|
 Orientavimosi sporto forumas
|
|
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
wilma.r Svečias
Pranešimų per dieną: 0.82
|
Parašytas: 2006-06-23, 13:34 Rašyti temą: Lietuvos 2-tas ilgoje trasoje, Stripeikiai, 2006-06-24 |
|
|
cia Karolinai:)
kazkodel starto protokuose nematau Oriens- KKSC berniuku, kuriu pavardes as tau siunciau email'u dabar nepasiemiau telefono. Grisiu ir butinai paskambinsiu Tau, nes vaikia rytoj zino, kad vaziuoja i varzybas, pasiruose moketi pinigus, o starto protokoluose ju nera. Juk kalbejome pirmadieni |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-06-23, 13:34 Rašyti temą: |
|
|
O dar tiksliau- imti bauda 20-30 procentu nuo starto mokesco. Gal pabandyti visems organizatoriam tiek imti? Is kur atsirado 50 procentu? Nerealiai. O cia- pasiulimas. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-06-24, 18:16 Rašyti temą: |
|
|
Vidutines trasos cempo temoje Vytenis PALYGINA rašo: | Paskutinių 3-jų metų vidutinių trasų Lietuvos empionatų finalų rezultatų
..PALYGINAMOJI ANALIZĖ
Ar mųsų veteranės ne geriau tobulėja, nei jaunos orientacininkės?
Taigi sudėliokime mųsų moteris Į eil
pagal dviejų metų pažangos rodiklius:
TOBULĖJIMO PER 2 METUS EILIŠKUMAS
..........1 metų .............2 metų
Paužaitė Sandra. 0,0684 .........0,2036
žemaitytė Neringa 0,0874 . 0,1619
Vosyliųtė Diana.. -0,128 . -0,0653
Paulauskienė Renata ... . -0,1536
Traubienė Aistė. .... . -0,2547
Voveriene Giedre.. .... . -0,2767
Rudzenskaitė Vilma -0,123 . -0,2794
Grigaitė Evelina. -0,265 . -0,3214
Martuseviiųtė Edita -0,364 . -0,3866
Čepaitienė Rųta.. -0,41 . -0,4393
Arlauskaitė Ernesta .. . -0,7457 |
Toks tobulejimo, tiksliau, degradavimo eliskumas 9todel, kad neigiamus pateike Vytenis skaicius) ilgojoje trasoje butu dar idomesnis. Gaila, kad Vytenis neuuzsiima vyru skaiciuotemis. Kol nera paskelbti sio cempo rezai - idomu pasizvalgyti po praejusiu ir uzpraeitu metu rezus. Viena is labiausiai gestanciu cia paminetu zvaigzdziu ir ilgoje trasoje buvo prizininke net moksleive budama. Galetum, Vyteni, ne tik sausus skaiciukus pateikti, bet ir kaip treneris atskleisti issamiau, kodel ne tobulejimas, bet degradavimas tavo skaiciuose gaunasi.  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Svečias
|
Parašytas: 2006-06-27, 07:22 Rašyti temą: |
|
|
Labas rytas grĮžusiems visiems iš "Joninių daugiadienių"
Dėl palyginamųjų tobulėjimo - degradavimo rodiklių ia viskas subjektyvu, nes tai tik lyginimas tarp lydetrių. kad tikslesnĮ rezultatų gauti, manau, kad reikia dar tobulinti skiaiuot
, Įvedus to lyderio lygio rodiklĮ tarptautiniu mastu. Na, o dėl neigiamų (degradavimų reiškianių skaiių, tai gaunasi todėl, kad labai isišoko šiemet Sandra ne tik vidutinėje, bet ir dabar -ia - ilgojoje trasoje. aišku tik viena, kad tik ji gan teisingiausiai ir kryptingiausiai treniruojasi. O moterų skaiiuot
pateikiau todėl, kad naujos "politikos" ir degraduojanio mastymo labai didel
žalų matau ypa moterų sporte. Jei turėsiu laiko, pateiksiu ir vyrų statistikų.
Gaila, kad negaliu komentuoti, kų matau žvelgdamas Į "ilgos" trasos rezultatus, nes nemaiau varžybų. (Kabutėse, nes dbtope jaunimo ir jaunesnių rezultatai tik juokų sukelia, kad jaunimas bėgo "ilgų" trasų. Ar negalima pataisyti empionatų parametrų pavadinimus ir nejuokinti pasaulio?! ) Todėl noriu paklausti tai, kas man neaišku:
1. Ar jaunimas ir jauniai turėjo vienodas tarpusavio varžymosi sųlygas?
2. Tarpusavyje besivaržydami jauniai su jaunimu ar kovoja ir dėl jaunimo apdovanojimų?
3. Kodėl netikėtai mergaitės tapo stipresnės nei merginos?
4. Ar Į dešimtukų vos patekusios M21 nebųtų iškritusios, jei bųtų dalyvavusios Ieva, Dainora, kartu bųtų besirungusios M20 ir M18 dalyvės, o taip pat vidutinėje trasoje puikiai pasirodžiusi Neringa? ar pilnavertis empionatas, kai ne vis startuoja ELITININKAI ir pilnaveriai kandidatai Į elitininkus ?
5. Kas taip jau Ingai atsitiko 3 KP trumpo bėgimo net per 6 min. praradusiai? (labai išsiskiria iš visų kitų ši klaida) Oi kaip bųtų šaunu klaidų psichologijos Įspųdžių skyrelĮ Įkųrus! |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
sunius Meistras

Prisijungė: 2004 04 01 Pranešimai: 940 Pranešimų per dieną: 0.12 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-06-27, 08:58 Rašyti temą: |
|
|
Vytenis rašo: | Todėl noriu paklausti tai, kas man neaišku:
1. Ar jaunimas ir jauniai turėjo vienodas tarpusavio varžymosi sųlygas?
2. Tarpusavyje besivaržydami jauniai su jaunimu ar kovoja ir dėl jaunimo apdovanojimų?
3. Kodėl netikėtai mergaitės tapo stipresnės nei merginos?
4. Ar Į dešimtukų vos patekusios M21 nebųtų iškritusios, jei bųtų dalyvavusios Ieva, Dainora, kartu bųtų besirungusios M20 ir M18 dalyvės, o taip pat vidutinėje trasoje puikiai pasirodžiusi Neringa? ar pilnavertis empionatas, kai ne vis startuoja ELITININKAI ir pilnaveriai kandidatai Į elitininkus ?
5. Kas taip jau Ingai atsitiko 3 KP trumpo bėgimo net per 6 min. praradusiai? (labai išsiskiria iš visų kitų ši klaida) Oi kaip bųtų šaunu klaidų psichologijos Įspųdžių skyrelĮ Įkųrus! |
Pabandysiu atsakyti Į tuos klausimus, Į kuriuos manau žinųs atsakymus.
1. Jaunimas (V20, M20) ir jauniai (V18A, M18A) turėjo vienodas tarpusavio varžymosi sųlygas, nes trasos buvo tos paios. (Tereikėjo žvilgtelti Į parametrus, kad rastumėte atsakymų).
2. Jauniai (V18A, M18A) tarpusavyje besivaržydami su jaunimu (V20, M20) nekovoja dėl jaunimo medalių, nes vienu metu vyko 2 varžybos - Lietuvos empionatas (kur grupės pagal nuostatus yra nuo V20. M20 iki ....V80 ir pan.) ir Lietuvos vaikų, jaunuių, jaunių empionatas (kur grupės pagal nuostatus yra iki V18, M18). Vyko 2 skirtingos varžybos, vienu metu, vienoje vietoje. Nuostatai abiems varžyboms buvo atskiri. Kokie vienų varžybų apdovanojimai gali bųti skirti kitų varžybų dalyviams???
3. Atsakymas bųtų retorinis. Klausimas "KODĖL" yra pats sudėtingiausias atsakyti. Taip kad turbųt ir užduotas klausimas liks tik retoriniu.
4. Panašiai atsakyiau... "Kas bųtų, jeigu bųtų" lieka praeityje ir Į tokius klausimus galima tik spėlioti, sapnuoti ir šiaip palaužyti galvų. YRA, NUTIKO taip, kaip nutiko. Galima vertinti tik ĮvykusĮ ĮvykĮ.
5. Reiktų paios Ingos ir paklausti. _________________ <sunius> |
|
Atgal į viršų |
|
 |
vlVytenis Svečias
|
Parašytas: 2006-06-27, 10:14 Rašyti temą: |
|
|
Jauniams ir jaunimui ar vienodos sųlygos - vienodos trasos tai dar neturėtų reikšti, ar jie turėjo vienodas tarpusavyje sųlygas. Gaila, kad neliko starto protokolų ir dabar negalima matyti, ar tikrai tarpusavyje buvo vienodos sųlygos. Dėl tų nevienodų sųlygų galima paabejoti todėl, kad vyko atskiri empionatai (kaip sųnius pabrėžia) Todėl neaišku, ar tolygiai jauniams ir jaunimui tarpusavyje starto laikai pagal šukų dėsnĮ išmėtyti buvo, ar vieni pirmiau startavo, o kiti vėliau. Kas kam mynė takus? Kas turėjo geresnes šiek tiek pozicijas ir kaip vietovėje minėsi takai? Mat klausiu todėl, kad norėtųsi žinoti, ar jauniai (ypa jaunės) turėjo geresnes sųlygas nei jaunimas ir ar labai turėjo geresnes sųlygas Kažkaip keista, kad jaunesni (išskyrus Jonų Vytautų) ir ypa jaunesnės prieš pat JWOC06 pradeda lenkti vyresnius ir vyresnes. Ar tik neplaukia kai kam planuotas pasirengimas ir ar negriųna NEPAJUDINAMI PLANAI Juk jie ir buvo nepajudinami tam, kad nematyti, ir nenorėti žinoti, ar reikalingos organizmui korekcijos. Aišku, ia viskas tik spėlionės, nes ir nei treneris ir nei sportininkas labai tiksliai nepajaus tai kų gali užfiksuoti prietaisai su spec. programomis. Bet tik aišku, kai jau netikėtai suaugusiųjų rinktinės narĮ gali aplenkti netikėtai septyniolikmetė asmenybė tai jau turėtų bųti kažkas neramu. Tai jau nenormali fiziologinė bųsena, kai jaunimo atstovybė praranda 2-3 metus ir pradeda pralaiminėti tam, kam dar niekad nepralaimėdavo. Viskas bųtų normalu, jei tikrai jauniai startavo daug kartų geresnėse sųlygose. Taigi užduodu retorinĮ klausimų:
Ar gerai, kai atrankinėse varžybose vykdomi du skirtingi empionatai? Ar sudaromos vienodos atrankos sųlygos? v  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
sunius Meistras

Prisijungė: 2004 04 01 Pranešimai: 940 Pranešimų per dieną: 0.12 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-06-27, 10:34 Rašyti temą: |
|
|
retorinis klausimas matyt ir liks retoriniu... kaip ir daugelis kitų klausimų...  _________________ <sunius> |
|
Atgal į viršų |
|
 |
OK Medis Svečias
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
TingiuRegistruotisNepykit Svečias
|
Parašytas: 2006-06-27, 17:24 Rašyti temą: |
|
|
o kodel kitos grupes negali nubraizyt savu prabegimu? m? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
petras Svečias
|
Parašytas: 2006-06-27, 17:35 Rašyti temą: |
|
|
o splitu negalit visu is karto ikelti? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vida Vidutiniokas
Prisijungė: 2004 05 03 Pranešimai: 43 Pranešimų per dieną: 0.01 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-06-27, 18:52 Rašyti temą: |
|
|
Radybos:
Sestadieni prie autobusu parkingo rastas neilonas ir sipai. Gal kas pasigedo? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-06-27, 19:05 Rašyti temą: |
|
|
petras rašo: | o splitu negalit visu is karto ikelti? |
Buvo prasymas organizatoriam ikelti splitu, bet ...... |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Ir VEL JEMELIA Svečias
|
Parašytas: 2006-06-27, 21:09 Rašyti temą: |
|
|
Įspųdžiai is ilgos trasos.
Važiuojant Į šias varžybas nesijauiau labai žvaliai, pilnas jėgų, nes visų savaite teko eiti gultis gerokai po 2 val. ir gan anksti keltis. Tai tikrai labai mane išvargino. Prieš varžybų startų jauiausi truputėli pavarg
s, bet tada Įvyko stebuklas priėjo Skyrma ir pasiųlė lengvo dopingo visų sloinikelĮ, tai mane užvedė busimai kovai trasoje. Bėgant Į pirmų KP supratau kad mastelis prie 15 ir viskas bus ne taip paprasta kaip atrodo, netoli pirmo punkto teko susidurt su besiblaškaniu Saunorium, kuris nežinojo kur tiksliai randasi, teko jam parodyt tų vieta kur buvo man pirmas KP, bėgant Į antrų KP pakeliui vėl pasipainiojo tas pats Saunorius, tik dabar mes bėgom Į tų pati KP neĮvertinus žemėlapio mastelio punkto vieta buvo prabėgta, ir padaryta klaida apie 2.5 min. tada ilgai netruk
s pasirodė Svajka su kurio kartu paėmėm treia KP, bėgant Į ketvirtų KP mųsų nuomonės dėl praėjimu išsiskyrė ir mes išbėgom skirtingom kryptim, taiau vėl susitikom per praėjimo vidurĮ , ir vėl kartu paėmėm punktų, kadangi Į penktų KP daug variantų nebuvo mes vėl bėgom kartų, bėgant Į šeštų KP man pasirodė, kad Svajka bėga truputėli lėtokai ir dar man asmeniškai netiko jo bėgimo kryptis tad pasirinkau kitų bėgimo variantų, bet deja aš klydaumane nunešė dėšniau,bėgimas Į septintų KP nesudarė didesnių sunkumu tik kad Svajka jau buvo nulėk
s toli, bet nieko liko sulaukti Stulgio, aštuntas KP taip pat paimtas švariai, bėgant Į dešimtų stebėjausi kokie gi dideli tė grioviai nors pažymėta tik viena horizontalė, ir net nepastebėjau kaip padariau klaidų kuri man kainavo apie 2.5, buvau per žemai tik per vienų horizontalė. Bėgant Į dešimtų KP pradėjo skaudėt achilai kurie man neduoda ramybės jau koki pusmetĮ, bėgimas pasidarė tragiškas, pradėjo trukti energijos (matyt atsiliepė nemiegotos naktys) o gal reikėjo iš Skyrmos du sloinikelius pajamt Į dešimtų KP atbėgau nedideliu lanku ir tada pasirodė jis Doncė Stulgis pabėgus su jo supratau , kad jėgos mano senka greiiau negu aš to norėiau. Padarė klaidų ant 11 KP mes pradėjom judėt link 12 bet mano achilų skausmai dar labiau paaštrėjo ko pasėkoje buvau priverstas likusius 300 metrų iki punkto Įveikti pėsias, paėmus 13 KP supratau, kad neverta ia kankintis ir patraukiau tiesiu keliu namo pro 14 KP. Eidamas keliu maiau keistus kitų orientacininkų žvilgsnius bet snd buvo ne mano diena. Dalis trasos, kuria prabegau tai labai patiko. Tokie va tokie nelinksmi Įspųdžiai iš ilgos trasos.
Aių Skyrmai už medų labai skanus!!! |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Elvis Meistras

Prisijungė: 2005 08 11 Pranešimai: 1582 Pranešimų per dieną: 0.22 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-06-27, 23:58 Rašyti temą: |
|
|
Ir VEL JEMELIA rašo: | Įspųdžiai is ilgos trasos. |
Jėga, labai smagus atsiliepimas Daugiau tokių! _________________ www.splits.lt |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|