, где требуется контроль прохождения спортсменом (экипажем) заданных точек на дистанции. Система состоит из следующих элементов: базовые станции, которые устанавливаются в точках контрольных пунктов; карточки участников (чипы), в которых фиксируются времена прохождения точек; станция сопряжения с компьютером, которая служит для передачи информации с чипа в управляющую программу, и сама управляющая программа.
Ir taip toliau..vienžo, kažkoks SportIdent rusiškas konkurentas.  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
okmedis Meistras
|
Parašytas: 2007-10-24, 15:04 Rašyti temą: Pirtis, SFR |
|
|
Yra galimybė užsisakyti sauna irklavimo bazeje po finiso: 3 val.- 120 LT- iki 20 zm. Užsakymai- iki 22-00, 2007. 10. 25.
SFR- sistema: bus atsiž. sistemos gamintojas, galima bus pabendrauti. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
okmedis Meistras
|
Parašytas: 2007-10-25, 14:33 Rašyti temą: Registracija |
|
|
Siandien paskutie diea registracija (iki 22-00).
Oras geras, SFR yra, prizai laukia. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
miinde Meistras

Prisijungė: 2004 03 31 Pranešimai: 1049 Pranešimų per dieną: 0.14
|
Parašytas: 2007-10-25, 15:25 Rašyti temą: |
|
|
Tawta ... dafai paskutiniam pasibegiojimui visi i Zarasus ... patikrinsim kas ten per sistema ... jei gera nupirksim ir reikia gi palyginti taures ir Michailovo zemelapius del ko cia puse metu pjautasi buvo  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
okmedis Meistras
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Gitance Meistras
Prisijungė: 2006 02 02 Pranešimai: 171 Pranešimų per dieną: 0.02 Miestas: Siauliai
|
Parašytas: 2007-10-28, 16:36 Rašyti temą: |
|
|
Dėkui už varžybas. Man asmeniškai viskas patiko: ir žemėlapis, ir traselė, ir atsižymėjimo sistema, ir oras. Ir prizas labai tiko klubo sezono uždarymo vakarėliui...
Spėjau tik 7 momentus užfiksuoti...
http://public.fotki.com/Gitance/ok-medis-taure/ |
|
Atgal į viršų |
|
 |
rapolas Meistras
Prisijungė: 2005 04 18 Pranešimai: 118 Pranešimų per dieną: 0.02 Miestas: vilnius
|
Parašytas: 2007-10-31, 17:29 Rašyti temą: |
|
|
Adresu www.orienteering.lt rasite šių varžybų žemėlapĮ bei galėsite jĮ palyginti su žemėlapiu, naudotu Lietuvos taurės varžybų II dienų. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
J.U. Meistras

Prisijungė: 2006 11 09 Pranešimai: 487 Pranešimų per dieną: 0.07 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2007-10-31, 18:23 Rašyti temą: |
|
|
Atsispausdinau abu tuos zemelapius. Kazkodel Panorus man mazesne raiska atspaude. Todel nelabai gerai matosi, kur horizontales istisines, o kur pusines. Bet kad horizontaliu daugiau - tai faktas. Tik va - mano, luzerio, pastebejimas - begant ir kratant zemelapi, taip pat ne visada pastebi, ar horizontale istisine, ar pusine, ir pradedi ieskoti diiiiiidelio kalno vietoj siaip nedidukes kalveles..... Del to man ir nepatinka Kutkos zemelapiai....
Kireilio zemelapyje reljefas labiau generalizuotas, Michailovo zemelapyje - labiau detalizuotas. Logiska - juk Michailovas ji: 1 - dare masteliui 1:7500; 2 - dare tikedamasis pateikti palyginimui su Kireilio zemelapiu.
Manyciau, kad, norint lyginti dvieju zemelapiu autoriu darbus, reikia lyginti ne viena zemelapi... nes dabar truputi primena situacija, kai as, zinodamas, per kiek laiko praeita savaite Vingio parke koks nors rinktines narys atsipalaidaves prabego 10 km, siandien pasistengsiu prabegti 5 sekundem greiciau, ir visiems sakysiu - ziurekit, koks as greitas...
Primenu: esu luzeris, visiskai nesuprantantis zemelapiu braizymo, todel jusu nuomone apie mano nuomone man visiskai nesvarbi taigi, galit nesivarginti man aiskindami, kur ir kodel klystu (ypac tai liecia Vyteni) _________________ ...kai nėra ką veikti, reikia bėgti... |
|
Atgal į viršų |
|
 |
vosvos Meistras
Prisijungė: 2005 12 06 Pranešimai: 721 Pranešimų per dieną: 0.1 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2007-10-31, 18:43 Rašyti temą: |
|
|
O man tai patiko, kad: kur pas vienų kalnas - pas kitų duobė
Ir man kaip visiškam o-luzeriui tai labai geros naujienos - nuo šiol visas savo klaidas pateisinsiu žemėlapio netikslumu  _________________ http://www.trails.lt |
|
Atgal į viršų |
|
 |
rapolas Meistras
Prisijungė: 2005 04 18 Pranešimai: 118 Pranešimų per dieną: 0.02 Miestas: vilnius
|
Parašytas: 2007-10-31, 20:59 Rašyti temą: |
|
|
Įdėjau geresnės kokybės Panorų žemėlapio variantų.
www.orienteering.lt |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Meistras
Prisijungė: 2006 08 25 Pranešimai: 3200 Pranešimų per dieną: 0.47 Miestas: Kazl Rūda-Jonava-Kaunas
|
Parašytas: 2007-10-31, 23:21 Rašyti temą: |
|
|
Dėkui už aiškesn
raiškų. Šių žemėlapių palyginimai bus istoriniai ir turės labai didel
žemėlapių piešybos praktin
- teorin
bei vietovės suvokiamumo psichologin
studijavimo rekšm
. Toks dviejų žemėlapių lyginimas ypa naudingas kaip pratimas vaikams, kurie per laiko vienetų parungtyniautų, kas daugiau atras skirtumų šiose žemėlapiuose ir pabandytų paspelioti, katrų autorių tie skirtumai gamtiškai ir topografiškai yra teisingesni.
J.U. rašo: | ......galit nesivarginti man aiskindami, kur ir kodel klystu (ypac tai liecia Vyteni) | Na dar ko - valkioja po savo parašu mano citatas iš konteksto ištrauktas, o prie ASABOS nebandyk kabintis.
J.U. rašo: | ...
Kireilio zemelapyje reljefas labiau generalizuotas, Michailovo zemelapyje - labiau detalizuotas. Logiska - juk Michailovas ji: 1 - dare masteliui 1:7500; 2 - dare tikedamasis pateikti palyginimui su Kireilio zemelapiu. | O šĮ kart, visad Sauliaus Įprastas generalizavimas man dabar atvirkšiai atrodo. Jame matau daugiau pagalbinėmis horizontalėmis išreikštų detalių, ko pas konkurentų, atrodo, yra jų mažiau (galiu klysti, nes lyginti tuos žemėlapius teks dar ilgai). Nesinori tikėti, kad vienas iš jų orientyrus prifantazavo tokius, kokių nėra. Bet pas konkurentų daugiau laukymių ir kitokių augmenijos orientyrų matosi, kurių buvau pasiged
s per Tako daugiadienes prieš vos ne dešimtmetĮ. O kitur Aleksandras jų nerodo, kų rodo Saulius dabar. Kur teisybė, manau, kad bėgant nelabai pastebėsi. Reikia paleisti Į vietov
armijų ekspertų, kurie ramiai išvaikšiodami, nuodugniai nustatytų, kur teisingesni išpiešimai. Tai labai reikia Į žemėlapių piešimo teorijų Įnešti naujus vėjus. Po to bųtų labai sveika seminarų surengus ir tuos skirtumus aptarus.
Pavyzdžiui bėgant Į 1 KP (per Liet.Taur
tarp 1 ir 2 KP) pas Saulių keliuko nykstanio tik mažas gabalėlis, o pas Aleksandrų jis žymiai ilgesnis ir ryškiai išvažinėtas, bet miške iš kart užsibaigia, ko dar neteko matyti. Paprastai keliukai laipsniškai išnyksta, darosi vis mažiau raiškųs ir jų pėdsakai laipsniškai išnyksta. Nėra ir laukymės, ar poilsio aikštelės, kur kelias aiškus turi užsibaigti. Taip, kad ginytis beprasmiška - reik Į vietov
nuvaryti ir pamatyti. O dar geriau - pravesti mĮslių konkursų ir tada po ekspertų išvadų orakulų apdovanoti.
O, bendrai paėmus - konfliktas ir buv
s LOSF-o sprendimas nelabai skaniai atrodė. Manau, kad žemėlapių autorystės nuostatus reik jau koreguoti, jie jau sensta. Kiek žinau, pas latvius ar tik ne 2 metai autorystei galioja terminas, o po to gali perpiešti kas tik nori. Todėl matau su senomis taisyklėmis ir diskriminacijų bei gniaužimų sporto tos vietos, kurioje yra pasen
s žemėlapis ir netinkamas tos vietovės sportininkams ekspluatuoti.
Be to ir dėl plagiato reikia viskų kitaip pažvelgti, nes šie du visiškai skirtingi žemėlapiai liudija, kad jųdviejų naudotasi ar visai skirtingais pagrindais, ar nuodugniai išvaikšiuota ir perpiešta taip, kaip kiekvienas išsivaizduoja vietov
kitaip. _________________ Sekite kelionę-ekspediciją dviraiu "Lietuvos žemėlapio 400-meio vietomis" |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|