|
 Orientavimosi sporto forumas
|
|
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Vytenis Svečias
Pranešimų per dieną: 0.82
|
Parašytas: 2006-08-05, 22:55 Rašyti temą: MŪSŲ VAIKŲ VASARA |
|
|
MŪSŲ VAIKŲ VASARA
Prasidėjo paskutinis vasaros mėnuo. Vasara - tai pats nuostabiausias laikas visoms svajonėms Įgyvendinti. Vasara kalamos ant priekalo svajonės jos tampa realybe. Kaip nuostabu, kad sukurtos vasarai mųsų vaikams programos jų turiningam ir net labai sveikam poilsiui. Labai sveikas poilsis bųna tik toks, kai visas poilsis skirtas visapusiškai save tobulinti ir vystyti savo pomėgĮ. Ypa mųsų sporto šakos srityje pats palankiausias metas pasisemti paių reikalingiausių savybių.
Teko pamatyti nuostabiai surengtų jaunųjų orientacininkų stovyklų Palangoje. Pamenu, kažkada buvusių Kunigiškių kaime Vaikų turistin
ekskursin
baz
, prie kurios išdygo Marijampolės moksleivių kųrybos centro stacionari stovykla. Nuostabu, kad šioje stovykloje prieglobstĮ surado mųsų sporto programų rengėjai. Kų teko pamatyti šioje stovykloje žodžiais neapsakysi tų patirtų malonų jausmų, kai teko pamatyt nuostabius vaikus, mokanius taip puikiai ilsėtis ir tobulėti. Svarbiausia, labai malonu matyti auganių nuostabių jaunųjų mųsų sporto bųsimųjų kartų. Aiškiai matosi, kad ateis gana greitai tikrai puikųs, o, svarbiausia, labai rimti ir kultųringi sportininkai.
Sužavėtas buvau vasaros programos priemonėmis, kurios, mano supratimu, tikrai labai naudingos visapusiškai lavėti. Jau vien tik žemėlapiai pajųrio kopų, smulkųs ir detalųs. Nuostabųs pušynai, kuriais gali bėgti didžiausiu greiiu ir sekti Įdėmiai labai smulkias reljefo detalytes. Gali bėgti ir užvert
s galvų, ir po to gerokai galvel
palaužyti, kaip tiksliai prie KP priartėti. Du kart per dienų Įvairiausios treniruotės su žemėlapiu. O dar ryte rytinė mankšta. Visi sutartinai prie jųros lekia pasimėgaudami ryto gaiva. Kiek daug sutinki rytais kurorte besimankštinanių. Pagalvoji, ar rytinės mankštos taps bųsimųjų sportininkų bųtiniausiu atributu savo dienos darbingumui užkelti?
Stovyklos pradžiai ir pabaigai naktinis orientavimasis. Parleki iš miško glųdumos, o prie jųros nuskendusios saulės jau labai silpni atšvaistai danguje. Kiek emocijų ir džiaugsmo! Pažvelkite Į nuotraukas naktinius portretus. Pabandžiau vasaros nuotaikas užfiksuoti. O kokios nuostabios gaudynės pliaže! žaisti vėliavos pagrobimų smėlyje basom kojom nieko sveikesnio ir nesugalvosi. Komandinė taktika, vikrumas, gretas mastymas ir žaibiška reakcija tai labai svarbios savybės bųsimajam orientacininkui. Pagalvoji, kad ir dar ne visos priemonės buvo panaudotos. Kai paųgės vaikai, labai patariau kitoms vasaroms ir BFP treniruoių nepagailėti; net basomis daugiau per smėlĮ pabėgėti - juk jėgos ištvermei tai gal reikia irgi padirbėti. Pagalvokite, ar ne naudingas krosas kopomis aukštyn, žemyn dantis sukandus jėgai, o atsipalaidavimui bėgt palei pat vandenĮ. Kad ir ilgi maratoniniai prabėgimai per karštĮ saulės atokaitoje kodėl negalimi, bėgant pajųriu iš Palangos Į Šventųjų ir atgal? Juk bendrųjų ištverm
palavint pati geriausia proga, kai pertrauka nuo svarbiausių varžybų. Juk pabėgioti kiek kitomis sųlygomis nei Įprasta tai paio didžiausio deficito vaistai šiek tiek kitoms kojų raumenų ir sausgyslių struktųroms pastiprinti. Tai aktualu ir ne tik vaikams.
O po treniruoių sėstis vakare prie šachmatų ar šaškių lentos tai vis ne nuobodžiavimas iš dyko. O kai jau vakarienė suvirškinta, kvadrato aikštel
kodėl neprisiminus ir didesniems, jau tuoj bųsiantiems ir ne vaikams. Gal tik lengvuio kamuolio smųgis vos vienuolikos metų mergytei ašarėl
iš skausmo išspaudžia. O gal ir prie skausmelio reik po truputi priprasti? Bųdavo laikai, kai reikėdavo ir prie didžiausio triukšmo Palangoj priprasti, kai naktimis palei pliažų link poligonų Nimerzatės (vokiškasis pavadinimas) sovietų reaktyviniai naikintuvai net naktimis skrosdavo padang
, tempdamiesi už lynų maišus, Į kuriuos ia pat kurorto pašonėje zenitiniai pabųklai savo taiklumų miklindavo. O dabar tik didžiuliai laineriai Kunigiškių stovyklos "namelių stogus su ratais vos ne kabindami, leidžiasi ia pat Į aerodromų. Gerai, kad nors naktinių reisų Į kurortų dar niekas nesugalvojo. Todėl mažiesiems ir rankutėmis pamojuoti besileidžiantiems keleiviams pats malonumas. Mosuoja vaikutis keleiviui, mosuoja prabėganiai vasarai.
Tai kokia ta vasara orientacininko?
Kokios vasaros problemos?
Ko reikia dar mųsų sporto vasarai, mųsų vaikų vasarai?
O kaip reikia, kad patys net vaikai ia klaviatųrų paspaudėliotų!
Kokia ta vasara ir piešinių konkursas buvo. Tad ir rašinių kodėl neparašius!
Ar išsipildo svajonės visapusiško lavėjimo?
Kų dar Įdomaus ir naudingo vasarų nuveikti galima? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
vaikas-pauglys Svečias
|
Parašytas: 2006-08-06, 00:31 Rašyti temą: |
|
|
labas visiems.taigi pabandysiu truputy vyteni informuoti kaip atrodo man orientacininko vasara.kaip ir pats sakiai kad vasra svajoniu isipildymas ir realizavimas ir as taip maniau..bet buvo visiskai kitaip.gaila kad yra lietuvoje tokiu sporto ystaigu ,kurios po tako vaikus tiesiog numeta iki rudens(nedaro treniruociu ir stovyklu).apmaudas.bet cia nesigilinkime. dar viena problema su kuria susiduria jaunieji vaikai tas per nelyg didelis noras buti savarankiskam ir pradejimas dirbti.tai dar labiau atitolina nuo gero poilsio ar produktyvaus trenyravymosi..kai viskas susideda tada jau uzuodi rugseji ir tada atimdamas laiko is namu darbam skitu valandu pradedi judeti ir galvoji kad vasara vel bus svajoniu realizavimas..man asmeniskai baisu kad tai netaptu uzburtas ratas..
o dabar labanakt vaikuciai  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vilius A. Meistras
Prisijungė: 2004 10 24 Pranešimai: 2055 Pranešimų per dieną: 0.27 Miestas: Panevėžys | Vilnius
|
Parašytas: 2006-08-06, 00:59 Rašyti temą: |
|
|
Na as gal jau ir nebe vaikas, taciau kai toks buvau, tai kiekviena vasara nenustodavau sportuoti.Ir sportuodavau daznaiusiai savarankiskai.Vaikas, jeigu turi noro, visada gali realizuoti save, nors jis ir dirba. Vasaros vakarai ganetinai ilgi, tad po darbo arba pries ji gali kuo ramiausiai pabegioti. Kitas dalykas, nevalia vaikams pradeti anksti dirbti, nes pries akis visas gyvenimas ir dirbsit dirbsit ir dirbsit artimiausius 40 metu. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
RAMUNCHIKAS Meistras
Prisijungė: 2004 04 03 Pranešimai: 100 Pranešimų per dieną: 0.01 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 2006-08-06, 17:07 Rašyti temą: |
|
|
Man matyt jau paranoja, su Vyteniofobijos elementais ...  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-08-06, 23:33 Rašyti temą: |
|
|
Rašyk, Vyteni, rašyk. Nieko antikonstitutiško nedarai. žinoma, ne visiems patinka, bet visiems ir neĮtiksi.
Vienas is skaitytoju, bet beveik nerasantis |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-08-07, 08:21 Rašyti temą: |
|
|
o kur butu galima nuotraukas pamatyt? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Svečias
|
Parašytas: 2006-08-07, 09:34 Rašyti temą: |
|
|
Nusiuniau Liubai, gal Įdės - žadėjo, bet dabar tel. man jis neatsako. Gal greitai ir Javonis tas nuotraukas Įsidės ir tada nuorųdas duos tikrai. Nusiųstos ir "Gajos" sporto mokyklai. Siuniau ir Į JALLE klubų, bet jis negavo - el. dėžutė nepriėmė nei vienos siuntos- atrašo, kad pilna dėžutė. Vis tik 10,8 mebaiitų ir 110 nuotraukų su pavadinimais. svarbiausia pavadinimai, jie padės suprasti, kų norėjau pavaizduoti. Geros vasaros! Aš irgi ja šiek tiek pasinaudosiu. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
sunius Meistras

Prisijungė: 2004 04 01 Pranešimai: 940 Pranešimų per dieną: 0.12 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-08-07, 13:45 Rašyti temą: |
|
|
Kiek žinau, vasaromis orientavimosi sporto klubai kartais daro (anksiau tai tikrai darydavo) vasaros stovyklas...
Savo laiku ne visose dalyvaudavau, pamenu... Bet tikrai keletų stovyklų pamenu, ir jos man liks atmintyje gyvenimui, matyt. Viena Įspųdingiausių man... tuomet kokiam keturiolikmeiui turbųt, buvo Į Leningrado oblast kažkur tais... Net norėdamas turbųt nelabai surasiau, kur buvau... Tik žemėlapius teturiu.. Įspųdžiai vistik liko nepakartojami... Bet ia anųkams kada nors galėsiu papasakoti...
Na o aš, bųdamas OK
"žuolas narys, galiu tik pasidžiaugti, kad vistik mųsų klubas šiemet stovyklų vaikams ir nevaikams padarė... _________________ <sunius> |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Egl:) Patyręs

Prisijungė: 2006 06 12 Pranešimai: 75 Pranešimų per dieną: 0.01 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 2006-08-09, 17:25 Rašyti temą: |
|
|
Na, ziurejau nuotraukas, tai keletas geru dar yra, bet jau pavadinimai... Siulau Vyteni gal tu isvis ju nerasyk, nes kai kurie tai tikrai i pievas  _________________ Orientacinis - ne sportas. Tai gyvenimo būdas... |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-08-09, 19:59 Rašyti temą: |
|
|
Tai tose pievose gal ir esme Man atrodo, kad kaip tik pavadinimai giliai filosofiniai. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
saceps Grybas ir lameris

Prisijungė: 2005 05 08 Pranešimai: 188 Pranešimų per dieną: 0.03 Miestas: kaunas
|
Parašytas: 2006-08-09, 20:30 Rašyti temą: |
|
|
Vyteniu... tas foto kurias siuntei JaLLe klubui prasom (jei dar galima) atsiusti man i e-pasta. mes pasidalinsim
musu pasto dezute truputi streikuoja. manau ir ne del kompiuteriu klaidu
e-pastas
aciu _________________ JaLLe, Go team go |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Liuba Administratorius

Prisijungė: 2004 03 31 Pranešimai: 1434 Pranešimų per dieną: 0.18 Miestas: Klaipėda/Šiauliai
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-08-10, 02:05 Rašyti temą: |
|
|
Paskutines dvi geriausios Cia tai vaiku vasara  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Svečias
|
Parašytas: 2006-08-18, 15:29 Rašyti temą: |
|
|
Mirtini tie komentai o du paskutiniai geriausi  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|