|
 Orientavimosi sporto forumas
|
|
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
Arte Naujokas
Prisijungė: 2008 04 20 Pranešimai: 11 Pranešimų per dieną: 0 Miestas: Panevėžys
|
Parašytas: 2009-10-19, 14:23 Rašyti temą: |
|
|
renvaldas rašo: | Arte rašo: | 2004 metais man teko dalyvauti Lietuvos taurėje kuri vyko taip pat Klaipėdoje. Tuo metu bėgau už V21A grup
o distancijos ilgis buvo 10,6 km. Miškas irgi buvo parkinis.
Dabar praėjo penki metai ir jau tenka ne vienus metus atstovauti V35 grupėje, bet distancija nesutrumpėjo, o pailgėjo iki 11 km.
Aš nelabai suprantu ar mes senstam ar jaunėjam. Manau distancijas reikia pakoreguoti.
Su pagarba |
Kodėl distancijos turėtų trumpėti pereinant iš A Į 35?? Reikia pereidinėti iš E, ir tada jos tikrai trumpės. O 11km argi ia atstumas?  |
Gana Įdomus mųstymas tų kurie puse savo gyvenimo skiria OS sportui. O kų daryti tiems kurie laisvalaikio turi neperdaugiausia. Jeigu bųtu pasirinkimas V35 grupėje kaip V21 grupėje, tai eiiau bėgti Į V35A ir viskas. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
renvaldas Meistras
Prisijungė: 2005 08 12 Pranešimai: 457 Pranešimų per dieną: 0.06 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2009-10-19, 15:24 Rašyti temą: |
|
|
Arte rašo: | renvaldas rašo: | Arte rašo: | 2004 metais man teko dalyvauti Lietuvos taurėje kuri vyko taip pat Klaipėdoje. Tuo metu bėgau už V21A grup
Dabar praėjo penki metai ir jau tenka ne vienus metus atstovauti V35 grupėje, bet distancija nesutrumpėjo, o pailgėjo iki 11 km.
Aš nelabai suprantu ar mes senstam ar jaunėjam. Manau distancijas reikia pakoreguoti.
Su pagarba |
Kodėl distancijos turėtų trumpėti pereinant iš A Į 35?? Reikia pereidinėti iš E, ir tada jos tikrai trumpės. O 11km argi ia atstumas?  |
Gana Įdomus mųstymas tų kurie puse savo gyvenimo skiria OS sportui. O kų daryti tiems kurie laisvalaikio turi neperdaugiausia. Jeigu bųtu pasirinkimas V35 grupėje kaip V21 grupėje, tai eiiau bėgti Į V35A ir viskas. |
Prie ko ia mastymas? Aš sužinojau, kad toks sportas kaip orientacinis egzistuoja jau bųdamas virš 35m. Ir iš karto patekau Į šitų grup
. Masinėse pradžioje bėgiojau ir N ir v21c grupėse, o varžybose teko v35 be pasirinkimo, nors v21a budavo kartais trumpesnės trasos. Ir neverkiau. v35 niekad nieko nelaimiu, taigi galėiau bėgti ramiai ir v12 ar v14 b/k ar net m10, jei man v35 bųtų "per daug". Koks skirtumas kur nelaimėti
Taigi apie puse gyvenimo ia nereikia
O jei rimtai, tai grupių skaidymas Į E,A,B ir pan. yra tik papildomos išlaidos organizatoriams (prizai, etc.). Man, pvz., geriau, kad grupių nebųtų daugiau, o bųtų mažesnis starto mokestis, geresnė visko organizacija. Bet, aišku, tiems, kurie planuoja laimėti pvz. v21a ir ten registruojasi, nors drųsiai galėtų varžytis v21e (nors ten bųtų Į galų), tai kų aš žinau...Beje, tokių yra ir v35 grupėje, kurie galėtų dar pasispardyti ir v21e, be ne...  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Arte Naujokas
Prisijungė: 2008 04 20 Pranešimai: 11 Pranešimų per dieną: 0 Miestas: Panevėžys
|
Parašytas: 2009-10-19, 15:46 Rašyti temą: |
|
|
renvaldas rašo: | Arte rašo: | renvaldas rašo: | Arte rašo: | 2004 metais man teko dalyvauti Lietuvos taurėje kuri vyko taip pat Klaipėdoje. Tuo metu bėgau už V21A grup
Su pagarba |
Prie ko ia mastymas? Aš sužinojau, kad toks sportas kaip orientacinis egzistuoja jau bųdamas virš 35m. Ir iš karto patekau Į šitų grup
. Masinėse pradžioje bėgiojau ir N ir v21c grupėse, o varžybose teko v35 be pasirinkimo, nors v21a budavo kartais trumpesnės trasos. Ir neverkiau. v35 niekad nieko nelaimiu, taigi galėiau bėgti ramiai ir v12 ar v14 b/k ar net m10, jei man v35 bųtų "per daug". Koks skirtumas kur nelaimėti
Taigi apie puse gyvenimo ia nereikia
O jei rimtai, tai grupių skaidymas Į E,A,B ir pan. yra tik papildomos išlaidos organizatoriams (prizai, etc.). Man, pvz., geriau, kad grupių nebųtų daugiau, o bųtų mažesnis starto mokestis, geresnė visko organizacija. Bet, aišku, tiems, kurie planuoja laimėti pvz. v21a ir ten registruojasi, nors drųsiai galėtų varžytis v21e (nors ten bųtų Į galų), tai kų aš žinau...Beje, tokių yra ir v35 grupėje, kurie galėtų dar pasispardyti ir v21e, be ne...  |
Skaitaisi Meistru, bet apie pergales net negalvoji. Vadinasi aš toks pat meistras. O, kad šie forumai skirti vaikų darželiui bei purvais pasidrabstyti aš jau seniai žinojau. Dėl to daugiau nesiruošiu diskutuoti ir veltis Į beprasmiškas kalbas. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Woodoo Meistras

Prisijungė: 2004 04 03 Pranešimai: 981 Pranešimų per dieną: 0.13 Miestas: Siauliai/Vilnius/Kaunas
|
Parašytas: 2009-10-19, 15:57 Rašyti temą: |
|
|
renvaldai,
nereikėtų pamiršti, kad dar yra nemaža grupė dalyvių, kuriems E trasoje nėra kas veikti. Ne todėl, kad bųtų gale, o todėl, kad paprasiausiai neĮveiktų. Todėl skaidymas, bent jau ilgesnės trasos varžybose, yra reikalingas. _________________ Tinginio training log'as  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
renvaldas Meistras
Prisijungė: 2005 08 12 Pranešimai: 457 Pranešimų per dieną: 0.06 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2009-10-19, 16:08 Rašyti temą: |
|
|
Arte rašo: | Skaitaisi Meistru, bet apie pergales net negalvoji. Vadinasi aš toks pat meistras. O, kad šie forumai skirti vaikų darželiui bei purvais pasidrabstyti aš jau seniai žinojau. Dėl to daugiau nesiruošiu diskutuoti ir veltis Į beprasmiškas kalbas. |
Na va, Įsižeidė..Pažinoiau-atsiprašyiau asmeniškai
Woodoo rašo: | renvaldai,
nereikėtų pamiršti, kad dar yra nemaža grupė dalyvių, kuriems E trasoje nėra kas veikti. Ne todėl, kad bųtų gale, o todėl, kad paprasiausiai neĮveiktų. Todėl skaidymas, bent jau ilgesnės trasos varžybose, yra reikalingas. |
Taigi ir sakau, kad yra gi tos trumpesnės trasos: m10,v10,...m65,v65 ir t.t., kur galima dalyvauti, jei su savo bendraamžiais nėra kas veikti
Va lengvojoj atletikoj ar maratone tokio malonumo jau nėra: jei 800m tai 800m; jei 42,195km - tai visiems toks maratonas. Dėl to man os ir patinka.
Jei organizatoriai bųtų kitos nuomonės jie ir darytų v21e,a,b,c...z grupes
Kaip ir v31e,a,b,...z (kurios ilgis gal bųtų 50metrų).
Aišku, ia ironija, bet argumentus, kodėl mano manymu yra neskaidomos kitos grupės, apart 21, išsakiau. Jei manot, kad argumentai yra kiti, tai galit ia ar kur kitur išsakyti ir bandyti paveikti organizatorius sau tinkame linkme. Man
s nereikia Įtikinėti, nesu organizatorius ir niekam neatstovauju, išskyrus sau. Hau  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Liuba Administratorius

Prisijungė: 2004 03 31 Pranešimai: 1434 Pranešimų per dieną: 0.19 Miestas: Klaipėda/Šiauliai
|
Parašytas: 2009-10-19, 16:14 Rašyti temą: |
|
|
Man rods ia dviratis jau senai išrastas - yra open trasos. _________________ Justinas Liubinskas,
O! Klaipėda/Sakas,
+37061493982,
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
nerimka Meistras
Prisijungė: 2007 10 05 Pranešimai: 400 Pranešimų per dieną: 0.06
|
Parašytas: 2009-10-19, 16:55 Rašyti temą: |
|
|
Visu amziaus grupiu trasos turetu but pagal formata. Ilga tai ilga, trumpa tai trumpa (tiesa pagal trukme jos skiriasi, organizatoriai turetu zinoti). O tiems kam per ilgos, A B C D E........ trasos turi but tik 21 grupeje. Nes 21 gali oficialiai be b/k varzytis visi amziai.
Beje argi taureje buna ilga trasa? Gal dabar buna 1d ilgesne uz 2d, bet ne ilga. Is gilios jaunystes pamenu kartais budavo pvz abi dienos elitui 50-60min apie kokius 94 metus panasiai ten netolimuose krastuose Smiltyneje. Na as dabartines situacijos nezinau. Man skaiciai labiau patinka negu red blue green ir t.t., aisku su salyga kad skaiciuose rasi priimtina varianta. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Vytenis Meistras
Prisijungė: 2006 08 25 Pranešimai: 3200 Pranešimų per dieną: 0.47 Miestas: Kazl Rūda-Jonava-Kaunas
|
Parašytas: 2009-10-19, 22:43 Rašyti temą: |
|
|
Woodoo rašo: | ...nemaža grupė dalyvių... paprasiausiai neĮveiktų. Todėl skaidymas, bent jau ilgesnės trasos varžybose, yra reikalingas. | Pagalvokite, kų pagalvotų apie mųsų sportų, jei kas užsuktų Į mųsų forumų iš pašalinių! Tikrai pasakytŲ, kad tai PALIEGĖLIŲ SPORTAS. Prasikrapštykime akis. Kaip atrodytų Bostono, Niujorko ir kiti keliasdešimt tųkstantiniai maratonai, kai jie bųtų skaidomi pagal kažkieno kaprizus Į daugelĮ distancijų? Juk kaip spariai gausėja pasaulyje bėgimo mėgėjų? Kaip atrodytų kad ir Vilniaus Naujametis bėgimas, kai jame bųtų daugiau trasų? Pavyzdžiui, Jonavoje kovo 11-osios tradiciniame bėgime išgujome nuotolĮ paliegėliams. Už tat ir tapo bėgimas populiarus, nes tapo prestižu Įveikti atstumų ne šeip sau, o nuo mųsų Lietuvos švietėjo Abraomo Kulvieio amžino poilsio vietos iki miesto centro, kur pirmų kartų miesto centre Įvyko Nepriklausomybės (vasario 16-osios) mitingas.
Patikėkite, NUOTOLIUS IR TRASAS ILGAS GALIMA ĮVEIKTI BET KAM - tik reikia nusiteikimo, pasitikėjimo savimi - reikia, paprasiausios tik FANTAZIJOS. Jei nesi fiziškai pasiruoš
s, nereikia po starto iš karto neštis kaip patrakusiam. Paskirstyk jėgas tolygiai, o, svarbiausiai, nusiteikti reikia. Apie nusiteikimo stebuklingų galių Įsiskaitykite MŪSŲ PAŠALINTOJO TRENERIO Edgaro teorijoje. Jis jau susirašinėja su žymiais Japonijos išradėjais ir paiu Masaru EMOTO - pasauliniu nuotaikos svarbos išradėju.
Jei silpnas-nesitrenirav
s esi - trasų Įveikinėk ne greiiui, o tik tam, kad Įveiktum. Nesivaržyk trasoje, o tik turistauk - atlik turistinĮ žygĮ ir malonumų patirsi žymiai didesnĮ, nei trumpų TRASPALAIK Įveik
s. Fiziškai nepasiruošusiems didesnis intensyvumas trumpesnėje trasoje organizmui yra net žalingas. Ilgoje trasoje saikingai pasirink
s judėjimo greitĮ žymiai geriau sustiprinsi savo sveikatų - Įgausi labiausiai reikalingų SVEIKATOS PAGRIND
"- bendrųjĮ tonusų, ant kurio statomos visos kitos savybės.
Labai prašau - neimkite pavyzdžio iš šių metų Lietuvos sprinto empionės, iš kurios sųmoningai atimtos buvusios unikalios bendrosios savybės, per kurių praradimų ji nusirito nuo geriausios Europoje iki prasiausios pasaulyje. Siųlau iš šios labai skaudžios pamokos visiems pasimokyti.
Be to gyvename krizės laikotarpyje, ir pamųstykime, ar verta per visų Lietuvų belstis dėl kažkokios trumpos traspalaikės. Taip sakydavo Jonavos geodezininkas, mano geras kolega Vytautas ČIUPLYS, kuris yra jau ne vienų kartų apibėg
s apie žemės rutulĮ. O bėgioti jis pradėjo gerokai per 30 turėj
s. Ir, išvis, jei jau SILPNAVALIAMS trasos trumpinamos, tai ar verta toms NEPILNAVERTIŠKOMS GRUPĖMS skirti vienodus apdovanojimus Juk labai stebime NEGARBINGO SPORTO APRAIŠKAS, kai silpnesnės grupės pasirenkamos todėl, kad lengviau prizus išsikovoti. Šlykštu žiųrėti, kai žymus sportininkas atiminėja iš silpnesniųjų prizus. Todėl verta pagalvoti, ar nenuvalkiojame apdovanojimų ceremonjalus, kai pradedame skirti prizus ir paliegėliams - ne fiziškai, bet dvasiškai silpniems.  _________________ Sekite kelionę-ekspediciją dviraiu "Lietuvos žemėlapio 400-meio vietomis" |
|
Atgal į viršų |
|
 |
MikasRidikas Meistras
Prisijungė: 2006 05 27 Pranešimai: 225 Pranešimų per dieną: 0.03 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2009-10-19, 23:28 Rašyti temą: |
|
|
Vytenis valdo šitų forumų Visiems duoda pylos, visi jos nusipeln
... Laukiame knygos  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
pauvelnys Patyręs

Prisijungė: 2007 06 04 Pranešimai: 47 Pranešimų per dieną: 0.01 Miestas: Panevėžys.
|
Parašytas: 2009-10-20, 20:23 Rašyti temą: |
|
|
Gal dabar užduosiu nelabai tinkanti jųsų temai klausimų., bet ar dėliojant starto protokolus bus atsižvelgiama Į reitingus? _________________ Nori išmokt orientuotis? Važiuok Panevėž. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
TNT Meistras
Prisijungė: 2005 08 08 Pranešimai: 456 Pranešimų per dieną: 0.06 Miestas: Klaipėda
|
Parašytas: 2009-10-20, 21:58 Rašyti temą: |
|
|
pauvelnys rašo: | Gal dabar užduosiu nelabai tinkanti jųsų temai klausimų., bet ar dėliojant starto protokolus bus atsižvelgiama Į reitingus? |
Ne. Starto protokolai bus atsitiktiniu bųdu sugeneruoti kompiuteriu.
Prie tos paios temos - starto protokolai turėtų pasirodyti rytoj dienų arba vakare. _________________ oklaipeda.lt |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Elvis Meistras

Prisijungė: 2005 08 11 Pranešimai: 1582 Pranešimų per dieną: 0.22 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2009-10-20, 23:19 Rašyti temą: |
|
|
Arte rašo: | O, kad šie forumai skirti vaikų darželiui bei purvais pasidrabstyti aš jau seniai žinojau. |
Pasikartosiu - tigi nėra nieko smagiau, kaip pasidrabstyti purvais forume  _________________ www.splits.lt |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Andrius11 Meistras
Prisijungė: 2004 05 24 Pranešimai: 192 Pranešimų per dieną: 0.02 Miestas: Prienai
|
Parašytas: 2009-10-20, 23:27 Rašyti temą: |
|
|
Sveiki, gal atsiras norinių važiuoti iš Vilniaus i klaipedų iš vakaro, t.y. penktadienĮ iš Vilniaus senamiesio apie 18.15 iki Klaipedos akropolio. Turiu 3 laisvas vietas. jeigu aktualu galite susisiekti. tel: 861639783
Andrius _________________ Visad galvokit apie trispalvę - taip bus lengviau susikaupti. (Vytenis) |
|
Atgal į viršų |
|
 |
-osininkas- Meistras
Prisijungė: 2006 01 09 Pranešimai: 172 Pranešimų per dieną: 0.02
|
Parašytas: 2009-10-21, 20:26 Rašyti temą: |
|
|
TNT rašo: | pauvelnys rašo: | Gal dabar užduosiu nelabai tinkanti jųsų temai klausimų., bet ar dėliojant starto protokolus bus atsižvelgiama Į reitingus? |
Ne. Starto protokolai bus atsitiktiniu bųdu sugeneruoti kompiuteriu.
Prie tos paios temos - starto protokolai turėtų pasirodyti rytoj dienų arba vakare. |
Jau laikas starto protokolams pasirodyt  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Ba Vidutiniokas
Prisijungė: 2004 11 02 Pranešimai: 40 Pranešimų per dieną: 0.01 Miestas: Klaipeda-Kaunas
|
Parašytas: 2009-10-21, 23:18 Rašyti temą: |
|
|
Nepareiškus noro pakankamam vakarotojų skaiiui, jaunimo diskoteka atšaukta  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|