�urnalas Orientavimosi Sportas
Osport.lt

Orientavimosi sporto forumas

DUKDUK   IeškotiIeškoti   Narių sąrašasNarių sąrašas   Vartotojų grupėsVartotojų grupės   RegistruotisRegistruotis 
 AprašymasAprašymas    Tikrinti asmeninius pranešimusTikrinti asmeninius pranešimus   PrisijungtiPrisijungti 

Dalyvių skaiČius varžybose
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau

Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą  
Autorius Pranešimas
Vytenis
Meistras

Prisijungė: 2006 08 25
Pranešimų per dieną: 0.46

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 00:16    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Man visai neaišku, kam tos Open trasos, kurias aptarnauti nėra lengva. Jose jokio Įdomumo, kai KP kitokie nei visiems. Jei pavėlav
s su registracja negali rungtyniauti grupėje, tai jau geriau kitų dienų galima atvažiuoti ir prabėgti trasų be jokių punktų. Jų vietas atpažinsi, nes gamtos lopinėlis ten pakit
s. O registracijos terminai, mano Įsitikinimu - per ankstyvųs. KetvirtadienĮ bandžiau spausdinanio žemėlapius paprašyti, kad dėl man
s vienų "lišnų" atspaustų. Bet pasirodo, kad jau treiadienĮ buvo atspausti. Keista, kodėl negalima tik dienų prieš varžybas trasas kopijuoti ir registracijų iki ketvirtadienio nakties t
sti
. (Maiau Lenkijoje savo akim, kai JWOC-04 estafeių tik iš vakaro trasas kopijavo elektroniniu kopijuokliu labai nenašiu. Kopijavimas Lietuvoje atliekamas daug kartų tobuliau ir našiau.) Ar gali važiuoti Į varžybas, kartais tenka tik po masinių varžybų apsispr
sti
. Dėkingas organizatoriams, kad šiaip taip atrado vietų nors V21 mano buvusiam auklėtiniui nulin
min.startuoti. Važiavome Į varžybas kaip ant adatų, galvodami, ar gaus sportuojantis parungtyniauti, ar teks tik turistauti Open trasoje. Dėl Open maniškis tikrai nebųtų važiav
s. JĮ prikalbinau rizikuoti. Jei nebųiau prikalbin
s - tai dar vienu dalyviu bųtų buv
mažiau. Taip, kad prie tokių org.principų ateityje bus dalyvių dar mažiau. Jau ir aš kitų kartų nevažiuosiu, nes Open trasose visiškai neĮdomu - negali pasilyginti kai kuriuos praėjimus nė su niekuo. Keista, kodėl nenumatomi protokolose rezervai ir organizatoriai nenori uždirbti iš vėluojanių. Juk papildomus žemėlapius atkopijuotus ir parduoti galima-negalėj
atvykti Į varžybas su malonumu nusipirktų.
Woodoo rašo:
Vel Vytenis izvelgia tarpgalaktiniu jegu isikisima ir niekam nezinomus desnius.
Bijau kad sikart ateiviai niekuo deti ir Devis pakankamai tiksliai apibendrino visas svarbiausias priezastis.
Bet vienos Devio paminėtos priežasties priežastĮ galima suprasti tik paskaiius ten kur nurodžiau. Neiškokime priežasių galaktikose, kai jos yra ant žemės net paioje Lietuvoje ir jos aiškiai nurodytos http://www.o-medis.info/ . Tik studentui patariau netingėti skaityti, mųstyti ir nepliurpti Evil or Very Mad apie "niekam nezinomus desnius", nes juos jau pirmakursis egz-ams pasiroš
s, ar paskaitas lankantis suvoks nesunkiai.
Devis
Meistras

Prisijungė: 2004 04 02
Pranešimų per dieną: 0.08

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 09:21    Rašyti temą: open Atsakyti su citata

Open trasos tam, kas paskutin
minut
sugalvojo prasiblaškyti miške, tam kas nelabai nori ar turi su kuo pasilyginti rezultatų, tam kas labiau link
s Į "turizmų", o ne Į profesionalų sportų ir t.t.
P.S. rezervų be proto nepridarysi pvz: yra 20 trasų, darai po 4 rezervus - 80 žemėlapių x 3Lt = 240 Lt. Po varžybų lieka 60% rezervo, nuperka 2-3 žemėlapius, lieka apie 50 žemėlapių (-150). Prie skurdoko varžybų biudžeto - nemažai (ia dar neĮvertinta kopijavimas, maišeliai ir panašiai). Taip ir atsiranda open trasos.

Take open trasos bus Very Happy
Atgal į viršų
Peržiūrėti vartotojo aprašymą Siųsti asmeninį pranešimą  
Elvis
Meistras

Prisijungė: 2005 08 11
Pranešimų per dieną: 0.22

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 09:43    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Man tik labai keista, kad kartais vietoj to, kad bųtų V21S ar M21S trasos, atsiranda kažkokios OPEN :/ Aišku kol kas turiu tik du pavyzdžius (2006 ilgos empas ir 2007 Kauno empo ilga), bet vistiek... O nuo OPEN ir reitingo taškai nesiskaiiuoja...
Vytenis
Meistras

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 10:18    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Devis rašo:
...
P.S. rezervų be proto nepridarysi ...Prie skurdoko varžybų biudžeto - nemažai (ia dar neĮvertinta kopijavimas, maišeliai ir panašiai). Taip ir atsiranda open trasos...

Viskas teisingai, bet vardan skurdoko varžybų rengimo biudžeto, nereikia jo praradinėti dėl apribojimų ir be reikalo perankstinės registracijos. Nemanykime, kad visi iki vieno gali prieiti ir prie interneto, kad laiku užsiregistroti. Gerai, kad turiu aš jĮ dar, tai padedu kai kam - tel.SMS man nurodo SI Nr. ir nesunkiai dbtope irašau. Bet gal ne visi turi tokius, kaip aš. Todėl NEPRARADINĖKIME S
"MONINGAI DALYVIŲ dėl kažkokių org.pedantiškų ambicijų
Exclamation Visa tai bumerangu atsimuša Į varžybų rengimo pelnų. Kažkodėl rezervų jau nebuvo tik, tik po registracijos termino net elitinėse VM21 trasose Wink Manau, kad ir ne Open, galima už dvigubų starto mokestĮ ir ranka nukopijuoti trasų, ar paiam dalyviui duoti atsikopijuoti ir leisti jam sustartuoti jei ne rezerve, tai ir paskutinėse minutėse. Nejau nenori organizatoriai uždirbti iš vėluojanių užsiregistruoti? Kodėl ir ne atspausti žemėlapius su visais KP ir tik duoti ranka susijungti ne Open, bet tikrų trasų variantus? Rolling Eyes Juk Open, tai jau niekis tikras-visiškai tas pats, kas žemėlapis be jokio trasos tik taip dalyviui duotas su vietove susipažinti visiškai atsitiktiniui. Bet šiek tiek sportuojaniui reik kažkiek daugiau dėl labai daug motyvuojanių aplinkybių.

O jei nekorektiška gale startuoti be burtų traukimo dėl susidariusių takų, tai tada tokiems gale protokolo ir be konkurencjos galima leisti subėgti. Man, pavyzdžiui, kažkokio ne mano jau dabar Kauno miesto empionatas mane nejaudina ir visai nesiekiu Kauno empionu tapti, nors tai mano gimtasis miestas. Manau, kad ir daugeliui kaunieių sveiams; ne sporto asams dar norintiems tobulėti jaudina daugiau ne prizai ir of.vietos, bet tik sav
s savitobulinimas ir patikrinimas sav
s, pasilyginus atitinkamoje trasoje su atitinkamais varžovais. Juk tokia mųsų sporto šakos specifika, kad ne stadione, bet tik taip OS v-bose save ir savo galimybių pokyių dinamikų suvoki. Todėl v-bų organizatoriams reik bųti lankstesniems ir tai linkiu jiems tobulintis - imti pavyzdĮ kai kur ir iš Oriens puikių iniciatyvų.
sunius
Meistras

Prisijungė: 2004 04 01
Pranešimų per dieną: 0.12

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 12:08    Rašyti temą: Atsakyti su citata

O aš šiaip asmeniškai norėiau palinkėti dalyviams išmokti pagaliau laiku registruotis, tuo nesudarant sunkumų varžybų sekretoriams, distancininkams ir pan.
Vilius S.
Patyręs

Prisijungė: 2004 10 20
Pranešimų per dieną: 0.01

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 14:39    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Taigi sakė Vytenis - organizatoriai turi Į miškų vežtis spalvotus lazerius, kad kai koks užsimiegoj
s ožys atvažiuos Į varžybų vietų registruotis - tu jam galėtum trasų nukopijuoti. Ir dar starto protokolus vietoj pergeneruot. kad burtai teisingi bųtų.
sunius
Meistras

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 14:45    Rašyti temą: Atsakyti su citata

NESUTINKU !!! Very Happy

Šiaip tai Jųs, gerbiamieji, pažvelkite. Dbtopas stengiasi padaryti registracijų kuo lengvesn
ir kuo mažiau laiko užimanių... Jau dabar tereikia pora kartų paspausti pele ir netgi Jųsų vardų, pavard
, SI, šmi, ir kitus dalykus Įveda sistema už Jus... Kad tik mums, tinginiams, bųtų lengviau...

Matyt problema, didžiųja dalimi, yra musyse... Visuose musyse yra problema... Išmokime tuomet planuotis savo laikų, tokiu bųdu padėsime planuoti taip brangų laikų ir varžybų organizatoriams, tuo paiu ir trasų spausdinimas, ir varžybų sekretoriatas veiks laiku... Ir išsimiegot galima bus normaliai paskutinėmis naktimis Very Happy
Vytenis
Meistras

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 15:48    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Iš organizatorių logikos esate teisųs. Tik žiųrėkite, kur rentabilesnės varžybos bus - ar kai auklėsite dalyvius ir neleiste užsimiegojusiems startuoti, ar kai spalvotus lazerius i miškų nusivešite. Tragedija neĮvyks, kad pramiegoj
Twisted Evil negaus pastartuoti. Tik žiųrėkite, kam tai iš to naudingiau Wink

P.S.: Atleiskite, aš Į Medeinos org.Kauno empionatų net neplanavau ir tik pramiegoj
s mane Į jĮ sugundė. Kitų kartų jau man
s jokie miegaliai nesugundys ir tik Į Open irgi nevažiuosiu. Geriau tuo laiku treniruot
bet kur padarysiu. žemėlapių per akis bet kokios vietos turiu. Pagalvokite, ar aš toks vienas, ar daugiau tokių, kaip aš prarasite. Per kelis, keliolika ar net kelesdešimt sportavimo metų pas daug kų kolekcijoje žemėlapių nestinga.

SMG rašo:
Kvieiame pasiorientuoti po unikalius Drubengio upelio šlaitus
Registracija iki penktadienio 10.00 val. nebrangs ... Twisted Evil
Mokykitės! Very Happy
Vilius S.
Patyręs

Prisijungė: 2004 10 20

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 15:59    Rašyti temą: Atsakyti su citata

kų mokytis ? varžybos tai antradienĮ Very Happy
sunius
Meistras

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 16:13    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Very Happy Very Happy Very Happy
Vytenis
Meistras

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 19:24    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vilius S. rašo:
kų mokytis ? varžybos tai antradienĮ Very Happy
Very Happy bet iki antradienio tai visos šventos dienos - per šventes žmones švenia, o ne žemėlapius kopijuoja ir registracijai galvas suka. Gerų švenių Very Happy Very Happy Very Happy
vap
Meistras

Prisijungė: 2006 06 08
Pranešimų per dieną: 0.04

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 20:15    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Vyteni ir vėl nepripažinsi klaidos? Nu juk suklydai nežinodamas kada varžybos.
Atgal į viršų
Svecias
Meistras

Prisijungė: 2006 10 24
Pranešimų per dieną: 0.02

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 20:25    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Na nebukime patys sau priesais Very Happy Viena kart vieni rengiam - kiti begam, kita kart atvirksciai. As nieko pries , kad po kazkurio termino registracija brangsta. Pasiskaiciuosiu ar man verta surizikuot uzsiregistruoti anksciau ir pigiau. Bet nukirsti registracija antradienio vakara i sestadieni vykstancias varzybas ... ? Ar jums malonu moketi puse starto mokescio uz tai , kad net nedalyvavote varzybose ? (man tai butu skaudu , jau vien del to, kad norejau bet negalejau + dar susimoket bauda). Todel geriau nerizikuodamas sumokesiu 1,5 karto didesni mokesti , bet uzsiregistruosiu tada, kai tikrai zinosiu, kad dalyvausiu. Netgi ir dvigubai , bet tada jau as galiu rinktis. As paslaugos pirkejas ir noriu rinktis ka pirkt ir uz kiek , o ne - siandien pieno neturim (vakar pardavem), bet pirk bulves uz pieno kaina. Ar OPEN trasas visas isperka ?
Vytenis
Meistras

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 21:14    Rašyti temą: Atsakyti su citata

vap rašo:
Vyteni ir vėl nepripažinsi klaidos? Nu juk suklydai nežinodamas kada varžybos.
O ia jau Tu meluoji, Embarassed kad nežinojau, nes jau vakar užregistravau tų, kurĮ visada registruoju. Jei diskutuojame, tai iš temos Į lankas gal nevažiuokime - nerimta ir nemandagu. Palinkėjau gerų švenių, o ia taip "atsidėkoji" Evil or Very Mad

Moderatoriaus prašau šių mano pastabų rytoj ištrinti - nepalikti šventėms.
Turistas
Patyręs

Prisijungė: 2005 10 31

PranešimasParašytas: 2007-04-26, 21:19    Rašyti temą: Atsakyti su citata

Kaip "Tako" varžybų starto vyr. teisėjas galiu konstatuoti, kad pvz. pernai
Druskininkuose OPEN trasos buvo labai populiarios (ir ne tik tarp užsienieių) ir starto pabaigoje jau ir šortai pradėjo smukti nuo surinktu metalinių pinigėlių.
Vyteniui. Sad mintis atvažiuot kitų dienų Į varžybų vietų ir ieškot ištriptų takų, kur kiti vakar bėgo......Atleiskit. geriau jau kiemų išsišluoti
Atgal į viršų
Rodyti pranešimus nuo ankstesnio:   
Pradėti naują temą   Atsakyti į pranešimą    Pagrindinis puslapis -> Bendras Visos datos yra GMT + 3 valandos
Pereiti prie Atgal  1, 2, 3  Toliau
Puslapis 23

Pereiti į:  
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą
Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume