|
 Orientavimosi sporto forumas
|
|
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
funkcionierius Svečias
Pranešimų per dieną: 0.82
|
Parašytas: 2006-09-05, 08:35 Rašyti temą: |
|
|
Vyciani, pasibuciuokim! |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Meistras
Prisijungė: 2006 08 25 Pranešimai: 3200 Pranešimų per dieną: 0.46 Miestas: Kazl Rūda-Jonava-Kaunas
|
Parašytas: 2006-09-05, 09:08 Rašyti temą: |
|
|
manau, kad ne tik Vyteniams, bet ir funkcionieriams vertėtų prisiregistruoti. Kažkaip jų niekur ia forume nesimatė iki šiolei.
Na jei mano mokinys mane sveikina, tai labai malonu. Bet dar maloniau tų mokinĮ žinoti, katras ia tapo mano mokiniu.
O funkcionieriui primygtinai siųlau pradėti vykdyti savo funkcijas ir tų funkcijų pradėti nuo prisiregistravimo forume. Malonu, kad užėjo noras buiuotis, nors dar ne pavasaris. O kaip bųtų šaunu, kad ir ne buiavimosi funkcijas iš funkcionieriaus ia forume matytume.  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
scopy Meistras

Prisijungė: 2005 12 16 Pranešimai: 336 Pranešimų per dieną: 0.05 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-09-05, 12:02 Rašyti temą: |
|
|
Vytenis greit pamiršo, kad kokĮ pusmetĮ pats buvo prieš registracijų |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Meistras
Prisijungė: 2006 08 25 Pranešimai: 3200 Pranešimų per dieną: 0.46 Miestas: Kazl Rūda-Jonava-Kaunas
|
Parašytas: 2006-09-05, 13:08 Rašyti temą: |
|
|
scopy rašo: | Vytenis greit pamiršo, kad kokĮ pusmetĮ pats buvo prieš registracijų |
Yra toks posakis:
"Įsitikinimus nekeiia tik idiotai"
Dėkui, kad padedate keisti Įsitikinimus. Tam forumas ir reikalingas, kad Įtikintumėte ir pamokytumėte. Bandau mokyti Jus, ir Jųs visi mane irgi mokote.  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Meistras
|
Parašytas: 2006-11-05, 18:25 Rašyti temą: |
|
|
Ar visad apie pasaulio empionatus sužinosime tik namo sugrĮžus rinktinėms?
Įdomu, kokia federacijos Įtaka, kai Lietuvos sportininkai rengiasi atstovauti Lietuvų. Yra kalbos, kad rinktinė jau išvykusi Į Brazilijų ruoštis dalyvauti Pasaulio kariškių empionate. Atrodo, kad Lietuvos kariškių rinktinėje yra nemažai ir nacionalinės rinktinės narių.
Įdomu, kur sužinoti, kas konkreiai išvyko ir kas atstovaus mųsų šalies karines pajėgas?
Ar gali apie tai sužinoti LOSF-as ir tai paskelbti savo puslapyje? Kur be oficialaus LOSF-o dar kitur galima oficialias žinias sužinoti?
Prisiminkime Pasaulio studentų empionatų vykusĮ Slovakijoje. Jame dalyvavo irgi ne mažai nac.rinktinės narių. Bet štai LOSF-svetainės pradžioje puikuojasi štai toks Įrašas:
2006-08-16 Pasaulio studentų OS empionatas Slovakijoje 08.14-20
Atkreipkite dėmesĮ - paskelbta buvo 2006-08-16, t.y. tik per 3-ių empionato dienų. Kodėl mes, visi sporto mėgėjai ir net rinktinių narių buvusieji treneriai sužinome apie vykstanius empionatus tik jiems pasibaigus? Juk rugpjųtis tada buvo atostogų metas ir ne visi galėjo visų laikų sėdėti prie kompiuterių. Net forumo tema WUOC 2006 buvo pradėta: Tr., 08 16 2006, 13:49 - jau prasidėjus batalijoms. Tai gal ir rinktinė buvo sudaryta išvykos dienų? Kodėl daugelis aistruolių ir net rinktinės narių artimieji sužinojo apie empionatų tik rinktinei sugrĮžus iš jo? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Gutis Meistras
Prisijungė: 2006 05 16 Pranešimai: 288 Pranešimų per dieną: 0.04 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-11-05, 19:00 Rašyti temą: |
|
|
Nu kokie svolociai visi yra- Vytenio nieks neinformavo!!! Nu eina ... jie sau!!!... _________________ Nebeperpektyvus visais atvejais  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
cloudsmaker Meistras

Prisijungė: 2005 05 04 Pranešimai: 321 Pranešimų per dieną: 0.04 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-11-05, 19:01 Rašyti temą: |
|
|
 |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Algimantas Naujokas

Prisijungė: 2006 10 30 Pranešimai: 14 Pranešimų per dieną: 0
|
Parašytas: 2006-11-05, 20:35 Rašyti temą: |
|
|
O vis tik šĮ kartų Vytenis teisus
Federacijos informacinė sistema veikia silpnai. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
L_M Vidutiniokas
Prisijungė: 2006 10 27 Pranešimai: 25 Pranešimų per dieną: 0
|
Parašytas: 2006-11-05, 20:47 Rašyti temą: |
|
|
Man atrodo, kad "FEDERACIJA" niekaip nesusijusi su komandų dalyvavimu kariškių ,studentų, miškininkų, verslininkų, virėjų, šlavėjų, mokslininkų, orų prognozuotojų.... OS empionatuose. tai ir reikalauti nedera. Paprašyti - kitas reikalas. Bet nereikia ir piktintis jei nepadarys. Čia ne jų pareiga. Pareiga tai, kas parašyta LOSF Įstatuose ir metiniame darbo plane. Ten nėra nei žodžio apie kariškius.
Šiais laikais internete galite rasti ir komandų sudėtis ir rezultatus. OS forume, kartais ir LOSF puslapyje bųna nuorodos. Labai aių už tas nuorodas - randu viskų kuo domiuosi.
Eilinis LOSF narys |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Algimantas Naujokas

Prisijungė: 2006 10 30 Pranešimai: 14 Pranešimų per dieną: 0
|
Parašytas: 2006-11-05, 21:02 Rašyti temą: |
|
|
L_M rašo: | Man atrodo, kad "FEDERACIJA" niekaip nesusijusi su komandų dalyvavimu kariškių ,studentų, miškininkų, verslininkų, virėjų, šlavėjų, mokslininkų, orų prognozuotojų.... OS empionatuose. tai ir reikalauti nedera.
Eilinis LOSF narys |
Na aš nemanau, kad Federacija nesusijusi. Sporto departamentas, sporto skyriai gal ir nesusij
, bet FEDERACIJA ... Ne vien apie pinigus kalba. Kai reikia pasigirt rezultatais - tada jau susij
O mums eiliniams LOSF nariams ar nereikia žinot? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
robinzonas Meistras
Prisijungė: 2006 10 24 Pranešimai: 88 Pranešimų per dieną: 0.01 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 2006-11-06, 13:53 Rašyti temą: |
|
|
L_M rašo: | Man atrodo, kad "FEDERACIJA" niekaip nesusijusi su komandų dalyvavimu kariškių ,studentų,... Čia ne jų pareiga. Pareiga tai, kas parašyta LOSF Įstatuose ir metiniame darbo plane. Ten nėra nei žodžio apie kariškius.
Šiais laikais internete galite rasti ir komandų sudėtis ir rezultatus. OS forume, kartais ir LOSF puslapyje bųna nuorodos. Labai aių už tas nuorodas - randu viskų kuo domiuosi.
Eilinis LOSF narys | As joks LOSF narys, bet apie WUOC06 suzinojau gal po kokio menesio, vartydamas senus laikrascius. Ir jei ne Simo medaliai, tai isvis nebuciau zinojes, nors studentu sportu domiuos ir cempionato isvakarese dar Lietuvoje buvau. Bet internete tikrai jokios uzuominos nebuvau aptikes. Buc zinojes, tai tikrai buciau sekes ir Menulyje budamas.  _________________ internetas prie pietu stalo |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Meistras
|
Parašytas: 2006-11-09, 01:55 Rašyti temą: |
|
|
L_M rašo: | Man atrodo, kad "FEDERACIJA" niekaip nesusijusi su komandų dalyvavimu kariškių ,studentų, miškininkų, verslininkų, virėjų, šlavėjų, mokslininkų, orų prognozuotojų.... OS empionatuose. tai ir reikalauti nedera. Paprašyti - kitas reikalas. Bet nereikia ir piktintis jei nepadarys. Čia ne jų pareiga. Pareiga tai, kas parašyta LOSF Įstatuose ir metiniame darbo plane. Ten nėra nei žodžio apie kariškius.
Eilinis LOSF narys |
Visiškai teisus L_M. Bet jis teisus ne kaip "Eilinis LOSF narys", bet tik kaip LOSF biurokratas. Juk federacija, tai apimanti visų ir visur orientacininkų visuomen
ir žinybos jai neturėtų bųti barjerai. Juk kam jei ne LOSF-ui Įtakoti ir padėti, o, svarbiausia - tai aistruolius organizuoti. Gal rinktinės nariams maloniau bųtų buv
startuoti, kai daugiau mobilizuota tikrų aistruolių, o ne suinteresuotų priekaištautojų. Gal priekaištus reik palikti sugrĮžus kad ir šioje temoje. Juolab, kad tose žinybose (studentų ir kariuomenės) tie patys atstovauja Lietuvų - tiek, studentai - kariai, o, svarbiausia - daugelis pagrindiniai šalies nacionalinės rinktinės nariai ar buvusios jaunimo žvaigždės. Ar pagalba žinybinėms organizacijoms tai ne paios federacijos prestižo klausimas? Juk tai pajėgiausių sportininkų lygio kėlimo poblema.
Kodėl LOSF-ui nepadėti organizuoti tas žinybas? Nekaip nesuprantu, kad ir studentų rinktinės peripetijų. Aš jų visai net nežinau, bet, atleiskite - kai studentų rinktinės treneris man garantuoja, kad jo auklėtinė atostogaus ir tik nuo Visagino daugiadienių pradės treniruotis, o ia, žiųrėk, ar tik nebuvo "netikėtai iš kurorto naktĮ pagal karinės parengties komandų" Į pasaulines varžybas išvežta (gal ia hipotezė, bet tik toks vaizdas iš šalies). Juk tikrai Į kurortų, o ne Į treniruoių stovyklų Lietuvai atstovauti ruoštis buvo išvykusi. Todėl ir matom priekaištus, kad per jų estafėtėje medaliai prarasti. Svarbiausia - kodėl net be aklimatizacijos Į Slovakijų išlėkta? Nejau ten toks brangus pragyvenimas, kad negalima buvo bent keliom dienelėm ankšiau nuvykti ir kur nors palapinėse pernakvoti, kad priprasti prie neĮprasto landšafto ir grunto? Ar ten maistas ir pragyvenimo lygis Slovakijoje labai brangus?
Aišku, gal ta minėtoji "netikėtai" paimta todėl, kad geriausiai žinojo Slovakijos gamtų - n
kartų Čekijon ir Slovakijon nuo vaikystės Į visokias varžybas ir treniruoių stovyklas važiuodavo. Bet gal vis tiek reikia Įgųdžius pakoreguoti pagal artėjanio empionato vietovių specifikas. Ar nekeista skaityti:
Walka rašo: |
kaip gera jaustis tokiam protingui uzh penkiolikos valandu kelio
vietove vakar nebuvo ypach sudetinga, bet labai specifishka- karstines duobes vietovej atrode dar egzotishkiau nei ant zhemelapio. Reikejo shiek tiek laiko 'pagauti' tokio stiliaus orientavimasi, nes nebuvom dare jokiu treniruochiu tokioje vietoveje. Bent man tik apie trasos viduri 'dashilo', kaip ten tuos punktus duobese geriausia paimti. Tachiau manau, daugiausia probemu sukele gruntas- atrodo tokia grazhi zholyte, o ish tikruju ten slepiasi milijonas mazhdaug kumchsio dydzhio akmenu, kurie yra labai tinkami ishsisukti koja- Chiapas taip ir padare, beje ant paskutinio punkto |
O juk tarp karstinių duobių labai specifiškų orientavimosi taktikos teorijų ir praktikų buvome atidirb
su studentų rinktines trenerio buvusiais jaunystės varžovais dar 1977 m. Kazanėje (Lenino mokslo lopšyje) per treniruoių stovyklų prieš pat "Darbo rezervų Visasųjungines žaidynes. Nejau iš anksto nebuvo žinoma vietovės charakteristika ir nejau namuose negalima buvo prigalvoti specialių koreguojanių pratimų? Juk duobė, tai ne kalva iš tolo nesimato tik prie pat briaunos priartėjus tų specifinĮ objektų pajunti.(Lietuvoje duobės ir daubos žemėja iš lėto ir jau eglėmis dažniausiai iš tolo išsiskiria, o karstinės sunkiau pastebimos-tarp jų orientavimuisi reik psichologinio šiek tiek pasirengimo) O gal ir tokio grunto 100-metrin
atkarpėl
reiktų kur Lietuvoje pasidaryti (primėius akmenų), kad pabėgioti ten-atgal skaitant bet kokĮ žemėlapĮ, ar romanų, kad akys kojose atsirastų.
Atleiskit nusismulkinau ia tik pavyzdėlius pamastymui mestelėjau. Reziumuoju reik federacijoje akumuliuoti patirtĮ ir visoms žinyboms kaip iš bibliotekos jų teikti pasirengimams, kad specifikas vietovių iš anksto kiek galima daugiau perkųsti. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
J.U. Meistras

Prisijungė: 2006 11 09 Pranešimai: 487 Pranešimų per dieną: 0.07 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2006-11-09, 10:38 Rašyti temą: |
|
|
Vyteni, tu viska zinai arba bent jau surandi - kur nors, kokiuose nors archvuose... Gal zinai ir galetum man durnam paaiskinti, kokiu pagrindu siuo metu Brazilijoje esantys lietuviai orientacininkai atstovauja Lietuva KARISKIU cempionate? pvz. Krepsta, Pauzaite, Ambrazas, ir kiekvienas kitas? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
walka Meistras

Prisijungė: 2004 05 26 Pranešimai: 224 Pranešimų per dieną: 0.03 Miestas: Wilno
|
Parašytas: 2006-11-09, 11:15 Rašyti temą: |
|
|
Nu vyteni, gryba pjaunat, net grazu skaityt! Ir is kur tokios fantazijos pas jus randasi? Gal galetumete pamokyti, gal tada suprasime mes jusu straipsniu prasme?! Jau matau, kad randasi pasimokiusiu ir supratusiu, bet man vis nesiseka...
Wanna have greit suksess!
++hay faif _________________ bet tai ne bėda... |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Meistras
|
Parašytas: 2006-11-09, 12:35 Rašyti temą: |
|
|
J.U. rašo: | Vyteni, ...kokiu pagrindu siuo metu Brazilijoje esantys lietuviai orientacininkai atstovauja Lietuva KARISKIU cempionate? pvz. Krepsta, Pauzaite, Ambrazas, ir kiekvienas kitas? | Mano supratimu tokiu pagrindu, kad kiekvienam pilieiui bųti patriotu ir tarnauti gynybinėse pajėguose galima bet kada - tik priesaikų priimk. Juk yra savanorių, šaulių sųjungos struktųros. Pavyzdžiui Jonavoje jaunųjų šaulių kuopų atkųtė mųsų vienas orientacininkas - 17-metis Dainius Pilypas., kuris vėliau buvo tap
s ir net Lietuvos jaunųjų šaulių vadu ir Jonavos kuopų jam vadovaujant, jei neklystų, buvo net prieš Vilniaus prof-us OS respublikines v-bas komandines laimėjusi. Sveikinu ir savo buvusĮ auklėtinĮ studentų Svajųnų P. irgi nesenai priesaikų Tėvynei davusiam. Taigi nesistebėkime, kad visų šalių kieiausi pasaulio orientacininkai atstovauja savo karines pajėgas.
Labai malonu, kad iš kart mano panaudotų citatų autorė atsiliepė : walka rašo: | Nu vyteni, gryba pjaunat, ,,,Ir is kur tokios fantazijos ...? Gal galetumete pamokyti, ... | Tai ar dar per trumpi mano straipsniai? O kad grybų pjaunu, mieloji Indrė tai tam ir pjaunu, kad Į pintinėl
galėtum, jei norėtum : Jei žinai, kur pjaunu tai pasakyk, kaip su tomis Tavo besiskustomis karstinėmis duobėmis ar tuo gruntu. Jei nebųtum besiskundusi nebųiau t
s
s Tavo pradėtų grybų pjauti. Tik tas Tavo pranešimas ir užvedė mane visų šių temų užvesti. Tik, Tu, mieloji, man atskleidei, kad su pasirengimu kažkas ne taip buvo. Juk pati rašei, kų ypa raudonai didesnėm raidėm paryškinau. Taigi, nuostabaus Indrės herbo autore - savo fantazijas ir paėmiau tik iš mielosios walkos citatų. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|