|
 Orientavimosi sporto forumas
|
|
|
Rodyti ankstesnę temą :: Rodyti sekančią temą |
Autorius |
Pranešimas |
metalas Patyręs
Prisijungė: 2006 07 25 Pranešimai: 66 Pranešimų per dieną: 0.01
|
Parašytas: 2013-10-11, 09:47 Rašyti temą: |
|
|
Na va, kaip sakant, xaliavšikai na lico. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Edgaras V. Meistras
Prisijungė: 2008 01 03 Pranešimai: 1211 Pranešimų per dieną: 0.19 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2013-10-11, 18:55 Rašyti temą: |
|
|
Taip.., aš startuosiu!!!...!!!...!!!... |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Gytis Meistras
Prisijungė: 2004 03 31 Pranešimai: 195 Pranešimų per dieną: 0.03 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 2013-10-11, 20:11 Rašyti temą: |
|
|
Šiuo metu liko šios rezervinės vietos (atspausdinti žemėlapiai):
M35+M40+M18+v55+V60= 1 vieta
M45+M50+V16+V65= 2 vietos
Skambinti 868544037 , 867639276 _________________ www.omaps.lt , https://www.facebook.com/sportuokmiske |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Dovydas M. Vidutiniokas
Prisijungė: 2010 10 11 Pranešimai: 30 Pranešimų per dieną: 0.01
|
Parašytas: 2013-10-11, 22:57 Rašyti temą: |
|
|
Važiuoju su savo transportu iš Vilniaus Į varžybas. Po varžybų Į Kaunų. Gal dar bus norinių prisijungti? |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Rimvydas Arlauskas Meistras

Prisijungė: 2006 06 21 Pranešimai: 331 Pranešimų per dieną: 0.05 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 2013-10-12, 18:51 Rašyti temą: |
|
|
Pabegiojes, ant keletos gerb. Rimvydo Kutkos sudarytu zemelapiu pastebejau, kad zemelapiu autorius siek tiek nuklysta nuo OS taisykliu. Jei tai orientavimosi sportas, o ne "orientacinio" varzybos, tai, mano galva, reiktu laikytis taisykliu sudarant zemelapius. As kalbu apie siaures liniju zymejimo ypatuma ir visa tai kas is to isplaukia pvz. KP eiliskumo zemejimo numeriai nesuorientuoti su siaures linijomis, na ir kitos smulkmenos, kaip mikroduobes ir kiti taskiniai orientyrai, bei pomiskio ar pelkiu strichai...
Mastelis 1:7500 nei skustas, nei luptas, noretusi 1:10 000, bet cia jau mano problema.
Reliefo atvaizdavimas daznai perkrautas pusinemis horizontalemis, cia problema irgi mano.
Visa kita super! Puikios vietoves, idomios trasos. Zadu ir toliau dalyvauti:)
Aciu uz varzybas! _________________ https://www.youtube.com/@rimvydasarlauskas7981
http://www.attackpoint.org/log.jsp/user_4861 |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Rolas Meistras

Prisijungė: 2007 01 27 Pranešimai: 832 Pranešimų per dieną: 0.12 Miestas: Kaunas
|
Parašytas: 2013-10-12, 19:31 Rašyti temą: |
|
|
Du savaitgalius pabandžius 1:7500, galėiau visas trasas tik tokiame mastelyje lakstyti: patiko matomumas ir detalumas  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Wazaeman Meistras

Prisijungė: 2010 04 23 Pranešimai: 128 Pranešimų per dieną: 0.02
|
Parašytas: 2013-10-12, 22:01 Rašyti temą: |
|
|
Hmh Rimvydai pasidomėtum koks buvo žemėlapis jaunimui Baltijos taurėj.. šiaurės linijos buvo kone Įstrižai žemėlapio. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
OSmgjas Meistras
Prisijungė: 2011 01 06 Pranešimai: 176 Pranešimų per dieną: 0.03
|
Parašytas: 2013-10-12, 22:22 Rašyti temą: |
|
|
Vietovė patiko, varžybos irgi, ir mastelis patiko. Nepatiko tik per daug tarpinių horizontalių - maksimalus skaiius, kiek radau tarpinių tarp dviejų ištisinių (tiesa, to paties aukšio ištisinių) - penkios tarpinės horizontalės; gal kas rado daugiau? Ir dar nepatiko nekorektiškas išbėgimas iš starto Į pirmųjĮ punktų (KP 57) - bėgi iki ž punkto, tada optimalus maršrutas veda atgal jau nubėgta atkarpa 50 m iki keliuko, o visų tavo "vojažų" stebi starte stovintys sportininkai...
Bet svarbiausia - AČIŪ už galimyb
pabėgioti šioje vietovėje  _________________ Jei jums nutrūko saugos virvė, patekote laviną ar jus užpuolė lokys - negalvokite, kad Dievas jus pamiršo... priešingai - jis laukia jūs |
|
Atgal į viršų |
|
 |
lukqas Meistras
Prisijungė: 2009 03 12 Pranešimai: 93 Pranešimų per dieną: 0.02
|
Parašytas: 2013-10-12, 23:57 Rašyti temą: |
|
|
Wazaeman rašo: | Hmh Rimvydai pasidomėtum koks buvo žemėlapis jaunimui Baltijos taurėj.. šiaurės linijos buvo kone Įstrižai žemėlapio. |
Koks žemėlapis buvo Baltijos jaunimo taurėje, tai ne rodiklis.  |
|
Atgal į viršų |
|
 |
Stankevic Meistras
Prisijungė: 2005 09 08 Pranešimai: 549 Pranešimų per dieną: 0.08 Miestas: Vilnius
|
Parašytas: 2013-10-13, 00:04 Rašyti temą: |
|
|
Aių už varžybas šitam miške, pus
metų neveltui pralaukti.
Dėl pagalbinių horizontalių, tai toje vietoje, kur eina trys, gaunasi, kad jos kas ~0,8 metrus . Bųtų Įdomu šiam žemėlapy prabėgti visai be pažymėtų pagalbinių, ar su minimaliu jų kiekiu, nes h2,5 atrodo pakankama.
Ta vieta vidury žemėlapio su daug duobių tiktų trumpai trasai, mastelyje 1:4000 ar 1:5000, kaip kažkada trumpas miške darydavo.. |
|
Atgal į viršų |
|
 |

Prisijungė: 2006 06 21 Pranešimai: 331 Pranešimų per dieną: 0.05 Miestas: Kaunas
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
tukmir Meistras

Prisijungė: 2014 01 26 Pranešimai: 316 Pranešimų per dieną: 0.08
|
Parašytas: 2013-10-14, 21:11 Rašyti temą: |
|
|
Pasilikau Aukštadvaryje dvi dienas , tai tik dabar galiu prisėsti prie PC.
Kadangi žemėlapis atėjo iš tolimos ateities ( bus išleistas tik po 99 metų), tai kaip galima kritikuoti daiktų kurio dar nėra
O dabar rimtai.
Man labai gaila, kad gavosi nekorektiškas išbėgimas iš orientavimosi pradžios. Po šiuo metu vykdomu kirtimų starto rajone pastųmiau orientavimosi pradžios vietų ir 1 (57) KP 20m Į šiaur
, ko pasekoje atsirado kitas optimalus praejimas grĮžtant link starto, kurio nepastebėjau.. Labai atsiprašau.
Dėl 3 ar 5 to paties ženklo pagalbinių horizontalių tarp dviejų pagrindinių: man nepavyko jų surasti, prašau atsiųsti vietas kur jos yra. Prieš spausdinant (pernai) - mano manymu aš jas visas eliminavau.
Kas lieia pasvirusias šiaurės linijas tai "orentaciniu" o ne "orientavimosi sportu" jau gerus 5 metus užsiima švedai. Pas juos tik varžybose po IOF vėliava šiaurės linijos sutampa su rėmeliu. Ir kaip nebųtų keista ( jums bet ne man) pelkių, pomiškio štrichavimai, užrašai, jų tarpe ir KP yra pasvir
magnetinės šiaurės atžvilgiu. O magnetinė šiaurė yra kintamas dydis.
Privalumu šitaip braižant yra labai daug, bet tai turėtų bųti atskira tema.
Kaip pavyzdĮ idedu Švedijos OS žemėlapių baz
, Į kurių idėti imanoma tik žemėlapius orientuotus Į tikrųjų šiaur
:
http://www.mapandcoach.se/mapcoach/index.php?page=map_player&display=mapplayer&id=791&setlang=sv
Manau 2112 metais ir pas taip bus.
Pavasario taurės ateitis.
Šiais metais mus kelis kartus stumdė ir sniegas ir LOSF varžybos, ko pasekoje tik 2 savaitės prieš varžybas pavyko surasti aptarnaujantĮ personalų, nes visi tom dienom turėjo kitus renginius.
Todėl kitais metais rengsime, kad bus tikrai pavasaris: gegužės 17-18 dd.
Pirma diena bus WRE statuso, vidutinė, Daniliškių sentikių kaime ( Rusakalnio žemėlapio pratesimas Į pietus. Dideliam R.Arlausko džiaugsmui jos bus su vertikaliomis šiaurės linijomis, nes tai IOF kontroliuojamos varžybos.
Antrai dienai planuojama ilga trasa, ko gero vėl prie Aukštadvario HE.
Bus sujungti trys žemėlapiai ( Ravai, Rangava, Šafarnė) Į 1-ų A3 dydžio 1:10 000 žemėlapĮ ir eliminuoti smulkųs objektai, kurių bųtų neimanoma perskaityti prie 10k žemėlapio.
P.S. rastos kelios drapanėlės, bus atvežtos Į Lietuvos Taur
|
|
Atgal į viršų |
|
 |
OSmgjas Meistras
Prisijungė: 2011 01 06 Pranešimai: 176 Pranešimų per dieną: 0.03
|
Parašytas: 2013-10-15, 08:18 Rašyti temą: |
|
|
tukmir rašo: |
Dėl 3 ar 5 to paties ženklo pagalbinių horizontalių tarp dviejų pagrindinių: man nepavyko jų surasti, prašau atsiųsti vietas kur jos yra. |
Nuo 48 KP (balnas tarp dviejų pastorintos horizontalės kalnų) vakarinio kalnelio ~250 azimutu (Į vakarus - pietvakarius) link kito pastorintos horizontalės kalno, kuris yra už ~100 metrų - tam tarpe ir yra daugoka pagalbinių horizontalių _________________ Jei jums nutrūko saugos virvė, patekote laviną ar jus užpuolė lokys - negalvokite, kad Dievas jus pamiršo... priešingai - jis laukia jūs |
|
Atgal į viršų |
|
 |

|
Parašytas: 2013-10-15, 09:08 Rašyti temą: |
|
|
Gerb. Rimvydai,
Man nebutina, kad siaures linijos sutaptu su zemelapio remeliu. Puikiausiai jos gali buti pasvire, tai ne problema, bet ju atzvilgiu pasvire turi buti punktu eiliskumo numeriai, legendos ant zemelapio ir spec. orientavimosi sporto zenklai: mikraduobes, akmenu kruvos, boksteliai, kaimu, ezeru pavadinimai pavadinimai ir kitos smulkmenos. Stai kas as turiu galvoje..
Manau, kad varzybu informacijoje apie zemelapi ispejimas, kad punktu eiliskumo numeriai ir legendos neatitinka siaures liniju krypties susvelnintu padedi ir vienas kitas OS megejas isvengtu kripties klaidu.
HAU!!! _________________ https://www.youtube.com/@rimvydasarlauskas7981
http://www.attackpoint.org/log.jsp/user_4861 |
|
Atgal į viršų |
|
 |
tukmir Meistras

Prisijungė: 2014 01 26 Pranešimai: 316 Pranešimų per dieną: 0.08
|
Parašytas: 2013-10-15, 09:57 Rašyti temą: |
|
|
OSmėgėjas rašo: |
Nuo 48 KP (balnas tarp dviejų pastorintos horizontalės kalnų) vakarinio kalnelio ~250 azimutu (Į vakarus - pietvakarius) link kito pastorintos horizontalės kalno, kuris yra už ~100 metrų - tam tarpe ir yra daugoka pagalbinių horizontalių |
Taip toje vietoje pagalbinių horizontalių neturėtų bųti. Lygtai aš viskų nereikalinga buvau išmet
s, bet kažkokiu bųdu darbinės pag.horizantalės išlindo. Atsiprašau, pataisysiu, kitoje versijoje jų nebebus.
Jei kas dar kur nors tai matėte, prašau pranešti. |
|
Atgal į viršų |
|
 |
|
|
Jūs negalite rašyti naujų pranešimų į šį forumą Jūs negalite atsakinėti į pranešimus šiame forume Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite ištrinti savo pranešimų šiame forume Jūs negalite dalyvauti apklausose šiame forume
|
|